| SĂ CURGĂ LAPTELE | |
|
+4Emil Condor zuum Anahoret dolion 8 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Dum 14 Mar 2010, 10:42 | |
| Asa cum v-am spus, am inceput o dieta cu laptele (kefir), produs de ciuperca tibetana. Problema e ca se inmulteste foarte repede si nu ma indur s-o arunc. Poate stie cineva cum sa procedez; am anuntat toti prietenii si colegii, dar lumea e comoda si nu-si pierde timpul cu intretinerea acestei ciuperci. Ar trebui sa existe un centru de colectare al tuturor produselor naturiste, dar nu cunosc niciunul. Dati-mi un sfat! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Dum 14 Mar 2010, 13:33 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
dolion
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Dum 14 Mar 2010, 15:24 | |
| _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
|
| |
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Dum 14 Mar 2010, 17:09 | |
| - dolion a scris:
- Asa cum v-am spus, am inceput o dieta cu laptele (kefir), produs de ciuperca tibetana. Problema e ca se inmulteste foarte repede si nu ma indur s-o arunc. Poate stie cineva cum sa procedez; am anuntat toti prietenii si colegii, dar lumea e comoda si nu-si pierde timpul cu intretinerea acestei ciuperci. Ar trebui sa existe un centru de colectare al tuturor produselor naturiste, dar nu cunosc niciunul. Dati-mi un sfat!
daca laptele nu e natural...degeaba ! excesul de ciuperca....arunc-o n-ai incotro | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Dum 14 Mar 2010, 17:18 | |
| De acord cu Zuum: laptele din alimentară nu are calitatea căutată, trebuie să fie natural. Excesul de ciupercă pune-l pe piată - începe cu prietenii interesati cărora încearcă tu să le trezesti interesul. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Dum 14 Mar 2010, 19:40 | |
| - dolion a scris:
- Asa cum v-am spus, am inceput o dieta cu laptele (kefir), produs de ciuperca tibetana. Problema e ca se inmulteste foarte repede si nu ma indur s-o arunc. Poate stie cineva cum sa procedez; am anuntat toti prietenii si colegii, dar lumea e comoda si nu-si pierde timpul cu intretinerea acestei ciuperci. Ar trebui sa existe un centru de colectare al tuturor produselor naturiste, dar nu cunosc niciunul. Dati-mi un sfat!
Si eu am patit ca tine (eu am cumparat ciuperca de la Cluj) ! Ca atare, dupa ce am oferit familiei si prietenilor, am inceput sa le dau si vecinilor, iar data viitoare m-am gindit si o voi oferi (tot gratis, evident) la orfelinate si aziluri de batrini. Astfel, incet-incet, nu va mai trebui nimeni sa dea bani pe ea ... | |
|
| |
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Dum 14 Mar 2010, 19:43 | |
| - Emil Condor a scris:
- De acord cu Zuum: laptele din alimentară nu are calitatea căutată, trebuie să fie natural.
Eu am folosit lapte de la supermarket si e foarte bun, ciuperca e alba (=sanatoasa) si nu pateste nimic. Singurul lapte nociv (=mort) este cel UHT, adica cel care tine si 6 luni de zile. Daca laptele pe care l-am luat eu nu era bun, ciuperca ar fi capatat culoarea maro si un miros neplacut. In plus, trebuie respectate citeva reguli: ciuperca nu trebuie spalata cu apa de la robinet (=cu clor), ci doar cu apa plata/de izvor. Pastrarea ciupercii se face -la fel- in apa plata, la frigider, maximul 2 saptamini. Deasemenea, la strecurarea kefirului nu trebuie folosita sita de metal (mult prea aspra si rigida, distrugind-o), ci de plastic. Kefirul nu se prepara in recipiente de plastic sau metal, ci de sticla, acoperite ne-etans (de ex. doar cu o farfurie). | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Dum 14 Mar 2010, 20:31 | |
| Probabil la voi există lapte mai bun în magazine. Aici nu am încredere în el. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
dolion
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mar 16 Mar 2010, 13:45 | |
| - zuum a scris:
excesul de ciuperca....arunc-o n-ai incotro Le arunc, n-am incotro cu toate ca am o strangere de inima! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
|
| |
dolion
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mier 17 Mar 2010, 20:07 | |
| - Emil Condor a scris:
- Probabil la voi există lapte mai bun în magazine. Aici nu am încredere în el.
La noi se aduce lapte proaspat de la o ferma din imprejurimi, se introduce in automate si lumea se autoserveste, cu fise preplatite bineinteles! De cele mai multe ori, iau laptele cand temperatura afisata este de 9 grade; asta inseamna ca laptele e proaspat muls. De cand se mulge, pana in momentul cand iti curge in sticla, nimeni nu mai poate interveni direct asupra lui, sa-i modifice compozitia, sau sa-l infesteze. Am multa incredere in calitatea lui! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mier 17 Mar 2010, 20:32 | |
| Lapte proaspat, direct de la „Ferma de vaci” din Pantelimon ? http://www.fabricadebani.ro/news.aspx?iid=17000Ar fi grozav daca ar exista astfel de ferme in fiecare oras! Mie imi aduce lapte de vaca de la tara, o ferma mica a unei familii. dar eu sunt foarte multumita si de laptele din magazin, MILI, DORNA, TNUVA, ZUZU _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mier 17 Mar 2010, 20:36 | |
| Ioanei îi place "7 munţi" | |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mier 17 Mar 2010, 20:38 | |
| Şi la noi pe scară sunt abonaţi care primesc lapte din Strejnic, o comună cam pe la 4 km de Ploieşti. Dimineaţa sunt lăsate sticlele goale în faţa uşii, omul vine, ia sticla goală şi o lasă p-aia plină. De reţinut că avem interfon la uşa blocului... În rest şi noi cu Mili sau Napolact. _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mier 17 Mar 2010, 20:42 | |
| Aşa şi prin Alba sunt oameni din satele apropiate care aduc lapte la domiciliu. Oamenii fac orice numai să-şi vândă marfa. | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mier 17 Mar 2010, 21:09 | |
| - abbilbal a scris:
- Ioanei îi place "7 munţi"
De-asta nu am vazut pe la noi... cine il fabrica? iaca il gasiii sefabrica la Alba? "ProdLact" e din Alba? asta din poza vad ca e de doar 1.5% grasime... Ioana ar trebui sa bea de-ala de 3%, nu? mie-mi place laptele nefiert _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Ultima editare efectuata de catre aurora in Mier 17 Mar 2010, 21:13, editata de 1 ori | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mier 17 Mar 2010, 21:11 | |
| "7 munţi" este din Braşov | |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mier 17 Mar 2010, 21:17 | |
| Pretul de achizitie a laptelui de la tarani, este un pret de batjocura! Si nici nu se plateste pe loc, sau macar lunar... ii amana cu plata luni de zile.
Si pretul cu care il vand oamenii "la negru" este pe jumatate si chiar mai ieftin, decat laptele din magazin. Si este mult mai bun si mai gras, al meu face la fiert o smantana groasa de un deget (imi place mie pe paine proaspata!) _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mier 17 Mar 2010, 21:34 | |
| Ioanei nu-i place laptele prea gras. Am cumpărat odată lapte cu 3,5% grăsime şi n-a vrut să-l bea. A prins gustul şi îl preferă doar pe cel cu 1,5% grăsime, deşi când a fost mai mică îi cumpăram de la particular, un lapte foarte bun şi gras. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mier 17 Mar 2010, 22:50 | |
| - dolion a scris:
- Emil Condor a scris:
- Probabil la voi există lapte mai bun în magazine. Aici nu am încredere în el.
La noi se aduce lapte proaspat de la o ferma din imprejurimi... Asta facem si noi aici, si nu doar cu laptele. Foarte multe produse le cumpărăm direct de la ferme. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mier 17 Mar 2010, 23:32 | |
| - abbilbal a scris:
- Ioanei nu-i place laptele prea gras. Am cumpărat odată lapte cu 3,5% grăsime şi n-a vrut să-l bea. A prins gustul şi îl preferă doar pe cel cu 1,5% grăsime, deşi când a fost mai mică îi cumpăram de la particular, un lapte foarte bun şi gras.
Sa sti ca Ioana are dreptate din privinta gustului. Si mie imi place cel de 1,5%, il beau rece si nefiert, e gustos. Cel de 3,5% are parca un gust artificial, nici mie nu-mi place. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Mier 17 Mar 2010, 23:45 | |
| Câ cât ne apropiem mai mult de procentajul zero, cu atât mai mult ne depărtăm de ceea ce este... laptele. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Joi 18 Mar 2010, 05:46 | |
| Depinde cum este prelucrat, nu contează neapărat conţinutul de grăsime. Şi eu eram la fel ca Ioana când eram mic, nu-mi plăcea laptele gras şi mama trebuia să-l dilueze cu apă. Probabil că ficatul meu era/este mai puturos... _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Joi 18 Mar 2010, 06:14 | |
| Extrăgând din el smântâna, untul, brânza sau ce se mai poate, îsi pierde din proprietăti, zic eu. Totdeauna am considerat că laptele adevărat este cel ce vine direct de la sursă. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Joi 18 Mar 2010, 11:10 | |
| - Emil Condor a scris:
- Totdeauna am considerat că laptele adevărat este cel ce vine direct de la sursă.
dadada... cand eram copil, mergeam cu "cana de pleu, de o litra" direct in grajd, si-mi mulgea bunica lapte in cana, o puneam imediat la gura si n-o lasam pana nu se scurgea ultima picatura de spuma de lapte _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE Joi 18 Mar 2010, 11:18 | |
| - Emil Condor a scris:
- Extrăgând din el smântâna, untul, brânza sau ce se mai poate, îsi pierde din proprietăti, zic eu.
Totdeauna am considerat că laptele adevărat este cel ce vine direct de la sursă. Milu nost, laptele adevărat este cel care-ţi place. Bunica, fie iertată, trăia într-un sat de lângă Alba. Ne cerea să-i ducem lapte de "boltă" că nu-l putea bea pe cel de la vacă. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: SĂ CURGĂ LAPTELE | |
| |
|
| |
| SĂ CURGĂ LAPTELE | |
|