Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Dum 04 Apr 2010, 22:14
Emil Condor a scris:
Cristina a scris:
...ce anume se (mai) face cu probele respective, avind in vedere ca in multe cazuri, analiza calitatii apei este o mare mica vrajeala.
Vorbind despre calitatea apei: aici erau (şi pe alocuri încă mai sunt) izvoare publice de apă potabilă, nelucrată iar cele mai multe s-au închis pe motiv că există pericol de îmbolnăviri... Ei nu au spus că, în primul rând vor să-şi vândă apa de la magazine, iar competiţia trebuie eliminată!
Aaa, in America... Nici nu stii ce sa mai bei... toata apa poate fi contaminata, accidental sau inadins.
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 08 Apr 2010, 18:34
Cristina a scris:
zaraza26 a scris:
Am de luat probe de apa potabila de la capetele orasului si din alte parti.
Interesant . Si ce se-ntimpla cu probele respective?
zaraza26 a scris:
... fac picior frumos... Masina, peste cativa ani, de la firma!
Nici nu mai merita cu masina: spune-le sa-ti dea un scuter, daca-i mai ieftin, poate-si ia si directoru' general ...
Nu stiu cum e cu analiza calitatii apei. De aici de unde-s eu, n-o sa aflu prea curand ceva. Eu iau probe si fac niste analize simple, ca sa-si dea seama cei de la tratare daca e necesara ajustarea cantitatii de var cu care curata apa in prima faza. O fosta colega vrea sa stie daca apa ei din fantana e potabila. A avut probleme mai demult, ca s-au imbolnavit, si acum nu are incredere in calitatea apei din fantana. Asta e riscul, cand izvorul care alimenteaza fantana ajunge sa traverseze din cauza unor alunecari de teren o zona poluata artificial sau natural (cadavre sau substante chimice naturale). De aceea e mai sigur, ca in America, sa inchida izvoarele naturale.
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 08 Apr 2010, 18:54
Bine ai venit pe forum Zaraza.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 08 Apr 2010, 19:00
Azi a fost prima zi la noul meu loc de munca. O cladire aflata intr-o stare avansata de degradare. Nici la vremea ei nu a fost cine stie ce. Societatea care administreaza acum tot ce tine de apa in judet se plange ca primariile, care au avut inainte in administrare statiile de tratare, epurare etc, nu a investit in acestea nimic. Nu stiu exact situatia dinainte, dar presupun ca statul a dat spre administrare, fara sa prevada sume pentru investitii. Adica administrezi=pastrezi, iar de schimbat ce se strica... iei din banii contribuabilului. Care bani, la nivel local, sunt extrem de putini, mai ales intr-un judet ca al nostru, un oras ca al nostru... Desigur, se puteau castiga bani din turism... dar de unde initiativa, cand in toata Romania e aceeasi situatie. Adica problemele sunt mult mai profunde si extinse la nivelul intregii tari.
In fine... doua saptamani voi lucra impreuna cu vechea angajata, deci nu voi face schimbari. Apoi voi da jos niste poze din prima camera, camera comuna cu barbatii care lucreaza pe schimburi. Doi dintre ei sunt seriosi, deci le pot cere ajutorul in vreo problema. Pozele le voi inlocui cu altceva, mai frumos si mai curat. In laborator sunt niste tablouri care arata mult mai bine si nu le voi schimba. Pe urma voi inlocui treptat ghivecele de flori. Multe din ele sunt sub orice critica. Sunt o multime de flori care vara stau afara. Printre ele sunt si exemplare superbe. Un ficus pana in tavan, o iedera, un filodendron tanar... Ocupa mult spatiu in trei camere. E drept ca ficusul e singur intr-o camera. Cu caldura nu voi avea probleme! Focul merge continuu in sobe, din toamna pana in primavara, altfel caldura fuge prin geamurile si usile vechi. Tot barbatii se ocupa de foc. Ei alimenteaza in camera comuna, iar soba merge prin perete in laborator, care va avea curand yala (usa de la laborator). Pana acum cheia de la laborator era din intamplare identica cu cea de la usa de la intrare. Sunt doi caini si o catea, care are trei pui. Ei sunt hraniti de noi, cei care lucram acolo. Puii sunt deja arvuniti. Un strat de pamant reavan (de 1,5x1 m) asteapta flori, ca in fiecare primavara. Voi planta si eu flori acolo, odata cu plantarile din gradina mea! Stratul e langa poarta, nu langa cladire.
In vara asta vom desfiinta usa dintre camere din casa unde locuiesc. Astfel voi putea tasta fara sa-mi deranjez sotul. Sper ca asta sa insemne ca voi sta mai mult pe internet. Cand voi avea modem de la Digi pentru laptopul personal, voi avea internet la serviciu, dar viteza va fi mica. Cica suficienta pentru messenger...
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 08 Apr 2010, 19:16
zaraza26 a scris:
O cladire aflata intr-o stare avansata de degradare. Nici la vremea ei nu a fost cine stie ce.
Din totdeauna staţiile de epurare au fost secundare, ca ceva anexe pe lângă ceva.
Până în '89 aparţineau de Secţiile apă-canal a fostelor Intreprinderi Judeţene de Gospodărie Comunală. Imediat după '89 au aparţinut de Regiile Autonome de Apă-Canal, apoi aceste regii au trecut în subordinea Consiliilor Judeţene unde sunt şi în prezent.
Şi la noi la Alba staşia de epurare era o dărăpănătură, dar extinzându-se oraşul nu a mai făcut faţă şi a fost construită una nouă, dar tot înainte de '89. Acum nici asta nu mai face faţă, dar nu mai sunt bani. Atunci când s-a construit noua staţie de epurare s-a construit şi clădirea administrativă. Nu ştiu cât este de bună că n-am fost niciodată pe acolo. Este undeva la marginea oraşului şi o văd doar din tren.
abbilbal
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 08 Apr 2010, 19:18
zaraza26 a scris:
abbilbal a scris:
Bine ai venit pe forum Zaraza.
Bine v-am gasit! Acuma trebuie sa plec, pe curand!!
N-ati terminat de mancat banana aia? Sau altfel spus, vad ca n-ai schimbat avatarul!
Păi mai durează că doar ce a început primăvara.
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Vin 09 Apr 2010, 20:55
abbilbal a scris:
zaraza26 a scris:
O cladire aflata intr-o stare avansata de degradare. Nici la vremea ei nu a fost cine stie ce.
Din totdeauna staţiile de epurare au fost secundare, ca ceva anexe pe lângă ceva.
Până în '89 aparţineau de Secţiile apă-canal a fostelor Intreprinderi Judeţene de Gospodărie Comunală. Imediat după '89 au aparţinut de Regiile Autonome de Apă-Canal, apoi aceste regii au trecut în subordinea Consiliilor Judeţene unde sunt şi în prezent.
Şi la noi la Alba staţia de epurare era o dărăpănătură, dar extinzându-se oraşul nu a mai făcut faţă şi a fost construită una nouă, dar tot înainte de '89. Acum nici asta nu mai face faţă, dar nu mai sunt bani. Atunci când s-a construit noua staţie de epurare s-a construit şi clădirea administrativă. Nu ştiu cât este de bună că n-am fost niciodată pe acolo. Este undeva la marginea oraşului şi o văd doar din tren.
Regiile autonome s-au transformat in societati pe actiuni, cred ca in toate judetele. La noi este S.C. Aquabis S.A., iar pe net am gasit o stire din 2007 care spunea asa: "SC APA CANAL SA, al cărei acţionar este Consiliul local al municipiului Alba Iulia, fuzionează cu SC APA CTTA SA Alba Iulia şi îşi încetează activitatea odată cu realizarea fuziunii prin absorbţie de către SC APĂ CTTA SA Alba Iulia."
Modernizarea statiilor de epurare se va face din fonduri europene. Asta urmeaza si aici, in cativa ani. Se va construi alt sediu, mai inspre localitatea Salva, aflata langa actuala statie de epurare.
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Vin 09 Apr 2010, 21:39
Da, aşa a fost. Apă-canal era administară de consiliul municipal, acum este Apă CTTA în administrarea judeţului, dar nouă ne este mai uşor să spunem apă-canal, că doar la canal se duc banii noşti.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Vin 09 Apr 2010, 22:55, editata de 1 ori
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Vin 09 Apr 2010, 22:41
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Sam 10 Apr 2010, 10:25
abbilbal a scris:
Da, aşa a fost. Apă-canal era administară de consiliul municipal, acum este Apă CTTA în administrarea judeţului, dar nouă ne este mai uşor să spunem apă-canal, că doar la canal se duc banii noşti.
Ieri cand am cautat pe net sa vad cum se numeste in Alba societatea, am vazut ca in multe judete se foloseste denumirea "apa-canal". In Maramures altfel ii spune, ceva similar cu Aquabis-ul din Bistrita-Nasaud. Lipsa de imaginatie! Nu e o denumire data de consumatori, ci mai degraba o denumire neinspirata.
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Vin 23 Apr 2010, 11:58
De Sf. Gheorghe, sa ne amintim de un alt mare GICA!
cel care atat de frumos iti canta numele
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Sam 24 Apr 2010, 11:06
aurora a scris:
De Sf. Gheorghe, sa ne amintim de un alt mare GICA!
O, daaa! E unul din interpretii mei preferati! Si ceea ce nu stiam mai demult: desi canta cantece de petrecere, nu era omul care sa bea peste masura sau sa piarda vremea cu petrecerile! Ma aseman cu el, numai ca eu nu am voce. Si cum suntem la Casuta din padure, sa aducem aici si "Casuta" lui Gica Petrescu, fie-i cantecele interpretate de el nemuritoare!
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Mier 05 Mai 2010, 00:20
aurora a scris:
wow... ce răsfăţ floral!
Chiar răsfăt! Pentru ochi aici, iar pentru nas în realitate. Ce mirosuri faine trebuie să fie în curtea lui Zaraza!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Mier 05 Mai 2010, 18:02
Emil Condor a scris:
aurora a scris:
wow... ce răsfăţ floral!
Chiar răsfăt! Pentru ochi aici, iar pentru nas în realitate. Ce mirosuri faine trebuie să fie în curtea lui Zaraza!
In curte, in oras... mai putin la serviciu, unde vantul incepe sa aduca miros de namol terapeutic. Nu stiu cat va fi de intens mirosul la vara, dar m-am gandit la cateva metode prin care sa impiedic mirosurile de la bazinele de epurare sa ajunga in cladire. Am zis namol terapeutic, ca sa sugerez perioada copilariei, cand am mers cu mama si cu o matusa la "Purcica" in Iasi, un loc unde oamenii se tratau cu namol terapeutic veritabil. Mie mi-au facut numai cizmulite si manusi pana la cot cu namol, ca n-am vrut sa ma fac negresa de tot.
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 06 Mai 2010, 12:27
Se pare ca la copii nici nu e indicat namolul, pentru ca le rascoleste ce stiu eu ce!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (II) Vin 14 Mai 2010, 17:28
Jurnalul unei optimiste
14.05.2010 Acum când toate s-au mai aşezat, mă apuc de citit. Laptopul e incomod aici. N-am nicio masă cu picioare, ambele sunt de fapt nişte paralelipipede care iţi forţează picioarele să stea în exterior. După cartea Creştetul gheţarilor a Constanţei Buzea, am trecut la George Călinescu, deoarece presimt că voi citi în altă cheie câteva cărţi din şcoală. Inevitabil, asta aduce poftă de scris.
Am ales să notez cu creionul, e instrumentul pe care îl mânuiesc mai bine. Stilourile s-au demodat, au intrat în sfera restrânsă a cadourilor şi a primilor ani de şcoală. Căţelul mă priveşte din uşă. Ducându-mă în spatele plasei de sârmă care ne apără de muşte, cred că îşi închipuie că am intrat într-un univers bidimensional. Citesc prefaţa lui Ov. S. Crohmălniceanu la Enigma Otiliei a lui Călinescu. Zice: “Omul poate moşteni sau nu, stare, rang, avere. În existenţa lui socială se prelungeşte ceva din existenţa celui care l-a adus pe lume.” Imaginea mea preferată ar fi că în existenţa noastra modificăm mereu ce ni s-a dat, adaptând, personalizând, îmbunătăţind sau înrăutăţind “moştenirea”.
Stănică Raţiu e un Mircea Badea al acelei vremi, trivializând orice lucru…
Legat de alte afirmaţii ale lui Crohmălniceanu: Bătrânii ajung să se folosească în mod admirabil de defectele lor. (aluzie la moş Costache, care pare uneori senil) E bine sau e rău? E bine să nu te laşi timorat de defectele tale, să le abordezi constructiv, dar toate cu măsură. O dată scăpat de frica defectelor tale, ar fi bine să îţi cultivi anume calităţi ce le poţi căpăta prin repetiţie şi ambiţie.
La orizont, cetăţi necălcate de picior de om, îşi înalţă zidurile spumoase.
(textele in italice sunt niste pauze lirice, apărând fără să fie anunţate de clopoţel)