Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Vin 26 Dec 2014, 08:19
Si raspunsul: Varful Ciucas, la apus... plan indepartat
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Vin 26 Dec 2014, 08:21
Apus peste Babele la Sfat - Muntii Ciucas Formatiune stancoasa aflata pe traseul dintre cabana Ciucas si varful Ciucas Acces varful Ciucas: Traseu marcat Cruce Albastra de la DN1A pana la cabana Ciucas si apoi marcaj Banda Rosie pana pe varful Ciucas Durata: 1,5 ore pana la cabana Ciucas, 2 ore de la aceasta pana pe varf. Dificultate: Mediu
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Vin 26 Dec 2014, 08:23
Constructia primei cabane de pe varful Omu, in perioada interbelica.
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Vin 26 Dec 2014, 08:27
Balea Lac vazuta de sus, de tot!
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Sam 27 Dec 2014, 11:21
De la Cluj Lacul de Acumulare si Barajul Dragan (Floroiu) sunt situate la 25 de km de la drumul E60 daca se intra de la Bucea şi la 20 km daca se intra intre Ciucea şi Poieni. Este considerat a fi unul dintre cele mai mari baraje din Romania. Barajul din beton, in arc, a fost terminat in 1987 si are o inalţime de 120 m, iar lungimea coronamentului este de 424 m.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Vin 02 Ian 2015, 14:25
Am găsit un articol despre Biserica Neagră din care am aflat câteva lucruri pe care nu le ştiam. Cine are timp...
Biserica Neagră, cea mai mare clădire de cult din România și simbol al Brașovului
Biserica Neagră este cea mai mare clădire de cult din România și totodată un simbol al Brașovului, fiind cel mai vizitat obiectiv turistic din municipiu, peste 200.000 de turiști trecându-i anual pragul. #brasov#turism#arhitectura#istorie#monumente#drumetie
Se numește Biserica Neagră pentru că a ars la marele incendiu al orașului din anul 1689 și după aceea a rămas un timp o ruină înnegrită de fum. Acest nume, inițial numai popular, s-a impus în secolul al XX-lea ca denumire oficială a monumentului, edificiul fiind catedrala comunității parohiale "Honterus" din cadrul Bisericii Evanghelice din România.
În acest spațiu sunt cunoscute mai multe biserici albe, cum ar fi Bela Crkva în Banatul sârbesc, Biserica Albă în Albești Târnava de lângă Sighișoara, Biserica Albă de la Viscri de lângă Rupea, însă există o singură "Biserică Neagră", cea din Brașov, spun reprezentanții comunității evanghelice.
Superlativele care subliniază cel mai bine importanța Bisericii Negre sunt: cea mai mare clădire de cult din România cu o lungime de 90 de metri, lățime 27-37 de metri, înălțimea zidurilor 21 de metri, coama acoperișului de 42 de metri, înălțimea turnului la cruce de 65 de metri. Biserica Neagră este și cea mai mare biserică-hală de la răsărit de Viena, având toate navele la aceeași înălțime, dar și una dintre cele mai mari clădiri de cult medievale în spațiul dintre Domul Sf. Ștefan din Viena și Hagia Sofia din Constantinopol. Biserica Neagră deține și cea mai mare orgă mecanică din România, cu circa 4.000 de tuburi, având un timbru deosebit de frumos, potențat de acustica bună a bisericii. La Biserica Neagră se află și cea mai mare colecție din Europa de covoare orientale vechi din Asia Mică, aflată în afara Turciei. De asemenea, Biserica Neagră are și cel mai mare clopot mobil din România, în greutate de 6.000 de kg. Clopotul Bisericii Patriarhiei ortodoxe din București este mai mare, dar este fix și numai limba este mișcată.
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Vin 02 Ian 2015, 17:42
Interactiv
Modalitate nouă de stocare a imaginilor! Se face click pe adresă si se deschide un depozit imens de imagini de o frumuseţe fără egal! Se poate păstra, ocupă puţin loc şi se poate viziona de câte ori ai chef de ceva frumos. Titlul nu este deloc exagerat. Eu n-am vazut un material de o asemenea calitate (opinia mea!). Seriile de fotografii pot fi oprite in orice moment prin comanda "stop", iar pentru poza selectata, din stanga, poti afla detalii ca: localitati, fauna, flora, etc. Va sugerez sa deschideti si toate titlurile din stanga ecranului. Oricare din fotografii poate fi trimisa prietenilor prin e-mail. Sunt superbe. Vizionare placuta!
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Mier 07 Ian 2015, 08:02
Ciucasul in straie de iarna vazut de pe varful Gropsoarele Acces: Marcaj Triunghi Rosu de la Cabana Muntele Rosu (acces rutier) pana la "La Rascruce" si apoi pe Marcaj Cruce Rosu pana pe varful Gropsoarele Durata: 1,5 ore Dificultate: Usor/Mediu, accesibil tot timpul anului
SAU
Acces: Marcaj Cruce Rosie de la cabana Ciucas pana pe varful Gropsoarele. La cabana Ciucas se ajunge de la cabana Muntele Rosu pe Marcaj Banda Galbena (1,5 ore) sau prin Valea Berii din DN 1A pe Marcaj Cruce Albastra (1,5 ore) Durata: 1,5 ore Dificultate: Usor, accesibil tot timpul anului
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Mier 07 Ian 2015, 08:21
Muntii Bucegi vazuti din satul Pestera
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Mier 07 Ian 2015, 09:51
"Departe de zgomot si furie" - Muntii Rodnei
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Mier 07 Ian 2015, 09:53
Varfurile Ineu si Ineut - Muntii Rodnei
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Mier 07 Ian 2015, 09:55
Refugiul Ascutit - Muntii Piatra Craiului
Acces: Marcaj Triunghi Albastru de la cabana Curmatura Durata: 2,5 ore Dificultate: Mediu, interzis iarna!
Acces: Marcaj Banda Albastra si Punct Rosu din Zarnesti Durata: 5,5 ore Dificultate: Mediu/Dificil, interzis iarna!
Traseele de acces in creasta Pietrei Craiului necesita o buna conditie fizica si echipament adecvat. Nu sunt destinate persoanelor cu rau de inaltime.
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Mier 07 Ian 2015, 09:59
Prima zapada in Muntii Fagaras (septembrie) si acum e de 1,5 metri!
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Mier 07 Ian 2015, 10:02
O imagine cu detalii a imprejurimilor Ceahlaului
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Vin 09 Ian 2015, 10:48
Colt de rai in Muntii Sureanu
[img][/img]
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Sam 10 Ian 2015, 13:18
Refugiul Fereastra Zmeilor si varful Museteica pe fundal
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Dum 11 Ian 2015, 10:51
Cabana Omu la rasarit
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Dum 11 Ian 2015, 13:43
Cabana Barcaciu - Muntii Fagaras
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Dum 11 Ian 2015, 18:19
Asta e zăpada de acum, ori din alti ani? „Materie primă” pentru viitoarele inundatii?
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Lun 26 Ian 2015, 10:09
Dimineata colorata pe platoul Muntelui Piatra, in Parcul National Buila-Vanturarita. Acces: - din Barbatesti, Cruce Albastra spre Poiana Bulzului - Curmatura Builei, apoi Punct Rosu; 4 ore, mediu, deschis tot timpul anului; - din Barbatesti, Punct Galben spre Schitul Patrunsa - Muntele Albu - Curmatura Builei, apoi Punct Rosu; 4-5 ore, mediu, interzis iarna; - din Barbatesti, Triunghi Rosu - Punct Rosu spre Poiana La Vacarie - Muntele Piatra, 4 ore, mediu.
Fotografie de Andrei Badea.
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Sam 31 Ian 2015, 11:48
Lacul Caltun - Muntii Fagaras
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Sam 31 Ian 2015, 11:53
Intalnire neasteaptata pe potecile muntilor Sureanu... o locuitoare ale unui catun din Muntii Sureanu ce nu exista pe harta si nu apare in niciun rezultat pe google.
dolion
Subiect: Re: Drumetie prin imparatie Sam 31 Ian 2015, 11:56
Frăsinei – sătucul împărţit între Alba şi Hunedoara
Satul Frăsinei a „dispărut” din evidenţe în 1968, în urma reorganizării administrative a României. Până atunci, oraşul Cugir, dar şi cea mai mare parte a actualului judeţ Alba, aparţinea Regiunii Hunedoara. În ciuda dezbaterilor organizate şi pe plan local, la acea vreme, nu s-a ajuns la o soluţie mai bună, astfel încât satul, cu păşunile sale, să treacă la noul judeţ (Alba), ori să rămână la judeţul Hunedoara.