Asta este cu adevarat minunat.
Da, asa cred ca poti controla ceea ce maninci, in sensul ca stii precis ce maninci.
In orasele mari, cum e cel in care locuiesc eu, din pacate asa ceva este greu de realizat, dar nu imposibil.
Aici este un sistem de piete agricole ambulante, in fiecare oras-cartier. Adica, o data sau de doua ori pe saptamana, pe anumite strazi anuntate din timp si care raman cam aceleasi de ani de zile, se organizeaza piete cu produse vandute direct de producatori. Sau asa ar trebui sa fie. Cind am ajuns eu in aceste locuri, asa si era. In timp, ca aproape orice lucru bun, lucrurile s-au schimbat, locul producatorilor a fost luat de comercianti, in cea mai mare parte.
Avind avantajul ca sint pe aceste locuri de multi ani, am ales intotdeauna sa cumpar de la aceeasi oameni, cu care, in timp, am legat si alte relatii, dincolo de cea cumparator-vinzator.Nu de putine ori familia imi atragea atentia ca "nu fac bine" ca nu mai caut si la altii...eu, cu idei fixe...am continuat relatia de fidelitate, pe care o pretuiesc de altfel in toate aspectele vietii.
Si uite, ca dupa ani buni, se pare ca mi se da dreptate: e necesar sa poti "controla" chiar si teoretic, ca in cazul meu, sursa celor puse pe masa familiei.