__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Va mai exista Romania ? | |
|
+19delta CRUCIAT VOTAN Iisus Diaporevomenos aurora Cristina yzzy nicuvar Ion dolion zaraza26 Live ostrovna cactus abbilbal Anahoret Emil Condor zuum 23 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 04 Oct 2013, 22:58 | |
| Nu vreau sa-mi dai neaparat dreptate, Liviu. Pentru ca pot gresi, forte bine, si eu. Si oricare dintre noi.
Problema este ca ne batem joc si de limba. Cand comunistii ne faceau cosmopoliti sau cosmopoliti ne suparam ca, vezi Doamne, nu eram liberi sa vorbim sau sa ne imbracam cum vrem. Nici ca atunci nu nera bine.
Uite,insa, ca suntem liberi acum. Si ne batem joc, in numele Libertatii, inclusiv de ce avem mai scump si drag: de limba noastra de la "muma". De dulcea limba romaneasca.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 04 Oct 2013, 23:33 | |
| Auzi la Presedintele CNA:
"E o decizie temporala."
Zic astia de la Realitatea TV, care e amenintata cu inchiderea.
Doamne, Doamne!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 06 Oct 2013, 16:00 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 06 Oct 2013, 16:12 | |
| | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 06 Oct 2013, 16:36 | |
| Si-asa Parlamentul nostru se vede din afară ca fiind unilateral. Pardon! Cameral... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Dum 06 Oct 2013, 19:42 | |
| | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Lun 07 Oct 2013, 05:12 | |
| - abbilbal a scris:
- Ion a scris:
- Definiții din dicționare neoficiale
Deoarece nu sunt editate de lexicografi, aceste definiții pot conține erori, deci e preferabilă consultarea altor dicționare în paralel antama, antamez v. t. (pub.) a aranja, a pune la cale Sursa: Argou (2007) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
Sa fim seriosi, Liviu! Dex-ul scrie si sursa: dictionare neoficiale. Si sursa: argou
Asadar e vorba de "argou" si nu de sensul literar al cuvantului, care pastreaza sensul original al cuvantului. Ai dreptate Ioane. Inițial nu m-am uitat că respectivele definiții sunt argou, deci valabile pentru a fi folosite doar în cercuri de prieteni. Nu-i bai, Liviu. Iata ca si astazi, duminica inca aici, ora 9:55 pm, pe RTv, intr-o emisiune cu Ciorbea si altii, deputatul PC, acum, fost PPDD, zice ca stie de 4 deputati PPDD " antamati" sa treaca la alte partide. Mare e gradina Ta, Doamne! Oare de ce folosesc cuvinte al caror sens nu-l pricep? Asta e de neinteles cum oameni ce se pretind culti, folosesc cuvinte noi in expresii fara a sti exact ce inseamna aceele cuvinte??... | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Lun 07 Oct 2013, 23:51 | |
| Da' pe ala nu-l vedeti, d-le profesor, sau d-le politist?
Iata un fel de judecata, nu numai incorect, dar si ineficient. Pentru ca, judecand in felul acesta, nu vom ajunge niciodata sa disciplinam toti elevii, sa prindem toti infractorii, toti delincventii, toti raii platnici, etc...
Ci pe rand.Sau unul cate unul. One by one. Caci e mai usor sa rupi o matura de nuiele, luand fiecare fir in parte, decat sa le rupi pe toate dintrodata.
De ce nu judecati si altfel: Daca presa, care lupta din toate puterile ei sa fie prinsi si condamnati toti evazionistii, toti raii platnici, toti delincventii, de ce n-ar da ea un prim exemplu de fair play si sa fie exemplu bun de urmat pentru toti ceilalti?
Sa-si plateasca toate datoriile la stat si atunci ar putea sa bage pumnul in gura tuturor acelora care sunt incorecti. Altfel, in cazul in care unii din presa nu-si platesc datoriile catre stat, mari sau mici, cat o fi, ar parea a fi un pic, daca nu chiar mai mult, demagogic tot demersul ei , cand spune despre altii ca nu sunt corecti.
Ce ziceti Domnilor: Robert Turcescu, Rares Bogdan, Radu Banciu, Mihai Gadea, etc., etc., .... Imi cer scuze ca nu am scris mai multe nume de moderatori. Am dreptate in cele scrise de mine mai sus sau nu?
Imi voi da seama daca am un picusor de dreptate sau nu, daca se va invrednici vreunul dintre dvs. sa-mi raspunda. Daca nu, atunci ramane tot ca inainte: Cainele latra, caravana trece... Vorba lu' Nea Nelu cel Sarac si Cinstit. Ca de la el ni se trag toate...
A bon entendeur salut! De peste Ocean, Cu stima, Ion
ps: asta le-am scris celor 2 televiziuni: B1tv si Realitatea Tv. Credeti ca o sa-mi raspunda vreunul? | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Mier 09 Oct 2013, 08:56 | |
| - Ion a scris:
- Auzi la Presedintele CNA:
"E o decizie temporala."
Zic astia de la Realitatea TV, care e amenintata cu inchiderea.
Doamne, Doamne!
Ei, da, s-a exprimat și omul pe cale bucală! Adicătelea, din bucă ! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Mier 09 Oct 2013, 21:57 | |
| Am asistat, in ultimile zile, cum primii trei politicieni ai aceste amarate Tari, si-au "pus poalele in cap", mai rau ca tataele de pe ultima mahala de la tara. E vorba de Traian Basescu, primul care a dat tonul, de Victor Ponta, al doilea care a raspuns, si de Crin Antonescu, care nu s-a lasat nici el mai prejos.
Cu asemenea specimene "poltice", luate direct din "gradina zoologica", va asigur ca Romania va exista, in acest fel, atata timp cat lumea ii va alege, dupa gustul ei. Daca asta le place, asta au.
Mai mult de atat nu pot sa zic.
Tate, tate, tate! Carora nu le poti da decat cu "Uuuuu!", ca la mahala....
Vai de tine, Romanie!
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 10 Oct 2013, 00:00 | |
| Cel mai mare dintre toti e basescu care mai cerseste doua luni de a sta la cotroceni,rusine sa-i fie dupa ce ne-a umilit in ultimul hal,noi romanii nu l-am mai vrut de mult timp si se agata de parima ca un corsar nemernic,vai noua romanilor din tara asta care traim inca sub opresiunea lui si a sistemului lui basist:( | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 10 Oct 2013, 22:19 | |
| D-le Turcescu, Si eu am vazut problema exact ca D-l Carstoiu. Si Basescu i-a indemnat sa nu iasa la vot, dar si Dragnea i-a fortat sa iasa la vot.
Dar e mai usor sa-i zici unui om "sa nu iasa" si nu iese, decat sa-i zici "iesi" si sa iasa. Atat e diferenta.
Solutia ce rezulta din acest mod de tratare a problemei, ar fi ca nici cel care i-a sfatuit sa nu iasa la vot si nici cel care i-a fortat sa iasa la vot, sa nu pateasca nimic. Cam asa rezulta si din ce zice Basescu. Care propune o lege noua, cu ajutorul carei sa se stopeze fraudele.
Or acest lucru este contrar legii.
Amandoi sunt vinovati. Nu in egala masura, dar sunt vinovati. Si pedepsiti trebuie amandoi. "Dupa fapta si rasplata."
Numai asa se va ajunge la o legislatie , nu neaparat noua, ci una respectata.
A bon entendeur salut! De peste Ocean, Ion
I-am scris lui Turcescu, cand vorbea, azi, despre dosarul Dragnea. N-o sa-mi raspunda. Eu zic sa fie pedepsiti amandoi. Pentru ca au gresit, unul mai mult decat altul. Asa ceva nu mai trebuie sa se intalneasca in campaniile electorale. Pentru ca suntem in Europa. Nu mai suntem nu mai pe Dambovita. | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 10 Oct 2013, 23:00 | |
| Dar basescu care a indemnat romanii sa iasa la vot adica le-a cerut si nici dupa o saptamina a spus sa nu iasa,vai si amar cu tot cu patinajul lui pe cuburile de gheata,el cum poate fi catalogat? Vai noua:( | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 11 Oct 2013, 00:25 | |
| - ostrovna a scris:
- Dar basescu care a indemnat romanii sa iasa la vot adica le-a cerut si nici dupa o saptamina a spus sa nu iasa,vai si amar cu tot cu patinajul lui pe cuburile de gheata,el cum poate fi catalogat?
Vai noua:( Daca citesti cu atentie, Geta, eu am scris asa: Si Basescu i-a indemnat sa nu iasa la vot, dar si Dragnea i-a fortat sa iasa la vot.
(autocitat) Dar, una e "indemnatul" lui Basescu, si alta e "fortatul" lui Dragnea. Asa se zice. Eu nu zic ca e adevarat ce se zice. Ramane ca instanta sa se pronunte in cazul Dragnea, iar, in cazul Basescu, atunci cand i se va face dosar. La fel cum am zis si cu flota. Una este "vandutul" flotei, de care e acuzat Basescu, si alta este "furtul" sau mita sau traficul de influenta, sau mai stiu ce, de care sunt acuzati alti politicieni. Asa cum am mai zis: "Dupa fapta si pedeapsa."
Ca sa parafrazez o zicala. | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 11 Oct 2013, 15:26 | |
| Pe mine ma socheaza cum trece de la o minciuna la alta,adica zici o data ca el nu vrea sa piarda la masa verde iar apoi se intoarce,deci labilitatea lui asta ma doare,vai noua Dragnea mi se pare un baron local ca si sechelariu,flutur,alin popoviciu si altii,vai si amar | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 11 Oct 2013, 16:27 | |
| Dumnezeu stie cum e mai bine, Geta. Uite ca azi dimineata, verific ca de obicei , daca am mesaje. Fata cea mare a celui mai bun prieten al meu, care imi e si fina, imi scrie un mesaj cu subiectul "Tati".
Am crezut ca i-ar i s-a intamplat ceva. In august si-a frant mana stanga de la incheietura. I-a dat ghipsul jos saptamana trecuta.
Acum doi ani a suferit o operatie de colon.
Aseara a murit. Anevrism.
Cel mai bun prieten al meu.
Nae.
Dumnezeu sa-l ierte!
Doi prieteni s-au dus in doua luni.
N-am cum sa ajung.
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Sam 12 Oct 2013, 04:10 | |
| Îmi pare rău de vestile date despre prietenii tăi, Ion. Ăsta e drumul nostru al tuturor... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Sam 12 Oct 2013, 04:22 | |
| - ostrovna a scris:
- Pe mine ma socheaza cum trece de la o minciuna la alta...
Pe mine nu mă mai sochează minciunile oamenilor... Politica face casă bună cu minciuna. Nu doar la noi în Carpati. Si Vlahută sustine că... Minciuna stă cu regele la masă. Asta e realitatea prezentă! Problema 'a mai importantă: cine a votat pe cei ce sunt la putere? Tu, eu, ei... Da, EI TOTI care plâng azi de alegerea făcută în trecut. Si ce e de făcut? Schimbări. Da, da: SCHIMBĂRI! Avem altceva la îndemână? Poate... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Sam 12 Oct 2013, 05:18 | |
| Cand eram tanar profesor, un fost administrator la Caminele Studentesti imi zicea asa:
Hotia din Romania si betia din Rusia sunt la 50 de m sub pamant. Nimnei nu le poate scoate de acolo.
Poate vreun cutremur? Nu, Doamne, fereste! Ca ar da tot in cei neputinciosi.
"Minciuna sta cu Regele la masa"? Acum sta cam peste tot, asta e necazul.
Nu putem sa invinovatim pe alegatori, in niciun caz. Ei aleg ce li se da pe lista. Asta e sistemul, asta e omul. Cum sa schimbi sistemul, daca nu poti sa schimbi omul? Cine sa vina dinafara ca s-o faca?
Solutia? Speranta si Credinta!
"Credinta-n zilele de-apoi E singura tarie-n noi. Ca multe-s tari cum credem noi, Si mane nu-s." (G. Cosbuc) | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Sam 12 Oct 2013, 05:24 | |
| - Emil Condor a scris:
- Îmi pare rău de vestile date despre prietenii tăi, Ion.
Ăsta e drumul nostru al tuturor... Asa e, Emil. Trebuie sa luam viata asa cum este ea: Cu un inceput si cu un sfarsit....
" C-o moarte toti suntem datori..."(acelasi G. Cosbuc) "Dar, ca sa meriti moartea, trebuie sa traiesti viata ce ti-a fost data."
( Runceanu?...) | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Sam 12 Oct 2013, 05:28 | |
| - Ion a scris:
- Solutia?
Speranta si Credinta! Da, dar vezi tu, Ion, credinta ( de orice fel) a fost mereu atât de mică încât nici nu a mai iscat vr'un pic de sperantă. Ce mai rămâne atunci? Să fie jertfa, oare? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Sam 12 Oct 2013, 05:30 | |
| - Ion a scris:
- Emil Condor a scris:
- Îmi pare rău de vestile date despre prietenii tăi, Ion.
Ăsta e drumul nostru al tuturor... Asa e, Emil. Trebuie sa luam viata asa cum este ea: Cu un inceput si cu un sfarsit....
"C-o moarte toti suntem datori..." (acelasi G. Cosbuc) "Dar, ca sa meriti moartea, trebuie sa traiesti viata ce ti-a fost data." ( Runceanu?...) Si privind pozitiv asupra trecerii din viata de aici: suntem si noi o sământă care trebuie îngropată spre putrezire pentru a creste apoi în ceva mai măret. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Sam 12 Oct 2013, 05:34 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ion a scris:
- Solutia?
Speranta si Credinta! Da, dar vezi tu, Ion, credinta (de orice fel) a fost mereu atât de mică încât nici nu a mai iscat vr'un pic de sperantă.
Ce mai rămâne atunci? Să fie jertfa, oare? Nu stiu, Emil. Chiar nu stiu. Si cred ca e mai bine asa. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Sam 12 Oct 2013, 05:37 | |
| suntem si noi o sământă care trebuie îngropată spre putrezire pentru a creste apoi în ceva mai măret.
Asta e chiar linistitor... Foarte intelept...
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Sam 12 Oct 2013, 05:39 | |
| Că bine zici! Uneori (chiar adesea!) e mai bine să nu stii anumite lucruri care ti-ar putea schimba cursul vietii în totalitate si... nu numaidecât o schimbare pozitivă. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? | |
| |
| | | | Va mai exista Romania ? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |