Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: PD- L Joi 10 Iun 2010, 09:23
PDL, între criză şi reformă: false probleme şi probleme reale
Mai devreme sau mai tarziu trebuia sa platim nota pentru cei 20 de ani de constructie neabatuta si iresponsabila a unui sistem economico-politic distorsionat si ineficient. Am fi avut o fereastra de oportunitate intre 2005 si 2008 cand cresterea economica, resursele europene si conjunctura internationala favorabila ar fi permis o restructurare in termeni mai blanzi. Am irosit-o. Mai mult, problemele au fost agravate exponential prin deciziile guvernului de atunci –decizii de o nesimtire si de o inconstienta ce vor intra sigur, ca titluri de capitol, cu numele si prenumele artizanilor lor cu tot, in manualele de istorie economica. Asa ca azi, vrea, nu vrea, PDL trebuie sa-si asume rolul de reformator. Nu pare ca a dorit-o. Dar acum se vede luat pe sus de evolutii si obligat sa actioneze radical.
False probleme si pericole Se vehiculeaza ideea ca daca va merge pe calea reformei radicale, PDL va pierde in mod sigur alegerile din 2012. Ca afirmatie de propaganda politica a adversarilor, este o afirmatie acceptabila. Ca afirmatie de analiza politica, este o mostra de infantilism analitic. Cum poate fi altfel catalogata pretentia ca poti sa rezolvi, anticipand cu doi ani si jumatate, complexa ecuatie a alegerilor democratice intr-o tara caracterizata de atat de multa turbulenta structurala si conjuncturala precum Romania? Nu inseamna ca PDL nu poate sa piarda alegerile. Dar daca le pierde sau le castiga depinde de ceea ce va face pas cu pas, zi cu zi de acum inainte pana in momentul inchiderii urnelor, precum si de o multime de factori interni si internationali, mai mult sau mai putin controlabili sau previzibili.
O alta falsa problema este si preocuparea legata de soarta lui Traian Basescu. Si in acest caz vedem circulate scenarii onirice: PDL se destrama in august, coalitia Grivco se reface in septembrie, Basescu este suspendat in octombrie etc...Va inregistra PDL o cadere in sondaje ? Desigur. Va pune aceasta in pericol existenta sa ca partid ? Improbabil. Iar daca cineva isi inchipuie ca Traian Basescu isi va auto-sabota patru ani jumatate de mandat lasand instrumentul politic PDL sa se complaca in deriva, ca va lasa sa se mai repete scenariul suspendarii fara sa raspunda initiatorilor rapid, decisiv si cu putine scrupule sau ca potentialii initatori nu au priceput bine acest ultim aspect, inseamna ca ii scapa ceva esential despre Traian Basescu, adversarii sai si despre politica romaneasca in general.
Adevaratele probleme constatam ca exista cinci conditii pe care trebuie sa le indeplineasca (macar partial) un partid politic care preia responsabilitatea reformei:
(1) O identitate doctrinara reformista clar si sincer asumata de cel putin o parte a leadershipului politic ; (2) O vointa politica ferm manifestata de cel putin o parte a leadershipului politic ; (3) Capacitatea partidului de a mobiliza expertiza apta sa sustina conceptual si tehnic procesul de reforma (capacitate creata de obicei printr-o combinatie de contacte academice, infrastructura intelectuala proprie si mobilizare a expertilor nationali practicieni de varf in domeniile vizate) ; (4) Capacitate de organizare si management care sa impuna o linie de coordonare si comanda coerenta, de sus pana jos, atat in aparatul de partid cat si in administratia de stat ; (5) Capacitatea de comunicare - atat sub aspectul abilitatii liderilor si al infrastructurii de partid cat si sub aspectul interfetei cu canalele mass media.
Aplicand aceste criterii PDL, constatam ca desi in cateva privinte lucrurile stau vizibil mai bine decat la PNL sau PSD, nu este clar daca potentialul democrat-liberalilor se ridica la inaltimea sarcinii ce le-a fost aruncata de istorie pe umeri. 1. PDL este lipsit de claritate doctrinara, iar liderii sai sunt, de prea multe ori, lipsiti de forta si curajul inspiratiei ce vine din credinta in valori si idei . Este adevarat ca este singurul partid care a facut eforturi constante in ultimii ani in directia constructiei doctrinare. Dar iata ca momentul actiunii decisive il surprinde fara ca acest proces sa fie suficient de puternic pentru a insufla viziune si curaj leadershipului si bazei partidului. Or doctrina este exact acea credinta intima ce te ajuta sa te orientezi si iti da curaj si vigoare in momente tulburi sau de cumpana. Iar cand credinta intr-un ideal nu e, nici nu poate fi improvizata. Si acest lucru se simte in gesturile si atitudinile unei bune parti ai liderilor partidului.
2. PDL pare lipsit de vointa politica. Motivul este evident. Organizatia functioneaza (ca si PSD si PNL) mai degraba ca instrument electoral pentru obtinerea de voturi. Exercitiu guvernarii ca actiune colectiva este secundar si subordonat agendei electorale. Vointa politica a partidului - atunci cand se manifesta - este canalizata cu precadere electoral. Cand lucrurile sunt rutiniere, acest fapt nu e atat de vizibil. In vremuri de criza, e altceva. Incapacitatea de a mobiliza vointa politica pentru acte de guvernare devine vizibila si deranjanta.
3. PDL are un deficit vizibil de infrastructura intelectuala si expertiza tehnica. Partidul are atat statutar cat si in program intentii foarte generoase in acest sens, dar aceste intentii nu s-au materializat inca in politici de recrutare, training si promovare la nivel de resurse umane si aparat tehnic de partid. Cand lucrurile sunt rutiniere, acest fapt e deranjant dar nu bulversant. O reforma radicala insa este necesarmente dependenta de expertiza tehnica. Cand nu o ai sau nu stii s-o mobilizezi, se vede. Si se simte dureros.
4. PDL are indubitabile competente electorale la nivel de organizare electorala, dar testul crizei releva carente serioase in structura sa organizationala. Ca sa nu lungim discutia, sa spunem doar ca trei functii esentiale par sa fie intr-o stare de continua improvizatie: (a) leadership, (b) coordonare (atat pe verticala cat si pe orizontala) si (c) comunicare interna.
5. PDL are probleme grave de comunicare externa. Concluzia majoritatii studiilor este ca o conditie esentiala a succesului reformelor radicale este comunicarea sistematica si intensiva cu cetatenii si cu sustinatorii. Reforma trebuie explicata, promovata si discutata pas cu pas, minut cu minut. Cum poate insa PDL satisface aceste conditii cand : (a) structurile de comuncare si PR ale partidului par sa fie neglijate de lideri si (b) mass media este controlata de adversari ?! Faptul ca nici pana azi PDL nu a reusit sa-si creeze o baza de sustinere mass-media pe care sa se poata sprijini cu incredere, vorbeste de la sine.
Cele spuse despre PDL se pot aplica la fel de bine si celorlaltor partide. Ne oprim atentia asupra PDL din doua motive: (1) Vrea, nu vrea, este pus in pozitia de a face o mutare in perioada imediat urmatoare. (2) Este singurul partid de la care oamenii mai au asteptari.
Aplicand criteriile identificate mai sus, constatam ca niciun partid de la noi nu are capacitatea reala de a reforma. Ce asteptari poti avea de la partidul patronat de Ion Iliescu, artizanul captalismului romanesc clientelar si al statului coruptiei generale ?! Si ce asteptari poti avea de la celalat partid, de o iresponsabilitate si o impostura de magnitudini istorice, caruia ii datoram irosirea celui mai favorabil moment economic al Romaniei de la Marea Unire pana azi si a carui conducere pare lovita de un infantilism incurabil?!
Ce credem noi, e un lucru ; ce decide PDL, e altceva. Insa indiferent cum am privi lucrurile, vorba filosofului pare mai actuala ca oricand : « Daca mergi: mergi ! Daca stai: stai ! Dar nu ezita ! ».
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: PD- L Sam 19 Iun 2010, 06:41
Sulfina Barbu, presedintele Organizatiei de Femei a PDL, a criticat, intr-un interviu acordat RFI, Guvernul Boc pentru lipsa de comunicare cu grupurile parlamentare: "Este o realitate, un lucru pe care nu l-am ascuns, ca din pacate, Guvernul nu comunica grupurilor parlamentare ceea ce si-a propus sa faca si de multe ori, noi, parlamentarii Partidului Democrat Liberal aflam din presa despre masurile Guvernului".
"Este o realitate si este un lucru la care trebuie sa raspunda Guvernul, dar nu doar prin a recunoaste ca asa se intampla, ci si prin stabilirea unui mecanism prin care Parlamentul sa fie informat corect despre masurile pe care Guvernul si le asuma, urmeaza sa le ia si cred ca este corect sa le aflam inainte si nu din presa", spune Sulfina Barbu.
Vicepresedintele PDL mai spune ca ar vrea ca Guvernul sa actioneze in asa fel incat populatia sa vada ca aceasta criza "nu produce castigatori si sacrificati": "Romanii au nevoie sa vada ca aceasta criza nu produce castigatori si sacrificati. Toti suntem afectati de criza si toti trebuie sa punem umarul, sa depasim acest moment, pe care nu ni l-am dorit, dar pe care il traim. Aceste reduceri de venituri nu trebuie sa ocoleasca pe nimeni si astept de la colegii mei sa prezinte aceste masuri cu echitate si de sus pana jos".
Subiect: Re: PD- L Sam 19 Iun 2010, 06:58
Voluptatea tradarii: Teo Trandafir.
reporter: De ce v-aţi îmbrăţişat cu Aura Vasile, de la PSD, după ce aţi votat moţiunea? TT : "Mi-a fost foarte rău pentru că am avut nişte emoţii cum n-am avut de multă vreme. Eram foarte fericită că am reuşit şi să urc scările, şi să bag bilele. Iar Aura Vasile acolo s-a nimerit, nici nu ştiam ce fac".
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: PD- L Sam 19 Iun 2010, 16:31
si show-ul de doi bani pe masura tradarii Wink :
Excelent,da ungurii nu-s tradatori?
Alunecosii, vinzatorul de tara basescu nu-i tiran si tradator:(
Nu mai face bai de multime,acum pleaca si Livache sa-i dea lui inteligenta de U drea mai multa putere,vai si amar.
Cristina cum poti sa mai sustii o asemenea minciuna,ne-a mintit,adica v-a mintit ca un tilhar la drumul mare,cum sa-i taie pensia lui mama cum???
Pensionarii l-au votat si dupa care Bakonschi sau cum il cheama si-a facut treaba in Franta,Dumnezeu o sa-l bata mai tare ca pe Ceausescu si io cred in asta...orsicit e las si o sa ajunga sa ne gazeze sa ramina doar tatarii ca aia-i rasa lui ariana....pacat Cristina,oricum eu te simpatizez si te salut:)
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: PD- L Sam 19 Iun 2010, 17:00
ostrovna a scris:
Tu faci copy paste?
Doamne iarta-ma cin are rabdare sa citeasca?
Dar nu trebuie să citeşti. Vezi că e despre PDL, treci mai departe la postările proPSD şi proPNL.
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: PD- L Sam 19 Iun 2010, 17:23
yzzy a scris:
ostrovna a scris:
Tu faci copy paste?
Dar nu trebuie să citeşti. Vezi că e despre PDL, treci mai departe la postările proPSD şi proPNL.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: PD- L Sam 19 Iun 2010, 18:46
Emil Condor a scris:
yzzy a scris:
ostrovna a scris:
Tu faci copy paste?
Subiect: Re: PD- L Dum 20 Iun 2010, 08:36
yzzy a scris:
ostrovna a scris:
Tu faci copy paste?
Nici eu n-as fi putut raspunde mai bine !
Cristina
Subiect: Re: PD- L Dum 20 Iun 2010, 09:41
În opinia deputatului democrat-liberal Sever Voinescu, vinovăţia pentru "injectarea" iluziei că statul dă în permanenţă o poartă întreaga generaţie politică din ultimii douăzeci de ani, iar recesiunea actuală poate trata efectele persistente ale acestei minciuni.
"Criza are şi câteva avantaje: se prăbuşeşte marea iluzie, în care toţi ne-am complăcut, că statul dă, dă, dă. Românul a fost învăţat să stea cuminte, să voteze cu cine trebuie, pentru că statul oricum îi dă. Această vinovăţie este a unei generaţii politice întregi, care se vede a fi una falită în momentul de faţă. Nu s-a înţeles fapul că statul nu este un bancomat din care tot scoţi, fără să te gândeşti ce-i de partea cealaltă, dacă mai există reurse. Toţi ne-am complăcut în această iluzie, care acum se prăbuşeşte", a declarat Sever Voinescu.
"Am avut o iluzie, iar acum avem o deziluzie, greu de suportat, care presupune trei faze. Prima este cea de negare, în care nu vrei să crezi, şi atunci te gândeşti să dai jos guvernul, gândindu-te că aşa mâine o să se găsească bani de pensie. A doua fază este cea de revoltă, care se simte deja, şi este alimentată şi de tulburarea psihologică creată de opoziţie. În final, este cea de-a treia fază, cea de acceptare, în care vii cu picioarele pe pământ şi-ţi dai seama că trebuie să te apuci de treabă, căci altfel nu mai merge", a conchis Sever Voinescu.
Subiect: Re: PD- L Mar 03 Aug 2010, 10:48
Marea prostie a PDL: Autopesedizarea
Cu exact un an in urma ceream premierului si PDL sa nu iroseasca criza si sa treaca la o reforma ampla a statului. Nu ca ne-am fi asteptat sa fim luati in serios si ascultati atunci, dar este un bun pretext pentru a sublinia ca dupa un an suntem exact in acelasi punct si, pentru ca reformele nu au fost realizate la timp, azi stam mult mai prost. PDL a comis cea mai mare si mai triviala din prostiile pe care o putea comite: Autopesedizarea voluntara. Intelegem prin "autopesedizare" lasitatea politica ori teama/dispretul fata de electorat. Este vorba de ideea foarte adanc infipta in mintea politicianului roman din toate partidele ca "lumea nu te alege daca nu-i dai". Cand nu mai ai nimic de dat, iti cauti o strategie de iesire astfel incat sa minimizezi pierderile si te retragi in opozitie in asteptarea greselilor celorlalti. Acest mod de a gandi se potriveste PSD, partid post-comunist format si mentinut pentru garantarea accesului la putere al grupurilor de interese create pe ruinele comunismului, dar nu merge pentru cei care se revendica a fi de dreapta. De la PSD, cetatenii se asteapta sa fie administratori "competenti" ai sistemului nedreptatii si coruptiei generalizate care fura dar "mai si dau". De la dreapta se asteapta la reforme economice si politice si la dreptate, nu la pomeni. Si pentru ca nu au raspuns acestor asteptari, toate cele trei incercari de a construi o alternativa de dreapta au esuat sau sunt pe cale de a esua: Atat CDR ca si Alianta D.A. cat si PDL nu au esuat pentru ca ar fi aplicat un program de reforme radical, ci pentru nu au facut-o.
In schimb, s-au comportat exact precum PSD: Au amanat sau anulat reformele, au schimbat clientela PSD (si, dupa constituirea Aliantei 322, pe cea a PSD/PNL) cu propria clientela, au perpetuat coruptia si au inceput sa imparta pomeni pentru a castiga un electorat care, traditional, apartine celorlalti. CDR nu a esuat pentru ca niste comentori isterici urlau toata ziua despre "disolutia autoritatii statului" (las' c-a restaurat-o Nastase de ne-a iesit pe nas!), ci pentru ca nu a facut reforma coerenta si nu a distrus sistemul fesenist al relatiilor de putere. Alianta DA nu a esuat pentru ca Monica Macovei a fost prea inflexibila in obsesia ei anticoruptie (asa cum ii reproseaza acum unii din "greii" PDL), ci tocmai pentru ca nu a apucat cu hotarare pe calea deschisa de ea. Iar PDL nu va esua intr-un partid de 10-15% pentru ca televiziunile mogulilor latra toata ziua (cu audienta lor, pur si simplu nu conteaza, asa cum s-a vazut la prezidentiale) sau din cauza demagogiei de neoprit au cuplului Ponta-Antonescu, niste caricaturi nereusite de lideri politici, ci pentru ca se comporta ca si cum antenele, realitatile, pontii si antonestii ar avea dreptate! Cu alte cuvinte, ca si cum reducerea si restructurarea aparatului birocratic al statului, reforma pensiilor spre o forma sustenabila bugetar ori reforma justitiei si combaterea coruptiei ar fi ilegitime. Ca si cum a asuma politic un set de masuri dure si necesare ar fi o ruptura inspaimantatoare de traditia politica pesedista a lui "lumea te alege daca ii dai", o incursiune plina de primejdi in teritoriul politic necartografiat al onestitatii, responsabilitatii si respectarii cuvantului dat. O perspectiva terifianta, intr-adevar! Dar consecinta de bun simt este una singura: daca tot nu are de ales decat intre PSD si o copie nereusita a PSD ("astia-s la fel ca aia sau mai rai!") atunci populatia va alege originalul. Nu din fatalism mioritic ci din calcul de oportunitate.
Solutia pentru oprirea acestui declin rapid este revenirea la o identitate de dreapta. Marea calitate a dreptei este ca, spre deosebire de stanga vesnic obsedata de control si reglementare, are incredere ca oamenii stiu intotdeauna mai bine decat guvernul sa isi apere interesele si sa isi conduca viata. PDL ar trebui sa aiba incredere in oameni ca stiu ce este mai bine pentru ei. Sa isi asume una sau doua masuri de reforma, oricat de impopulare (amnistia fiscala NU este una dintre ele!) si sa le duca la bun sfarsit coerent si fara ezitari, oricat clabuc ar face mogulimea. Sa reia tema anticoruptiei chiar cu pretul sacrificarii unor membri de seama pentru ca ar fi ca incizia unei rani infectate - curge putin sange dar organismul se insanatoseste. Si sa asculte cu mai multa atentie vocea societatii civile asumate de centru-dreapta, care i-a oferit si inca ii mai ofera idei bune si inca gratis.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Cristina
Subiect: Re: PD- L Joi 12 Aug 2010, 05:51
Cristian Preda: Imi mentin toate reprosurile aduse Guvernului sau PDL
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a reactionat miercuri, pe blogul personal, la criticile lansate de presedintele Traian Basescu la adresa sa, afirmand ca "isi mentine toate reprosurile aduse Executivului sau PDL de-a lungul timpului".
"Cred ca presedintele a fost iritat de interviul acordat de Radu F. Alexandru Revistei 22. Altfel, mentin toate reprosurile aduse Guvernului sau PDL de-a lungul timpului. Voi continua sa critic public nu doar adversarii, ci si colegii de partid, atata vreme cat acestia nu vor lucra in interesul general. Raman astfel fidel obiectivului modernizarii Romaniei, asa cum a fost el definit de catre presedintele Traian Basescu. Dar modernizarea, cred eu, nu poate fi facuta daca un spirit partizan te impiedica sa vezi erorile din propria ta tabara ", scrie Preda pe blog.
Presedintele Traian Basescu i-a atacat miercuri, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati, pe democrat-liberalii care l-au criticat pe Emil Boc si i-au cerut demisia. Seful statului i-a tras de urechi pe Sever Voinescu, Cristian Preda si Radu F. Alexandru , declarand ca din postura de democrat liberal nu-ti poti permite luxul de a-ti crea notorietate atacand partidul. "Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost in partid daca eu conduceam partidul", a declarat presedintele.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Cristina
Subiect: Re: PD- L Lun 16 Aug 2010, 09:41
Sever Voinescu: "Unii sunt loiali PDL, cât fac bani"
SEVER VOINESCU, LA PRIMUL INTERVIU DUPĂ CIOCNIREA CU BĂSESCU. Deputatul PDL explică pentru EVZ de ce nu intenţionează să demisioneze din partid după perdaful lui Băsescu şi îşi menţine părerea că guvernul trebuie remaniat, începând cu Boc.
"România are nevoie de un premier cu autoritate în faţa tuturor partidelor politice, capabil să convingă", susţine deputatul PDL într-un interviu pentru EVZ, adăugând că, "la rândul său, PDL are nevoie de un preşedinte vizionar, capabil să aducă sânge proaspăt".
Poate că nu sunt eu foarte bine adaptat la ceea ce se cheamă disciplina de partid, dar mărturisesc că nici nu am de gând să fiu mai "disciplinat" decât sunt. J.F. Kennedy a spus cândva, refuzând să susţină din poziţia de senator o nominalizare anume cerută de partidul său, că şi loialitatea de partid are o limită. Pentru unii, această limită e foarte strâmtă - sunt loiali partidului atâta timp cât fac bani cu el. Pentru alţii, această loialitate ocupă un spaţiu cu mult mai vast - sunt gata să sacrifice din ei înşişi pentru partid. Avem în PDL cazuri de toate felurile. În cazul meu, limitele sunt cele ale adevărului, ale decenţei, ale ideilor de dreapta.
Cristina
Subiect: Re: PD- L Mar 14 Sept 2010, 07:27
Revista 22 a publicat un interviu -foarte interesant - cu Elena Udrea :
Să înţeleg că veţi susţine şi setul de principii şi de schimbări pe care le doreşte această tabără a reformiştilor? Este nevoie de o regândire a criteriilor după care se construieşte cariera în partid şi a principiilor care să guverneze şi activitatea membrilor, şi ascensiunea. Dar, pe de altă parte, trebuie să fim foarte atenţi să mai rămână oameni în partid, pentru că, dacă suntem extrem de exigenţi, dacă criteriile sunt radicale, este posibil ca nimeni să nu se încadreze în ele.
Fostul ministru Mihai Dumitru a divulgat faptul că au existat tot felul de presiuni politice care au mers de la telefoane până la bătăi în uşă în miez de noapte pentru distribuirea banilor europeni pe criterii politice şi clientelare. Cum comentaţi acest lucru? Este foarte greu. Şi eu lucrez cu autorităţile publice locale şi sunt foarte mulţi care vin să susţină cauza propriei comunităţi. Fără să fie trafic de influenţă, deci nu oferă avantaje, pur şi simplu vin şi spun: domnule, şi la mine în comună, şi noi avem nevoie de drum, de apă etc. Foarte mulţi colegi s-au plâns - şi ăsta a fost unul dintre reproşurile care s-au făcut, că nu se accelerează accesarea fondurilor europene la Ministerul Agriculturii - că pe măsura 322, care viza comunităţile rurale, culmea, cei care reuşesc să câştige proiecte au apartenenţă politică, dar sunt majoritari cei de la alte partide. Am fost buni colegi, nu vreau să lezez cumva activitatea dânsului, dar în timpul mandatului s-au plâns colegi că întotdeauna la d-l ministru erau foarte bine primiţi reprezentanţi ai PSD. Probabil că aceia nu ciocăneau la uşă şi nu făceau presiuni noaptea, ci veneau ziua la minister, în orice caz erau primiţi mai bine. Foarte mulţi se plângeau că la d-l ministru este complicat să te duci să-ţi expui o problemă, adică e mai greu pentru autorităţile publice locale pedeliste decât pentru cei din PSD.
Care a fost cea mai mare greşeală a PDL şi a guvernului? Mi-e foarte greu să spun dacă a fost o greşeală. Nu-mi dau seama...
Vă dau o sugestie? Clientelismul, politizarea? Nuuu! Departe, departe de ce s-a întâmplat înainte. Nu pentru că neapărat noi am fi fost mai buni, dar noi am blocat angajările imediat cum am venit la guvernare. Un ministru nu poate şti tot ce se întâmplă în minister, se pot întâmpla multe lucruri rele sub un ministru dacă nu are oameni loiali lui. Te poţi trezi că, în timp ce tu ţipi şi urli să se taie cheltuielile, se fac cheltuieli, poţi afla din presă că se organizează o licitaţie în minister de care tu habar să nu ai, pentru că cei de sub tine nu sunt loiali programului de guvernare. Un ministru nu poate să facă totul singur şi atunci este nevoie să aibă echipa lui. Noi n-am putut să facem asta decât pe alocuri, pentru că angajările s-au blocat şi lucrăm cu oamenii pe care i-am găsit. Foarte mulţi au fost angajaţi pe principiul clientelismului politic de PNL sau PSD, iar unii dintre ei pot pur şi simplu să dorească să-ţi saboteze proiectele de ministru.
Totuşi, v-aţi adus şi dumneavoastră în minister clienţii politici. Eu mi-am adus în minister un singur om, în afară de consilierii mei. Pe d-na Topoliceanu de la CNI, o ştiu de 14 ani, am lucrat cu ea de când eram avocat, e un om în care am foarte mare încredere şi fără de care nu puteam să iau nişte măsuri de anvergură. Spre exemplu, bătălia cu facturile care cresc, adiţionalele care cresc peste contracte, asta se întâmpla la CNI. Păi, fără un director acolo care să-mi respecte voinţa, nu puteam să impun niciodată măsura limitării adiţionării contractelor. Reducerile de personal care s-au făcut la CNI, dacă nu era un director care să-mi respecte voinţa, se întâmpla ca la ANL. În prima lună, directorul de la ANL a făcut licitaţie să cumpere jeep-uri. L-am dat afară imediat. Dacă nu sunt oameni loiali, care să-ţi spună nişte lucruri, şi se întâmplă multe pe care nu le pot spune aici, ar trebui să mă duc în altă parte să le spun, în altă instituţie a statului...
Cum se face că aveţi aşa o imagine negativă? Să ştiţi că nu ştiu cum se face. Sunt şi lucruri bune, şi lucruri rele. Dintotdeauna am avut această problemă. Când mai merg printre oameni, aceştia spun: „vai, dar arătaţi cu totul diferit decât la televizor“. Iar eu le răspund: televizorul deformează şi la propriu, şi la figurat. Nu am avut o relaţie bună cu anumite televiziuni niciodată. Patronii unor televiziuni, de la Realitatea, de la Antene, sunt oameni care vor să controleze economicul. Pentru asta trebuie să controleze politicul. Cine nu se lasă controlat trebuie înlăturat, trebuie denigrat, desfiinţat. Şi, cel mai nesupus dintre toţi fiind preşedintele, toţi oamenii din jurul preşedintelui trebuiau arătaţi cu degetul: unu, pentru a se vedea cu ce neisprăviţi se înconjoară preşedintele; şi doi, pentru a le tăia orice posibilitate de a exista pe scena politică. Deci asta s-a întâmplat şi am dus-o aşa.
Cristina
Subiect: Re: PD- L Vin 08 Oct 2010, 07:16
DNA cere retinerea deputatului Dan Pasat (PDL). Bogdan Cantaragiu, deputat PDL, e invinuit in acelasi dosar
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Camera Deputatilor pentru a cere incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Dan Pasat (PDL), invinuit de santaj, anunta un comunicat al DNA.
Dan Pasat a intrat in Parlament pe listele PNL, trecind la PDL in februarie 2010.
UPDATE 1: Un alt deputat PDL, Bogdan Cantaragiu, este si el invinuit in dosar, dar procurorii DNA nu au solicitat retinerea sa.
Potrivit dosarului intocmit de procurori si citat de Jurnalul National, Pasat este acuzat ca, "impreuna cu unul dintre oamenii lui de casa, Marin Constantin, zis Marian Boxerul, ar fi recurs la presiuni pentru a-i convinge pe doi parteneri de afaceri sa-i cedeze unele contracte, precum si sume importante de bani".
Cristina
Subiect: Re: PD- L Mier 17 Noi 2010, 06:38
Pork-ul saptamanii: Antonie Solomon
"Nu există o familie să nu aibă un membru care să nu aibă dosar penal”. Teza îi aparţine primarului suspendat al Craiovei Antonie Solomon, arestat şase luni sub acuzaţia de corupţie şi reales, în urale, şef al organizaţiei PDL Craiova. Relativizarea prin generalizare a culpei este deja un fapt obişnuit în spaţiul public. Nu mai stârneşte revoltă, ne-am obişnuit.
Antonie Solomon ne sugerează că este mai puţin vinovat de faptele de corupţie pe care le impută procurorii din moment ce fiecare familie din România are în rândurile ei un penal. E normă, toţi suntem penali. Aşa cum Dan Voiculescu insinua odinioară, în toiul campaniei de deconspirare a colaboratorilor fostei Securităţi, că toţi am fost turnători.
Din declaraţia primarului suspendat al Craiovei înţelegem mai bine soliditatea argumentului cu care comisia de statut a PDL a respins criteriile de integritate propuse de fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei: nu mai intră oamenii în partid. E logic!
Nesancţionate public, astfel de false generalizări prin care fenomene izolate sunt prezentate ca tipice, cresc pragul de toleranţă la corupţie şi la orice comportament social deviant. Si de aici până la a transforma corupţia într-o virtute, cum se întâmplă deja informal în mediul politic, mai e puţin.
E de remarcat că mutaţia s-a produs în administraţia PDL, partid care a ajuns la putere în 2004 cu sloganul ”Arde-i pe corupţi!”. La alegerile din 2012, PDL ar putea participa cu sloganul lui Antonie Solomon: ”Toţi suntem corupţi!”.
* Pork.
In limba engleza termenul pork defineste acele fonduri guvernamentale pe care politicienii le folosesc discretionar pentru a-si asigura continuitatea in functie si influenta in randul alegatorilor. In sens general, desemneaza coruptia la nivel inalt.
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: PD- L Lun 22 Noi 2010, 20:04
Au omis apelativul "savanta de renume mondial". Atunci, da, era TOTUL!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: PD- L Lun 22 Noi 2010, 20:14
Impresionant elogiul acestui intelectual subtire, numit T. Baconschi. Asta pentru cine mai avea vreo iluzie cu privire la limita pina la care pot merge acesti oameni de elita de pe la noi. Toata lumea il condamna in schimb cu gura plina pe Paunescu pt ca o slavea pe Elena Ceausescu si tot neamul ei, intr-o perioada in care asemenea osanale erau obligatorii pt cine voia sa fie vizibil (desi, e drept, N. Stanescu n-a avut nevoie de asa ceva). Pe nea Baconschi, ce-l mana in lupta de o lauda pe noua Ceauseasca? Il obliga cineva? Nu poate sa apara la TV, sa-si publice cartile daca nu maninca si rahat?
satanae [anonim]
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: PD- L Lun 22 Noi 2010, 20:16
circ.., paine...cand o sa moara toti bosorogii o sa incepem si noi cu momentul zero....dar pana atunci mai e...mai este...mai emigram....apoi iar emigram....tre sa recunoastem....si iar emigram.... oricum macar e o diferenta dintre psd si pdl.... canada cere oameni si acum am inteles ca ofera si 8 000 de dolari canadieni pe cap de emigrant in alberta...loteria vizelor mai exista...se deschide spatiul schengen...australia mare continent mai inghite si ea ceva romani....generatiile plecate in italia de prin 90 trebuiesc reinnnoite caci aia au imbatranit....anglia franta spania mai inghite si ea niste sclavi.... in fiecare zi as afisa poze cu aeroportul baneasa si otopeni...sa vedeti ce e acolo...te sperii... ramane bucurestiul cu iliescu udrea si...ponta ..curcubeii mamii...moldova e goala....oltenia goala...pe la cluj pe acolo ce mai sunt rezidenti...sanatate... dan diaconescu presedinte si elena prim ministru... hai...
vali [anonim]
dolion
Subiect: Re: PD- L Lun 22 Noi 2010, 20:18
Te-a pus dl. presedinte sa conduci cea mai mare organizatie a PDL, te-a pus ministru la ditamai ministerul, ce mai vrei acum pisi ?? Astampara-te!
Bogdan [anonim]
dolion
Subiect: Re: PD- L Lun 22 Noi 2010, 20:31
Vai, cum sa-i spui unei doamne, Kill Bill? Mai bine Killa-Billa, e mai feminin, nu?
alexandru horga [anonim]
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: PD- L Lun 22 Noi 2010, 23:26
Dolion, părerea mea este că nu are rost să aducem aici comentariile de pa alte forumuri sau bloguri.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL