LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Fâşia Gaza EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Fâşia Gaza EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Fâşia Gaza EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Fâşia Gaza EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Fâşia Gaza EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Fâşia Gaza EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Fâşia Gaza EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Fâşia Gaza EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Fâşia Gaza EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Fâşia Gaza EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Fâşia Gaza EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Fâşia Gaza EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Fâşia Gaza EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Fâşia Gaza EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Fâşia Gaza EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Fâşia Gaza EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Fâşia Gaza EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Fâşia Gaza EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Fâşia Gaza EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
istorie sibiu padure brasov google problema 23 nicuvar taieri romana 1 reclame CPSF drumetie Limba humanitas internet Popasul 1918 muzica_traditionala politica comment-143 Fantasy efremovivanantonovici curiozitati mediu
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Fâşia Gaza I_vote_lcapFâşia Gaza I_voting_barFâşia Gaza I_vote_rcap 
Emil Condor
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Fâşia Gaza

In jos 
+5
cactus
Roxy
Emil Condor
Anahoret
aurora
9 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyDum 04 Ian 2009, 19:17

La noi televizorul merge continuu si ne aduce numai vesti triste, groaznice, din Fâşia Gaza.

Citat :
04 ianuarie 2009
Fâşia Gaza

Fâşia Gaza e o bucată de pământ care are 45 de km lungime şi între 6 şi 12 km lăţime. Are o suprafaţă de 360 km pătraţi şi este locuită de 1,5 milioane de palestinieni. Majoritatea acestora sunt refugiaţi sau descendenţi ai acestora.

Până la sfârşitul Primului Război Mondial a fost parte a Imperiului Otoman după care a fost Protectorat Britanic. Un punct interesant al istoriei este în 1929 când britanicii au evacuat toţi evreii din zonă în urma revoltelor evreieşti şi arabe, britanicii au interzis evreilor să locuiască în Gaza. În 1948 Gaza a intrat sub dominaţia Egiptului. Acesta a stăpânit Gaza pănâ la războiul din 1967. Regiunea nu a fost anexată, locuitorii nu au avut paşaport egiptean. În urma Războiului de 6 zile Israelul a ocupat Gaza până în 1994. În această perioadă au fost înfiinţate mai multe zone, 20 de procente din teritoriu, care au fost populate cu colonişti evrei. În 1979 Egiptul a renunţat la orice drept asupra regiunii. În urma Acordului de la Oslo, din 1994, Autoritatea Palestiniană a început să preia treptat controlul. În 2005, unilateral, Israelul a desfiinţat toate coloniile israeliene şi bazele militare din Gaza. A păstrat însă controlul asupra graniţelor, emigraţiei şi imigraţiei, importurilor. De asemenea Israelul blochează accesul maritim în Gaza. Din punct de vedere legal Gaza are un statut neclar, nu este un teritoriu anexat dar nu este nici stat suveran.

Merită pomenită situaţia politică din Gaza după 1994, anul când Autoritatea Palestiniană a preluat controlul. Sub conducerea lui Yasser Arafat, Gaza City, cel mai mare oraş din Fâşie, a fost ales ca sediu al Consiliului Naţional Palestinian, organ ales cu 88 de locuri iniţial. Până la moartea lui Yasser Arafat administraţia palestiniană a fost acuzată de corupţie, deturnare de fonduri, lipsă de competenţă. În 2006 au fost organizate alegeri pentru Parlamentul Palestinian. Cele două organizaţii concurente au fost Fatah şi Hamas. Fatah, partid de orientare naţionalistă, de stânga, a fost înfiinţat în 1954. Este partidul moderat şi, deşi cu istoric terorist, acum nu mai este considerat organizaţie teroristă. A fost principala forţă politică până la alegerile din 2006. Hamas, înfiinţat în 1987, aripa palestiniană a Frăţiei Musulmane, este partidul radical, militează pentru distrugerea statului Israel şi este renumit pentru atacurile sinucigaşe. Este considerată organizaţie teroristă. La alegerile din 2006 Hamas a câştigat 74 din 132 de locuri şi a preluat controlul politic. Câştigarea alegerilor a avut ca motiv corupţia administraţiei Fatah şi numărul mare de programe sociale pe care Hamas le-a desfăşurat în perioada premergătoare alegerilor. După câştigarea alegerilor de către Hamas fondurile SUA şi EU către palestinieni au fost oprite conducând la prăbuşirea economică a zonei. În ianuarie 2007 între cele două partide a început războiul câştigat de Hamas în iulie 2007 acesta controlând total Fâşia Gaza. Preşedintele Abbas şi Fatah conduc West Bank şi sunt consideraţi de comunitatea internaţională ca singura conducere legitimă a palestinienilor. Izolat politic şi economic Hamas a primit, primeşte, sprijinul Iranului şi Siriei.

După ce Hamas a preluat controlul total al Fâşiei Gaza a eliminat, la modul propriu, opoziţia Fatah, creştinii, ziariştii, orice fel de opoziţie. În toată această perioadă Hamas a lansat sute de rachete şi tiruri de mortiere asupra Israelului. Riposta Israelului a fost prin atacarea locurilor de lansare, tăierea electricităţii şi oprirea transporturilor de hrană. Graniţa cu Egiptul a rămas închisă până în ianuarie 2008 când Hamas a dârâmat o parte din zidul care reprezenta graniţa, sute de mii de palestinieni au trecut în Egipt în căutare de hrană şi adăpost. După 12 zile Egiptul a reuşit să reînchidă graniţa. Tirurile de rachete au continuat conducând la blocarea totală a Fâşiei de către Israel. Ajutoarele au intrat în zonă prin Egipt dar în cantităţi insuficiente. Prin tunelurile dintre Egipt şi Gaza au intrat arme fapt care a condus Israelul la incursiuni de dărâmare a acestora. Tirurile Hamas au continuat şi au condus la atacul Israelului.

Cam asta e, în mare, situaţia, fără sentimente.
Publicat de Dan Selaru la 11:00
http://romaniadeieri.blogspot.com/2009/01/fia-gaza.html

Razboiul nu e impotriva civililor, dar ei sufera!

Sad

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyDum 04 Ian 2009, 19:46

Aşa a fost de fiecare dată!
Am văzut nişte fotografii din tabere de refugiaţi (nu numai palestiniani). Parcă ar trăi la marginea gropii de gunoi.

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyDum 04 Ian 2009, 19:49

Nu-i usor pentru cei ce locuiesc acolo!
Este zona de pe planetă unde sângele (mult nevinovat) nu se opreste din curs! Sad

Roxy

Roxy

Numarul mesajelor : 752
Localizare : cetăţenia în Ceruri
Data de inscriere : 17/09/2008

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyDum 04 Ian 2009, 20:00

ce este scris sa se intample, se va intampla
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyDum 04 Ian 2009, 20:03

Asa este, Roxy dar chiar stiind aceea, durerea rămâne, este realitatea cruntă a vietii.

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyDum 04 Ian 2009, 21:18

Prost este că unii suferă, alţii se bat ca chiorii şi cu totul alţii trag sforile şi profitul.

Trecut în nefiintă :(
cactus

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyDum 04 Ian 2009, 21:48

Dacă cineva ţi-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyDum 04 Ian 2009, 22:08

Să trăiesti Cactus!
Îti multumim pentru trimiterile tale privitoare la subiectul discutat aici.

cactus
cactus

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyDum 04 Ian 2009, 22:14

mai baga si asta - pentru stiri la zi...

http://www.ynetnews.com/home/0,7340,L-3083,00.html

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyDum 04 Ian 2009, 22:17

Se primeste cu plăcere... Very Happy

bila

Numarul mesajelor : 55
Data de inscriere : 03/10/2008

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 04:11

... Daca am sa spun ca politica Israelului este una terorista,am sa fiu declarat antisemit. Nu?
... Cunoastem....
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 04:16

Ai dreptate: într-un război, oricine încearcă să semene teroare în mijlocul inamicului. Laughing

Stiu că nu asta ai vrut să spui dar dacă eram de acord cu tine, eram declarat... antisemit. Laughing

bila

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 04:51

Tocmai ei !! Ei care au suferit ca popor cum putine popoare au suferit, ii trateaza pe palestinieni ca sub-oameni.!!... Si cu ce aroganta !!!
Cand aveam vreo 20 de ani am fost la Auschwitz.. In biblioteca tatei erau carti pe care le citisem despre grozaviile de-acolo...
Cand am intrat pe poarta lagarului eram pusi pe shotii.. Dupa putin timp...., am iesit si m-am reintors cu flori de toti banii pe care-i aveam in buzunare. In ziua aia,banii n-au mai insemnat nimic. Nu au fost f multi,dar erau toti . .. Am plans de ma durea capul.. Era incredibil... Semnele,urmele,obiectele de muzeu vorbeau mai mult decat orice carte... Priveam pantofii barbatesti,de dama,incercam sa imi imaginez cum aratau cei ce i-au purtat... Si hainute ale bebeilor.... Crying or Very sad
Acum,vad cum sufera un alt popor... Un popor care sufera de amar de vreme ... Iar calaul,e cel cea fost odata victima...
Ciudata-i viata !
Sus In jos
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 05:25

bila a scris:
... Daca am sa spun ca politica Israelului este una terorista,am sa fiu declarat antisemit. Nu?
... Cunoastem....

Nu, chiar. Depinde CUM o spui. E o regula...ca oricare alta, ca regulile de pe forumuri de ex. Dar daca insisti si incepi sa faci valuri atunci da, esti declarat antisemit si terorist si Guantanamo te asteapta sau o banare. Emil e deja cu microscopul pe tine!
Sus In jos
Administrator

Administrator

Numarul mesajelor : 300
Data de inscriere : 18/08/2008

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 05:28

S-o crezi tu, Zuum!

Bila este unul dintre userii ce nicicând nu vor fi avertizati pe forumuri.
Sus In jos
http://luminalumii.forumz.ro
zuum

zuum

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 05:30

Administrator a scris:
S-o crezi tu...

La ora asta cred in orice numai in tine nu mai cred!
Sus In jos
Administrator

Administrator

Numarul mesajelor : 300
Data de inscriere : 18/08/2008

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 05:32

Nu sunt Dumnezeu să crezi în mine! Foarte bine faci...
Sus In jos
http://luminalumii.forumz.ro
zuum

zuum

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 05:43

Administrator a scris:
Nu sunt Dumnezeu să crezi în mine! Foarte bine faci...

Repeta asta de 100 de ori inainte de intra pe forumul asta si o sa ma convingi nu numai pe mine dar si pe altii...!
Sus In jos
cactus
cactus

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 08:24

bila a scris:
Tocmai ei !! Ei care au suferit ca popor cum putine popoare au suferit, ii trateaza pe palestinieni ca sub-oameni.!!... Si cu ce aroganta !!!
Cand aveam vreo 20 de ani am fost la Auschwitz.. In biblioteca tatei erau carti pe care le citisem despre grozaviile de-acolo...
Cand am intrat pe poarta lagarului eram pusi pe shotii.. Dupa putin timp...., am iesit si m-am reintors cu flori de toti banii pe care-i aveam in buzunare. In ziua aia,banii n-au mai insemnat nimic. Nu au fost f multi,dar erau toti . .. Am plans de ma durea capul.. Era incredibil... Semnele,urmele,obiectele de muzeu vorbeau mai mult decat orice carte... Priveam pantofii barbatesti,de dama,incercam sa imi imaginez cum aratau cei ce i-au purtat... Si hainute ale bebeilor.... Crying or Very sad
Acum,vad cum sufera un alt popor... Un popor care sufera de amar de vreme ... Iar calaul,e cel cea fost odata victima...
Ciudata-i viata !

Curios... si ai dreptate, sufera doua popoare. Poate ca ar trebui gasita o cale de analiza a cauzei pentru care cele doua popoare - israelienii si palestinienii - sufera. Sa incercam (?) sa definim in primul rand cine au fost (sunt) palestinienii; dupa aia sa incercam sa stabilim care a fost localizarea lor in Pen. Arabica pe parcursul timpului. Aici ar trebui remarcat ca pana la luptele duse de ARABI sub indrumarea lui Laurentziu al Arabiei (TTL), acela a fost un teritoriu otoman. Deci - discutzii, peste discutzii....Tare am impresia ca parerea mea despre inglishi se adevereshte - ce alta dovada decat infiintzarea regatului Iordaniei - TOT pe teritoriu otoman. Toata kestia mie mi se pare artificiala din start (politico-geografic vorbind) si urmarile se vad acum. Duplicitatea inglishilor este evidenta atat in ceea ce-i priveste pe arabi in ansamblul lor cat si pe israelieni...Urmarile se vad

Sus In jos
zuum

zuum

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 09:09

cactus a scris:
Curios... si ai dreptate, sufera doua popoare.

Da, varul Itsic , care s-a preumblat prin lume, s-au schimbat guvernele , a dat de comunism si si-a amntit de promisiunea lui Moise si cu varul Ismail care a stat prin zona, si-a pascut oile , a facut o casa doua si acum se trezeste ca n-are nici un drept.
Care este "poporul" evreu si din cine e format el ? Cati Ionesti si Popesti sunt la Tel Aviv ? Multi. La fel si alti -esti din toate colturile Europei de est bantuita de perestroici. Cati evrei americani au dat fuga sa ocupe un apartament langa masivul Golan sau Gaza ?
Hai sa fim seriosi! Israelul este un stat tampon, un fel de filiala a Americii deja populata cu evrei cata frunza si iarba...un bastion de paza pentru a-i tine pe musulmani in frau.....La urma urmei cu cine o sa tinem, cu Elohim sau cu Allah ?
Sus In jos
bulache
bulache

Numarul mesajelor : 616
Data de inscriere : 18/10/2008

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 11:12

Bine zici Zuum.Aia nu-s mai evrei si apucaturile lor seamana cu a fanilor lui Hitler.Acum ei au nevoie de SPATIU VITAL. Dar io cred ca ar avea nevoie de cerebel ca nu gandesc.Daca ai citi cartea lui Ivor Bemson Problema Sionista ai avea raspuns la multe intrebari legate de istorie. oh da! thumb_yello
Sus In jos
cactus
cactus

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 12:42

bulache a scris:
Bine zici Zuum.Aia nu-s mai evrei si apucaturile lor seamana cu a fanilor lui Hitler.Acum ei au nevoie de SPATIU VITAL. Dar io cred ca ar avea nevoie de cerebel ca nu gandesc.Daca ai citi cartea lui Ivor Bemson Problema Sionista ai avea raspuns la multe intrebari legate de istorie. oh da! thumb_yello

:eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: Discutam noi pe Mess; NU aici...

Sus In jos
zuum

zuum

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 15:34

cactus a scris:
bulache a scris:

:eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: Discutam noi pe Mess; NU aici...

De ce pe mess....aici nu e voie? Ce avem de ascuns sau de conspirat oameni buni, inca n-ati scapat de teroarea comunista?
Sus In jos
bila

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMar 06 Ian 2009, 18:08

Aici ar fi o alta discutie... O alta teroare.
Ca popor,SUA ne-a "sfatuit" sa fim sionisti.
Ce putem spune? Multumim SUA ,pt sfaturile tale intelepte !
Bineinteles ca detest terorismul... Dar pt pamantul in care mi-s ingopati strabunii as lupta pana la ultimul strop de sange.... Chiar daca in ochii altora as fi vazut ca "terorist".... Trebuie sa existe undeva o cale de mijloc pt a evita starea de nemultumire, care in cele din urma ,duce la ce duce,partile aruncandu-si reponsabilitatea conflictului de la unul la celalalt.
Un lucru e clar: eu nu sunt prea destept , si este posibil sa gresesc facand afirmatii incorecte.
Va rog frumos sa ma iertati,dar fiti intelegatori: atat ma duce capul ! scratch
Sus In jos
zuum

zuum

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza EmptyMier 07 Ian 2009, 01:12

bila a scris:
Aici ar fi o alta discutie... O alta teroare.
Ca popor,SUA ne-a "sfatuit" sa fim sionisti.
Ce putem spune? Multumim SUA ,pt sfaturile tale intelepte !
Bineinteles ca detest terorismul... Dar pt pamantul in care mi-s ingopati strabunii as lupta pana la ultimul strop de sange.... Chiar daca in ochii altora as fi vazut ca "terorist".... Trebuie sa existe undeva o cale de mijloc pt a evita starea de nemultumire, care in cele din urma ,duce la ce duce,partile aruncandu-si reponsabilitatea conflictului de la unul la celalalt.
Un lucru e clar: eu nu sunt prea destept , si este posibil sa gresesc facand afirmatii incorecte.
Va rog frumos sa ma iertati,dar fiti intelegatori: atat ma duce capul ! scratch

Mai bila, nu exista cale de mijloc ! Poporul "ales" este un popor de razboinici, citeste Vechiul si ai sa vezi ca nici Dumnezeu nu le-a dat de cap cu vorba buna. Pana nu s-a ajuns la situatii limita, nu s-au potolit!
Sus In jos
Continut sponsorizat

Fâşia Gaza Empty
MesajSubiect: Re: Fâşia Gaza   Fâşia Gaza Empty

Sus In jos

Fâşia Gaza
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SOCIAL-POLITIC :: POLITIC :: INTERNATIONAL-
Mergi direct la: