__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Binefacerile Crestinismului | |
|
+4cactus abbilbal zaraza26 zuum 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Vin 29 Mai 2009, 15:47 | |
| - cactus a scris:
- fiindca parerile mele-s personale si in general nu prea agreate
Indrazneste tzeposule! | |
| | | bulache Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 616 Data de inscriere : 18/10/2008
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 18:48 | |
| Iar te retragi dupa tepi?Hei Cactus Amicus,dati cu parerea. | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 19:54 | |
| Un bărbat şi-a luat noul câine la o partidă de vânătoare. A împuşcat imediat o raţă sălbatică, dar aceasta a căzut în lac. Câinele a păşit pe apă, a prins raţa cu botul şi i-a adus-o stăpânului său. Omului nu-i venea să-şi creadă ochilor! A împuşcat o altă raţă, iar scena s-a repetat. Vânătorul s-a frecat la ochi, incredul. Încă neîncrezător, el şi-a invitat a doua zi vecinul la o vânătoare. La fel ca şi cu o zi înainte, de câte ori el sau vecinul său împuşcau o raţă, câinele păşea pe apă şi aducea pasărea. Omul nu a spus nimic. Nici vecinul său. În sfârşit, nemaifiind capabil să se stăpânească, el a murmurat: - Ai observat ceva ciudat în legătură cu acest câine? - Da, i-a răspuns vecinul, după ce şi-a frecat gânditor bărbia. Mi s-a părut ceva neobişnuit. Se pare că nu ştie să înoate!
Nu se pune problema că în viaţă nu există miracole. Ea este plină de miracole, şi dacă cineva s-ar opri să o privească, şi-ar da imediat seama de acest lucru. | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 19:57 | |
| Bătrânul Goldstein, în vârstă de 92 de ani, a supravieţuit mai multor pogromuri în Polonia, lagărelor de concentrare din Germania, şi unor zeci de alte persecuţii împotriva evreilor. - O, Doamne, a spus el, nu-i adevărat că noi suntem poporul tău ales? O voce s-a auzit atunci din cer: - Da, Goldstein, evreii sunt poporul meu ales. - În cazul acesta, nu crezi că ar fi timpul să mai alegi şi pe altcineva? | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 20:00 | |
| - dolion a scris:
- Nu se pune problema că în viaţă nu există miracole.
Ea este plină de miracole, şi dacă cineva s-ar opri să o privească, şi-ar da imediat seama de acest lucru. Adevărat! Ele sunt acolo, mereu au loc dar mai trebuie ca noi să le distingem, să le întelegem... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 20:01 | |
| Un ateu a căzut de pe o stâncă. În timp ce cădea, el s-a prins de o mică rădăcinuţă. A rămas astfel, atârnat între cer şi prăpastia de sub el, ştiind că nu va mai rezista multă vreme. Atunci, i-a venit o idee. - Dumnezeule! a strigat el cât îl ţine a gura. Tăcere! Nu i-a răspuns nimeni. - Dumnezeule, a strigat el din nou. Dacă exişti, salvează-mă, şi îţi promit că voi crede în tine şi că îi voi învăţa şi pe alţii să creadă. Din nou, tăcere! Subit, s-a auzit o voce ca de tunet, care l-a făcut aproape să dea drumul la rădăcina de care se ţinea: - Aşa spun toţi atunci când se află la greu! - Nu, Doamne, nu! a strigat el, cu ceva mai multă speranţă. Eu nu sunt la fel ca alţii. Nu vezi, am început deja să cred, acum, când ţi-am auzit şi vocea. Nu mai trebuie decât să mă salvezi şi voi proclama pretutindeni numele Tău, până la capătul pământului. - Foarte bine, a răspuns vocea. Te voi salva. Dă drumul la rădăcina aceea. - Să dau drumul la rădăcină? a strigat omul, nevenindu-i să-şi creadă urechilor. Mă crezi nebun?
Se spune că atunci când Moise a izbit cu bastonul în Marea Roşie, miracolul mult aşteptat nu s-a produs. Abia când primii oameni s-au aruncat în apele mării, acestea s-au dat la o parte, creând o cale prin care evreii au putut trece. | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 20:08 | |
| Nu ma pot lauda ca sunt crestin in adevaratul inteles al cuvantului. Dar, exista ceva in sufletul meu, care nu ma lasa sa pacatuiesc. Nu merg la biserica, nu ma inchin, nu ma rog, dar, daca ar aparea Dumnezeu in calea mea, l-as privi fara teama; nu am gresit cu nimic! | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 20:10 | |
| Mai bine zis: nu I-am gresit cu nimic! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 20:15 | |
| Dolion, Probabil te referi la faptul că gresim dar nu păcătuim în fata Lui. Frumos! Faptul că nu mergi la nicio biserică îmi spune că esti cinstit si nu vrei să te complici cu mizeriile existente în biserici. Nici eu nu merg la absolut nicio biserică... de mult, mult timp. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 20:22 | |
| În Belfast, Irlanda, un preot catolic, unul protestant şi un rabin evreu erau angrenaţi într-o discuţie teologică foarte aprinsă. Subit, în faţa lor a apărut un înger care le-a spus: - Dumnezeu vă trimite binecuvântarea lui. Spuneţi o dorinţă pentru Pace, iar aceasta vă va fi îndeplinită. Preotul protestant a spus: - Vreau ca toţi catolicii să dispară din iubita noastră insulă. Atunci, pe ea va domni numai pacea. La rândul lui, preotul catolic a spus: - Vreau ca nici un protestant să nu mai existe pe pământul nostru sacru. Acest lucru va readuce pacea pe insula noastră. - Şi tu, Rabbi? Tu nu ai nici o dorinţă? - Nu, a spus rabinul. Aştept ca Dumnezeu să îndeplinească primele două dorinţe, iar eu voi fi mulţumit. | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 20:24 | |
| Cei mai mulţi dintre oameni au convingeri religioase suficient de puternice pentru a urî, dar nu suficient de puternice pentru a iubi. | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 21:25 | |
| În autobiografia sa, Mahatma Gandhi povesteşte cum în anii studenţiei, pe când era în Africa de Sud, a devenit foarte interesat de Biblie, şi mai ales de Predica de pe Munte. El a devenit convins că cea mai bună soluţie pentru sistemul castelor, din cauza căruia indienii sufereau de secole, era creştinismul. De aceea, s-a gândit serios dacă să se convertească la creştinism. Într-o zi, s-a dus la biserică să asculte slujba şi să primească instrucţiuni. A fost însă oprit la intrare şi i s-a spus politicos că dacă doreşte să ia parte la slujbă, poate face acest lucru fără probleme, dar într-o biserică pentru negri. . Nu s-a mai întors niciodată. | |
| | | dolion
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 21:31 | |
| Cineva a cerut permisiunea episcopiei de a tipări o carte sub efigia ei. Era vorba de o carte pentru copii care conţinea parabolele lui Iisus, câteva ilustraţii simple şi un număr mic de fraze din Evanghelie. Nimic în plus. Episcopia şi-a dat permisiunea, impunând însă editorului să adauge fraza standard: "Efigia episcopiei nu presupune automat faptul că episcopul este de acord cu toate ideile exprimate în această carte".
Din nou, o capcană a organizării!
Imi plac mult pildele si de aceea particip la aceasta dezbatere prin ele! Daca deranjez, va rog sa ma atentionati. Multumesc! | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 21:42 | |
| - dolion a scris:
- Cei mai mulţi dintre oameni au convingeri religioase suficient de puternice pentru a urî, dar nu suficient de puternice pentru a iubi.
Şi când te gândeşti că un tânăr de 33 de ani a murit exact în numele iubirii... _____________________ Free your mind!
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 21:51 | |
| A fost odată un preot atât de sfânt încât nu putea gândi niciodată ceva de rău în legătură cu cineva, oricine ar fi fost el. Într-o zi, el s-a aşezat la o masă într-un restaurant şi a comandat o ceaşcă de cafea, singurul lucru pe care îl putea servi, căci era o zi de post. Spre surpriza lui, el a văzut un tânăr din congregaţia lui devorând cu mare poftă o friptură imensă la masa vecină. - Sper că nu te-am şocat, părinte, i-a spus tânărul, zâmbind. - Nu! Bănuiesc că ai uitat că astăzi este o zi de post şi de abstinenţă, i-a răspuns preotul. - Nici vorbă. Ştiam precis acest lucru. - Înseamnă că eşti bolnav şi doctorul ţi-a interzis să posteşti. - Nici vorbă. Pleznesc de sănătate. La care, preotul şi-a ridicat ochii către cer şi a spus: - Ce exemplu minunat ne oferă tânăra generaţie, Doamne! Iată, acest tânăr preferă să îşi mărturisească păcatele decât să spună o minciună! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 21:59 | |
| - dolion a scris:
- Imi plac mult pildele si de aceea particip la aceasta dezbatere prin ele! Daca deranjez, va rog sa ma atentionati. Multumesc!
Nici vorbă despre un potential deraj! No, no! Dimpotrivă, genul acesta de scrieri e bine venit! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Lun 01 Iun 2009, 22:09 | |
| Cei care ştiu, nu vorbesc. Cei care vorbesc, nu ştiu. Altfel spus, cel înţelept tace, Cel inteligent vorbeşte, iar cel prost îşi susţine cu tărie părerea. Adevărul se schimbă tot timpul şi nu cunoaşte decât propria sa cale.
Asa ca, am tacut si eu in aceasta seara! | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Mar 02 Iun 2009, 09:43 | |
| - dolion a scris:
- Cei care ştiu, nu vorbesc.
Cei care vorbesc, nu ştiu. Altfel spus, cel înţelept tace, Cel inteligent vorbeşte, iar cel prost îşi susţine cu tărie părerea. Adevărul se schimbă tot timpul şi nu cunoaşte decât propria sa cale.
Asa ca, am tacut si eu in aceasta seara! Am primit o pilda pentru a doua oara. Prima oara undeva anul trecut. Pildele tale m-au incurajat sa o postez aici. Si e vorba despre bine si rau, notiuni pe care uneori le scot din limbajul meu. Binele devine rau si raul devine bine. In concluzie exista doar intamplari ne-intamplatoare, care au tendinta de a ne indeparta de ce ne face rau si de a ne incuraja sa evoluam. Lupta interioara (cu sine)Intr-o seara, un batran indian ii explica nepotului sau ce lupta teribila se da in interiorul fiecarei persoane. Si ii spunea asa: Exista in fiecare dintre noi doi lupi. Lupul Raului. El este furia, gelozia, invidia, tristetea, regretele, aroganta, cupiditatea, vinovatia, inferioritatea, minciuna, orgoliul, superioritatea si egocentrismul.. Lupul Binelui. El este bucuria, pacea, iubirea, speranta, linistea, modestia, bunatatea, bunavointa, generozitatea, adevarul si compasiunea. Dupa o clipa de gandire nepotelul il intreaba: ''Bunicule si care lup castiga?'' La care batranul ii raspunde simplu: 'Cel pe care il hranesti' | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Sam 06 Iun 2009, 01:27 | |
| - zaraza26 a scris:
- ...si care lup castiga?''
'Cel pe care il hranesti' Perfect adevărat! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului Sam 20 Iun 2009, 07:07 | |
| - dolion a scris:
- Bătrânul Goldstein, în vârstă de 92 de ani, a supravieţuit mai multor pogromuri în Polonia, lagărelor de concentrare din Germania, şi unor zeci de alte persecuţii împotriva evreilor.
- O, Doamne, a spus el, nu-i adevărat că noi suntem poporul tău ales? O voce s-a auzit atunci din cer: - Da, Goldstein, evreii sunt poporul meu ales. - În cazul acesta, nu crezi că ar fi timpul să mai alegi şi pe altcineva? Si asa au aparut crestinii! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Binefacerile Crestinismului | |
| |
| | | | Binefacerile Crestinismului | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |