Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: PNL Mier 03 Feb 2010, 10:12
Mi se pare doar o șopârliță, nu-l intereseaza nimic, dar vrea ...
Viorel Cataramă candidează la preşedinţia PNL şi propune guvernarea alături de PD-L
Liberalul Viorel Cataramă a declarat, marţi, că şi-a păstrat decizia de a candida la preşedinţia PNL, scopul său fiind acela de a aduce partidul la guvernare alături de PD-L.
"Eu candidez pe ideea de a participa la guvernare alături de PD-L. Asta este ideea de la care pornesc eu, restul sunt lucruri neinteresante în acest moment", a spus Cataramă.
El a adăugat că nu a discutat până acum cu nimeni din conducerea PD-L. "Nu am avut nicio discuţie cu nimeni, deocamdată trebuie să-mi anunţ oficial candidatura şi să încep campania electorală în mod corespunzător", a declarat Cataramă, adăugând că îşi va anunţa, joi, oficial candidatura.
Întrebat dacă a avut discuţii cu liderii de filiale pentru a obţine susţinerea acestora, Viorel Cataramă a arătat că un astfel de demers nu este necesar şi că practicile obişnuite de partid nu sunt în acest moment oportune dată fiind "situaţia delicată" în care se află PNL. "Nu este obligatoriu să discut cu liderii de filiale ca să iau decizia de a candida la preşedinţia partidului. Situaţia PNL este atât de delicată în acest moment încât a merge pe sistemul românesc politic de a face aranjamente şi abordări în funcţie de persoane şi de interese personale în detrimentul unor idei nu funcţionează", a explicat Cataramă .
De altfel, liberalul nu s-a arătat interesat nici de dezbaterile din partid pe marginea modificării statutului, cum ar fi cele privind utilitatea funcţiei de prim-vicepreşedinte sau sistemul de alegere a conducerii PNL. "E neinteresant acest subiect pentru mine, pentru că problema care se pune este cum se poziţionează PNL pe scena politică, nu câţi vicepreşedinţi, câţi prim vicepreşedinţi sau alte structuri de conducere are", a afirmat Viorel Cataramă. AGERPRES
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: PNL Sam 06 Mar 2010, 07:45
Complexul dictatorului in PNL. Atmosfera, culise si interpretari:
Jurnalistul Dan Tapalaga a comentat LIVE, de la Palatul Parlamentului, evenimentele de la Congresul PNL. Vezi primul VIDEOCOM realizat de HotNews.ro de la un eveniment politic.
Mai multa sau mai putina democratie in PNL? Dictatura de partid sau proiect politic? Antonescu sau Orban? Congresul liberalilor debuteaza straniu pentru un partid obisnuit sa denunte autoritarismul, sa planga soarta democratiei, sa critice excesele de putere ale adversarilor politici. Astazi, insisi liberalii se intreaba daca nu merg pe un drum gresit. Antonescu a vorbit marcat de complexul dictatorului iar Tariceanu a reusit, printr-un discurs surprinzator de coerent si acid, sa i-l amplifice.
14.00 De aproape doua ore, liberalii isi bat capul cu proiectul de statut propus de Crin Antonescu: vot pe lista. E bine sau nu e bine? E democratic sau e antiliberal, colectivist, cum ii spune Orban? Adevarul e ca in toate partidele romanesti, puterea se ia in forta si se exercita discretionar. Tariceanu il critica azi pe Antonescu ca face exces de putere, dar el insusi a condus partidul si guvernul luand decizii intr-un grup restrans. Antonescu a cazut, la randul sau, victima propriului discurs anti-Basescu. Predicatele aruncate in lupta impotriva adversarului sau se intorc astazi impotriva lui.
15.00 Santajul public exercitat de Crin Antonescu asupra liberalilor - imi retrag candidatura daca nu acceptati modificarile la statut - a functionat din plin. Oricat de nemultumiti ar fi de inchiderea bataliei interne pentru functii, liberalii admit ca n-au de ales, ca n-au varianta si ca Antonescu trebuie sa ramana la sefia PNL. Din acest punct de vedere, e un Congres predictibil. Mizele sale sunt supralegitimarea lui Crin Antonescu la sefia PNL si eliminarea adversarilor, prin marginalizarea lor in partid. Ludovic Orban si Calin Popescu Tariceanu nu se vor regasi in noua echipa de conducere.
16.00 Dinu Patriciu se plimba de aproape o ora printre delegati, ca un simplu membru. A comis, ca de obicei, eroarea de a-si exhiba preferintele, ca sa spulbera orice indoiala, pentru cine o fi avand, ca din spatele lui Antonescu vegheaza el. Unii si-au pus chiar intrebarea de ce a mai venit, exact in ziua in care procesul sau a avut termen in instanta. Plutind ca duhul apelor peste partid, Patriciu vine sa le aminteasca prin prezenta sa cine conduce, cu adevarat, PNL: un simplu membru de paritd, cel mai bogat om din Romania, regizor de filme electorale si actionar principal la singura sa investitie care astazi, vorba lui Catarama, iese pe minus in contabilitate: Partidul National Liberal.
16.30 Cel mai aplaudat, sincer si electrizant discurs l-a rostit Ludovic Orban, indelung aplaudat de o parte din sala. Tema centrala: sistemul de vot, considerat nedemocratic, antiliberal si colectivist, propus de Crin Antonescu. Sinceritatea omului care a pierdut totul, frustrarea celui care se visa intr-o vreme numarul unu in partid iar de maine va fi nimic. Unii liberali sunt convinsi ca va parasi PNL dupa Congres, tragand cativa parlamentari dupa el. Altii spun ca va ramane un soldat disciplinat al partidului pentru ca dezertarea ar insemna sinucidere.
17.00 Replica lui Crin Antonescu ne arata si cealalta fata a liderului PNL. Oratorul desavarsit, mereu cu replica la el, loveste sub centura cand simte ca pierde teren. Or, terenul sau preferat e retorica. Pe terenul sau, Orban l-a invins. Va pierde insa in viata reala. In urma cu catava minute, cei 1400 de delegati au inceput sa voteze modificarile la statut. Vom afla in scurta vreme cati sustin variata propusa de Crin Antonescu, si anume vot pe lista.
18.00 Modificarea la statut propusa de Antonescu trece lejer de votul filialelor, doar cateva au votat in bloc impotriva: Teleorman, Botosani, Salaj. Votul e pe final. Pentru: 1083 Impotriva: 258, Abtineri: 13. Antonescu isi anunta candidatura, jocurile sunt facute. Maine, liberalii vor executa o simpla formalitate. Crin Antonescu castiga putere, dar pierde un argument important in fata rivalilor sai din exteriorului partidului. Argumentul ca actioneaza altfel decat ei, in spirit liberal si democratic, atunci cand se bate pentru putere sau o exercita. Insa reflexele sale autoritare au, poate, in spate si alte explicatii. Finantatorii PNL in frunte cu Dinu Patriciu se vor fi saturat sa se joace de-a democratia in partidul lor, amenintat cu descompunerea in opozitie.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: PNL Sam 06 Mar 2010, 09:11
Pe de o parte este de înţeles de ce vrea Antonescu vot pe liste. Degeaba eşti nr. 1 în partid, dacă n-ai oameni cu care să pui în operă ceea ce crezi că trebuie făcut. Asta nu înseamnă că ceea ce crede Antonescu este şi bine. Vorbim în principiu. Ca atare, mesajul a fost simplu: "dacă mă primeşti în han, primeşte-mă cu cal cu tot". Altfel, cu vot uninominal s-ar fi luptat cu tot felul de tendinţe centrifuge.
Normal că adversarii săi au marşat pe ideea dictaturii iar Orban a avut priză la public. Iar Antonescu... cred că este destul de inteligent să ştie că tot ceea ce spune astăzi despre cineva, mâine se poate întoarce împotriva sa.
Că Patriciu a plutit acolo ca "duhul apelor"... nu mă miră. Cine mai crede că în politica de astăzi (şi nunumai la noi, peste tot) bătălia la vârf se duce pentru principii şi pentru binele ţării, este naiv. Asta ca să mă exprim eufemistic.
Dacă Orban nu este în echipa lui Antonescu, mi se pare corect din partea amândorura. Atât timp cât candiează unul împortriva celuilalt, înseamnă că viziunile lor privind mersul partidului sunt foarte diferite. Nici Orban nu cred că l-ar fi ţinut la piept pe Antonescu în cazul în care ar fi ieşit nr.1. Însă ar fi o mare pierdere pentru PNL dacă ar pleca Orban. Şi ar fi şi o greşeală pentru el. Mi-ar plărea rău să-l văd pe post de hârtie igienică la PD(-L), aşa cum sunt şi alţii. Deocamdată, PNL-ul îl văd ca fiind singura opoziţie credibilă în faţa portocaliilor. PDS-ul, chiar şi cu Ponta la vârf, încă este un partid roşu care face politică pe ritm de manele. Mai are de lucru până va deveni credibil.
Interesantă mi s-a părut şi opoziţia unanimă faţă de Cataramă. Dovadă că, în faţa "pericolului comun", se strâng rândurile. Adevărul este că Cataramă este Vanghelie al PNL-ului.
_____________________ Free your mind!
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: PNL Sam 06 Mar 2010, 11:25
De acord cu tine, cu o mica adaugire ref:
Anahoret a scris:
Cine mai crede că în politica de astăzi (şi nunumai la noi, peste tot) bătălia la vârf se duce pentru principii şi pentru binele ţării, este naiv. Asta ca să mă exprim eufemistic.
Exista oameni care nu cred, dar care-si doresc -poate prea mult- ca principiile si binele sa guverneze aceasta natie/lume. Faptul ca par a fi "prostii satului" (=naivi), nu este problema lor - asta ca sa ma exprim ne-eufemistic (=clar si fara echivoc) . ps: politicieni gen Cristian Preda sau Sever Voinescu (intimplator din PDL ) imi dau sperante ca principiile si binele inca mai exista, inclusiv in politica romaneasca.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: PNL Sam 06 Mar 2010, 18:31
Felicitari noului presedinte (vechi) al PNL si sa-i uram succes , dar numai in intentii/fapte pentru binele romanilor!
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: PNL Sam 06 Mar 2010, 22:48
Cred că a început să se dezmorţească puţin politica românească: la PNL - Antonescu (şi cu Orban era bine) la PSD - Ponta...
Din păcate, se pare că pe Ponta deja l-au vaccinat. Sper ca elucubraţiile pe care le-a emis astăzi să fie doar pentru presă!
_____________________ Free your mind!
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: PNL Dum 07 Mar 2010, 01:43
Anahoret a scris:
Cred că a început să se dezmorţească puţin politica românească: la PNL - Antonescu (şi cu Orban era bine) la PSD - Ponta...
Din păcate, se pare că pe Ponta deja l-au vaccinat. Sper ca elucubraţiile pe care le-a emis astăzi să fie doar pentru presă!
Cred că a început să se dezmorţească puţin politica românească: la PNL - Antonescu (şi cu Orban era bine)
Mie nu-mi place Antonescu. N-are nimic special inafara de eternul si nefascinantul discurs antibasescian. Orban in schimb era mai bun pentru ca nu se reduce DOAR la asta...
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: PNL Dum 07 Mar 2010, 09:40
Mihaela a scris:
Anahoret a scris:
Cred că a început să se dezmorţească puţin politica românească: la PNL - Antonescu (şi cu Orban era bine)
Mie nu-mi place Antonescu. N-are nimic special inafara de eternul si nefascinantul discurs antibasescian. Orban in schimb era mai bun pentru ca nu se reduce DOAR la asta...
ps: sa-i acordam o sansa - teoretic, omul mai si evolueaza ... Oricum, daca o va tine tot asa, isi va pierde -clar- din credibilitate.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: PNL Dum 07 Mar 2010, 12:06
Cristina a scris:
ps: sa-i acordam o sansa - teoretic, omul mai si evolueaza ... Oricum, daca o va tine tot asa, isi va pierde -clar- din credibilitate.
Nu cred ca evolueaza, desi ar fi foarte indicat sa o faca.
De criticat au dreptul sa critice oamenii care voteaza si care nu sunt politicieni.
Insa cand vad politicieni care s-au dus sa se faca parlamentari, au fost alesi, ocupa un scaun in parlament, adica au in mana o parghie pt a face ceva, ei nu!! Nu fac nimic, nu se prezinta pe sine si nu intreprind nimic (dar absolut nimic) pentru a conduce sau a imbunatati ceva in tara ci se aseaza langa noi si incep sa critice (in special pe Basescu).
Pai ei nu sunt pe aceleasi pozitii cu noi!!!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Călin Hera:„Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, Crin Antonescu ar fi cotat, sunt convins, cu prima şansă. Este singurul prezidenţiabil din 2009 care, probabil, va candida şi în 2014”.
Mai mult, nici PSD, nici PDL nu par preocupate de aşa planuri pe termen lung. Din acest punct de vedere, Congresul PNL de sâmbătă l-a lansat deja în cursă pe Antonescu, cu mult timp înaintea celorlalţi posibili competitori. Dar până la alegerile prezidenţiale mai e suficient timp fie pentru consolidearea acestei poziţii, fie pentru şubrezirea ei iremediabilă.
Două vorbe despre discursul acid anti-Băsescu: există încă o foarte bună parte a electoratului care rezonează cu acest tip de discurs. Dar atacul la Băsescu va pierde din impact pe măsură ce ne vom apropia de anul prezidenţialelor. Ce poate face Crin Antonescu, Realesul? Eu cred că are două opţiuni.
Prima opţiune este aceea ca, văzut cu sacii în căruţă, să stea şi să aştepte. Lucrurile în ţară se deteriorează pe zi ce trece. Guvernul Boc aleargă, nu ştie nici el unde, cu şire turile legate. În mod normal, PDL va avea parte de o scădere naturală şi, potrivit principiului vaselor comunicante, ceea ce va fi cu minus la PDL se va contabiliza cu plus la PSD şi PNL.
Nu e mare filosofie ca partidele din opoziţie să-şi împartă frăţeşte zestrea scăpată de PDL. Dar nici nu e ceva pe care să te poţi baza numaidecât.
A doua opţiune e ceva mai complicată şi implică apariţia pe scena politică a unui Crin Antonescu „24 de ore din 24”. Ca să rămânem la cifre, cred că numai alegând această opţiune partidul Crin Antonescu poate spera să ajungă, peste 1.000 de zile, la cota 30%. Înseamnă nu doar a aştepta ca guvernul Boc s-o tot dea în bară; înseamnă a participa, a ieşi la bătaie 24 de ore din 24.
În ţara asta se fac atâtea lucruri aiurea încât sunt subiecte zi de zi. Cu o aşa listă, pardon, echipă puternică, precum cea pe care o are la dispoziţie, Crin Antonescu are o şansă. Asta însă numai cu condiţia să exprime poziţii pertinente, argumentate şi foarte prompte. Cu alte cuvinte, dacă partidul Crin Antonescu este, aşa cum am înţeles eu, un proiect anti-bla bla, atunci mă aştept, de exemplu, ca liberalii să aibă un punct de vedere bine articulat(şi să-l exprime convingător!) în legătură cu disponibilizările de la CFR.
Presupun că măsura la care recurge acum guvernul Boc e necesară, dar nu e, desigur, suficientă. A da, pur şi simplu, nişte oameni afară, ca să mai bifezi ceva din „contractul” cu FMI, fără să vii cu un plan de eficientizare a mamutului, e doar un alt amatorism al guvernului, o reacţie costisitoare şi fără urmări previzibil sănătoase.
Un partid de opoziţie puternic trebuie să găsească modalităţile prin care să transmită clar aceste lucruri şi, cum tot vorbim despre un guvern din umbră credibil, să spună cum trebuie făcut. Fireşte, oricât de integratoare i-ar fi noua doctrină şi oricât de tentantă (electoral) ar fi apucătura, PNL Crin Antonescu nu trebuie să cadă în capcana de a ataca această măsură, şi altele asemenea, de pe poziţii social-democrate.
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, preşedintele Crin Antonescu ar fi votat aşa cum s-a votat în 1996 şi în 2004: de dragul schimbării. Nu ştiu însă dacă, atunci când vor avea loc alegeri „pe bune”, românii vor mai ieşi la vot, „din sictir”, şi în anul 2014.
Mi-e teamă, pentru liderul absolut al PNL, că ar putea risca să iasă pe locul al doilea (sau al treilea), chiar şi în eventualitatea în care Traian Băsescu nu va reuşi să-şi găsească un succesor competitiv şi PSD nu va ieşi din criza adâncă în care a adormit. E periculos să te amăgeşti că românii vor vota doar aşa, din decenţă, cu un candidat mai „spălat”, cu un partid care pune în locul show-ului discuţii ceva mai elevate.
Vrând-nevrând, Crin Antonescu a intrat în joc. Reacţia adversarilor politici arată că se tem de el. Dar mai e mult până departe.
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
..... Primarul Cristian Anghel a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, care i-au imputat un prejudiciu de 400.000 euro dupa achizitionarea blocului 46 A de pe strada Horea din Baia Mare de la o asociatie familiala, care a cumparat imobilul cu putin timp inainte de a se face tranzactia cu municipalitatea.
Istoria tranzactiei a inceput in primavara anului 2005, blocul 46 A de pe strada Horea apartinea societatii Cuprom care a facut oferta directa de vanzare Primariei Baia Mare. Directorul societatii a declarat ulterior ca autoritatile baimarene nu au raspuns in niciun fel ofertei inaintate, desi au fost cautate de mai multe ori, iar imobilul era locuit de un numar mare de persoane defavorizate. Apoi, o asociatie familiala din Baia Mare - AF Chira Liviu - a depus oferta de cumparare la Cuprom, iar ulterior a si reusit sa achizitioneze cladirea cu 150.000 euro.
In urma negocierii, o comisie a autoritatilor a propus Consiliului Local (CL) Baia Mare cumpararea imobilelor la pretul de 544.500 euro, pret acceptat. Ulterior, in 29 august 2006, s-a promovat o noua hotarare de CL Baia Mare prin care se solicita modificarea primei hotarari in sensul adaugarii la suma mentionata a cotei de 19% - reprezentand TVA.
Dosarul in care primarul Anghel era acuzat de abuz in serviciu a fost trimis instantei in anul 2006, procurorii propunand condamnarea acestuia la 15 ani de inchisoare, si s-a judecat la Tribunalul Maramures, care a dat un verdict favorabil alesului baimarean. Acesta a fost atacat insa de DNA, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Cluj. ........
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: PNL Mar 06 Apr 2010, 12:24
I-au închis gura şi ăstuia! Că prea era vocal împotriva PDL şi Băsescu. Ei... dar au nevoie şi ei de "bani" ca să trăiască! sau de libertate?!?
Senatorul PNL de Bacău, Gabriel Berca, a anunţat că demisionează din PNL, pentru a trece la PDL, asta în urma discuţiilor cu Buldogul (Blaga) şi Gigi Butterfly (Flutur). Berca spune cu mândrie: "PDL Bacău avea nevoie, şi o spun fără modestie, de un om ca mine acolo!" Berca spune că el va prelua probabil şefia organizaţiei PDL Bacău.
Gabriel Berca îşi urmează "interesul" politic... A intrat în politică în 1999, ca membru al Alianţei Pentru România. În 2001 a trecut la Partidul Umanist (actualul Partid Conservator), iar în 2004 s-a înscris în PNL. A fost prefect de Bacău în perioada 2005-2008 şi secretar general al Guvernului, în 2008. Acum, că PNL e în opoziţie... se "regăseşte" în PDL, direct la vârf!
Şi ca să nu plece din PNL cu mâna goală, îl ia cu el, tot la PDL, şi pe deputatul PNL de Bacău, Mihai Banu... la acesta însă nu e de mirare, el oricum venise la PNL de la vechiul PD.
Plecările astea... o fi vorba de bani? sau de dosare? sau de convinderi politice noi?
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: PNL Mar 06 Apr 2010, 18:06
aurora a scris:
I-au închis gura şi ăstuia! Că prea era vocal împotriva PDL şi Băsescu. Ei... dar au nevoie şi ei de "bani" ca să trăiască! sau de libertate?!?
Senatorul PNL de Bacău, Gabriel Berca, a anunţat că demisionează din PNL, pentru a trece la PDL, asta în urma discuţiilor cu Buldogul (Blaga) şi Gigi Butterfly (Flutur). Berca spune cu mândrie: "PDL Bacău avea nevoie, şi o spun fără modestie, de un om ca mine acolo!" Berca spune că el va prelua probabil şefia organizaţiei PDL Bacău.
Gabriel Berca îşi urmează "interesul" politic... A intrat în politică în 1999, ca membru al Alianţei Pentru România. În 2001 a trecut la Partidul Umanist (actualul Partid Conservator), iar în 2004 s-a înscris în PNL. A fost prefect de Bacău în perioada 2005-2008 şi secretar general al Guvernului, în 2008. Acum, că PNL e în opoziţie... se "regăseşte" în PDL, direct la vârf!
Şi ca să nu plece din PNL cu mâna goală, îl ia cu el, tot la PDL, şi pe deputatul PNL de Bacău, Mihai Banu... la acesta însă nu e de mirare, el oricum venise la PNL de la vechiul PD.
Plecările astea... o fi vorba de bani? sau de dosare? sau de convinderi politice noi?
Din tot ceea ce ai scris eu văd că Berca s-a dat cu puterea. De ce sunt de vină pedeliştii? A! Că se acceptă traseismul politic? Nu e nici primul, nici ultimul. Şi în PSD şi în PNL au intrat mulţi pe când erau la putere. Nu-i aşa?
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: PNL Mar 06 Apr 2010, 18:14
Păi pentru politruci contează culoarea partidului sau contează să fie la putere? Doar ei poartă în jeb carnetul fiecărui partid, sau pentru simplificare toate carnetele de partid sunt roşii?
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: PNL Mar 06 Apr 2010, 20:56
aurora a scris:
Senatorul PNL de Bacău, Gabriel Berca, a anunţat că demisionează din PNL, pentru a trece la PDL...
Sunt curios să văd cât vor rezista fără să crâcnească PL(-L)-iştii vechi (cu emigranţi cu tot) în condiţiile în care nou-veniţii le suflă posturile la care aspiră. Abia aştept să admir explozia la atingerea masei critice.
_____________________ Free your mind!
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: PNL Mar 06 Apr 2010, 20:59
Anahoret a scris:
.... Abia aştept să admir explozia la atingerea masei critice.
Şi eu, poate cândva se va pune capăt traseismului politic.
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: PNL Mar 06 Apr 2010, 21:13
Neeee.... cât există partide care să-i accepte, fenomenul nu se va termina! Era soluţia ca, dacă pleacă omul, rămâne funcţia. Adică ai fost parlamentar PSD sau PNL, te duci la PD(-L) doar tu ca om; postul tău (acum vacant) va fi ocupat de către altcineva de la partid. Partea proastă că nici opoziţia şi nici puterea nu agrează ideea.
Mămica nu se supără... de ce oare...?
_____________________ Free your mind!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: PNL Mar 06 Apr 2010, 22:39
yzzy a scris:
aurora a scris:
I-au închis gura şi ăstuia! Că prea era vocal împotriva PDL şi Băsescu. Ei... dar au nevoie şi ei de "bani" ca să trăiască! sau de libertate?!?
Senatorul PNL de Bacău, Gabriel Berca, a anunţat că demisionează din PNL, pentru a trece la PDL, asta în urma discuţiilor cu Buldogul (Blaga) şi Gigi Butterfly (Flutur). Berca spune cu mândrie: "PDL Bacău avea nevoie, şi o spun fără modestie, de un om ca mine acolo!" Berca spune că el va prelua probabil şefia organizaţiei PDL Bacău.
Gabriel Berca îşi urmează "interesul" politic... A intrat în politică în 1999, ca membru al Alianţei Pentru România. În 2001 a trecut la Partidul Umanist (actualul Partid Conservator), iar în 2004 s-a înscris în PNL. A fost prefect de Bacău în perioada 2005-2008 şi secretar general al Guvernului, în 2008. Acum, că PNL e în opoziţie... se "regăseşte" în PDL, direct la vârf!
Şi ca să nu plece din PNL cu mâna goală, îl ia cu el, tot la PDL, şi pe deputatul PNL de Bacău, Mihai Banu... la acesta însă nu e de mirare, el oricum venise la PNL de la vechiul PD.
Plecările astea... o fi vorba de bani? sau de dosare? sau de convinderi politice noi?
Din tot ceea ce ai scris eu văd că Berca s-a dat cu puterea. De ce sunt de vină pedeliştii?
Am scris undeva că sunt de vină pedeliştii?
Şti bancul ăsta? Ion şi Ana sub clar de lună... Ion: Ano, eşti divină! Ana: Ba nu, Ioane, di vină suntem amândoi!
Într-un caz de corupţie, cine este de vină? Coruptul sau corupătorul?
A! Că se acceptă traseismul politic? Nu e nici primul, nici ultimul. Şi în PSD şi în PNL au intrat mulţi pe când erau la putere. Nu-i aşa?
Ba da, aşa este, şi Berca a intrat în PNL când era la putere! Şi toate funcţiile pe care le-a avut, au fost din cauza PNL-ului! Ce să-i faci, l-a învăţat cu funcţie, şi acuma nu mai poate fără!
Asta este... dar nu-i bai! Se face curăţenia de primăvară şi în PNL!
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: PNL Mar 06 Apr 2010, 22:44
Anahoret a scris:
Neeee.... cât există partide care să-i accepte, fenomenul nu se va termina! Era soluţia ca, dacă pleacă omul, rămâne funcţia. Adică ai fost parlamentar PSD sau PNL, te duci la PD(-L) doar tu ca om; postul tău (acum vacant) va fi ocupat de către altcineva de la partid. Partea proastă că nici opoziţia şi nici puterea nu agrează ideea.
Mămica nu se supără... de ce oare...?
Eu cred ca asa cum s-a terminat cu traseismul politic la primari sau consilieri, asa se va termina si in parlament! daca se va ajunge la schimbarea constitutiei, ca numai asa se poate schimba legea.
Si daca se va ajunge la modificarea asta, o vor accepta cu totii, ca pe oricare partid afecteaza acest fenomen. Asta daca admitem ca vom mai avea alternanta la putere, si nu vom avea un partid unic si un presedinte pe viata!
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: PNL Mar 06 Apr 2010, 22:48
Îi afectează când sunt în opoziţie, dar le convine când sunt la putere. Şi cum starea de opoziţie nu este eternă... mă cam îndoiesc.
Aşa că mai degrabă mizez de reacţia de fisiune din PD(-L) pentru o eventuală schimbare în domeniu...
_____________________ Free your mind!
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: PNL Mar 06 Apr 2010, 22:51
aurora a scris:
yzzy a scris:
aurora a scris:
I-au închis gura şi ăstuia! Că prea era vocal împotriva PDL şi Băsescu.
Senatorul PNL de Bacău, Gabriel Berca, a anunţat că demisionează din PNL, pentru a trece la PDL, asta în urma discuţiilor cu Buldogul (Blaga) şi Gigi Butterfly (Flutur).
De ce sunt de vină pedeliştii?
Am scris undeva că sunt de vină pedeliştii?
Nu la pedelişti te refereai aşa-i?
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: PNL Mar 06 Apr 2010, 23:03
yzzy a scris:
aurora a scris:
yzzy a scris:
aurora a scris:
I-au închis gura şi ăstuia! Că prea era vocal împotriva PDL şi Băsescu.
Senatorul PNL de Bacău, Gabriel Berca, a anunţat că demisionează din PNL, pentru a trece la PDL, asta în urma discuţiilor cu Buldogul (Blaga) şi Gigi Butterfly (Flutur).
De ce sunt de vină pedeliştii?
Am scris undeva că sunt de vină pedeliştii?
Nu la pedelişti te refereai aşa-i?
Şi dacă i-au închis gura cu promisiuni tentante şi bogate, înseamnă că sunt de vină?
Am mai zis... cine-i de vină, coruptul sau corupătorul?
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: PNL Mar 06 Apr 2010, 23:04
aurora a scris:
Am mai zis... cine-i de vină, coruptul sau corupătorul?
Scuzaţi-mă că mă bag, dar este ca şi cum ai întreba cine-i de vină în cazul unui adulter.