Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 07 Feb 2010, 19:44
Păi şi noi, când am fost acolo, am coborât pe schiuri. Dar am luat-o pe drum, nu pe sub telescaun. Atunci zăpada era prea mică şi ieşeau pietrele afară. Dar pe drum a fost perfect!
Cred că zilele astea a vâjâit instalaţia pe pârtie!
_____________________ Free your mind!
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 07 Feb 2010, 19:56
Anahoret a scris:
Păi şi noi, când am fost acolo, am coborât pe schiuri. Dar am luat-o pe drum, nu pe sub telescaun. Atunci zăpada era prea mică şi ieşeau pietrele afară. Dar pe drum a fost perfect!
Cred că zilele astea a vâjâit instalaţia pe pârtie!
Nu prea ca au ramas inzapeziti si trebuiau sa coboare:(
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 07 Feb 2010, 20:22
Până la telescaun? Păi mai bine că n-au apucat să urce, că doar pe picioare mai puteau coborî.
Vorbeam cu colegii când am fost acolo. Păcat de frumuseţile alea, că drumul de la Caransebeş la Muntele Mic este o porcărie! Doar cu calul sau cu SUV-ul poţi ajunge acolo. Şi madame Udrea are planuri de telegondole prin Parâng!
Dacă s-ar face şosele bune, lumea ar ajunge în zonele turistice şi beneficiul ar fi pe măsură. Dar cine să gândească?
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 07 Feb 2010, 20:55
Anahoret a scris:
Până la telescaun? Păi mai bine că n-au apucat să urce, că doar pe picioare mai puteau coborî.
Vorbeam cu colegii când am fost acolo. Păcat de frumuseţile alea, că drumul de la Caransebeş la Muntele Mic este o porcărie! Doar cu calul sau cu SUV-ul poţi ajunge acolo. Şi madame Udrea are planuri de telegondole prin Parâng!
Dacă s-ar face şosele bune, lumea ar ajunge în zonele turistice şi beneficiul ar fi pe măsură. Dar cine să gândească?
Stiu cum e ca si eu am fost de multe ori e zona preferata a mea si mai stiu si un tip care are firma de reparat sosele din Resita:(
Subiect: Anahoret>Zaraza Lun 08 Feb 2010, 23:52
Nu am uitat de articolul promis. Am frunzărit volumul în week-end, dar n-am găsit pasajul. Revista seamănă ca aspect cu o carte, are 250 de pagini. Dar am băgat-o în geantă, ca să o recitesc, în linişte, pe tren. S-ar putea să mai descopăr unele lucruri uitate...
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 09 Feb 2010, 05:42
Ce chestie! Îmi apare ca postare nouă un mesaj scris de mine! Să înţeleg că propriul meu calculator nu mă mai recunoaşte de stăpân?
Ei, pentru altceva "venisem" aici. Frunzărind din nou volumul din 1983 al revistei "Secolul 20", mi-a venit în gând să caut publicaţia pe Internet. Am avut surpriza plăcută să o găsesc indexată în Wikipedia şi, dacă este să mă iau după ce scrie acolo, să constat că încă mai apare! http://ro.wikipedia.org/wiki/Secolul_20_%28revist%C4%83%29
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 09 Feb 2010, 13:28
Anahoret a scris:
Ce chestie! Îmi apare ca postare nouă un mesaj scris de mine! Să înţeleg că propriul meu calculator nu mă mai recunoaşte de stăpân?
Mi s-a intamplat si mie de vreo trei ori de cand m-am inscris!
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 09 Feb 2010, 20:25
When The Tigers Broke Free
It was just before dawn One miserable morning in black 'forty four. When the forward commander Was told to sit tight When he asked that his men be withdrawn. And the Generals gave thanks As the other ranks held back The enemy tanks for a while. And the Anzio bridgehead Was held for the price Of a few hundred ordinary lives.
And kind old King George Sent Mother a note When he heard that father was gone. It was, I recall, In the form of a scroll, With gold leaf and all. And I found it one day In a drawer of old photographs, hidden away. And my eyes still grow damp to remember His Majesty signed With his own rubber stamp.
It was dark all around. There was frost in the ground When the tigers broke free. And no one survived From the Royal Fusiliers Company C. They were all left behind, Most of them dead, The rest of them dying. And that's how the High Command Took my daddy from me.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 10 Feb 2010, 01:06
zaraza26 a scris:
Anahoret a scris:
Mi s-a intamplat si mie de vreo trei ori de cand m-am inscris!
Cred că e ceva de la serverul central - si mie mi s-a întâmplat de două, trei ori, iar asta doar în ultima perioadă.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 10 Feb 2010, 17:32
Noa, da nu-i mai bine de mine că nu urmăresc postările noi prin acel bumb. Habar n-am dacă am păţit aşa ceva,
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 10 Feb 2010, 18:20
Păi cum faci să fii la curent cu ce s-a scris în forum? Foloseşti "Mesaje noi" din "Mai multe opţiuni" sau meniul derulant din partea stângă?
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 10 Feb 2010, 21:33
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 13 Feb 2010, 17:22
Se spune despre Eminescu şi Caragiale că au fost genii (nu că n-ar fi fost) pentru că ceea ce au scris ei – mă refer la piesele lui Caragiale şi la publicistica eminesciană – este valabil şi astăzi. Oarecum ei ar fi fost nişte vizionari.
Părerea mea este că au reuşit să surprindă esenţa noastră, a românilor – ceea ce nu-i mai puţin genial.
Am dat peste un citat din publicistica lui Eminescu; parcă l-ar fi scris ieri:
"Suntem zapaciti, nu mai stim ce voim, ce sa facem, ce sa primim, ce sa respingem, în cine sa ne încredem; nu ne mai întelegem si nu ne mai auzim unii pe altii: ne trebuie o idee care sa ne limpezeasca toate capetele si care sa ne împreune pe toti la lucru (...) De aceea alungati turma acestor netrebnici care nu muncesc nimic si n-au nimic si vor sa traiasca ca oamenii cei mai bogati; ei nu stiu nimic si vor sa va învete copiii si n-au destula minte pentru a se economisi pe sine si vor sa va economiseasca pe voi toti."
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 13 Feb 2010, 17:32
Nu am uitat de promisiunea făcută săptămâna trecută cu înstrăinarea familiei japoneze. Dar, citind din nou numărul respectiv din "Secolul 20", m-a prins vraja şi am început să parcurg din nou toate articolele. Şi aşa am dat peste un eseu al lui Umberto Eco în care împărtăşea cititorilor experienţa sa (televizoristică) americană. La vremea respectivă (1983) mi se părea o aiureală: nu credeam că cineva poate rezista la aşa ceva.
Ar fi interesant de citit, mai ales că eseul este scris undeva pe la sfârşitul anilor '70. Ceea ce făceau americanii în acea perioadă – oarecum la nivel de pionierat – se întâmplă din plin la noi acum. Mergând câţiva paşi mai departe pot spune că, cel puţin în domeniul media audio-vizuale, Europa s-a americanizat.
Eseul este mare: 8 pagini A5 cu scris echivalent fontului Arial de 6 puncte. Merită să mă muncesc să-l postez aici? Că parcă n-aş vrea să fac MOP (Muncă de Om Prost).
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 15 Feb 2010, 15:29
Anahoret a scris:
Nu am uitat de promisiunea făcută săptămâna trecută cu înstrăinarea familiei japoneze. Dar, citind din nou numărul respectiv din "Secolul 20", m-a prins vraja şi am început să parcurg din nou toate articolele. Şi aşa am dat peste un eseu al lui Umberto Eco în care împărtăşea cititorilor experienţa sa (televizoristică) americană. La vremea respectivă (1983) mi se părea o aiureală: nu credeam că cineva poate rezista la aşa ceva.
Ar fi interesant de citit, mai ales că eseul este scris undeva pe la sfârşitul anilor '70. Ceea ce făceau americanii în acea perioadă – oarecum la nivel de pionierat – se întâmplă din plin la noi acum. Mergând câţiva paşi mai departe pot spune că, cel puţin în domeniul media audio-vizuale, Europa s-a americanizat.
Eseul este mare: 8 pagini A5 cu scris echivalent fontului Arial de 6 puncte. Merită să mă muncesc să-l postez aici? Că parcă n-aş vrea să fac MOP (Muncă de Om Prost).