LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
internet Fantasy humanitas sibiu 23 mediu google padure muzica_traditionala brasov Limba romana CPSF nicuvar drumetie reclame 1 problema istorie comment-143 curiozitati politica 1918 taieri Popasul efremovivanantonovici
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! I_vote_lcapCine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! I_voting_barCine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! I_vote_rcap 
Emil Condor
Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! I_vote_lcapCine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! I_voting_barCine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!

In jos 
+6
cactus
Administrator
Restauratorul
Karima
Emil Condor
aurora
10 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! Empty
MesajSubiect: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyDum 07 Sept 2008, 22:23

Iaca am deschis subiectul... şi acum suntem numai ochi să ne înveţi bucătărie Laughing

Tu ai devenit adeptul unei astfel de diete din motive religioase sau din motive medicale?

De cat timp mananci astfel? Ce efecte ai simtit asupra corpului tau?
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyDum 07 Sept 2008, 22:46

Restauratorul mănâncă doar crudităti din comoditate! Laughing Laughing Laughing
Îi este greu să stea la bucătărie. lol!
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyLun 08 Sept 2008, 00:34

Emil Condor a scris:

Nu cred... face mult prea multe trimiteri la religie ca să fie atat de simplu cum spui tu.

La mine este sufocant de cald... si tot stau in bucătărie... ofofofof si măimăimăi Razz
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyLun 08 Sept 2008, 06:23

Emil Condor a scris:

punct ochit-punct lovit Laughing Twisted Evil
Sus In jos
Restauratorul

Numarul mesajelor : 327
Data de inscriere : 27/08/2008

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyLun 08 Sept 2008, 07:43

aurora a scris:
Iaca am deschis subiectul... şi acum suntem numai ochi să ne înveţi bucătărie Laughing
Tu ai devenit adeptul unei astfel de diete din motive religioase sau din motive medicale?
De cat timp mananci astfel? Ce efecte ai simtit asupra corpului tau?
Din ce motive crezi tu ca am inceput sa mananc?Mananc miere de albine,legume crude,fructe crude,lapte crud,lactate,oua de gaina crude,icre de peste crude,crap prajit sau marinat foarte rar si hering crud sau marinat foarte rar si carne de miel fript de 1 an doar in prima zi de pasti;mananc asa de la varsta de 38 de ani.
Aveam 98 de Kg si in 2 luni am ajuns la 72 Kg.Efectele au fost imediate:O vigorare a organismului dupa primele trei zile,somnul de noapte linistit,cresterea potentei fizice,iar dupa aproape o saptamana am observat ca era suficienta o singura masa pe zi ca urmare a satietatii pe care o simteam,disparitia somnolentei (care aparea imediat dupa o masa gatita) chiar din prima zi,disparitia constipatiei si o pofta si o energie sexuala cu mult sporita,etc.
Retetele mele sunt simple si nu costa mult!Cati bani cheltuiesti numai pentru mancarea ta?Cat timp pierzi in bucatarie distrugand hrana pamanteasca vie data cu atata dragoste de DUMNEZEU TATAL CERESC?De ce 99,99% dintre femei se ocupa de hrana gatita pentru ea si familia ei distrugand hrana pamanteasca vie si transformand-o intr-o otrava satanica si un drog nenorocit?
Sus In jos
Restauratorul

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyLun 08 Sept 2008, 07:44

Emil Condor a scris:
Eu mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc!
Sus In jos
Restauratorul

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyLun 08 Sept 2008, 07:46

aurora a scris:
Emil Condor a scris:

Nu cred... face mult prea multe trimiteri la religie ca să fie atat de simplu cum spui tu.

La mine este sufocant de cald... si tot stau in bucătărie... ofofofof si măimăimăi Razz
Cine te pune sa gatesti prin foc?
Sus In jos
Restauratorul

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyLun 08 Sept 2008, 07:50

Karima a scris:
Emil Condor a scris:
punct ochit-punct lovit Laughing Twisted Evil
De ce treci prin foc hrana pamanteasca vie data cu atata generozitate si dragoste de DUMNEZEU TATAL CERESC,femeie lucratoare cu satan?
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyLun 08 Sept 2008, 08:22

Restauratorul a scris:

De ce treci prin foc hrana pamanteasca vie data cu atata generozitate si dragoste de DUMNEZEU TATAL CERESC,femeie lucratoare cu satan?

Banuiesc ca e o greseala de scriere nu? affraid
Ori ti-o fii luat DUMNEZEU TATAL CERESC mintile?
Stii cand Isus(pacea lui Allah asupra lui)a mancat peste fript si a baut miere?
Daca era sa nu se gateasca mancare,atunci si el ar fii refuzat sau macar ar fii spus ceva despre asta nu?
Si ti-am mai spus:faptul ca ataci folosind cuvinte nelalocul lor la adresa unor useri denota mai multe lucruri despre tine,sunt in post nu vreau cearta,ma abtin.Tu fa ce vrei ca poate candva vei da socoteala pt fiecare cuvant pe care l-ai rostit(scris) sunny
Sus In jos
Restauratorul

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyLun 08 Sept 2008, 09:22

Karima a scris:
Restauratorul a scris:

Banuiesc ca e o greseala de scriere nu? affraid
Ori ti-o fii luat DUMNEZEU TATAL CERESC mintile?
Stii cand Isus(pacea lui Allah asupra lui)a mancat peste fript si a baut miere?
Daca era sa nu se gateasca mancare,atunci si el ar fii refuzat sau macar ar fii spus ceva despre asta nu?
Si ti-am mai spus:faptul ca ataci folosind cuvinte nelalocul lor la adresa unor useri denota mai multe lucruri despre tine,sunt in post nu vreau cearta,ma abtin.Tu fa ce vrei ca poate candva vei da socoteala pt fiecare cuvant pe care l-ai rostit(scris) sunny
DUMNEZEU TATAL CERESC mi-a deschis ochii si urechile Sufletului meu!Cate minti are un om?Exista mintea?Ce este mintea?Pe tine te poarta satan si nu ai ochii Sufletului deschisi sa vezi si nici urechi de auzit caci Sufletul tau doarme dus si satan te indeamna la nesupunere fata de barbat care este cel dintai zidit!
Nu este o greseala de scriere,este un adevar ca toate femeile lucreaza cu satan si noi barbatii lucram cu femeile deci si noi barbatii lucram (din pacate) cu satan!Ai citit Cartea lui Iov din Biblia Crestin-Ortodoxa!Hrana pamanteasca vie:Ai citit Evanghelia Pacii dupa Ioan?Daca Iisus a mancat si mancare gatita o vreme a fost asa pentru ca pe El nu il afecta aceasta hrana dar dupa ce a inceput sa faca minuni El s-a hranit mai mult cu Hrana Cereasca.Ce este Hrana Cereasca?Cine se hraneste cu Hrana Cereasca?Raspunde daca stii!Ce spune Muhammad despre hrana pamanteasca vie si cea Cereasca?Ce spune Allah?Daca esti in post stai linistita!Daca esti femeie stai cu atat mai linistita!Eu nu te judec,eu iti spun Adevarul!
Sus In jos
Administrator

Administrator

Numarul mesajelor : 300
Data de inscriere : 18/08/2008

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMar 09 Sept 2008, 02:11

Discutiile religioase, la RELIGII! Vă rog!

Nu sterg nimic acum, dar o voi face în cazul în care se continuă astfel.
Sus In jos
http://luminalumii.forumz.ro
Restauratorul

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMar 09 Sept 2008, 07:26

Admin a scris:
Discutiile religioase, la RELIGII! Vă rog!

Nu sterg nimic acum, dar o voi face în cazul în care se continuă astfel.
Stimate Domn!DUMNEZEU TATAL CERESC ESTE PESTE TOT!Nu se poate separa DUMNEZEU TATAL CERESC de nimic!Cu voia cui se intampla si cele bune?Cu voia cui se intampla si cele rele?Imediat cum mi-ai sters ceva am si plecat!Eu sunt un Suflet Liber si nu ma supun decat lui DUMNEZEU TATAL CERESC si respect llegile cezarului!Esti DUMNEZEU TATAL CERESC?Esti cezarul?Faca-se voia lui DUMNEZEU TATAL CERESC si nu voia ta sau a mea!AMIN!NIHIL SINE DEO!
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMar 09 Sept 2008, 07:45

Nu ai nici o scuza ca sa faci varza din forum(tu sau eu ca noi o luasem pe aratura cu discutia)
Nu-ti ingradeste nimeni libertatea daca ti se cere sa respecti niste reguli.
Suntem in casa lui Admin si mi se pare corect sa respectam regulile casei.
Eu una imi cer scuze nu am de ce sa ma ofilesc cand cineva are dreptate.
Deci Admin scuzele mele te rog silent
Sus In jos
Restauratorul

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMar 09 Sept 2008, 08:00

Karima a scris:
Nu ai nici o scuza ca sa faci varza din forum(tu sau eu ca noi o luasem pe aratura cu discutia)
Suntem in casa lui Admin si mi se pare corect sa respectam regulile casei.
Eu una imi cer scuze nu am de ce sa ma ofilesc cand cineva are dreptate.
Deci Admin scuzele mele te rog silent
Eu nu am de ce sa-mi cer scuze!Dar am ajuns la urmatoarea concluzie:Acolo unde este o femeie sunt o mie de draci,acolo unde sunt 2 femei sunt un milion de draci,etc......Vai de barbatul care are o femeie si vai si amar de cel care are 2 femei si etc....
Sus In jos
Restauratorul

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMar 09 Sept 2008, 10:25

Karima a scris:
Tu faci varza imputita pe forum scriind blasfemii la adresa lui DUMNEZEU TATAL CERESC si a lui Iisus Hristos!
Sus In jos
Administrator

Administrator

Numarul mesajelor : 300
Data de inscriere : 18/08/2008

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMier 10 Sept 2008, 05:16

Karima a scris:
Perfect adevărat!

Tu Restauratorule, ce vrei să faci, artă culinară cerească, sport ceresc?
Si Dumnezeu cere niste reguli ce trebuiesc împlinite, El este un Dumnezeu al ordinii, nu al dezordinii.

Trebuie să încercăm a respecta tematica dată de titlurile de sus (de ce crezi că se mai pun acolo??!!),
altfel se ajunge la o dezordine totală si... NU VOI ACCEPTA.
Sus In jos
http://luminalumii.forumz.ro
Restauratorul

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMier 10 Sept 2008, 06:32

Admin a scris:
Karima a scris:
Perfect adevărat!

Tu Restauratorule, ce vrei să faci, artă culinară cerească, sport ceresc?
Si Dumnezeu cere niste reguli ce trebuiesc împlinite, El este un Dumnezeu al ordinii, nu al dezordinii.

Trebuie să încercăm a respecta tematica dată de titlurile de sus (de ce crezi că se mai pun acolo??!!),
altfel se ajunge la o dezordine totală si... NU VOI ACCEPTA.
Te rog sa-mi spui cine a facut varza forumul?Eu cred ca aceasta "Karima"!Am crezut ca musulmancele sunt femei linistite dar vad ca sunt la fel ca toate celelalte muieri!Daca mai posteaza o singura data criticand pe DUMNEZEU TATAL CERESC si/sau pe Iisus Hristos eu am plecat de pe forum!Atentie!De ce se cheama forumul acesta "Lumina Lumii"?Sa stea pe subforumul ei "islamica"!Adu barbati musulmani in confruntarea de idei religioase.Sa stea la cratita ei preparand otrava!Ajunge aceasta otrava a ei si a altor muieri nu trebuie sa ma otraveasca si pe forumul acesta!Muierile sunt cauzele tuturor relelor pe pamant iar noi barbatii suntem vinovati ca le-am acceptat de mii de ani toate mofturile si cererile lor satanice!Nu sunt misogin dar asta e realitatea!
Nu voi accepta niciodata ca vreo femeie sa-si bata joc de un barbat indiferent care este religia lui!Am zis!AMIN!
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 11 Sept 2008, 22:28

Recunosc că gătesc de plăcere şi cu plăcere, că sunt teribil de pofticioasă, că mă rog la Dumnezeu să mă ţină în sănătate, măcar atâta câtă am acum, să nu trebuiască să ţin regim strict, că nu ştiu ce m-aş face. Nu fac însă excese, gătesc cât pot de sobru! Very Happy
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 11 Sept 2008, 22:41

Sincera sa fiu nu ma omor sa gatesc,asa ca degeaba ma trimitea Restauratorul la cratita Laughing dar atunci cand o fac pun suflet sa nu ramana nimic in farfurie si nici in oala si mai ales imi place sa expun mancarea pe platouri sa fac combinatii de culori frumoase
Da ,ai dreptate,inshallah sa ne ajute Dumnezeu sa fim sanatosi,nici eu nu stiu cum m-as descurca cu un regim strict flower
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 11 Sept 2008, 23:48

Restauratorul a scris:
Te rog sa-mi spui cine a facut varza forumul?
"varza" spui? n-ai niste retete?

Restauratorul a scris:
!Muierile sunt cauzele tuturor relelor pe pamant iar noi barbatii suntem vinovati ca le-am acceptat de mii de ani toate mofturile si cererile lor satanice!
Aferim! Tu te-ai nascut dintr-un barbat si inca unul! affraid
Sus In jos
cactus
Trecut în nefiintă :(
cactus

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMar 04 Ian 2011, 19:40

Dacă cineva ţi-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyMier 05 Ian 2011, 12:44

cactus a scris:
retete vegetariene si nu numai

http://www.chefkoch.de/rs/s0/vegetarisch/Rezepte.html

Am chef de glume... Pazea!! oh da!

In nemteste? Ia sa vedem cu ce ma aleg...
Am dat pe engleza si s-a deschis alt link, asta http://www.cooksunited.co.uk/ si acolo scria undeva "Capuccino cu ciuperci":

500 g white and brown mushrooms, diced
1 lemon, the juice
˝ green chili, seeded and finely chopped
salt and pepper, to taste
paprika powder
Italian herbs
500 ml vegetable stock or chicken stock
250 ml whipping cream
2 egg yolk
1 onion, chopped
50 g butter
4 tbsp whipped cream

Deci iau bucati de ciuperci albe si brune, suc de lamaie, chili verde (unde gasesc?) maruntit, sare, piper, dupa gust, paprika, ierburi italiene (daca iau de pe drum imediat cum intru in Italia e bine?), nu stiu ce tulpini vegetale sau galinacee (?), frisca, galbenus, ceapa bucatele, unt, si iar frisca tbsp. Clar! Laughing

Method
Sprinkle the diced mushrooms with lemon juice. Heat the butter and cook the onions until translucent. Add the mushrooms and let them cook a while over medium heat. Add the chili and season with salt, pepper, herbs and paprika. Now add the stock, bring to a boil and simmer for 15 minutes.

Pour the soup into a blender and puree. Pour back into the pot, mix the egg yolks with the whipping cream and slowly add stirring to the soup. Let simmer over low heat for another 10 minutes and season to taste.

Ladle into coffee cups, decorate with dollops of whipped cream and serve immediately.

Bon, stropesc ciupercile cu lamaie, incalzesc untul si acolo calesc ceapa. Adaug ciupercile si le tin pe foc mediu un timp. Adaug chili (sau nu, ca n-am gasit), sare, piper, ierburi si paprika. Apoi adaug tulpinile (sau nu), aduc la fierbere si tine la foc mic 15 minute.
Torn supa intr-un blender si fac piure din el. Torn inapoi in castron, amestec cu galbenusul si frisca si incet adaug ceva - e clar, renunt sa mai adaug ceva. Le las sa fiarba tot asa 10 minute si dau gust.
Se imparte in cupe de cafea, se decoreaza cu frisca si se serveste imediat.

Ma duc sa-mi fac un capuccino, cum il fac de obicei... Si ceapa o las pentru tocana. Laughing

Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
VOTAN

VOTAN

Numarul mesajelor : 630
Localizare : brasov
Data de inscriere : 25/11/2010

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 06 Ian 2011, 20:19

Si cum ramane cu reteta? A iesit? E buna?

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptyJoi 06 Ian 2011, 20:29

VOTAN a scris:
Si cum ramane cu reteta? A iesit? E buna?

Reteta e cum o vezi mai sus. Ma rog, pe pagina ailalta. A ramas in stadiul de reteta. Laughing N-as incerca asa ceva. Cel putin nu in viata asta. Poate in cea viitoare, depinde de anumiti factori. oh da!
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! EmptySam 08 Ian 2011, 21:11

COSUL CU LEGUME SI FRUCTE, DIRECT DE LA TARAN LA ORASEAN

O organizatie propune un stil de viata sanatos, axat exclusiv pe consumul de legume si fructe proaspat culese din gradina. Clienti vor fi cateva zeci de familii din Timisoara si Arad.
Zeci de familii din Timisoara si Arad vor primi saptamanal produse proaspete, din gradina unei femei din satul Cuvin, comuna aradeana Ghioroc. Orasenii si femeia au batut palma intr-un parteneriat in toata regula, si toata lumea e multumita: ea ca isi vinde roadele, orasenii ca nu mai cauta dupa produse fara pesticide si ca acestea le sunt livrate direct.
Totul se intampla in cadrul parteneriatului ASAT (Asociatia pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti) pentru consum local si o alimentatie sanatoasa, initiat de CRIES (Centrul de Resurse pentru Initiative Etice si Solidare).

Clientii pot vizita gospodaria producatorului

"Parteneriatul ASAT se bazeaza pe dezvoltarea unei relatii directe intre consumatori si mici producatori de proximitate, care cultiva in mod traditional o varietate larga de legume, fructe si alte produse agricole", explica Sergiu Florean, reprezentantul CRIES.
Se elimina intermediarii din piete si se creeaza premisele pentru o buna cunoastere a modului in care sunt cultivate produsele cumparate. "Pe parcursul contractului, consumatorii au posibilitatea sa faca diverse vizite la gospodaria producatorului, pentru a se convinge personal de felul in care este produsa o parte esentiala din hrana zilnica a familiei lor", a mai explicat Florean.
Numele celei care va asigura, din luna martie pana in decembrie, legume, zarzavat si fructe pentru 20 de familii din cele doua orase este Maria Leordean. In contractul semnat cu orasenii, aceasta se angajeaza "sa cultive in acord cu principiile etice ASAT, cu referire la: calitatea sanitara a produselor, respectul fata de biodiversitate si fata de mediul inconjurator".

Sapte fructe si 31 de legume

Fiecare familie va primi, pe parcursul lui 2011, un numar de 35 de cosuri cu produse de gradina, costul unuia fiind de 41 de lei. In pret se regaseste inclusiv costul semintelor, al manoperei de ingrijire a plantelor.
"E un tip de angajament special. Consumatorul sustine integral producerea produselor pe care le primeste, acoperind de la costul semintelor, la irigare si pana la resursa umana implicata in cultivarea lor", a mai explicat reprezentantul CRIES.
Aradenii si timisorenii ce vor manca bunatati de gradina proaspete, vor plati intr-un an 1.446 de lei, in mai multe transe. Oferta contine un numar de 31 de legume si zarzavaturi (dovleci, ardei, varza de Bruxelles, spanac, fasole verde, gulii, loboda, macris, ridiche neagra etc.), plus sapte fructe (cirese, pepeni galbeni si rosii, coacaze, struguri, capsuni, prune). Aceste produse vor fi oferite consumatorilor-parteneri in momentul recoltarii lor, respectandu-se ritmul natural de coacere, astfel ca niciodata nu se vor regasi in cos toate produsele simultan.

"Vreau sa fiu sigur ca morcovul din care le fac suc copiilor nu are chimicale"

Ideea CRIES continua proiectul demarat in 2007 si in cei trei ani de existenta a ajuns la 200 de beneficiari, care ofera parteneriate intre agricultori din mediul rural si beneficiari de la oras. Acum, accentul este pus pe diversificarea hranei si adoptarea, constienta, a unui stil de viata sanatos.
"Scopul nostru este sa-i determinam pe consumatorii parteneri sa opteze pentru un stil de viata echilibrat. Cosurile primite de la producator sunt foarte diversificate. Beneficiarul nu poate opta sa primeasca numai cartofi, varza si rosii, ci va primi si guliile, loboda, spanacul si restul din cele 31 de produse care se regasesc pe lista. E treaba lui ce face cu ele. Daca doreste poate sa le dea prietenilor, dar suntem convinsi ca in timp va ajunge sa le consume", spune Sergiu Florean.
Iosif Dima-Csatlos este printre primii care au semnat parteneriatul cu Maria Leordean. "M-am implicat din doua motive. Pe de o parte e solidaritate sociala. Prin banii dati, am vrut ca persoana respectiva sa aiba un salariu decent si asigurare sociala, asumandu-ne inclusiv riscul in caz de calamitate. In al doilea rand, am vrut certitudine asupra originii si calitatii produselor pe care le primesc, mai ales ca am si o familie cu doi copii mici. Chiar vreau sa fiu sigur ca morcovul din care le fac suc nu este plin de chimicale", a declarat barbatul.

41 de lei va costa un cos cu legume si fructe ce va fi livrat in anul 2011 de tarani din comuna aradeana Ghioroc. De-a lungul anului, vor fi livrate 35 de astfel de cosuri.

EXPLICATIILE NUTRITIONISTILOR

Legumele care "calatoresc" mult nu sunt semnificative pentru nutritie
Alimentele care provin de la distante mici fata de locul unde locuim sunt mai bogate in nutrienti.
"Drumul alimentelor pana la farfurie e foarte scurt, ceea ce face ca nutrientii sa nu se degradeze. Asta se resimte in special la vitamina C, dar si la antioxidanti. Orice leguma sau fruct care sta in supermarket si a calatorit mult nu mai e semnificativa pentru nutritie", explica Corina Zugravu, medic primar igiena alimentatiei si nutritiei.
In plus, exploatarea pamantului e mai putin intensa. "Un pamant din care incerci sa storci o productivitate mai mare ajunge sa fie sarac, mai ales in substante naturale si minerale", adauga ea.
Alimentele sunt mai folositoare pentru organism deoarece corespund mai bine modului in care romanii sunt obisnuiti sa manance. "In aceste conditii, se stabileste si o legatura personala, de incredere, intre consumator si producator, care in lantul industrial nu exista. Alimentele sunt foarte bune, fiind produse in sistem bio (fara pesticide)", comenteaza si prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist in alimentatie.

Sursa: Evenimentul Zilei - (Georgeta Petrovici)

MesajSubiect: Re: Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!   Cine nu este adept al  HRANEI NATURISTE  nu ştie bucătărie! Empty

Sus In jos

Cine nu este adept al HRANEI NATURISTE nu ştie bucătărie!
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SANATATE :: ARTA CULINARA :: PRODUSE VEGETALE-
Mergi direct la: