__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
Doina
Numarul mesajelor : 380 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 29/04/2009
| Subiect: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Mier 03 Iun 2009, 14:46 | |
| Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura FantasyBy DoinaIngrediente:Pentru 4 persoane 1 muschi de porc mai mare, aproximativ 1kg 1 carnat afumat putin uscat, 350-400 g 1 ardei gras rosu 1 ceapa uscata 2 morcovi mai mari 200 g varza de Bruxelles 8 fire de ceapa verde 8 catei de usturoi 8-10 masline negre 200 ml vin alb 2 lingurite pasta de rosii sau de ardei rosu 8 felii castravete verde sau ardei verde 100 g bucati ananas din compot 1 lingurita de zahar 50 ml ulei floarea soarelui + 3 linguri ulei de masline condimente pentru friptura, cimbru, chili, sare, piper Mod de preparare:Medalionul de muschiulet: Se curata muschiuletul de pielite, se spala si se sterge cu servet absorbant. Se taie capetele pentru ca sa se obtina o bucata de grosime uniforma. Capetele se taie apoi in cateva bucati potrivite pentru frigarui. Condimentati carnea si lasati-o cel putin 20 de minute (puteti sa o condimentati cu cateva ore sau chiar cu o seara inainte si sa o lasati in frigider) cu condimente pentru friptura, piper, sare, o lingura ulei de masline, cimbru, chili, dupa preferinta. Cu coada unei linguri de lemn gauriti muschiuletul pe lungime. Introduceti cu grija carnatul prin rasucire si trageti usor de muschi peste el. Ce ramane din carnat se taie in felii de 1 cm grosime pentru frigarui. La capetele muschiuletului se infig cate 3-4 scobitori, pentru ca muschiuletul se mai strange la cuptor. Asezati-l intr-o tava nu prea mare. Frigaruile: Taiati ceapa uscata in 4 sferturi pe lungime si fiecare sfert in doua pe latime. Taiati ardeiul rosu in fasii mai late, cam de 3 cm, apoi fiecare fasie se taie in 2-3 bucati. Din bucatelele de muschi ramase si feliile de carnat faceti 3-4 frigarui, alternand cu bucati de ceapa, catei de usturoi, masline, patratelele de ardei rosu si cate o ceapa verde lasata cu cateva frunze. Asezati frigaruile in tava langa muschiulet. Stropiti cu uleiul de floarea soarelui, turnati 300 ml apa, mai condimentati, ungeti cu pasta de rosii sau ardei, decorati muschiuletul cu cateva feliute de ardei rosu. Acoperiti tava cu staniol si dati-o la cuptorul incalzit in prealabil la 160 grade, pentru primele 30-40 de minute (depinde de cuptor). Garnitura Fantasy: Intre timp fierbeti 20 de minute verzisoarele in apa cu putina sare, apoi scurgeti-le de zeama. Curatati morcovii si taiati-i in baghete de 6-7 cm lungime (puteti folosi si morcovi mici pe care ii curatati si-i lasati intregi, chiar si cu putin din partea verde cu petiolul frunzelor). Puneti morcovii si cateva frunzulite de ceapa verde intr-o tigaita cu 2 linguri de ulei de masline, prajiti-i 3-4 minute, adaugati lingurita de zahar, mai lasati 1 minut miscand tigaia, apoi adaugati bucatelele de ananas si 2-3 linguri de zeama de la compotul de ananas sau de vin alb. Condimentati cu piper si chili si luati tigaita de pe foc. Cand au trecut cele 30-40 de minute, scoateti tava din cuptor, indepartati staniolul, adaugati vinul alb si verzele de Bruxelles si mai dati la cuptor pentru 20-25 de minute, stropind din cand in cand friptura si frigaruile cu zeama din tava. Daca scade prea mult, completati zeama cu putin vin sau apa. Controlati si stropiti de 4-5 ori, avand grija sa nu se usuce friptura, sa ramana moale, dar frumos rumenita. Cand este gata, aranjati totul frumos pe un platou: muschiuletul taiat felii de 1,5 cm grosime (medalioanele), frigaruile (nu scoateti bucatelele de pe figarui decat atunci cand le serviti la masa in farfurii, tragand usor cu furculita o portiune de pe frigaruie), varza de Bruxelles, morcovii glasati cu ananasul si maslinele ramase. Am facut si un fel de sos olandez, cu imbunatatiri: putin unt topit, ceva sos din tava de friptura, ce a mai ramas de la glasat morcovii cu ananasul, un strop de hrean ras, ceva condimente si un strop de zeama de lamaie. Sper sa va delecteze armonia gusturilor si culorilor, pentru ca am inventat aceasta reteta special pentru voi. Pofta buna. Gustati-o cu cineva drag. Merge un vin rosu demisec (Merlot, Cabernet, Cadarca sau Feteasca Neagra). By Doina Varga | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Mier 03 Iun 2009, 14:51 | |
| Doina felicitari,io m-am lasat pagubasa:) | |
| | | Doina
Numarul mesajelor : 380 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 29/04/2009
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Mier 03 Iun 2009, 20:00 | |
| Ma bucur ca iti place. Cu acest fel de mancare am obtinut locul 1, la etapa a treia a concursului de arta culinara, la egalitate cu inca o concurenta, dar la baraj premiul a fost acordat celeilate. La etapa a patra nu mai particip. Nu are rost. | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Mier 03 Iun 2009, 20:28 | |
| - Doina a scris:
- Ma bucur ca iti place. Cu acest fel de mancare am obtinut locul 1, la etapa a treia a concursului de arta culinara, la egalitate cu inca o concurenta, dar la baraj premiul a fost acordat celeilate. La etapa a patra nu mai particip. Nu are rost.
Pina si aici se fac minarii,asta e Doina imi pare rau nici la vot nu ma duc asa m-am saturat de situatia | |
| | | Doina
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Joi 04 Iun 2009, 11:57 | |
| Uite, prin comparatie, cu ce s-a astigat premiul 1. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Joi 04 Iun 2009, 12:30 | |
| Doina, sunt grozave... du-te mai departe la concurs, nu atata castigul conteaza, cat participarea, distractia, preocuparea! In casa, zilnic, tu gatesti numai pentru voi doi, sau sunt si copiii cu voi? Eu gatind doar pt noi doi, nu ma mai bag la specailitati si evit prajituri, ca daca sunt... se mananca _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Joi 04 Iun 2009, 12:32 | |
| - Doina a scris:
- Uite, prin comparatie, cu ce s-a astigat premiul 1.
Inafara de design, ce-i in farfuria aia? Drept sa spun, mie nu-mi face deloc pofta ce cad in farfuria aia, mai degraba chiar greata. Concursul asta a fost pe gustate, executie la fatza locului, sau doar reteta si poze? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Joi 04 Iun 2009, 19:34 | |
| Cred că este ceva pe bază de ciulama şi de ciuperci. Ar trebui să fie gustos (cel puţin pentru mine). Paralelipipedele acelea de sub gogoşari nu ştiu ce sunt. Să nu-mi spui că-s sarmale! _____________________ Free your mind!
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Joi 04 Iun 2009, 20:46 | |
| Doina te rog nu te da batuta,ce-i in farfuria aia? nu vreau sa vorbesc urit arata oribil parca-i mincare chnezeasca stiu eu de care:(
te pup Geta:) | |
| | | Doina
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Joi 04 Iun 2009, 21:10 | |
| - aurora a scris:
- Doina, sunt grozave... du-te mai departe la concurs, nu atata castigul conteaza,
cat participarea, distractia, preocuparea!
In casa, zilnic, tu gatesti numai pentru voi doi, sau sunt si copiii cu voi? Eu gatind doar pt noi doi, nu ma mai bag la specailitati si evit prajituri, ca daca sunt... se mananca Gatesc doar pentru noi doi, dar am mereu ceva bun sau ceva pregatit daca apar copiii in vizita. Nici eu nu ma omor dupa prajituri. | |
| | | Doina
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Joi 04 Iun 2009, 21:12 | |
| Acolo in farfuria castigatoare este un munte de pireu cu sos de faina cu smantana si "paralelipipedele" alea vor sa fie snitele de vita umplute. | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Joi 04 Iun 2009, 21:15 | |
| Şi chestiile alea rotunde (pe care le considerasem eu ciuperci) sunt cartofi? Interesant! Şniţele de vită umplute... deja mi-e foame dar nu contează! Poţi detalia? _____________________ Free your mind!
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Joi 04 Iun 2009, 23:54 | |
| mie mi s-a parut ca-s ceva molushte... nu-mi inspira nici o incredere farfuria aia, Anahoret mai bine renunta, iti zic io ca nu-i bun _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Vin 05 Iun 2009, 12:53 | |
| - Anahoret a scris:
- Şi chestiile alea rotunde (pe care le considerasem eu ciuperci) sunt cartofi? Interesant!
Şniţele de vită umplute... deja mi-e foame dar nu contează! Poţi detalia? Iti raspund eu. Doina e ocupata cu ultima etapa din concurs. Poate intelegi ceva din pozele urmatoare. Eu nu am inteles prea multe. Poate te prinzi si imi spui si mie. Si inca ceva: concursul este pentru " Retete cochete" si se dau note pentru complexitate, aspect si claritate. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Vin 05 Iun 2009, 13:56 | |
| deci... a batut niste snitele fff subtiri (1-2), le-a umplut cu un maglavais, le-a rulat si prins in scobitori (3-4), le-a dat prin faina si le-a prajit (4-5), a facut alt maglavais in care le-a bagat (6-7) a pavoazat farfuria . Mie prezentarea Doinei mi se pare mai atractiva, si mancarea ei in sine mult mai apetisanta. Si de complexitate, nici nu poate fi comparatie. La concurs trebuie musai retete originale? E interesanta preocuparea asta. Inteleg ca se face totul acasa si se trimit doar pozele? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Doina
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Sam 06 Iun 2009, 19:13 | |
| - aurora a scris:
La concurs trebuie musai retete originale? E interesanta preocuparea asta. Inteleg ca se face totul acasa si se trimit doar pozele? Este un site cu retete si un forum al aceluiasi site. Eu m-am inscris pe site, acum o luna, si am postat mai multe retete. Pana acum am 28 de retete. Concursurile sunt pe forum. Pe forum m-am inscris mai tarziu. Se face totul acasa, dar trebuie sa trimiti reteta completa, cu ingredientele, modul de preparare cat mai detaliat si produsul final in farfurie. Si cat mai multe poze. Nu stiu daca pot sa dau numele site-ului aici, nu vreau sa ii fac reclama, dar daca te intereseaza, iti dau mp. Si pe site sunt diferite concursuri. Mi-ar placea sa vii si tu cu retetele tale pentru ca esti talentata. As avea o noua prietena pe site. Pana acum am 20. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Sam 06 Iun 2009, 19:17 | |
| Dă-mi-l şi mie te rooooog! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Sam 06 Iun 2009, 19:26 | |
| Gurmanduleeee! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Sam 06 Iun 2009, 19:43 | |
| - Emil Condor a scris:
- Gurmanduleeee!
Să ştii că aici ai nimerit-o! Dac-ar fi după mine aş da banii numai pe "specialităţi". _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Sam 06 Iun 2009, 19:46 | |
| Asa sunt si eu: cheltui inadmisibil de mult pentru mâncare din cauză că nu mănânc orice... Asa cred că ar trebui să fie toti, nu să se îngrijească mai mult de calitatea uleiului sau benzinei ce o pune în masină decât de calitatea "combustibilului" ce-l pune în corpul propriu! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Sam 06 Iun 2009, 19:58 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
| | | Doina
| | | | Anahoret
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Sam 06 Iun 2009, 22:37 | |
| Mamă, Doina! Cu astea m-ai dat gata! Eşti o artistă! Nu credeam că se poate face aşa ceva şi să fie comestibil! _____________________ Free your mind!
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Sam 06 Iun 2009, 22:59 | |
| | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy Dum 07 Iun 2009, 01:27 | |
| Nu ne lasa emil sa-l pui aici numele site-ului? Nu cred ca ar fi nimic rau, ca suntem multe gospodine...si gospodari Fii antena! stii ce m-am gandit? Hai ne ducem toti forumistii de aici, care te iubim si te apreciem, pe site-ul ala, si te votam pe tine !!! Iti facem si galerie Dac nu ne lasa, te rog frumos da-mi-l si mie pe MP _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy | |
| |
| | | | Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |