LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
1918 padure taieri humanitas curiozitati internet efremovivanantonovici 1 nicuvar reclame brasov istorie sibiu google problema muzica_traditionala CPSF drumetie romana politica Popasul Limba comment-143 mediu Fantasy 23
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 I_vote_lcapDrumetie prin imparatie - Pagina 3 I_voting_barDrumetie prin imparatie - Pagina 3 I_vote_rcap 
Emil Condor
Drumetie prin imparatie - Pagina 3 I_vote_lcapDrumetie prin imparatie - Pagina 3 I_voting_barDrumetie prin imparatie - Pagina 3 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Drumetie prin imparatie

In jos 
4 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyVin 26 Dec 2014, 08:19

Si raspunsul:
Varful Ciucas, la apus... plan indepartat

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 Npfj1x

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyVin 26 Dec 2014, 08:21

Apus peste Babele la Sfat - Muntii Ciucas
Formatiune stancoasa aflata pe traseul dintre cabana Ciucas si varful Ciucas
Acces varful Ciucas:
Traseu marcat Cruce Albastra de la DN1A pana la cabana Ciucas si apoi marcaj Banda Rosie pana pe varful Ciucas
Durata: 1,5 ore pana la cabana Ciucas, 2 ore de la aceasta pana pe varf.
Dificultate: Mediu

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 Znvm7c

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyVin 26 Dec 2014, 08:23

Constructia primei cabane de pe varful Omu, in perioada interbelica.

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 Svj68l

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyVin 26 Dec 2014, 08:27

Balea Lac vazuta de sus, de tot!

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 M8pont

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptySam 27 Dec 2014, 11:21

De la Cluj
Lacul de Acumulare si Barajul Dragan (Floroiu) sunt situate la 25 de km de la drumul E60 daca se intra de la Bucea şi la 20 km daca se intra intre Ciucea şi Poieni. Este considerat a fi unul dintre cele mai mari baraje din Romania. Barajul din beton, in arc, a fost terminat in 1987 si are o inalţime de 120 m, iar lungimea coronamentului este de 424 m.

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyVin 02 Ian 2015, 14:25

Am găsit un articol despre Biserica Neagră din care am aflat câteva lucruri pe care nu le ştiam. Cine are timp...

Biserica Neagră, cea mai mare clădire de cult din România și simbol al Brașovului
Biserica Neagră este cea mai mare clădire de cult din România și totodată un simbol al Brașovului, fiind cel mai vizitat obiectiv turistic din municipiu, peste 200.000 de turiști trecându-i anual pragul.
#brasov #turism #arhitectura #istorie #monumente #drumetie

Se numește Biserica Neagră pentru că a ars la marele incendiu al orașului din anul 1689 și după aceea a rămas un timp o ruină înnegrită de fum. Acest nume, inițial numai popular, s-a impus în secolul al XX-lea ca denumire oficială a monumentului, edificiul fiind catedrala comunității parohiale "Honterus" din cadrul Bisericii Evanghelice din România.

În acest spațiu sunt cunoscute mai multe biserici albe, cum ar fi Bela Crkva în Banatul sârbesc, Biserica Albă în Albești Târnava de lângă Sighișoara, Biserica Albă de la Viscri de lângă Rupea, însă există o singură "Biserică Neagră", cea din Brașov, spun reprezentanții comunității evanghelice.

Superlativele care subliniază cel mai bine importanța Bisericii Negre sunt: cea mai mare clădire de cult din România cu o lungime de 90 de metri, lățime 27-37 de metri, înălțimea zidurilor 21 de metri, coama acoperișului de 42 de metri, înălțimea turnului la cruce de 65 de metri. Biserica Neagră este și cea mai mare biserică-hală de la răsărit de Viena, având toate navele la aceeași înălțime, dar și una dintre cele mai mari clădiri de cult medievale în spațiul dintre Domul Sf. Ștefan din Viena și Hagia Sofia din Constantinopol. Biserica Neagră deține și cea mai mare orgă mecanică din România, cu circa 4.000 de tuburi, având un timbru deosebit de frumos, potențat de acustica bună a bisericii. La Biserica Neagră se află și cea mai mare colecție din Europa de covoare orientale vechi din Asia Mică, aflată în afara Turciei. De asemenea, Biserica Neagră are și cel mai mare clopot mobil din România, în greutate de 6.000 de kg. Clopotul Bisericii Patriarhiei ortodoxe din București este mai mare, dar este fix și numai limba este mișcată.

ARTICOLUL INTEGRAL ›› http://bit.ly/1wJh2Pn

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyVin 02 Ian 2015, 17:42

Interactiv

Modalitate nouă de stocare a imaginilor! Se face click pe adresă si se deschide un depozit imens de imagini de o frumuseţe fără egal! Se poate păstra, ocupă puţin loc şi se poate viziona de câte ori ai chef de ceva frumos.
Titlul nu este deloc exagerat. Eu n-am vazut un material de o asemenea calitate (opinia mea!). Seriile de fotografii pot fi oprite in orice moment prin comanda "stop", iar pentru poza selectata, din stanga, poti afla detalii ca: localitati, fauna, flora, etc. Va sugerez sa deschideti si toate titlurile din stanga ecranului. Oricare din fotografii poate fi trimisa prietenilor prin e-mail. Sunt superbe. Vizionare placuta!

http://www.lumieresdaltitude.com/gallery.php?gallery_id=3

http://www.lumieresdaltitude.com/gallery.php?gallery_id=30#.VKa743uHsZw

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptySam 03 Ian 2015, 22:35

Judeţul Sibiu, poarta de sud a Transilvaniei
#drumetie #turism #monumente

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMier 07 Ian 2015, 08:02

Ciucasul in straie de iarna vazut de pe varful Gropsoarele
Acces: Marcaj Triunghi Rosu de la Cabana Muntele Rosu (acces rutier) pana la "La Rascruce" si apoi pe Marcaj Cruce Rosu pana pe varful Gropsoarele
Durata: 1,5 ore
Dificultate: Usor/Mediu, accesibil tot timpul anului

SAU

Acces: Marcaj Cruce Rosie de la cabana Ciucas pana pe varful Gropsoarele. La cabana Ciucas se ajunge de la cabana Muntele Rosu pe Marcaj Banda Galbena (1,5 ore) sau prin Valea Berii din DN 1A pe Marcaj Cruce Albastra (1,5 ore)
Durata: 1,5 ore
Dificultate: Usor, accesibil tot timpul anului

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 2lvn601

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMier 07 Ian 2015, 08:21

Muntii Bucegi vazuti din satul Pestera

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 2k55qs

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMier 07 Ian 2015, 09:51

"Departe de zgomot si furie" - Muntii Rodnei

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 2mcbqxt

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMier 07 Ian 2015, 09:53

Varfurile Ineu si Ineut - Muntii Rodnei

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 2mywa44

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMier 07 Ian 2015, 09:55

Refugiul Ascutit - Muntii Piatra Craiului

Acces: Marcaj Triunghi Albastru de la cabana Curmatura
Durata: 2,5 ore
Dificultate: Mediu, interzis iarna!

SAU

Acces: Marcaj Triunghi Albastru din Plaiul Foii (acces rutier)
Durata: 5 ore
Dificultate: Mediu, interzis iarna!

SAU

Acces: Marcaj Banda Albastra si Punct Rosu din Zarnesti
Durata: 5,5 ore
Dificultate: Mediu/Dificil, interzis iarna!

Traseele de acces in creasta Pietrei Craiului necesita o buna conditie fizica si echipament adecvat. Nu sunt destinate persoanelor cu rau de inaltime.

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 Zjc9bo

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMier 07 Ian 2015, 09:59

Prima zapada in Muntii Fagaras (septembrie) si acum e de 1,5 metri!

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 2qkphfc

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyMier 07 Ian 2015, 10:02

O imagine cu detalii a imprejurimilor Ceahlaului

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 Rs4kee

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyVin 09 Ian 2015, 10:48

Colt de rai in Muntii Sureanu

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 2822b89[img]Drumetie prin imparatie - Pagina 3 T6w0t3[/img]

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptySam 10 Ian 2015, 13:18

Refugiul Fereastra Zmeilor si varful Museteica pe fundal

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 16atlqo

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyDum 11 Ian 2015, 10:51

Cabana Omu la rasarit

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 1581qfr

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyDum 11 Ian 2015, 13:43

Cabana Barcaciu - Muntii Fagaras

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 28vzosk

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyDum 11 Ian 2015, 18:19

Asta e zăpada de acum, ori din alti ani?
Materie primă” pentru viitoarele inundatii?

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptyLun 26 Ian 2015, 10:09

Dimineata colorata pe platoul Muntelui Piatra, in Parcul National Buila-Vanturarita.
Acces: - din Barbatesti, Cruce Albastra spre Poiana Bulzului - Curmatura Builei, apoi Punct Rosu; 4 ore, mediu, deschis tot timpul anului;
- din Barbatesti, Punct Galben spre Schitul Patrunsa - Muntele Albu - Curmatura Builei, apoi Punct Rosu; 4-5 ore, mediu, interzis iarna;
- din Barbatesti, Triunghi Rosu - Punct Rosu spre Poiana La Vacarie - Muntele Piatra, 4 ore, mediu.

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 2nb7pth

Fotografie de Andrei Badea.

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptySam 31 Ian 2015, 11:48

Lacul Caltun - Muntii Fagaras

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 2jb3ay1

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptySam 31 Ian 2015, 11:53

Intalnire neasteaptata pe potecile muntilor Sureanu... o locuitoare ale unui catun din Muntii Sureanu ce nu exista pe harta si nu apare in niciun rezultat pe google.

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 B6wtug

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptySam 31 Ian 2015, 11:56

Frăsinei – sătucul împărţit între Alba şi Hunedoara

Satul Frăsinei a „dispărut” din evidenţe în 1968, în urma reorganizării administrative a României. Până atunci, oraşul Cugir, dar şi cea mai mare parte a actualului judeţ Alba, aparţinea Regiunii Hunedoara. În ciuda dezbaterilor organizate şi pe plan local, la acea vreme, nu s-a ajuns la o soluţie mai bună, astfel încât satul, cu păşunile sale, să treacă la noul judeţ (Alba), ori să rămână la judeţul Hunedoara.

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 Eskw37

http://glasul-hd.ro/Fr%C4%83sinei-%E2%80%93-s%C4%83tucul-%C3%AEmp%C4%83r%C5%A3it-%C3%AEntre-Alba-%C5%9Fi-Hunedoara_30_21450.html#.VDeaNl7len4.facebook

dolion

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 EmptySam 31 Ian 2015, 15:26

Drumetie prin imparatie - Pagina 3 16axj5u

MesajSubiect: Re: Drumetie prin imparatie   Drumetie prin imparatie - Pagina 3 Empty

Sus In jos

Drumetie prin imparatie
Sus 
Pagina 3 din 5Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: DOLION-
Mergi direct la: