Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Ştiri muzicale Sam 13 Dec 2014, 00:39
Da, am citit şi eu. Vezi că vine echipa Tudor Chirilă.
_____________________ Free your mind!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Ştiri muzicale Dum 21 Dec 2014, 22:47
Cântărețul Udo Jürgens, victima unei crize cardiace
Udo Jürgens, un cântăreț compozitor vedetă a lumii germanice, a murit duminică după-amiază de o criză cardiacă la vârsta de 80 de ani, a anunțat echipa sa de colaboratori într-un comunicat, informează Agenţia France Presse. Udo Jürgens a concertat la Cerbul de Aur, în 1969, alături de Cliff Richard, Barbara şi Juliette Greco. De atunci mi-a rămas în minte hitul "Mathilda" pe care-l lansase cu un an înainte.
El a început să se simtă rău în timp ce se plimba în mediul rural în cantonul Thurgau din nord-estul Elveției. Acest austriac din naștere, care a obținut de asemenea cetățenia elvețiană în 2007, a fost imediat spitalizat la Münsterlingen dar nu a mai putut fi reanimat.
Directorul său de turneu Freddy Burger și orchestra lui Pepe Lienhard s-au declarat "șocați de moartea bruscă a unui prieten și unui mare artist după succesul triumfal al ultimului său concert" pe Hallenstadion din Zurich la 7 decembrie, precizează comunicatul.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Anahoret
Subiect: Re: Ştiri muzicale Mar 14 Feb 2017, 16:11
Am găsit în platforma "Republica" un articol despre un gen muzical country denumit "blue grass". Nu cunosc genurile muzicale country, de aceea articolul m-a făcut curios. Este foarte bine scris iar la sfârşit are patru exemplificări extrase din Youtube.
Coloana sonoră a filmului "O Brother Where Art Thou". Interesant, mai ales că, la comentarii, este posibilitatea de a asculta şi pe sărite, cu click pe timpi. Aşa am ascultat şi eu, în sfârşit, "white gospel"! Audiţie plăcută! ›› https://youtu.be/HIXbh-VhaFg
Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Mar 14 Feb 2017, 17:01, editata de 4 ori (Motiv : Corectură şi completări)
Anahoret
Subiect: Re: Ştiri muzicale Lun 04 Dec 2017, 14:52
În caz că miercuri seara n-aveţi altceva mai bun de făcut, este un concert interesant la Sala Radio, care va fi transmis live şi în internet.
Fits cântă Piaf, la Sala Radio
Miercuri, 6 decembrie, de la ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio invită publicul la o spectaculoasă abordare, în cheie simfonică, a celor mai cunoscute piese care i-au adus consacrarea legendarei Edith Piaf, în interpretarea Alexandrei Fits, acompaniată la pian de Mariano Castro.
În programul serii se vor regăsi melodii ca Milord, Padam, La vie en rose, C’est l’amour, Mon manège à moi sau L’accordéoniste, dar şi multe altele, reinterpretate în acest concert în registru simfonic, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu.
O adevărată ambasadoare a cântecului francez, Alexandra Fits este câştigătoarea premiului I la concursul Soirée de la chanson française din Croaţia, în 2008, dar şi a altor premii şi distincţii care îi subliniază multiplele laturi muzicale. Este deopotrivă o foarte talentată pianistă şi îşi realizează singură aranjamentele pentru recitaluri pian-voce, o formulă în care este foarte apreciată, atât în România, cât şi pe scenele internaţionale.
De origine argentiniană, stabilit din 2013 în România și cunoscut publicului român și ca urmare a turneelor Vă place tango?, susținute alături de Răzvan Suma și Analia Selis, Mariano Castro este un muzician complex – pianist, chitarist, orchestrator și solist sau membru în diferite formații muzicale.
Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.
Subiect: Re: Ştiri muzicale Mier 06 Dec 2017, 21:09
S-ar putea s-o dea în reluare. Nici eu n-am putut ascutat tot concertul, am prins doar finalul.
Anahoret
Subiect: Re: Ştiri muzicale Mier 06 Dec 2017, 21:10
3 Sud-Est au scos un nou clip. Eu credeam c-au "murit", dar uită că, vorba cântecului, "Jana nu e moartă, Jana se transformă".
Anahoret
Subiect: Re: Ştiri muzicale Vin 08 Dec 2017, 16:36
YouTube va lansa în 2018 un serviciu de muzică pe bază de abonament
Platforma video YouTube, filială a 'Alphabet-Google, se pregătește să introducă în luna martie 2018 un serviciu de muzică pe bază de abonament, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.
Potrivit Bloomberg, casa de discuri Warner Music Group a semnat deja un acord cu YouTube, care discută de asemenea cu Sony Music Entertainment, Universal Music Group și Merlin, un consorțiu de case de discuri independente.
Acest nou serviciu de muzică cu plată, care momentan poartă numele de cod "Remix", va propune un catalog de muzică la cerere și videoclipuri provenind de la YouTube, urmând a concura cu ofertele similare propuse de Spotify, Deezer sau Apple.
Aceasta va fi cea de-a treia tentativă pentru Google după Google Play Music în 2011 și ulterior YouTube Music Key în 2014, care în 2016 a devenit YouTube Red. Cu toate acestea niciunul nu a reușit să concureze cu jucătorii importanți din sector chiar dacă muzica este una din categoriile cele mai populare de pe platforma YouTube.
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Ştiri muzicale Mar 12 Dec 2017, 12:21
Anahoret a scris:
YouTube va lansa în 2018 un serviciu de muzică pe bază de abonament
Platforma video YouTube, filială a 'Alphabet-Google, se pregătește să introducă în luna martie 2018 un serviciu de muzică pe bază de abonament, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.
Potrivit Bloomberg, casa de discuri Warner Music Group a semnat deja un acord cu YouTube, care discută de asemenea cu Sony Music Entertainment, Universal Music Group și Merlin, un consorțiu de case de discuri independente.
Acest nou serviciu de muzică cu plată, care momentan poartă numele de cod "Remix", va propune un catalog de muzică la cerere și videoclipuri provenind de la YouTube, urmând a concura cu ofertele similare propuse de Spotify, Deezer sau Apple.
Aceasta va fi cea de-a treia tentativă pentru Google după Google Play Music în 2011 și ulterior YouTube Music Key în 2014, care în 2016 a devenit YouTube Red. Cu toate acestea niciunul nu a reușit să concureze cu jucătorii importanți din sector chiar dacă muzica este una din categoriile cele mai populare de pe platforma YouTube.
Subiect: Re: Ştiri muzicale Joi 25 Ian 2018, 18:18
Amadeus a mai scos un cover. De data asta de pe "Perfect" al lui Ed Sheeran. Noutatea este că fetele au renunţat la electrice şi cântă acustic: pian, violoncel, vioară. Clipul are parfum de epocă şi emană o anumită melancolie... Şi, să nu uit: o vedem şi pe Stela Enache. Frumoasă femeie! A ştiut să se păstreze.
Anahoret
Subiect: Re: Ştiri muzicale Lun 01 Oct 2018, 18:51
Charles Aznavur a trecut în lumea celor drepţi.
A murit cântărețul francez Charles Aznavour
Charles Aznavour, ultimul mare cântăreţ francez, a murit, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles (sudul Franţei), au anunţat pentru AFP agenţii săi, citați de News.ro.
Cântăreţul francez cel mai cunoscut în străinătate revenise dintr-un turneu în Japonia, după ce a fost constrâns să anuleze concerte în această vară din cauza unei fracturi de humerus în urma unei căderi.
"Omul cu o mie de cântece", Charles Aznavour, rămâne în memoria admiratorilor pentru interpretările sale inegalabile ale pieselor "La Bohème", "Mes emmerdes", "Ave Maria" sau "Il faut savoir".
Charles Aznavour a concertat, în aprilie 2016, la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului ”One Night Only”. Interpretul, care a vizitat în mai multe rânduri ţara noastră, a afirmat: ”Cât voi putea să scriu, îmi va face plăcere să revin în faţa prietenilor mei, spectatorii”.
Subiect: Re: Ştiri muzicale Lun 01 Oct 2018, 18:59
Un cântec de-al lui Aznavur care-mi este la suflet: She.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Ştiri muzicale Mar 02 Oct 2018, 21:11
Anahoret a scris:
Charles Aznavur a trecut în lumea celor drepţi.
A murit cântărețul francez Charles Aznavour
Charles Aznavour, ultimul mare cântăreţ francez, a murit, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles (sudul Franţei), au anunţat pentru AFP agenţii săi, citați de News.ro.
Cântăreţul francez cel mai cunoscut în străinătate revenise dintr-un turneu în Japonia, după ce a fost constrâns să anuleze concerte în această vară din cauza unei fracturi de humerus în urma unei căderi.
"Omul cu o mie de cântece", Charles Aznavour, rămâne în memoria admiratorilor pentru interpretările sale inegalabile ale pieselor "La Bohème", "Mes emmerdes", "Ave Maria" sau "Il faut savoir".
Charles Aznavour a concertat, în aprilie 2016, la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului ”One Night Only”. Interpretul, care a vizitat în mai multe rânduri ţara noastră, a afirmat: ”Cât voi putea să scriu, îmi va face plăcere să revin în faţa prietenilor mei, spectatorii”.