__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Prajitura desteapta(care se separa) | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Prajitura desteapta(care se separa) Sam 20 Sept 2008, 00:10 | |
| Ingrediente: 9 oua, 250 gr zahar, 1 pachet de unt,9 linguri faina, 1 pac. zahar vanilat , 1 l lapte.
Mod de preparare:- Galbenusurile se freaca cu zaharul. Apoi se adauga untul topit si racit, laptele rece, albusurile batute spuma, zaharul vanilat si faina.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata si se lasa o ora la cuptor, la foc foarte mic, pe pozitia cea mai de sus a cuptorului.O ora nu se deschide cuptorul. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Prajitura desteapta(care se separa) Sam 20 Sept 2008, 00:26 | |
| Pare usor de facut. Cred ca intr-o tava mare, nu? E mare cantitatea. Ma gandesc s-o incerc pe jumatate de portie, noi fiind doar doi si cam grasuti In ce mod se manifesta "separarea"? | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Prajitura desteapta(care se separa) Sam 20 Sept 2008, 00:37 | |
| Da intr-o tava normala de cuptor .Apare la final cu doua foi si intre ele apare crema ca un fel de cremshnit cum era pe vremuri daca stii nu stiu daca mai este acum. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Prajitura desteapta(care se separa) Sam 20 Sept 2008, 01:05 | |
| - Karima a scris:
- Da intr-o tava normala de cuptor .Apare la final cu doua foi si intre ele apare crema ca un fel de cremshnit cum era pe vremuri daca stii nu stiu daca mai este acum.
wow, cum sa nu stiu de cremşnit... noi ii zicem cremeş, este dintre prajiturile preferate in familia mea! acum se găsesc la magazin foi gata făcute, fac numai crema... şi am o super reţetă de cremă, cu ouă + budincă din plic... iese trăznet, înaltă de 5 cm şi băţoasă, stă ţeapănă! | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Prajitura desteapta(care se separa) Sam 20 Sept 2008, 01:08 | |
| Supeeeeeeeer,mi-ai facut o poftaaaaa,Inshallah(cu ajutorul lui Dumnezeu)fac si eu maine dar te rog scrie-mi cum faci crema o sa vad daca gasesc foi pe aici | |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: Prajitura desteapta(care se separa) Vin 03 Oct 2008, 21:42 | |
| Ziceam de prajitura! Ungeti o tava sau un vas de sticla yenna dreptunghiular cu putin unt sau margarina. Amestecati intr-un castron vreo doua cani de fulgi de ovaz sau musli (va recomand mar copt si scortisoara) cu un borcan de iaurt bun (dar nu Danone) si cu vreo 5-6 linguri de miere, plus un strop de sare, pentru gust, ca altfel o sa fie fada. Amestecul trebuie sa fie ca un aluat usor modelabil, dar nu tare, astfel incat sa il asezati cu dosul lingurii in tava ca un blat. Apoi, amestecati in acelasi castron , ca sa nu mai murdariti altul, mere rase, vreo 3, o banana cubulete mici, o piersica tot asa casapita, si o para data pe razatoare, daca vreti, vreo 3 linguri de nuca macinata si neaparat o punguta de stafide. Amestecul de fructe este rodul imaginatiei fiecaruia si depinde de gusturi. Insa nucile si stafidele sunt obligatorii. La fel si scortisoara, ca principala aroma! Amestecul acesta se intinde deasupra blatului, se presara nuca de cocos, pentru decor si se da la cuptor circa 20 de min. Adica pana se rumeneste pe margini si se observa ca acestea s-au desprins de vas. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie ca o placinta cu mere obisnuita. Observati ca nu folosim faina si nici zahar! | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Prajitura desteapta(care se separa) Sam 04 Oct 2008, 00:18 | |
| Cred ca e foarte buna si se face si usor.Multumesc pt reteta | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Prajitura desteapta(care se separa) | |
| |
| | | | Prajitura desteapta(care se separa) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |