__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Va mai exista Romania ? | |
|
+19delta CRUCIAT VOTAN Iisus Diaporevomenos aurora Cristina yzzy nicuvar Ion dolion zaraza26 Live ostrovna cactus abbilbal Anahoret Emil Condor zuum 23 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 05 Ian 2014, 15:25 | |
| Din câte ştiu, ei nu au politica minorităţilor la fel ca la noi. În sensul că la ei toţi cetăţenii sunt francezi de naţionalitate... franceză. Dar este posibil să se fi modificat politica, nu mai sunt la curent cu ceea ce se întâmplă acolo. Ca o pată de culoare: Prin '99 sau 2000, cred, eram la o activitate... să-i zicem "multinaţională" unde erau şi francezi. Un coleg de-al nostru se tot tachina cu un francez, în sensul că franţuzul făcea pe neştiutorul şi-l întreba, din când în când, pe-al nostru dacă Budapesta e capitala României, după care se scuza: "Scuze, mereu uit". Rabdă al nostru până a doua zi la prânz, când îl întreabă: "Dar tu nu-ţi faci rugăciunea?" Francezul, suprins, răspunde: "Nu, ce rugăciune?" "Rugăciunea de la 12. Voi, francezii, nu sunteţi musulmani?" Îţi dai seama ce hai a fost. S-a oficat francezul şi până la sfârşit n-a mai vorbit decât strict pe specialitate şi monosilabic... _______________________________ P.S. După mesajul iniţial, am vrut să adaug partea cu tachinarea dintre al nostru şi francez, numai că între timp postase şi Ion. Aşa că a trebuit să refac mesajul, fiindcă altfel, răspunsul lui nu mai avea nicio noimă. _____________________ Free your mind!
Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Dum 05 Ian 2014, 15:39, editata de 2 ori | |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 05 Ian 2014, 15:33 | |
| Da, ei au o politica in privinta lor. Nu mai stiu exact cum ei reusesc din condei sa ocoleasca notiunea de etnie. Mi se pare, nu sunt sigur, ca ei nu scriu pe buletin nationalitatea, ci numai "cetatean francez". Restul, chipurile, nu intereseaza pe nimeni. Dar, cand se intampla ceva, tin sa precizeze si ei "originea".
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 05 Ian 2014, 17:16 | |
| Cine are rabdare sa citeasca... voi citi si eu altadata! http://www.scribd.com/doc/32097802/Problema-Minoritatilor-in-FrantaAm spicuit fragmentul acesta: În momentul ratificării Pactului International cu privire la Drepturile Civile si Politice, Franta a declarat că art.27 nu este aplicabil. Articolul invocat anuntă că Franta este o republică indivizibilă, laică, democratică si socială. Ea va asigura egalitatea tuturor cetăenilor în fata legii indiferent de origine, rasă ori religie. Toate credintele vor fi respectate. În virtutea art.2, Franta nu recunoaste minoritătile _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 05 Ian 2014, 17:24 | |
| - dolion a scris:
- Cine are rabdare sa citeasca... voi citi si eu altadata!
http://www.scribd.com/doc/32097802/Problema-Minoritatilor-in-Franta
În momentul ratificării Pactului International cu privire la Drepturile Civile si Politice, Franta a declarat că art.27 nu este aplicabil. Articolul invocat anuntă că Franta este o republică indivizibilă, laică, democratică si socială. Ea va asigura egalitatea tuturor cetăenilor în fata legii indiferent de origine, rasă ori religie. Toate credintele vor fi respectate. În virtutea art.2 Franta nu recunoaste minoritătile L-am descărcat, o să-l citesc mâine dimineaţă, înainte să plec la serviciu. Mulţam! _____________________ Free your mind!
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 05 Ian 2014, 19:15 | |
| - Anahoret a scris:
Rabdă al nostru până a doua zi la prânz, când îl întreabă: "Dar tu nu-ţi faci rugăciunea?" Francezul, suprins, răspunde: "Nu, ce rugăciune?" "Rugăciunea de la 12. Voi, francezii, nu sunteţi musulmani?" Îţi dai seama ce hai a fost. S-a oficat francezul şi până la sfârşit n-a mai vorbit decât strict pe specialitate şi monosilabic...
Da toti ne denigreaza vezi Doamne desteptii lumii care din punct de vedere al culturii gen.sunt varza,pe Diana au intrebat-o la job daca la noi in tara sunt masini,iti dai seama ce oameni si ce rea vointa ,imi pare bine ca Diana le-a aratat ca e fata descurcareata,inteligenta,harnica si le-a luat-o inainte e pe locul doi in companie,la inceput faceau misto de ea ,i-au lipit bomboanre pe scaunul de la birou,niste nesimtiti lipsiti de scrupule,vai de capul lor de englezi . | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 05 Ian 2014, 20:37 | |
| Tâmpiţi d-ăştia sunt şi pe la noi... _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 05 Ian 2014, 21:12 | |
| - ostrovna a scris:
- Anahoret a scris:
Rabdă al nostru până a doua zi la prânz, când îl întreabă: "Dar tu nu-ţi faci rugăciunea?" Francezul, suprins, răspunde: "Nu, ce rugăciune?" "Rugăciunea de la 12. Voi, francezii, nu sunteţi musulmani?" Îţi dai seama ce hai a fost. S-a oficat francezul şi până la sfârşit n-a mai vorbit decât strict pe specialitate şi monosilabic...
Da toti ne denigreaza vezi Doamne desteptii lumii care din punct de vedere al culturii gen.sunt varza,pe Diana au intrebat-o la job daca la noi in tara sunt masini,iti dai seama ce oameni si ce rea vointa ,imi pare bine ca Diana le-a aratat ca e fata descurcareata,inteligenta,harnica si le-a luat-o inainte e pe locul doi in companie,la inceput faceau misto de ea ,i-au lipit bomboanre pe scaunul de la birou,niste nesimtiti lipsiti de scrupule,vai de capul lor de englezi . Eu nu prea sunt de acord cu tine Geta, cand te referi la cultura generala a altora si o compari cu a noastra. Sa stii ca au si ei "cultura generala" la care noi suntem "varza" fata de ei. Iar glumele lor cu bomboane sau altele de genul asta, trebuie sa intri in joc si sa le-o faci si tu si mai si. Cu mine nu le-a mers. Si de cate ori incercau cate ceva se gandeau de doua ori daca ma pot pacali sau ce am eu de gand sa le fac dupa... Asta ca sa ne distram si nicidecum ca sa ne batem joc unul de altul. Si astia se tin de glume aici tot timpul anului. Este si o emisiune AFV aici, ce se difuzeaza duminica seara la ora 7 pe canalul 7 ABC. Si apoi, ce e cultura generala? Este ceea ce iti ramane din ea, dupa ce ai uitat tot...
Ps: Eu urmez, acum, niste cursuri de matematica pentru liceu, dar si de matematici aplicate in finante pe interent, si sa stiti ca sunt uimit de punctul lor de vedere si de unghiul din care este privita matematica aici. Daca e asa si la alte discipline, sa stiti sa nu e rau. Iar felul in care vedem noi lucrurile in aceasta directie nu poate fi catalogat ca fiind cel mai bun si nici unicul de urmat. E bine sa vezi ce e bun si bine si la ceilalti si sa cauti sa inveti ce ti se pare ca e nou si te poti folosi de acel nou. | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 05 Ian 2014, 21:12 | |
| - Anahoret a scris:
- Tâmpiţi d-ăştia sunt şi pe la noi...
Oho destui...si inca in cercuri sus puse iar prostia si-o afiseaza cu succesuri ! | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 05 Ian 2014, 21:20 | |
| [quote="Ion"][quote="ostrovna"] - Anahoret a scris:
- Iar glumele lor cu bomboane sau altele de genul asta, trebuie sa intri in joc si sa le-o faci si tu si mai si.
Nu stiu ce sa zic dar Diana s-a necajit tare ,ce glume sa faca ea cand e clar ca e intr-o tara straina unde romanii sunt priviti groaznic,acum au mediatizat ca vin sa i cotropeasca sa le i a locurile de munca,sa fure.... | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Lun 06 Ian 2014, 19:58 | |
| - Ion a scris:
- Eu urmez, acum, niste cursuri de matematica pentru liceu, dar si de matematici aplicate in finante pe interent,
Se te testez sa vad ce-ai invatat la curs: O persoană contractează un împrumut în valoare de 10.000 euro, pe care trebuie să-l ramburseze în 6 ani, prin plăţi posticipate cu dobânzi posticipate şi un procent anual 12%. Ştiind că amortismentele corespunzătoare celor 6 ani de rambursare sunt de respectiv 2.500, 3.000, 1.000, 1.500 , 500 şi 1.500 euro, să se construiască tabelul de amortizare. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Lun 06 Ian 2014, 22:34 | |
| Unui profesor de biologie, in primul an de invatamant i se pune o intrebare in clasa, la lectia despre vaca: D-le profesor, calul e tot rumegator? Stai jos, elev! N-am ajuns la lectia despre cal.
La matematica, profesorul nostru de matematica, ne spunea ca daca ne pune cineva o problema, pentru care nu avem un raspuns, sa-i spunem ca se rezolva cu logaritmi. Bine ca asta depinde si de cine pune problema, bineinteles.
Iata si raspunsul meu, mai-jos:
Nu stiu daca aceste cunostinte ma vor ajuta sa rezolv problema pusa de tine, dolion:
Simple Interest Money accumulates interest proportional to the total time of the investment. V = (1 + rn) A0 Compound Interest Interest is paid regularly. V = [. . .(1 + r)[(1 + r) A0]] = [. . .(1 + r)A1] = (1 + r) n A0 Compounding at Various Intervals Interest rate r is yearly but interest is paid more often (e.g., monthly). V = [1 + (r/m)]k A0 A0 = Principal, r = rate, n = # years, m = periods/year, k = # periods Kjell Konis (Copyright 2013) 1. Limits and Derivatives 9 /
Suppose the interest rate r = 4%. In one year’s time, the future value (FV) of $100 will be $104. Conversely, the present value (PV) of a $104 payment in one year’s time is $100. Since FV = (1 + r) PV, an expression for the present value is PV = 1 1 + r FV = d1 FV where d1 is the 1-year discount factor. More generally, dk = 1 [1 + (r/m)]k the present value of a payment Ak received after k periods is dk Ak. Kjell Konis (Copyright 2013
An annuity is a contract that pays money regularly over a period of time. Question: suppose we would like to buy an annuity that pays $100 at the end of the year for each of the next 10 years. At an interest rate of 4%, how much should we expect to pay? Solution: appropriately discount each of the 10 future payments and take the sum. The present value of the k th payment is PVk = dk Ak = 100 (1 + 0.04) k The value of the annuity is then V = PV1 + PV2 + ˇ ˇ ˇ + PV10 = X 10 k=1 100 (1 + 0.04) k Kjell Konis (Copyright 2013) 1
Recall: V = X 10 k=1 100 (1 + 0.04) k (1 + 0.04) V = 100 + X 9 k=1 100 (1 + 0.04) k − V = X 9 k=1 100 (1 + 0.04) k + 100 (1 + 0.04) 10 0.04V = 100 − 100 (1 + 0.04) 10 =⇒ V = 1 0.04 100 − 100 (1 + 0.04) 10 = 811.09
A perpetual annuity or perpetuity pays a fixed amount periodically forever. Actually exist: instruments exist in the UK called consols. (1 + 0.04) V = 100 + X∞ k=1 100 (1 + 0.04) k − V = X∞ k=1 100 (1 + 0.04) k 0.04V = 100 =⇒ V = 100 0.04 = 2500 Discount factor dk for a payment received after k periods, annual interest rate r, interest paid m times per year. dk = 1 [1 + (r/m)]k Value V of an annuity that pays an amount A annually, annual interest rate r, n total payments. V = A r
1 − 1 (1 + r) n
Value V of a perpetual annuity that pays an amount A annually, annual interest rate r. V = A r
Cert este ca nu apare notiunea de amortizare. Asadar as putea spune ca nu am ajuns la lectia respectiva? Asa, simplu, as putea sa spun cat are de platiti dupa 6 ani, aplicand formula respectiva: 19738,...euro
Inteleg ca aici ar trebui sa spun cat sa plateasca in fiecare an, in plus de sumele date in problema?
(2500+1200)+(3000+1344)+(1500+1505)+(1000+1686)+(500+1888)+(1500+2108)=19731... Diferenta aparand, probabil de la rotunjirea in minus, daca nu e o alta greseala.
Asta daca am inteles bine problema. Pentru ca, aici, in finante, modelarea matematica a problemei e dificultatea si nu problema ca atare. Nu ai, dupa modelarea corecta, decat de aplicat niste formule.
Continuare:Continuare:
Discount factor dk for a payment received after k periods, annual interest rate r, interest paid m times per year. dk = 1 [1 + (r/m)]k Value V of an annuity that pays an amount A annually, annual interest rate r, n total payments. V = A r
1 − 1 (1 + r) n
Value V of a perpetual annuity that pays an amount A annually, annual interest rate r. V = A r
Linear Approximation Price λ 0 5% 10% 15% 20% 0 100 200 300 400 ● The tangent line can be used to approximate the price. The approximation can be improved by adding a quadratic term based on the convexity of the price-yield curve. Bond Duration Duration D = Xn k=1 PVk P k or D P = Xn k=1 k PVk Modified Duration DM = 1 1 + λ D Price Sensitivity Formula dP dλ
Mai exista si partea cu Calcul Integral si Diferential, Ecuatii diferentiale cu derivate partiale... Cu probleme de risc se ocupa o intreaga matematica si exista meserii, bine platite la ora actuala in acest domeniu. Pentru mine e tarziu sa ma apuc de asa ceva. Numai ca placere de a-mi explica niste lucruri. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Lun 06 Ian 2014, 22:59 | |
| ps: am incercat sa traduc in formule copy-paste-ul, dar, expirand termenul de reeditare, n-am reusit. Scuze! Pentru a nu plictisi lumea, rog pe Emil, dupa ce il citeste dolion, sa stearga acest post. | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Mier 08 Ian 2014, 08:42 | |
| Era o vreme, în ţara asta... de Marin Sorescu
Era o vreme când singurele sirene pe care le auzeam erau cele de dimineaţa şi de la ora 15 când la Electro sau Oltcit se anunţa începutul sau sfârşitul unei zile de muncă. Era o vreme în ţara asta când cine termina liceul si intra la facultate era privit cu admiraţie şi i se spunea cu respect, "domnul inginer sau domnul profesor, sau domnul avocat. Când unul dintre ei, la cam 10-15 ani de activitate îşi dădea şi lua (dacă îl lua) doctoratul tot oraşul se uita la el ca la Dumnezeu. Era o vreme în ţara asta când dacă vedeai o maşină pe stradă ştiai că cel care se află în ea a muncit ca să o cumpere sau este vreun boss de la partid. Mai târziu au apărut şi norocoşii câştigători la CEC-uri sau loz în plic, dar îi puteai număra pe degetele la o mână într-un judeţ. Şi mai era o categorie cu maşini, cei care lucrau în comerţ sau alimentaţia publică. Era o vreme în ţara asta când dacă vedeai pe cineva pe stradă între 8 şi 16, te gândeai că este în concediu, libere, sau e bolnav săracu om şi merge la doctor. Era o vreme în ţara asta când dacă vedeai un poliţist pe stradă mergeai liniştit să îi ceri o informaţie, sau daca voiai să te plângi de ceva, erai ascultat. Era o vreme în ţara asta când dacă ajungeai la spital cu cineva şi trebuia operat, îţi era frică să vii cu o floare la asistente sau cu o cafea sau o sticlă de whisky la doctor, şi le mascai neîndemânatic -ca toată lumea - în ziar, sub haină convins că nu ştie nimeni ce e umflătura aia, de la piept. Când te întorceai fericit că nu te-a prins nimeni şi te întâlneai cu altul umflat în piept te uitai superior şi zeflemitor la el gândind "ia uite şi la fraierul ăla, merge cu sticla ascunsă la piept are impresia că eu nu ştiu că o duce lu dom doctor. !" Era o vreme în ţara asta când la şcoală, copiii mergeau în uniformă şi cum vedeai unul pe stradă în timpul orelor ştiai că "este unul din ăia de chiulesc sau nu le place şcoala" şi te uitai atent la el să vezi dacă nu e cumva copilul vreunui coleg de fabrică. Şi ce bătaie lua acasă dacă afla tac'so că a chiulit. Era o vreme în ţara asta când abia aşteptai să intri în câmpul muncii, să te angajezi undeva, să îţi faci raport pentru locuinţă şi să aştepţi cu înfrigurare, dar temei, să ţi se repartizeze una, ca să te poţi însura, să te aşezi şi tu la casa ta, să îţi întemeiezi o familie. Dacă nu aveai, nu prea îţi ardea de însurătoare, că nu se uita nimeni la tine fără serviciu şi fără casă, că nu erai de viitor. Era o vreme în ţara asta când băieţi deştepţi erau consideraţi cei care ştiau carte, dar să o citească, nu să o joace, făceau o facultate şi terminau primii. La ei se uita lumea cu admiraţie: "ăsta e a lu' Ilie de la sculărie. A terminat primul facultatea, l-au luat ăia la Bucureşti. Eheeeeeeeeeeee, o să ajungă mare, e dăştept"! Era o vreme în ţara asta când dacă te întâlneai cu un cunoscut pe stradă, te opreai bucuros să mai schimbi o vorbă, să mai auzi un banc, să te lauzi cu ce ai mai făcut sau să îi spui cum a fost în concediu la Mamaia, să te mândreşti că ai fost promovat sau ţi-a luat copilul la liceu, sau să îl inviţi peste o lună la ziua ta sau nunta copilului. Era o vreme în ţara asta când veneai de la serviciu, băgai repede o ciorbă caldă în tine şi ieşeai în faţa blocului "la una mică cu băieţii". Una mică putea fi o minge, o ţâgară, o tablă, o bere, o şuetă, după priceperile fiecăruia, dar nu era unu să nu facă "una mică" cu prietenii. Era o vreme în ţara asta când mergeai liniştit pe stradă, nu îţi era teamă că te opreşte careva să te întrebe cât e ceasul sau de ce nu ai moţ la bască. Era o vreme când lumea întorcea capul după militarii care treceau cântând sau în pas de defilare de la instrucţie, acolo unde aceştia erau nevoiţi să treacă prin oraş şi auzeai pe câte cineva spunând cu mândrie: "uite mamă, trece armata"!
Astăzi, din două în două ore se aud sirenele celor de la ambulanţă, de la Smurd, sau de la pompieri care anunţă începutul unei nenorociri sau sfârşitul unei vieţi sau destin. Astăzi, toată lumea termină liceul, ia bacalaureatul pentru că s-a dat lege să nu fie nici un analfabet fără bacalaureat, iar facultatea a devenit locul unde se pun la cale cele mai tari chefuri şi se adună puştoaice pentru "o linie". Astăzi, nu mai poţi merge pe trotuar pentru că nu mai ai loc de maşini staţionate şi şoferi grăbiţi. Astăzi, străzile sunt pline de oameni care în nici un caz nu merg la serviciu, dar nici la doctor. Toată lumea e în concediu fără plată. Astăzi, când vezi un poliţist pe stradă te uiţi speriat să vezi pe cine urmăreşte sau îl ocoleşti să nu îţi dea vre-o amendă aşa, pentru că l-ai deranjat când te-ai uitat la el. De regulă unde e gâtuit traficul, vei găsi un poliţist în intersecţie, "fluidizând circulaţia". Astăzi, când mergi la spital, nu mai mergi cu sticla ascunsă sub haină. Când intri la medic în cabinet înainte de a da cu bună ziua trebuie să dai cu plicul. Nu mai vezi pe nimeni cu pieptul umflat toată lumea intră cu sacoşe burduşite. Nu se mai uită nimeni chiorâş, toţi paznicii ştiu că ai acolo feşe, vată, antibiotice, cearceafuri, dezinfectant, medicamente, analgezice, perfuzii, pungi cu plasmă pentru operaţie. Astăzi, când vezi copii de şcoală, te întrebi dacă merg la şcoală sau la discotecă, ţinuta este aceeaşi, machiajul la fel de strident, rucsacul din spate are un caiet şi laptopul, i'podul, i'fonul, sau tableta. Astăzi, tinerii nu mai au nevoie de serviciu ca să îşi întemeieze o familie, doar de bani de la babaci şi îşi întemeiază câte o familie pe săptămână fără acte, fără biserică, fără serviciu. Fetele abia aşteaptă să fie neveste sau nevestite la câte cineva, cine nu are câte un "ma man" este ori urâtă cu crengi ori "tută". Astăzi, băieţi deştepţi sunt cei fără carte, care reuşesc să "se învârtă" sau sunt "băieţi de băieţi deştepti" care obţin bani uşor din "afaceri" cu fraierii. Cu cât păcăleşti sau furi mai mult, cu atât eşti mai deştept. Astăzi, când te întâlneşti cu un cunoscut pe stradă, îl ocoleşti ca să nu te întrebe cum o mai duci, sau să nu îţi ceară bani cu împrumut, să nu te invite la o nuntă. Astăzi, oamenii nu se mai întâlnesc în faţa blocului, le e ruşine să se întâlnească şi la gunoi, se uită fiecare pe geam să se asigure că nu e nimeni să se uite în gunoiul lui amărât sau să observe că nici câinii vagabonzi nu zăbovesc lângă resturile lui, pentru că nici oase nu mai sunt în gunoi. Cel mai mult oamenii stau ascunşi în casă sau pleacă "la ţară" de zilele onomastice, ca să nu se trezească cu invitaţi nepoftiţi. Nimeni nu mai zâmbeşte toată lumea circulă cu capul în jos de ai zice că toţi au pierdut câte un galben şi îl caută disperaţi. Te mir că nu se dau cap în cap. Astăzi, ieşi din bloc şi după doi paşi apare unul cu un cuţit sau un pistol ţi-l pune la gât şi te întreabă de ce te-ai însurat cu nevastă-ta, nu ştiai că era prietena lui? Astăzi, când lumea aude de armată întoarce capul pentru că "ăştia au tras în noi în 89" şi acum "au pensii nesimţite". _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Mier 08 Ian 2014, 08:54 | |
| - Ion a scris:
- Iata si raspunsul meu, mai-jos:
Trebuia sa-ti spun de la inceput ca nu am rezolvarea... iar cu rezolvarea ta m-ai bagat in ceata complet! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Mier 08 Ian 2014, 14:39 | |
| Aia nu e rezolvare, dolion. De aiai am si scris ca, atunci cand nu stii, trebuie sa ai tupeu, cum ne zicea profesorul nostru de matematica. Asa ca aici a tinut, nu?
E o incercare. Nici nu stiu bine cum sa traduc "amortisment''.Matematic vorbind. Altfel am vazut ce inseamna din dex. Problemele in engleza le citesc de 10 ori ca sa inteleg o data. Sunt formule kilometrice cu 7 parametri. Ca sa nu mai vorbim de sistemele de ecuatii diferentiale cu derivate partiale, cu care lucreaza specialistii in banci, rezolvate pe calculator. Pe care eu il folosesc ca un biet profan ce sunt. Asa ca, ramane sa mai facem sapaturi... Pentru ca stii vorba aia: "Banii nu se fac usor, Banii se fac la padure, Din barda si din secure...'' | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 10 Ian 2014, 13:57 | |
| _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 10 Ian 2014, 20:44 | |
| Asa, da! Si trebuie spus si Asa, nu! Acolo unde nu e cum e la Padureni.....
Frumos! O picatura de apa vie, intr-un ocean mort!
Va putea, oare, sa invie Oceanul? | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Sam 11 Ian 2014, 02:32 | |
| - Ion a scris:
- ps: am incercat sa traduc in formule copy-paste-ul, dar, expirand termenul de reeditare, n-am reusit.
Scuze! Pentru a nu plictisi lumea, rog pe Emil, dupa ce il citeste dolion, sa stearga acest post. L-ai băgat pe Dolion în ceată, iar acum să-l sterg ca să-l scoti din ceată, nu? Păi, dacă tu doresti putem să-l stergem cu toate că nu ar trebui să deranjeze pe nimeni. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Sam 11 Ian 2014, 03:08 | |
| Bine, bine... Cand eu am scris, nu era vorba de nicio ceata. Acum, daca se va ridica si ceata, cu atat mai bine.
Cand am scris povestea cu profesorul, cu logaritmii, nu stiam ca dolion nu stie solutia.... Si asta s-a potrivit ulterior...
Coincidente, intamplari.... | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Lun 13 Ian 2014, 21:09 | |
| Privesc pe DG24 o dezbatere despre lipsurile din scoli si cum sunt acoperite prin cerseli de la elevi sau de la parintii lor.
Imi vine sa plang, cand vad: 1. Ca se pierde atata energie, din parte atator oameni inteligenti, pentru a rezolva o problema atat de simpla. Am zis inteligenti, dar am gresit. Mai degraba impotenti. 2. Cand ma gandesc ca am lucrat 4 ani in Maroc, o tara foarte saraca, motiv pentru care UNESCO 0 ajuta cu profesori, cum eram noi acolo, avea CRETA la tabla si burete, prin grija administratiei scolii. Elevii nu dadeau niciun ban pentru niciun fond al clasei. Cum de aia puteau si noi nu?
Tara saraca nu suntem categoric. Dar saraci de minte? Da, cel putin daca ne gandim la acest aspect. Nu suntem in staresa rezolvam aceasta problema marunta, e vai de capul nostru.
Dati cu toti acei ministri si directori de pamant, care nu stiu sa rezolve aceasta problema. Apoi, mergeti mai departe si cereti-le rezolvarea altor probleme. Pe care, daca nu le rezolva, dati cu ei de pamant. Numai asa putem progresa. Altfel, ne certam, ne lamentam, timpul trece, leafa merge si tot in mocirla ramanem... | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Mar 14 Ian 2014, 01:45 | |
| - Ion a scris:
- Tara saraca nu suntem categoric.
Doar stoarsă de vlagă! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Mar 14 Ian 2014, 13:18 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ion a scris:
- Tara saraca nu suntem categoric.
Doar stoarsă de vlagă! In ultimii zece ani intr-adevar ,vai noua:( | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Mar 14 Ian 2014, 23:22 | |
| Din 1990 până în 2014 sunt doar 10 ani?!
Adevărul e că România a fost stoarsă în toate sensurile, mereu. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Mar 14 Ian 2014, 23:28 | |
| Emile ultimii zece au fost cumpliti,iliescu,constantinescu aveau totusi un pic de stima fata de romani nu-i ura in halul asta :(vai noua Sa stai la Cotroceni impotriva poporului tau e execrabil si nu i numai pararea mea | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Mar 14 Ian 2014, 23:42 | |
| Iliescu a avut tangente cu acel cuvânt, „stimă” doar când îi cânta lui Ceausescu: stima noastră si mândria... Constantinescu poate îl stie din manuale, dar el e o nulitate în istoria României. Numele lui nici nu merită să fie amintit de români. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? | |
| |
| | | | Va mai exista Romania ? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |