__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| La masa rotunda | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
enohabel
Numarul mesajelor : 412 Data de inscriere : 31/08/2008
| Subiect: La masa rotunda Sam 26 Dec 2015, 18:46 | |
| `Cruciada impotriva minciunii in domeniul religios O dezbatere televizata imaginara(pamphlet) Domnilor dati-mi voie sa ma prezint; ma numesc; Adevarul de profesie avocat= urasc minciuna in toate aspectele ei si apar dreptatea, urasc falsurile si apar originalul,urasc viclenia=prefacatoria si apar sinceritatea, urasc raul si iubesc binele. Am obtinut dreptul de a transmite in direct pentru ascultatorii nostrii niste dezbateri televizate, ne vom ocupa pe durata catorva emisiuni de religie=domeniul religios avem ca invitat permanent pe domnul Ateu, dar cu acordul dvs sa incepem; Adevarul; Domnule va rog sa va prezentati ascultatorilor nostrii; -ma numesc Ateu, de profesie cercetator stiintific in toate domeniile, nereligios, nebisericos ! Adevarul; Bine domnule dar daca zici ca esti ateu,eu inteleg ca nu crezi in Dumnezeul religiosilor Ateu; exact domnule eu cred doar ceea ce pot pipaii ori desigur Dumnezeu nu poate fi pipait, si nici nu exista dupa parerea mea, e doar ceva imaginar in mintea celor care se numesc crestini insa eu ca sa ma documentez in cercetari stiintifice am studiat biblia si orice literature religioasa ca sa pot da replica potrivita celor care zic ca sunt crestini, dar de fapt nu sunt… Adevarul; domnule m-ati facut curios, cum depistezi dumneata un crestin authentic de unul fals? Ateu=domnule Adevar, eu cred ca toti sunt falsi=evident pana la proba contrarie… Adevarul= domnule ateist vreau sa va cer parerea ca sunteti expert in cercetarea istoriei crestinismului, pe cine sa invitam in studio…. din multitudinea de secte, culte, denominatiuni ? Ateu=domnule cred ca e bine sa invitam la inceput pe domnul Penticostal, ca ei oricum se lauda ca ar fi fruncea” cum zic banatenii, dar nu sunt ei nici o frunte, sunt(sau cel putin au devenit) niste baptisti cu nume de penticostali Adevarul= bine domnu ateu, am sa iau legatura cu domnul Penticostal sa vedem daca e disponibil pentru emisiunea; masa rotunda” dupa o reclama afurisita, care ne strica noua toata buna dispozitie vom continua Adevarul= domnilor asa cum v-am promis vom continua dezbaterea noastra=domnul Penticostal este disponibil este in studio, dar sa-I dam cuvantul; Eu sunt penticostal= ma numesc penticostal, noi suntem cei mai buni in religie de orice fel Ateu= bine domnule dar de ce consideri matale ca esti mai cu motz decat alti neoprotestanti ? Penticostalu=Avem motz, si inca unu mare; nu ai aflat dumneata ca penticostalii au vb in limbi si au fost botezati cu Duhul Sfant ??? Ateu= domnule m-ai facut curios=dumneata poti vb in alte limbi cum zice scriptura ? ne poti oferi o monstra ca sa avem o oarecare temelie si certitudine ??? Penticostalu;= imi pare rau domnilor, eu am vb in limbi numa atunci cand am fost botezat cu Duhul Sfant, ca darul vorbirii in limbi este separate de semnul botezului cu Duhul Sfant, Adevarul= domnu ateist penticostalul are dreptate, asa scrie scriptura.. Ateist;= da domnu penticostal cum explicate voi galagia infernala care o fac penticostalii? Astia domnule se roaga la gramada, toti deodata, cum sintetizeaza Dumnezeu rugaciune fiecaruia ? Penticostalu= domnule Dumezeu nu prea are ce sintetiza, eu i-am urmarit pe fratii mei cum se roaga, si cam fiecare doar repeta o scurta poezie Ateu= da domnu penticostal, ce e cu toata mascarada aia care o face Beny Hinn la televizor, oamenii cad pe jos … asta e penticostal de-al vostru ? Penticostalu;= da domnule eu asa cred…adica am eu mari indoieli… ca tipu asta s-o imbogatit din conferintele lui si face spectacol mai ceva ca mizeria aia drogata permanent numita regele rock, ma scuza-ti imi scapa numele lui ca eu nu ma uit la asa ceva=am auzit doar ceva… Ateu= cred ca va referiti la Michael Jakson, cel care molesta minori si a murit de prea multe droguri Penticostalu= da domnule aveti dreptate acum mi-am amintit, imi pare rau de el, priviti dvs cum arata Michel cand era tanar, dar o devenit nebun cand so dus sa-si schimbe fizionomia, operatii nas, etc, domnule si-a schimbat si culoarea fetei, si umbla numa cu ochelari mari de soare la sfarsitul carierei, o epava urat mirositoare, pe care milioane de prosti o ingereaza in sufletul si constiinta lor…vede=ti dvs domnilor cum un drac numit M.J. infecteaza o planeta ??? Adevarul=domnu penticostal imi scot palaria la acest capitol =ce ati afirmat este adevarat=poate trebuie sa mai meditam…care dintre culte este fruncea “ Penticostalu= pai domnu moderator si baptistii se lauda ca ar fi fruncea” dar ei sunt 70% rataciti, nu ati vazut dvs ca ei copiaza si prezinta filme cu Isus ??? Ateu= pai am vazut domnule si am apreciat efortul lor, ca fac cu asta evanghelizari… ca si penticostalii se uita la asemenea filme… Adevarul= domnilor ma bucur ca ati atins acest subiect= sotia mea s-a uitat la un film cu Isus si a primit un duh puternic de curvie Ateu= domnu adevar nu pot concepe asa ceva cum adica??? Era film cu Isus nu ??? Penticostalu= daca imi dati voie= domnu adevar are dreptate, eu sunt de religie penti dar nu ma uit la filme religioase ca acolo este moarte spiritual Adevarul=da domnu ateu, sunt filme cu Isus, poate cel mai drastic este cel facut de Mell Gipson= un curvar si betiv notoriu= ce intelege el din scriptura ?=absolut nimic= filmul este pentru bani=mamona=slava desarta Ateu= domnu moderator cred ca exagerati, eu nu pot trai fara filme si holywood Adevarul= te cred domnu ateu, printul intunericului Satan se manifesta prin mas-media=filme, ziare. Stiri etc…dar domnu ateu v-ati intrebat de semnificatia; holywood ?? Ateu= pai e simplu e in engleza si inseamna; lemn sfant Adevarul= va rog sa dezvoltati putin; ce intelegeti dvs prin ;lemn sfant ? Ateu; =pai domnule e simplu; lemnu este lemn si daca ei zic ca e sfant= inseamna ca o fi… Adevarul; domnule nu inteleg de nici o culoare ca o bucata de lemn ar putea fi sfanta= noi avem scriptura si in VT intr-adevar la cortul lui Moise si apoi mai tarziu la templu uneltele necesare erau sfintite de preoti, aici la holywood cine sfinteste lucrarea lor ? Ateu= cum adica cine ??? pai dumneata nu ai citit despre dumnezeul veacului acestuia ? despre domnul intunericului ??? Adevarul= am citit si stiu deci Satan e mare preot la holywood … Exact domnu adevar, el de aici da cadenta in lumea aceasta; stang=drept= stangul Penticostalul= daca imi da-ti voie; eu anticipez ca in ziua sfarsitului si a epocii actuale va fi ca pe timpul lui Noe= gresesc? Adevarul; nu domnule nu gresiti, este scris in scriptura si Isus a mentionat, ca vremurile din urma va fi exact ca pe timpul lui Noe, dar ne-am departat putin de la subiectul de baza, domnu ateist ce bube mari mai au penticostalii? Ateu…domnu moderator nu stiu de unde sa incep…atatea bube in cap au; chestia cu rugaciunea ;toti deodata, acuma eu inteleg ca daca o fi cu adevarat un Dumnezeu atotputernic poate el sa-I auda pe toti, dar chestia este ca intotdeauna este pe acolo un obraznic sau doi(astia fac concurenta) care se roaga mai tare striga mai tare si ii bruiaza pe ceilalti Apoi= chestia cu educatia fizica, ei au un program de la 9 la 10, ora de rugaciune, cineva citeste un text si ei fac flotari ;sus –jos-pe genunchi in picioare, ma gandesc ca astia au problem serioase la mansard… Adevarul= cum argumentati ceea ce a-ti spus ? Ateu= simplu domnu adevar, de ce ar fi nevoie de educatie fizica; sus =jos,? de ce trebuie ca vorbitorul cand merge la amvom sa se puna in genunchi ? ca am inteles ca dumnezeul pocaitilor este atotputernic si nu are nevoie de demonstratii si ritualuri, inchinarea este in duh si adevar nu in demonstratii fizice. Adevarul= eu va inteleg dar totusi ceva nu inteleg; sunte-ti impotriva rugaciunii pe genunchi ? Ateu, nu domnule ca eu am citit si m-am documentat ca si apostolul Pavel a ingenunchiat si s-a rugat impreuna cu altii, dar penticostalii habotnici au facut o regula un ritual, si copii mici sunt pusi cu forta pe genunchi, deci habotnici indoctrinati si cu creierul spalat Adevarul= domnu ateu a-ti pomenit de multe bube la penticostali care ar fi urmatoarea ca gravitate ? Ateu= pai e destul de grav la ei ca se fac alegeri pe baza de vot… Adevarul; =si ce e rau ca voteaza? Ateu= pai e rau de tot si dumneata stii mai bine decat mine= sistemul vot… religiosii l-au copiat din lume or Ioan apostolul spune sa fugim de lume si standardele ei Adevarul; acuma desigur eu stiu dar te intreb pe dumneata; ce este rau in acest system…? Ateu, domnule eu m=am documentat beton ca nu vreau sa mor prost in biblie scrie ca Dumnezeu a dat pe unii ;pastori, pe unii proroci , etc, pai va intreb eu; daca in cazul numirii unui pastor putem fenta voia Lui Dumnezeu, cum putem vota un proroc ???=nu se poate vota un proroc el trebuie sa demonstreze darul=si daca extindem logic, nici un pastor nu se poate vota ca e contrar principiilor biblice Adevarul= domnu ateu apreciez logica dvs, dumneata ai putea fi un bun crestin, sincer correct, dar sa vedem si ce alte bube mai au penticostalii… Ateu= pai domnu moderator lasati-ma sa ma adun sa rasuflu si eu, eu numa le amintesc iar dvs le analizati= pai mascarada cu baticul, care nu e batic=e panza de paianjen si nu acopere decat de forma, predicatorii care predica numa pe bani= compromisul pastorilor cu securitatea lu impuscatu= 90% din pastori au fost vanzatori de frati si colaborau cu securitatea lu ceasca, sistemul vot= am amintit deja, apoi seminarii ca sa devii pastor o cacialma totala, cum poate fi un pastor batran de adunare un tanar de 19 ani care termina teologia si e numit pastor ??? greseala grava si la penti si la baptisti, mai sunt multe de amintit dar poate in emisiunea viitoare Adevarul; domnilor incheiem aici emisiunea din aceasta seara, vom urmari pe parcurs alte discutii la masa rotunda= urmeaza sa ne ocupam de ortodoxie= am exclus pe baptisti crestini dupa evanghelie, ei au refuzat invitatia la masa rotunda, dar subiectul ramane deschis, orice propunere e bine venita; ne putem ocupa de melinisti, de new age, de mormoni…etc
O dezbatere televizata imaginara -invitati; un popa de la ortodoxie, si un istoric ateu, moderator;Adevarul Adevarul; domnilor putem incepe; numele dvs ? -eu ma numesc Ateu de profesie cercetator istoric -iar eu ma numesc; Popa, de profesie inselator de suflete La masa rotunda (pamphlet?) cu rang mare;…Inalt preasfintitul preafericitul….etc Adevarul; stati un pic domnu popa, cum adica ;inalt si prea, prea ??? la ce va referiti ??? -Ateu; consider pertinenta intrebarea domnu Adevar, ca nici eu logic nu inteleg, la ce se refera aceste titluri, extra sa le spunem, eu pentru documentarea mea stiintifica am citit Biblia, si acolo un apostol spune;Simon Petru, rob si apostol….de unde vin titlurile astea voastre impopotate ? ca ma gandesc ca si intunecimea Sa Satan este gelos pe voi Popa; domnilor sa nu comitem pacat si sacrilegiu=aceste titluri vin din Sfanta Traditie… Ateu; domnu popa stati un pic …eu documentindu-ma in biblie n-am gasit absolut nimic despre sfanta traditie, ce am gasit este ca Isus a condamnat datina evreilor care falsifica Legea Lui Dumnezeu Adevarul; apreciez interventia si observatia dvs domnu Ateu Popa; voi nu stiti nimic=sfanta traditie este sfanta si noi o respectam Ateu; domnu popa, nu inteleg, pe ce va bazati ca sfanta traditie este sfanta???, eu vreau sa pipai adevarul de aceea ma numesc Ateu, vreau dovezi biblice , ca pe alea istorice le am eu… Popa; domnilor v-am spus ca e sfanta traditia si noi o respectam cam 90% restul este din biblie Ateu; domnilor asa nu ajungem nicaieri= a declara ceva fara a prezenta dovezi originale, eu in documentarea mea in istorie crestina am gasit ca diferitele practice aparute in crestinism adaugate una cate una nu au support biblic; lumanari,moaste,icoane, canonizarea sfintilor (sic!) rugaciuni pentru morti, tamaie, sfintirea terenului de fotbal etc. Adevarul; buna interventie domnu Ateu, nu inteleg ce a vrut sa faca Becali cand l-a dus pe popa pe stadionul Steaua sa sfinteasca portile ??? Ateu; pai din start actiunea cu sfintirea o fost gresita, ca la pauza echipele schimba portile= din cate imi amintesc Steaua a pierdut acel meci …greseala de procedura Popa; nici eu nu inteleg care o fost treaba atunci…dar sa avem incredere in biserica ortodoxa istorica= nu a-ti auzit sloganul ?: crede si nu cerceta!!! Ateu= domnu popa cei cu straiele astea impopotate aurite, pictate in toate culorile posibile, ca seamana foarte mult cu rochiile cortoraritelor…. cu uniforma si barba popilor ? Popa; domnule d-ta nu stii nimic, nu ai citit in vechiul testament despre slujba si imbracamintea preotilor ?? Ateu= pai tocmai aici e nedumerirea mea cea mare…adica, acolo scrie ca Dumnezeu a ales una din semintiile lui Israel sa-I fie preoti, la inceput din semintia lui Levi apoi din semintia lui Iuda, dumneata din care semintie faci parte ? Popa= sincer sa spun grea intrebare, eu sunt preotu lu peste= de la copca prajita din neamul; coate goale matze fripte Ateu= multumesc de raspuns domnu popa, acum eu ca istoric perseverent va intreb care-I treaba in zilele noastre , cu sfintirea la pachet; case garaje, statui, terenuri de fotbal etc ? Popa= domnu ateu d-ta nu stii nimic…nu ai citit in biblie ca apa pentru sfintire se facea din sacrificarea arderea si cenusa unei vaci rosii… Ateu= pai tocmai aici e problema…ca am citit, m-am documentat, si eu nu vad nici o vaca rosie sacrificata in biserica ortodoxa, Popa= pai nu vezi dumneata da vedem noi popii, la nunti, inmormantari, parastase stii dumneata cate animale se sacrifice pentru burtile noastre ??? nu stii domnule ca esti prost Ateu= domnu popa oi fi eu prost(ca nu-s primu in lumea asta), da noi vb de vaca rosie care o fost porunca de la Dumnezeu pentru apa de sfintire, ori la voi la nunti botezuri, parastase se sacrifica si porci Popa; daca sfanta traditie ne da voie sa mancam si din animale considerate spurcate…ce treaba ai dumneata ? te pui cu Sfanta Traditie ??? Adevarul; domnilor consider ca am avut o discutie utila, ne intalnim din nou saptamana viitoare cu un alt invitat de seama; domnul Preterist, apoi in continuare cu domnul;Martor al lui Jehova, cu domnul Branhamist, cu domnul Adventist, avem un program incarcat la maxim… Ateu; domnu popa o ultima intrebare ; ce-I domnule cu toata mascarada asta cu moastele Paraschevei, si multimea care se imbulzeste, si unii chiar au murit stand la rand, sa pupe niste oase ??? Popa= d-ta nu stii nimic ca esti afon…nu iti dai seama cati bani castiga inalt preasfintitul, preafericitul din aceasta sarlatanie ??? pai Stoica cu caritasu e un pitic domnule, noi stim cum sa-I prostim pe oameni invocand numele Lui Dumnezeu si al sfintilor… Adevarul; domnilor va multumesc, avem programat o alta masa rotunda saptamana viitoare ;invitat de onoare; Domnul Preterist= de profesie ;eretic…ne vedem saptamana viitoare
Episodul 2 Ne cerem scuze domnul Preterist nu este disponibil inca pentru interviu la masa rotunda asa ca domnul Adevar a apelat in aceasta seara la domnul; Martor al lui Jehova, domnul Ateu este disponibil,… din studio domnul Adevar va face legatura la masa rotunda= masa adevarului Adevarul; Va rog sa va prezentati; Ateu= eu ma numesc ateu convins sunt nereligios dar sunt expert in stiinta=istorie Martor= eu ma numesc Martor al lui Jehova= de profesie ;eretic-ii insel pe oameni si ii dirijez spre focul vesnic, dar sa stiti ca nu exista iad nici foc vesnic= ca Dumnezeu e bun si baga in rai pe toti, pe sfinti pe criminali si pedofili…ca El este bun Ateu; domnu Martor, o prima intrebare; de curand undeva in Moldova a murit o fata ca dvs nu sunteti deacord cu transfuzii de sange si organe…. si fata a murit= ce parere aveti ? e biblic ? Martor= pai domnule cum sa va spun eu, nu sunt eu deplin convins si sigur ca in biblie nu scrie…adica scrie= ma scuzati ! ca trebuie sa ne dam si viata pentru fratii nostri, iar Isus a facut cea mai mare donatie de sange pentru omenire= dar stiti dvs= Turnul de Veghe care este dumnezeul nostru ne-a interzis sa donam sange si zis s a nu punem mana pe arma, ca ne identificam ca si criminali Ateu= domnule ma scuzati dar eu am citit biblia si acolo scrie ca Israel cu arma in mana a cucerit tara Canaan si chiar Dumnezeu a poruncit sa-I ucida pe vrasmasi= e adevarat ? Martor= o fi adevarat domnule numa ca noi citim biblia numa acolo unde vine apa la erezia noastra.. Ateu= domnule care e treaba la martori ca umbla din casa in casa. Fie barbati fie femei Martor; domnule chiar daca se rastoarna muntii si dealurile eu cred in Turnul de Veghe= ei ne-au poruncit sa mergem din casa in casa si sai indrumam pe oameni la ratacire, asa cum si noi suntem niste rataciti notorii si sa infiintam case pe care sa scrie( Regatul lui Jehova) avem si noi in Iernut Adevarul; adica cum ? notorii? Sunte-ti rataciti definitiv ??? Martor= da domnule si nu este nici un secret, secta noastra are milioane avem conferinte mondiale avem traduceri eretice in aproape toate limbile, si am reusit sa inselam o multime de suflete, carora le-am promis ca vor mosteni pamantul dupa Armaghedon, daca vii la noi si te faci martor, iti poti allege de acum o vila care sa fie a ta(nota autorului= ce va spun e real( in tg mures 2 martori contemplau o vila si discutau intre ei, ca no…ar fi buna pentru ei= nebuni si orbi) Ateu….bine domnule, dar de unde aveti certitudinea, convingerea si siguranta ca ve-ti mosteni pamantul, adica numa cei din secta Martori, care cred si adera la aceasta erezie…??? Martor= domnule nu te pune matale cu turnul de veghe si conducatorii ei, noi sa stii avem creierul spalat definitive…ai auzit matele vreodata ca un martor sa se faca penticostal ??? nu e posibil el martorul are gena si microb in esenta lui= dar sa vezi matale o chestier cum prindem noi pesti in apa ratacirii de la penticostali= exemplu Valea Larga, jud Mures,( nota autorului= este adevarat in Valea Larga jud. Mures 80% din penticostali au trecut la Martori) Ar fi multe de zis; da-ti un simplu search pe unchiu gugal, voi continua daca e cazul si in alte privinte in care martorii sunt complect rataciti si rupti din adevar Well, cred ca e bine data urmatoare sa invitam in studio pe Domnul Preterist, si bineinteles avem linga noi pe domnul Ateu care citit fiind nu putem sa-l pacalim
Sa contiuam transmisia din studio, avem ca invitat special pe domnul Preterist, domnul Ateu este present ca de obicei…sa incepem domnilor ; insa inainte de aceasta dezbatere sa vedem cu se se mananca(pardon=identifica preterismul) Există patru şcoli de interpretare ale cărţii Apocalipsei: cea preteristă, cea idealistă, cea istoricista si cea viitoristă. Luîndu-le pe rînd acestea susţin că: (1) Preteristă - textul cărţii este simbolic şi legat de evenimentele care au venit asupra Bisericii în secolul I. Astăzi, cartea are doar un caracter documentar, de mărturie a ceea ce s-a întîmplat deja şi din care putem scoate principii veşnic valabile. (2) Idealistă - textul se adresează unor Biserici reale, dar are numai un caracter simbolic, ilustrînd lupta dintre bine şi rău, cu triumful final al binelui. Apocalipsa este redusă la nivelul unei culegeri de fabule. De interpretarile anterioare nu ne ocupam acum=ne ocupam de preterism Adevarul; domnle preterist dvs sustineti ca deja Isus a venit in anul 70 en? Preterist= da domnu moderator, a venit cu siguranta ! Ateu= numa un pic domnule, daca a venit unde e ? ca vreau sa=l vad si eu Preterist= domnu ateu matale nu ai cum sa-l vezi Ateu; pai cum ? cine il vede ? Preterist; nu-l vede nimeni ca e in cer Ateu; nu inteleg nimic; daca nu il vede nimeni de ce mai vine ??? domnu preterist eu am cercetat biblia si scrie negru pe alb ca atunci cand Isus v-a reveni il v-a vedea orice ochi…nu te supara domnu preterist dar matale ai mari probleme la mansard Domnu Ateu ii drept ca am problem la mansard, apa s-a strecurat, si mi-am pierdut ratiunea logica…acuma merg pe ce o zis americanii aceia ca Isus deja o revenit in anul 70, numa ca am o mare dilemma ca si Miller si white zic ca o venit Domnul Isus, numa ca termenele nu pusca..ce sa mai zicem de martori ? ei sustin si jura ca a venit in 1918 Confuzie totala dar eu de preteristi nu ma las= nu-I bine sa-ti schimbi religia, asa zic si ortodoxii da la ei nu ma duc, ca vomit la fumul de asa zisa tamaie, m-am imbolnavit ca am pupat icoane neigienice si haina popii, ca asta nu isi spala haina aia niciodata, ca zice ca e sfanta= no comment !
Continuam in studio imaginar, cu secta ;Preteristi’ avem invitat ca de obicei pe domnul Ateu-nereligios= deci absolut neutru dar expert in istoria cultelor in istoria crestinismului si dsigur il avem reprezentant din partea cultului preterist pe Six-pack, un lider al preteristilor in zona Ardeal in Medias Adevarul; domnilor putem incepe.?..este un subiect vast si greu pentru ca Preterismul este cea mai grosolana pervetire a adevarului si a bibliei... Ateu= de ce considerati asa domnu Adevar...? Adevarul; pai domnule ateu... care dumneata esti un om citit, cultivat si expert in istorie te rog sa ma ajuti si sa preiei acest dialog cu domnul Preterist Ateu= bine domnu moderator de unde sa incepem ? si care e piatra de temelie a preterismului Adevarul; piatra de temelie a preterismului ar fi un citat din biblie= ca sa nu gresesc va rog sa-mi permiteti sa citez exact din traducerea Cornilescu; Ateu; ma scuzati; de ce neaparat din traducerea Cornilescu ? eu agreez f bine traducerea ortodoxa Adevarul= bine domnu ateu, voi cita din ambele traduceri, sa vedem diferenta; putem incepe;?
Verset-versete de baza pe care e construita toata erezia preterista;
traducerea Cornilescu; citat;Matei; 34
34. Adevărat vă spun că, nu va trece neamul acesta pînă se vor întîmpla toate aceste lucruri. 35. Cerul şi pămîntul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
unde e raspunsul ? observati ?= nu v-a trece(adica sa se termine neamul acesta ), intrebare; nu mai exista Israel in zilele noastre ??? well exista bine mersi= la aceasta s-a referit Domnul Isus sa revenim sa citam din traducerea ortodoxa;
34. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta, până ce nu vor fi toate acestea....deci traducerile corespund
Adevarul; domnu Ateu va rog sa detailati putin aceasta convingere religioasa, ce support real au ?cum pot ei explica pe intelesul muritorilor de rand ca Isus deja a venit in anul 70 en ? Ateu= domnilor va marturisesc sincer ca mai mare aberatie nu exista; eu m-am documentat din biblie si Isus v-a reveni de 2 ori, odata pentru fenomenul de rapire, care scrie in biblie, pentru =parga= biruitori= aceasta intr-adevar este venire invizibila....insa pentru lume necredinciosi, dupa marea tribulatie necazul cel mare= necazul lui Jacov vine ca fulgerul, si orice ochi il v-a vedea, ori preteristii nu pot explica asta '; ca fulgerul ' ca in istorie nu exista asta Adevarul;= in ultima instanta sa-I dam cuvantul domnului Preterist Ateu= domnu moderator preteristu e grogy, e la podea, l-a numarat arbitru si a inchis meciul domnu Preteristl e KO...definitive fara revenire
nota autorului; va marturisesc ca am cercetat acest current religios...aici am intalnit cei mai mari escroci religiosi din toate timpurile care si-au stors mintea bolnava sa dea apa la erezia bazata pe un singur verset biblic, acesti nemernici a trebuit sa falsifice 90% din noul testament ca sa-si propage minciuna lor
In continuare ne vom ocupa de Branham-branhamisti-botezul al doilea, numa in numele Lui Isus Acestia ca secta sunt mai periculosi decat alte secte, ca pescuiesc la baptisti si penticostali si ii amageste ca no fost bun botezul in apa care l-au facut, ma gandesc cum sa abordez; sub forma de pamphlet sau direct erezia ? cum dvs gasiti erezia la un singur clic pe unchiu gugal poate e mai interesant sa ne intalnim din nou in studio=culte=secte= denominatiuni Invitati in seara asta avem ca de obicei pe domnu Ateu, avem invitat special de la branhamisti pe domnul Vasile din Iernut, branhamist convins pe care il cunosc personal, si bineinteles moderatorul; Adevarul =la datorie ca de fiecare data Adevarul= putem incepe domnilor ? domnu ateu v-ati documentat la subiectul din seara aceasta ? Ateu= da domnu moderator m-am documentat= dar sunt putin in ceatza Branhamist= in ce privinta domnu ateu ? noi branhamistii avem raspunsuri la orice dilemma religioasa= daca nu au support logic le aranjam' noi, ... Ateu; pai tocmai aici sunt eu in ceatza ca prea multe a-ti aranjat si cosmetizat...pai domnule eu ca om serios si logic fara problem mentale nu inteleg cum voi branhamistii bagati in aceasi oala pe dumnezeul triunic, adica= ce am inteles eu in erezia voastra= ca Dumnezeu Tatal este de fapt Isus, ca de aia avem un singur dumnezeu
Branhamist= asa este domnule, noi suntem unitarieni= nu trinitari ca ortodoxii-baptisti=penticostali etc= astia domnule au 3 dumnezei=sunt idolatry si rataciti Ateu= si pe ce va bazati ? ca in evanghelia dupa Matei scrie; citez= si te rog sa citesti ca sa nu ramai prost definitive Branhamist= domnu ateu oricum eu sunt prost si ratacit, da sa auzim citarea din Matei; Ateu; bine domnule sa citim ce scrie negru pe alb...da nu te supara acest miraculous profet Branham stia sa citeasca ? ca am inteles ca s-a nascut undeva in munte intr-o zona greu accesibila da domnule stia el sa citeasca dar el se baza pe viziuni si vedenii acuma hai sa citim impreuna evanghelia dupa Matei; 28;29
18. Isus S'a apropiat de ei, a vorbit cu ei, şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pămînt. 19. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh.
Asa scrie scriptura, voi de ce o falsificati ? Branhamist;, domnule eu sunt branhamist convins fratele Branham (care a murit intr-un accident auto si nicidecum ca martir ) ne-a vestit noua ratacilor un adevar pervertit care noua ne-a placut erezia si gustul, eu Vasile reprezentant de seama in zona Mures am tradus cam o tona din predici compilate de la Branham(Isus este pitic pe langa el) si pe plan local nu am reusit sa insel decat pe sotia fratelui Marginean=penticostal -habotnic si pe inca o femeie; Anca am reusit sa o conving si pe o sora penticostala sa faca un nou botez, dar a fost faliment total...
Adevarul= domnu branhamist, la urma urmelor ce urmareste secta dvs ? Pai domnule e simplu, numa secta noastra merge in rai si trebuie sa-I convingem pe oameni...dar recunosc suntem falimentari...pai numa in Romania domnule exista 4 culori de branhamisti care nu se recunosc intre ei; o categorie sunt cu branham batranu( cel murit in accident) -o categorie cu fiu-lui branham care o facut secta particulara -apoi avem la Cugir secta tunetistilor...
Ateu;= domnu branhamist m-ai facut curios; pai ce e asta ? ce inseamna secta tunetistilor branhamisti ??? Branhamist= vezi domnule ca ii fi matale citit dar ai lacune serioase;=...pai n-ai citit matale in apocalipsa ca o fost 7 tunete ??? Ateu= te inseli amarnic domnu branhamist eu mananc apocalipsa cu mamaliga rece, era acolo un inger care a sunat din trambita la cele 7 tunete, Ioan a vrut sa scrie, dar Domnul I-a zis sa nu scrie......intrebare de baza; cum de stiu secta branhamisti=tunetesti mesajul ??? Branhamist:= domnu ateu sa ma scuzati dar eu sunt dintr=o alta secta de branhamisti si nici nu ma intereseaza ce au zis cele 7 tunete Adevarul; = domnilor timpul s-a epuizat dar nu inchidem pana cand nu lamurim cumva o dilemma din branhamism Chestia cu sarpele si Eva Branham sustine ca Eva stramoasa noastra a facut sex cu sarpele= ca acesta ar fi pacatul originar... Branhamist: e total adevarat domnule...dar va rog sa ma scuzati= ma retrag= aduc documentatie si ne intalnim din nou la masa adevarului Branamist= Domnilor am adus documentatia de la fratele Branham= se numeste ;Samanta Sarpelui’ Adevarul; domnu branhamist ne poti explica si noua in cuvinte simple ce e cu samanta sarpelui ? Branhamist= Bine domnilor ce stiu si m-am documentat si eu din erezia noastra; fratele Branham zice ca atunci cand Eva a pacatuit in gradina Edenului a avut loc un act sexual intre Eva si sarpe si asa s-a zamislit Cain..fratele Branham se bazeaza pe versetul biblic;Cain era de la cel rau ; Ateu= Domnu branhamist am citit si eu, si in scriptura, si teoria lui branham, dar ceva nu merge domnule...adica; scriptura scrie ca Adam s-a impreunat cu Eva, a nascut pe Cain si Eva a zis; am capatat un om cu ajutorul Domnului... Branhamist= Domnule dumneata nu stii nimic dar fratele Branham stie= in ziua cand s-a impreunat sarpele cu Eva s-a impreunat si Adam cu Eva Ateu= Bine domnule dar pana la urma Cain are 2 tati ??? sau cum explica Branham ?, Branhamist= Da domnule Cain are 2 tati; si pe Adam si pe sarpe... Ateu= Domnu branhamist asta este o imposibilitate biologica, se poate intampla ca o femeie sa faca gemeni daca se impreuneaza in aceasi zi cu 2 barbati diferiti, dar sa nasca un singur copil cu 2 tati e aberatie Branhamist= Aberatie sau nu fratele branham asa ne-a invatat Adevarul; Domnilor incheiem aici va multumesc de participare, ascultatorii nostri trag ei concluziile necesare, cei care au urechi sa auda, pentru intalnirea viitoare ne-am gandit sa invitam in studio pe domnul Adventist, speram sa fie si domnul Ateu disponibil si ca invitat special avem pe domnul Penticostal
Adevarul= Buna seara domnilor eu ma bucur sa fim impreuna la o dezbatere teologica asa de importanta deoarece in seara aceasta avem invitat special pe domnul Adventist, pe domnul Ateu si pe domnul Penticostal, eu zic sa incepem domnilor= va rog sa va prezentati’ Eu ma numesc ;Aventist, de profesie si credinta fanatic si habotnic= domnule cine nu tine Sabatul nu pupa raiu -eu ma numesc Ateu= sunt nereligios, sunt expert in istorie si filosofie, si tare ma distrez cand doi =doaua secte inculte se cearta pe nimic, astia dom;\”le sunt analfabeti -eu ma numesc Penticostal, nascut din parinti ortodoxi dar eu nu mergeam la biserica lor ca am alergie la lumanari=busuioc tamaie, dar am mers la penti ca tare imi plac cantarile lor mai ales cele doinite si manele penti... Adevarul; Bine domnilor eu zic sa incepem si tema din seara asta este ca domnul Adventist trebuie sa-si sustina cu argumente solide biblice credinta(eu ii zic erezie> dar sa nu anticipam?) Pentru inceput il invitam pe domnul penticostal sa conduca interviul Penticostalul;= Domnu adventist voi sunteti rataciti din start, Sabatul biblic a fost poruncit exclusiv pentru evrei...poti dumneata sa-mi dai un singur verset din scriptura unde Sabatul ar fi obligatoriu, pentru neamuri ? te rog !! Adventist;= domnilor nu avem nici macar un verset in NT ca Isus sau Pavel sau apostolii ar fi sugerat=poruncit asa ceva, dar noi mergem dupa Legea Iudaica= nu suntem evrei= nu suntem taiati imprejur dar suntem sambatari, adventisti de ziua a 7-ptea, nu mancam carne de porc dar furam si injuram...etc Ateu Domnu adventist nici eu nu inteleg ca am citit si m-am documentat= apostolul Petru (care era evreu) zice ca nici el nici parintii lor nu au putut sa tina Legea si Sabatul, intrebare mea este; cum pute-ti tine voi Legea si Sabatul strict biblic in zilele noastre Adventist =domnule ai dreptate legea iudaica a fost si este stricta... noi de fapt numa zicem ca tinem sabatul. Dar il incalcam sistematic, noi avem creierul spalat de inaintasii nostri eretici ca si fratii nostri in ratacire, branhamisti preteristi martorii lui Jehova Ateu’ domnule cum explici matale profetia lui W. Miler, cu revenirea Domnului ? ca atunci o fost mare zarva, a prezis prima data pentru anul 1843, apoi cand nimic nu s-a intamplat a prezis pentru anul 1844 in septembrie Adventist=Domnu ateu,am citit si eu istoria adventista, Miller a plecat cu calcularea celor 2300 de seri si dimineti din Daniel cap 8, si le-a transformat in ani,( numa(el stie cand anume a inceput numaratoarea), dar prezicirile au fost catastrofale=2/3 din adventisti au parasit miscarea Adevarul; bine domnu Adventist, dar cum de a ramas ramasitza ? cei din zilele noastre fanatici de neclintit Adventist; domnilor pe Miller l-a salvat prorocitza noastra falsa;Elen White, ea a explicat ca Miller nu a gresit deloc, deoarece Isus a revenit in acel an de profetie dar s-a aratat in Sfanta Sfintelor in cer, nu pe pamant Ateu= domnu adventist cu greu ma abtin sa nu rad, si cu greu ma abtin sa nu iti dau o bataie buna(in numele Domnului), cand vad cat esti de prost...e adevarat ca ai inaintasi= pe Miller, pe coana mare White, niste escroci=mincinosi notorii= nu le-a iesit calculul cu anii si au intrat in sectorul minciuni Adevarul= Totusi domnilor care este esenta=secretul cu cele 2300 de seri si dimineti ? Ateu= daca imi dati voie pot sa va raspund eu; Din start trebuie sa ne gandim la zile nu la ani, deoarece e specificat; seri si dimineti=deci zile Daca inmultim cate zile are un an cu 7 obtinem 2555 de zile, deci foarte aproape de 2300, parerea mea este ca Daniel se refera la ultima saptamana=din cele 70 de saptamani= nu intram in amanunte Adventist;, poate sa se rastoarne dealurile si muntii eu de sabat si sambatari nu ma las, am microbu inoculat, cine nu tine Sabatul e pierdut =nemantuit Adevarul= domnu adventist, eu am cercetat amanuntit, nici un adventist din zilele noastre nu tine sabatul original= nici nu are cum, numa daca merge pustnic intr-o grota si sa manance iarba si buruieni, sa creasca capre, sa-si lase barba...etc, daca ereii nu l-au putut tinea, cum credeti voi tampiti dintre neamuri ca tineti sabatul biblic=no way !!! e minciuna lui Satan=si nu-i secret el va conduce in legalism=fariseism Adventist= o fi domnule cum zici dar cu toata stiinta din ziua de azi nu exista vaccin impotriva ereziilor, am cancerul adventist si ma consolez ca nici sida nu are vaccin sau remediu... Adevarul= domnilor ne oprim aici timpul s-a epuizat, va vom anunta dezbaterea urmatoare, ca avem mai multe optiuni, pe domnul Catolic o sa-l ignoram ca se regaseste bine la interviul cu popa ortodox... Ateu= domnu adevar aveti dreptate 100%, ortodoxia are numarul 19 iar catolicismul 20 minus 1..tot un drac...nu..??? Adevarul= domnu ateist din multitudinea de secte culte organizatii religioase de cine credeti ca merita sa ne ocupam ? Ateu= domnu adevar eu cred ca nu trebuie sa-i neglijam pe crestini dupa evanghelie si pe baptisti domnule...astia se lauda si ei ca penticostalii ca ei sunt fruncea” Adevarul= bine atunci in emisiunea viitoare il invitam pe domnul Baptist... Adevarul= imi cer scuze domnilor dar tocmai ma casatoresc cu o sora botezata la baptisti, si imi vine greu sa scriu un pamflet despre baptisti, poate sora Cheta se rasgandeste si nu se mai marita cu mine=nu de alta dar o iubesc Dar va promit ca revin cu pamfletu despre baptisti dupa ce o pacalesc eu pe Chetza sa treaca la alta demoninatiune....
_____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: La masa rotunda Dum 27 Dec 2015, 01:45 | |
| - enohabel a scris:
- `Cruciada impotriva minciunii in domeniul religios
O dezbatere televizata imaginara(pamphlet) Am trecut peste rândurile scrise de tine, enohabel și voi reveni cu posibile comentarii după o citire mai atentă. Nu am nici două ore de când am ieșit din Spital și sunt foarte slăbit pe toate planurile, dar mai ales fizic. PS. Mulțumesc pentru vizită, frate drag! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | enohabel
| Subiect: Re: La masa rotunda Dum 27 Dec 2015, 02:12 | |
| Domnul sa fie cu tine=sa te poti recupera repede !!! _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: La masa rotunda Dum 27 Dec 2015, 02:14 | |
| Mulțumesc mult! Am nevoie de intervenția Lui...
Și tu, enohabel, să fii iubit de El. De fapt, El ne iubește pe toți... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: La masa rotunda Dum 27 Dec 2015, 04:58 | |
| @ enohabel: Formatul de mai sus e foarte greoi. E mult mai simplu: EU zic asta. Pacat de atata munca. Daca vreti sa reveniti, poate altfel formulata toata povestea... Si inca ceva, treaba asta cu ce zice unul si altul. Abordarea asta am abandonat-o cand eram abia trecut de douazeci de ani: Daca vrei sa depistezi ce adevarat si ce e falsificat, nu e nevoie sa cunosti toate falsurile, ci doar ORIGINALUL. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | enohabel
| Subiect: Re: La masa rotunda Dum 27 Dec 2015, 14:58 | |
| - Ciprian a scris:
- @ enohabel:
Formatul de mai sus e foarte greoi. E mult mai simplu: EU zic asta. Pacat de atata munca. Daca vreti sa reveniti, poate altfel formulata toata povestea... Si inca ceva, treaba asta cu ce zice unul si altul. Abordarea asta am abandonat-o cand eram abia trecut de douazeci de ani: Daca vrei sa depistezi ce adevarat si ce e falsificat, nu e nevoie sa cunosti toate falsurile, ci doar ORIGINALUL. Asa este Ciprian, e o abordare ieftina de tip Academia Catavencu", ma plictiseam si am zis sa scriu si eu ceva cred ca e mai bine sa stearga administratorul acest tppic ma indrept spre lucruri mai serioase de studiu biblic _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: La masa rotunda Dum 27 Dec 2015, 15:57 | |
| Păi, „La Masa Rotundă” se discută multe, putem lăsa totul așa cum este și aborda subiectul din unghiul pe care îl dorim, cunoaștem sau acceptăm. Rămâne totuși ca decizia autorului să fie luată în considerare... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | enohabel
| Subiect: Re: La masa rotunda Dum 27 Dec 2015, 16:28 | |
| - Emil Condor a scris:
- Păi, „La Masa Rotundă” se discută multe, putem lăsa totul așa cum este și aborda subiectul din unghiul pe care îl dorim, cunoaștem sau acceptăm.
Rămâne totuși ca decizia autorului să fie luată în considerare... Asa simt ca topicul e mai bine sa fie sters... _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | enohabel
| Subiect: Re: La masa rotunda Joi 31 Dec 2015, 06:18 | |
| daca pana acum nu a fost sters, voi continua cruciada, abordarea ar putea fi mai buna, il intreb pe Ciprian daca se poate inspira din aceste pamflete cu o abordare mai buna, astept mesajul lui si o cruciada tradusa de Ciprian _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | enohabel
| Subiect: Re: La masa rotunda Joi 31 Dec 2015, 06:19 | |
| Ciprian te rog sa iei cuvantul _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: La masa rotunda Sam 02 Ian 2016, 20:19 | |
| Se pare că Ciprian face sărbătorile undeva prin Aspen, Colorado! Posibil! De ce, nu? Îl vom revedea curând, sper sănătos și cu bateriile reîncărcate. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | enohabel
| Subiect: Re: La masa rotunda Vin 08 Ian 2016, 07:39 | |
| Sa vedem unde am ramas cu cruciada ? ne-am ocupat de; penticostalism, preterism, martori ai lui Jehova, branhamisti, ca asteas ereziile principale in care intra si ortodoxii=catolicii=aceasi Marie cu alta palarie, apoi nebunii= buni de legat si dusi la spital=preteristii, Well pana nu am un interlocutor active coorent nu vreau sa vb singur= daca sunte-ti interesati= postati in acest domeniu, daca nu apa Nilului va transporta in mare, pestii vii merg spre izvor, pestii morti ii duce valul in ocean Sunt curios cati crestini autentici sunt pe acest forum ? pentru asta am sa lansez un chestionar, ca sa nu batozati voi pe aici doar paie si trestie, sa vedem ceva si la curu" batozei, unde se face face diferenta=grau=neghina=secara=etc
- _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | enohabel
| Subiect: Re: La masa rotunda Vin 08 Ian 2016, 07:42 | |
| Este numit forumul Lumina Lumii, sa vedem, in ce sens ? _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: La masa rotunda Vin 08 Ian 2016, 16:54 | |
| - enohabel a scris:
- Sunt curios cati crestini autentici sunt pe acest forum ?
Păi, vezi tu, Enohabel, cine e cel ce va da verdictul? Crezi că ești perfect? Eu recunosc că nu sunt... Și atunci cine va elibera actele de autenticitate? Să nu încercăm a sări la concluzia finală căci slujba aceasta este a lui Dumnezeu. Zici AMIN la aceste afirmații? Eu zic: _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: La masa rotunda Vin 08 Ian 2016, 16:58 | |
| - enohabel a scris:
- Este numit forumul Lumina Lumii, sa vedem, in ce sens ?
Oh, încă nu ai aflat în ce sens? Mai multe... Încercăm - reține cuvântul: ÎNCERCĂM să fim o lumină în orice sens îi este dat fiecăruia dintre noi. Așa cum spune Cuvântul în care crezi: fiecare are un dar de la Dumnezeu. Deci... fiecare din noi poate fi o lumină într-un sens care îi depășește pe ceilalți. Dar fiecare încearcă să ia din lumina celuilalt, să învețe și să pună în aplicare noile învățături. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: La masa rotunda Vin 08 Ian 2016, 18:22 | |
| - enohabel a scris:
- Sa vedem unde am ramas cu cruciada ? ne-am ocupat de; penticostalism, preterism, martori ai lui Jehova, branhamisti, ca asteas ereziile principale in care intra si ortodoxii=catolicii=aceasi Marie cu alta palarie, apoi nebunii= buni de legat si dusi la spital=preteristii, Well pana nu am un interlocutor active coorent nu vreau sa vb singur= daca sunte-ti interesati= postati in acest domeniu, daca nu apa Nilului va transporta in mare, pestii vii merg spre izvor, pestii morti ii duce valul in ocean
Sunt curios cati crestini autentici sunt pe acest forum ? pentru asta am sa lansez un chestionar, ca sa nu batozati voi pe aici doar paie si trestie, sa vedem ceva si la curu" batozei, unde se face face diferenta=grau=neghina=secara=etc
- Eu de ex. am crezut timp de 30 de ani de când am cunoscut si crezut in mântuirea Domnului Nostru Iisus, ca sunt un bun creștin si cunosc destul de bine voia Domnului. Pana acum doi ani când am cunoscut ceva intr-un alt domeniu, unde am aflat ce este Dumnezeu, din alt punct de vedere. Nu era ceva deosebit, nu contravenea, nici nu se abătea de la regulile creștinismului, in schimb demonstra in practic, ce este viața. Si in prelungire, ce este totul in jurul nostru si bineînțeles cum se manifesta legile Lui Dumnezeu in lumea noastra. Abia atunci am cunoscut, ca nu cunoaștem mai nimic, in comparatei cu infinitatea si intelepcinea, Lui Dumnezeu. Si atunci mi-am adus aminte de cuvintele Apostolului Pavel: 4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mîndrie, 5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mînie, nu se gîndeşte la rău, 6 nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr, 7 acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul. 8 Dragostea nu va pieri niciodată. Proorociile se vor sfîrşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfîrşit. 9 Căci cunoaştem în parte, şi proorocim în parte; 10 dar cînd va veni ce este desăvîrşit, acest „în parte” se va sfîrşi. 11 Cînd eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gîndeam ca un copil; cînd m'am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. 12 Acum, vedem ca într'o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.As fi putut sa las acest mesaj așa, dra nu pot sa nu atenționez ca Biblia are in paginile ei scrise câteva cuvinte, care trimit la un alt mod de studiu pentru explicarea lor. Aici găsim expresia la vers. 12 : 12 Acum, vedem ca într'o oglindă, în chip întunecos. Versetele pe care le atașez eu, sunt totdeauna din Biblia romanesca după traducerea lui Cornilescu. Însă mă consult deseori din Biblia ROB, ( Romanian Ortodox Bible). Acolo versetul este tradus in felul acesta: 12 Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură,...Probabil Cornilescu citind acest verset, ne-înțelegând rostul lui, a încercat de ai da un sens mai pe înțelesul nostru. Dar precum știm, orice traducere, e una mai rea decât alta. Se spune despre traduceri (un domeniu cu care mă ocup), ca traducerile sunt ca femeile. Cu cat sunt mai frumoase si mai plăcute, cu atât sunt mai false!!! Nu e întâmplător si fără rost, scris in Biblia ortodoxa, cuvântul "ghicitură". Deoarece in textul original este scris: βλεπομεν γαρ αρ τι δι εϲοπτρου εν αινιγματι τοτε ...Si in limba engleza la fel este scris cuvântul enigma...12 For now we see by means of a mirror in an enigma, but then face to face: now I know in part, but then I shall know even as I was known. In mod normal cuvântul enigma din greaca, este tradus in romana ghicitoare, sau ghicitura.Dar cuvântul in acest context, are o alta însemnătate si trebuie tradus ca :mister". O alta varianta mai precisa si mai clara ce este o enigma, este : O expresie neclara, care se folosește la un joc de cuvinte pentru a pune la încercare capacitate inteligentei cuiva, sau la orice lucru, care nu putem sa înțelegem si sa-l interpretam cu exactitate. Am scris aceste explicații, deoarece e foarte interesant versetul si deschide noi orizonturi in interpretarea Biblie si a ceea ce vrea Dumnezeu de la noi. Ţin sa menționez ca nu sunt puțini cei care spun cu mândrie, ca au citit Biblia si chiar de mai multe ori. Si nu e nimic rău in asta. Numai ca in Biblie sunt câteva "chei " as pute spune, care dezleagă "misterul" interpretări Bibliei. Unul e acesta, iar un altul, este la versetul din Ioan 3: 3 3 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.” Si multe alte expresii scrise in Biblie acum 2.000 de ani, in Noul Testament si 4.000 de an,i in Vechiul Testament, au fost scrise pentru toți cei ce vor sa cunoască mult mai mult, ce este Viată Veșnica. 3 Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis. | |
| | | enohabel
| Subiect: Re: La masa rotunda Sam 09 Ian 2016, 01:05 | |
| - Emil Condor a scris:
- enohabel a scris:
- Sunt curios cati crestini autentici sunt pe acest forum ?
Păi, vezi tu, Enohabel, cine e cel ce va da verdictul? Crezi că ești perfect? Eu recunosc că nu sunt... Și atunci cine va elibera actele de autenticitate? Să nu încercăm a sări la concluzia finală căci slujba aceasta este a lui Dumnezeu. Zici AMIN la aceste afirmații? Eu zic: da Emile zic si eu Amin ! _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | enohabel
| Subiect: Re: La masa rotunda Joi 14 Ian 2016, 07:46 | |
| Ok eu zic sa continuam cruciada impotriva falsului...si vom avea liniste pana nu apare un martor- branhamist- preterist- Adventist-etc sa vedem despre erezia branhamista= mister Branham la microfon;,adica scuzati: la microfon un apologetic de renume care darama pana la temelii erezia; branham si profetiile lui false;
WILLIAM BRANHAM MISCAREA "LATTER RAIN" - "PLOAIE TARZIE" Cea mai bine documentata si completa lucrare de cercetare a originilor Miscarii "Ploii Tarzii" este lucrarea lui Albert James Dager, numita Kingdom Theology. Majoritatea acestui material se inspira din lucrarea aceasta. Conform celor spuse de Dager, Miscarea "Latter Rain" (deci, "Ploaie Tarzie"), a aparut la sfarsitul anilor 40 cu persoana lui Franklin Hall, cel care a infiintat un "mare centru de postire si rugaciune pentru trezire" in 1946, in San Diego, California. Pentru a putea sa-l analizam pe William Branham trebuie sa-l cunoastem mai intai pe Franklin Hall. Pe vremea aceea, Franklin Hall a scris cartea Putere Atomica prin Post si Rugaciune. Aceasta carte care amesteca idei din ocultism cu terminologia crestina a avut un impact semnficativ asupra unui numar de alte organizatii de pe atunci. Spre exemplu, Hall a afirmat ca rugaciunile crestinilor sunt impiedicate daca acestia nu postesc, iar rugaciunile paganilor primesc raspuns atunci cand postesc: Fara indoiala ca Hall a fost sincer in dorinta lui de a dobandi iluminare spirituala, cum sunt si cei din zilele noastre ce considera experientele ca fiind etalonul spiritualitatii. Este insa clar ca ocultismul amestecat cu expresii crestine si cu referinte din Biblie a fost o piatra de poticnire pentru cei amagiti. STIATI CA WILLIAM BRANHAM NU A MURIT ? Un influent exponent din trecut al "vinului nou" si ale carui invataturi sunt reinviate astazi de invatatorii moderni ai "vinului nou" si ai "Binecuvantarii Toronto" ("trezirea rasului sfant"!?), este nimeni altul decat William Branham. Influentat de Franklin Hall, Branham s-a facut in 1948 din baptist, penticostal si a inceput sa invete ceea ce el a numit "Cea De-a Saptea Era a lui Dumnezeu pentru Biserica". Branham a crezut literalmente ca el este "ingerul" despre care se vorbeste in Apocalipsa 3:14 si 10:7, profetul Epocii Laodiceene, epoca sfarsitului. Branham a crezut ca mesajul sau va aduce ordinea in lume si dupa aceea Isus se va intoarce. Branham si urmasii lui au crezut ca dovada posesiunii Duhului Sfant era daca-l urmai pe "profetul lui Dumnezeu", William Branham ! Invataturile lui Branham sunt pline de crezuri eretice, printre care se numara, "doctrina samantei sarpelui", prin care afirma nasterea lui Cain (biblicul, nu Paul Cain !) din adulterul Evei cu Satana (?!), precum si "Armata lui Ioel" prin care el sustinea ca "ploaia tarzie" reprezinta Miscarea Penticostala a vremii lui. Branham a invatat ca doctrina Trinitatii, crezul ca Dumnezeu este din Trei Persoane, Tatal, Fiul si Duhul Sfant, se bazeaza pe un mit babilonian. In vehementa cu care neaga doctrina Trinitatii William Branham nu este cu nimic diferit de Martorii lui Iehova. El a sustinut ca Dumnezeu este doar o Singura Persoana care si-a manifestat (aratat) trei atribute diferite. El a mai invatat ca Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu ne-a fost oferit sub trei forme diferite: Zodiacul, piramidele egiptene, si Scripturile ?! Insa pretentia lui cea mai mare la faima au fost, inchipuitul lui dar al vindecarii si al descoperirilor care el spune ca ii erau facute de "glasul" pe care-l identificase ca fiind al unui inger. De obicei, Branham cadea in transa in timpul serviciilor de vindecare si atunci ingerul sau lucra prin el. Cand era intrebat daca vindecarile sale erau savarsite de catre Duhul Sfant, Branham raspundea, "Nu, ingerul meu le face"!? Viata lui William Branham s-a curmat brusc in anul 1965, la sase zile dupa ce masina lui a fost lovita frontal de un sofer beat. Multi din urmasii lui Branham au crezut ca intr-adevar el venise in duhul lui Ilie. Altii, au crezut ca era Dumnezeu, nascut dintr-o fecioara - Fiul Omului. S-au asteptat sa invie din morti dupa trei zile ?! Insa, pana in aceasta zi trupul lui Branham zace in mormant. Piatra sa funerara, o piramida, se poate vedea intr-un cimitir din Jefferson, statul Indiana. Inscrisa pe ea este pretentia lui ca ar fi fost "profetul" bisericii din zilele din urma. Acum, desi Branham este mort, invataturile sale ocultice sunt inca vii prin cei care-i poarta mesajul sau. WILLIAM BRANHAM SI PLOAIA TARZIE La sfarsitul anilor 40, Branham a exercitat o puternica influenta asupra unui grup din North Battleford, din districtul Saskatchewan, Canada, grup cunoscut sub numele de Fratii Sharon. Invataturile raspandite de acest grup, cunoscute sub numele de "Miscarea Ploii Tarzii" ("Latter Rain Movement") s-au bazat pe ereziile lui Franklin Hall si William Branham. Aceasta invatatura a "Ploii Tarzii", care este o combinatie a invataturilor lui Hall si Branham, sugereaza ca toate pasajele din Scriptura referitoare la refacerea Israelului in zilele din urma, privesc de fapt Biserica. Adeptii acestei invataturi, numiti "biruitori" ("overcomers") sau "Fii Descoperiti ai lui Dumnezeu" ("Manifested Sons of God"), deveneau sfintii desavarsiti si puternici care puneau stapanire pe Pamant pentru a intemeia Imparatia lui Dumnezeu. Acest grup este un cult despre care organizatiile anti-cultice si apologetice din Statele Unite avertizeaza crestinii de pretutindeni. O alta parte importanta a acestei miscari o constituie doctrina cunoscuta sub numele de "Armata lui Ioel". Sustinatorii "Ploii Tarzii" isi intaresc teoria lor bizara a "Fiilor Descoperiti ai lui Dumnezeu", interpretand armata de lacuste din capitolele 1 si 2 (din Ioel) ca fiind o puternica armata a lui Dumnezeu - de fapt adevarata biserica (adica, ei) care pune stapanire pe planeta pentru a o pregati pentru venirea lui Isus. FII DESCOPERITI AI LUI DUMNEZEU Un bun semnal al prezentei unei doctrine false intr-o biserica este atunci cand o invatatura il proiecteaza pe om ca fiind mai mare si mai puternic iar pe Dumnezeu manipulat si supus planurilor si intentiilor omului. Este limpede ca aceasta idee a "Fiilor Descoperiti ai lui Dumnezeu" se incadreaza in aceasta categorie. Luata izolat, teologia lui William Branham este in intregime bazata pe propria sa interpretare a cartii Apocalipsei. Astfel, el a pretins ca cele sapte stele din Apocalipsa 1:20 au fost urmatoarele personaje care au fost repartizate fiecarei perioade a Bisericii: Sf.Pavel a fost trimisul sau mesagerul catre Efes, intre 53-170 d.H (dupa Hristos); Ireneu a fost trimisul catre Smirna, intre 170-312 d.H.; Martin catre Pergam ?; Sf.Columba 606-1520 d.H.?; Wesley catre Filadelfia, 1750-1906 d.H.; iar William Branham catre Laodicea 1906- ? (din, "O Expunere a Epocilor celor Sapte Biserici", pag.4). Inutil sa o mai spunem, dar acestea sunt pure nascociri care nu se pot argumenta scriptural (chiar daca adeptii lor pretind ca se poate, n.tr.), iar cei pe care Branham i-a ales ca "mesageri" se afla in totala contradictie cu el devreme ce acestia au sustinut doctrina Trinitatii pe cand el o neaga. El s-a auto-intitulat profetul pentru aceasta dispensatie (adica pentru aceasta perioada a Bisericii - n.tr.), spunand ca la fel cum Ioan Botezatorul a avut puterea si duhul lui Ilie si a pregatit calea Domnului tot asa William Branham a venit ca sa implineasca restul din Maleahi 4:5, verset care din punctul de vedere al Bibliei este o profetie ce priveste sfarsitul vremurilor, "ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata". Cu alte cuvinte, el pretinde ca este chiar prevestitorul Zilei Judecatii lui Dumnezeu, parand sa inteleaga bine la ce se refera acel "restul" din Maleahi, insa nefiind persoana potrivita pentru asumarea acelei insarcinari (el afirma aceasta in "Epoca Bisericii Laodiceene", pag.9-11). Branham a fost la inceput ordinat ca predicator baptist, dar dupa participarea la o adunare penticostala a decis ca nu avea tot ce-i trebuie pentru a predica (a afirmat-o in "Evanghelia Supranaturala", pag.11). Astfel, a continuat sa-l caute pe Dumnezeu si apoi a pretins ca i s-au facut revelatii, aratari ale ingerilor, a auzit glasuri care i-au vorbit si a primit viziuni ale viitorului (vezi, "Asa vorbeste Domnul", vol.2, nr.5, pag.28-29). Una din aceste pretinse revelatii este tiparita cu constanta in diversele publicatii pe care adeptii teologiei lui le raspandesc si este aceea a norului circular chipurile format de ingerii care i-au descoperit taina celor sapte peceti. Recent despre acelasi nor s-a afirmat ca ar fi chipul Domnului Isus (vezi, "Impactul Descoperirii"). Cu privire la el s-au mai facut si alte afirmatii extraordinare, incluzandu-se printre acestea si cea proprie ca el a venit ca "slujitor al lui Dumnezeu care a avut o multime de vedenii, dintre care nici una nu a dat gres vreodata... " (vezi, "Epoca Bisericii Laodicene", pag.6). Adeptii sai de la Cortul lui Branham (Branham Tabernacle) cred ca adevarata biserica sunt ei si ca aceasta a fost refacuta si resturata prin lucrarea lui Branham ("Asa vorbeste Domnul", vol.2, nr.5, pag.11). La randul sau, Branham numeste Biserica Romano-Catolica, "marea curva" a cap.17 al Apocalipsei, iar Bisericile Protestante le numeste "stricate" (idem, pag.13). Cu toate acestea, eroarea cea mai grava pentru care William Branham nu poate fi un profet al lui Dumnezeu iar teologia lui nu se poate numi crestina, este negarea doctrinei Trinitatii. Argumentul sau este ca, "la Consiliul Nicean, invataturile apostolilor au fost inlocuite cu mult mai noua si recenta doctrina a Trinitatii". Sau ca, "fiecare grup religios care s-a format pana in aceea clipa a anului 1914 este un ferm sustinator al Trinitatii. Aceasta este parte a temeliei lor babiloniene" (idem, pag.4-7). Ostilitatea fata de orice alte grupuri crestine este o trasatura comuna a cultelor. Martorii lui Iehova, mormonii, sunt doar unii dintre cei care impartasesc acest crez comun. Reinterpretarea pe care Branham o ofera Trinitatii este urmatoarea: Dumnezeu este o singura persoana care se poate descoperi/manifesta/arata sub trei forme diferite - ca Tata, ca Fiu si ca Duh. Si in privinta acestei interpretari este adevarata zicala, "erezii vechi in vestminte noi", deoarece aceasta este doctrina cunoscuta in istorie sub numele de modalism sau sabelianism, dupa numele promotorului ei timpuriu, Sabelius, care a afirmat ca Dumnezeu s-a aratat in trei "moduri" (sau "chipuri") diferite, dar El fiind o singura persoana. Aceasta invatatura se afla in clara contradictie cu Scriptura care invata ca in natura unui singur si adevarat Dumnezeu se afla trei persoane distincte si egale intre ele, care exista in mod simultan: Tatal, Fiul, si Duhul Sfant. Biblia spune ca: 1. Exista un singur Dumnezeu: Isaia 43:10; 44:6; Deut.4:35; 6:4; 1Tim.2:5, etc. 2. Tatal este Dumnezeu: Filip.2:11-12; Ioan 17:3; 1Cor.8:4-6; 1Petru 1:3, etc. 3. Fiul este Dumnezeu: Ioan 1:1,14,18; 8:58; Exod.3:14,15, Ioan 10:30; 20:28; Rom.9:5; Filip.2:6; Evrei 1:8; Isaia 9:6, etc. 4. Duhul Sfant este Dumnezeu: Fapte 5:1-4; 13:2, comparati cu 1Cor.1:1; 2Cor.3:17 si cu Exodul 34:34; Matei 28:19. De asemenea, Biblia afirma ca exista o deosebire, o distinctie intre persoanele Trinitatii fiindca Fiul spune Tatalui, "nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu" (vers.Cornilescu), sau "faca-se nu voia Mea ci voia Ta" (din engleza) (Matei 26:39), iar in afirmatia din Ioan 10:30 redata cu acuratetea limbii grecesti ne spune, "Eu si Tatal (noi) una suntem". Datorita formei verbului, ei sunt acelasi Dumnezeu, dar ca persoane diferite. O alta distinctie, deosebire de persoane observam ca exista intre Isus si Duhul Sfant si intre Tatal si Duhul Sfant atunci cand Isus spune in Ioan 14:15-16 ca Tatal ne va trimite "un altul", "un alt Mangaietor" (cuvantul grecesc pentru "un altul" insemnand "un altul de acelasi fel"). Concluzia la care ajungem este ca invataturile lui Branham sunt gresite si ca in consecinta el vesteste "un alt Isus" (2Cor.11:3-4), (care nu este acelasi cu cel ce este vestit in Biblie !), iar mesajul lui este "o alta evanghelie" decat cea biblica ! Crestinii care respecta Cuvantul lui Dumnezeu nu ar trebui sa sustina aceste crezuri ci sa le demaste ! Iar adeptiilor teologiei si crezurilor popularizate de William Branham ar trebui sa li se dovedeasca adevarata lor origine si sa fie incurajati ca vina la adevaratul Isus. A-l cunoaste pe El inseamna a avea viata vesnica! de Carl Beisner, Consultantul Cercetarii tradus si adaptat de Teodor Macavei SURSE FOLOSITE: CHRISTIAN RESEARCH INSTITUTE - FACT SHEET 21: WILLIAM BRANHAM NEW WINE OR OLD DECEPTION ? A Biblical Perspective of Experience-Based Christianity - by Roger Oakland
_____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: La masa rotunda Joi 14 Ian 2016, 16:39 | |
| - enohabel a scris:
- Ok eu zic sa continuam cruciada impotriva falsului...si vom avea liniste pana nu apare un martor- branhamist- preterist- Adventist-etc
sa vedem despre erezia branhamista= mister Branham la microfon;,adica scuzati: la microfon un apologetic de renume care darama pana la temelii erezia; branham si profetiile lui false; Dacă spun că 90% din profeții actuali sunt falși, mai insiști doar pe unul doi dintre ei? Și atunci când spun 90%, sunt încă departe de procentajul real, care este mult mai mare! „Profețiile vor înceta...”, zice Cuvântul. Cine suntem noi să-L contrazicem? Doar pentru șarlatani și proști, ele sunt în plin proces de desfășurare. PS. Liniștea nu e constructivă - avem nevoie de diversitate în orice domeniu. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: La masa rotunda Dum 17 Ian 2016, 11:02 | |
| - Emil Condor a scris:
- Se pare că Ciprian face sărbătorile undeva prin Aspen, Colorado! Posibil! De ce, nu?
Îl vom revedea curând, sper sănătos și cu bateriile reîncărcate. Posibil, dar nu probabil. Din păcate, nu am fost în concediu, doar la muncă. Prea multă. Sănătos- cred, bateriile... meh _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: La masa rotunda Dum 17 Ian 2016, 11:06 | |
| - Emil Condor a scris:
- „Profețiile vor înceta...”, zice Cuvântul. Cine suntem noi să-L contrazicem?
Dar cine suntem noi să-l cităm după interes propriu, și trunchiat, precum martorii? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: La masa rotunda Dum 17 Ian 2016, 11:18 | |
| - diaporevomenos a scris:
- Se spune despre traduceri (un domeniu cu care mă ocup), ca traducerile sunt ca femeile.
Cu cat sunt mai frumoase si mai plăcute, cu atât sunt mai false!!! Deci femeile cele urâte și răutăcioase sunt preferatele lui diaporevomenos?! Cât despre traducerea "oglindei", ambele sunt corecte. Ce trebuie înțeles e că oglinzile în antichitate nu aveau claritatea de acum, și aia pentru că nu erau din sticlă. Argintul, care era folosit și atunci, era întins pe metal, nu pe sticlă. Imaginea reflectată era, prin urmare, un chip întunecos, și ghiceala era implicată chiar mult _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: La masa rotunda Dum 17 Ian 2016, 11:58 | |
| Vorba Românului cu doua înțelesuri. Dacă lucram în Politie la secția moravuri si domeniul cu care mă ocupam erau curvele, ar fi însemnat ca îmi plac femeile stricate? | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: La masa rotunda Dum 17 Ian 2016, 12:41 | |
| În primul rand, nu era argintul întins pe nici un metal. Argintiu nu-i marmelada să-l întinzi pe pâine. Oglinzile de pe timpul acela erau confecționate din cupru, sau bronz șlefuit și lustruit cu multa trudă până te puteai oglindi în ele. Cât despre ghiceala trebuie să știi că scopul textului nu era sa exprime ca acum vedem neclarități si interpretam Cuvântul Lui Dumnezeu ca tigancele cu ghiocul.
Ce păcat ca nu ai înțeles. Cu toate ca eu am explicat care este sensul cuvântului "enigmatodis", dar vezi e adevărat ca omului ii arăți luna dar el vede degetul. Scopul cuvântul folosit era ca cel care citește sa cerceteze profund ce se întâmplă cu noi lumea în care trăim. Apoi dacă vei cauta mai atent vei găsi ca mulți specialiști afirmă că viziunea noastră este destul de diminuată. Apoi mai e și interpretarea sensului "mister". Dar lasă că îți scriu altădată. | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: La masa rotunda Lun 18 Ian 2016, 04:04 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Vorba Românului cu doua înțelesuri.
Dacă lucram în Politie la secția moravuri si domeniul cu care mă ocupam erau curvele, ar fi însemnat ca îmi plac femeile stricate? Aia cu femeile urâte a fost doar o glumă. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: La masa rotunda | |
| |
| | | | La masa rotunda | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |