__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Un joc. Ce-ai face dacă....? | |
|
+15VOTAN Karima CRUCIAT delta cactus zuum dolion nicuvar ostrovna abbilbal Anahoret zaraza26 Cristina Emil Condor Blue 19 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Mar 02 Aug 2011, 17:07 | |
| - Ion a scris:
Vedeti cat de aproape e Londra de New York la bordul unui Concorde?
Daca ai sti ce e spatiul si timpul, atunci viata ar avea alt sens.
Jocul asta s-a transformat in ceva extrem de interesant, caci subiectele astea ma incita pe mine cel mai mult Ion, oare care ar fi sensul ala al vietii, daca am sti cu adevarat ce este spatiul si timpul..? - Ion a scris:
Traim in aceste doua coordonate, dintre care unul are deja trei.
In spatiul cu cele 3+ 1 dimensiuni, traim de fapt. Ce rol au acestea in viata noastra? Niciun rol. Pentru ca timpul si spatiul exista atata timp cat existam noi. Fara OM, asa s-ar parea, n-ar exista nici S, si nici T.
S si T eu zic ca au rol in viata noastra.. altfel n-ar exista pentru a le strabate... Si ele exista aici atat cat traim. Dupa disparitia omului S si T nu mai exista, e adevarat. Insa ca si loc (locatie), spatiul numit planeta Terra exista. Cred ca face parte din universul fizic.. It's complicated.. Si, o alta intrebare: ce ai face daca ai fi un forum de discutii? |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Mar 02 Aug 2011, 22:31 | |
| Le-as face farse celor cu fite...
Ce-ai face daca nu ar mai fi apa pe pamant? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Mar 02 Aug 2011, 22:42 | |
| Daca am sti ce e spatiul si timpul sensul vietii s-ar schimba cu adevarat. Cand stii ceva cu siguranta, poti face sau chiar preveni altceva.
Daca, spre ex., stii ca maine nu va ploua, lasi umbrela acasa, nu?
La fel si cu S si cu T. Daca stii ca T se poate cumpara, atunci iti cumperi cat iti trebuie. Si nu-l mai risipesti. Daca stii ca S se poate construi, atunci iti construiesti spatiul de care ai nevoie.
Numai ca S si T, despre care vorbim aici, nu se preteaza la asa ceva.
Sunt notiuni cu totul si cu totul abstracte. Ceea ce e in mintea noastra, care, la randul ei, e tot ceva abstract, sunt apropieri intuitive ale notiunilor respective.
La intrebarea, ce ai face daca ai fi un forum de discutii?, stiu eu ce sa spun. Poate ceva de genul:
In opinia mea:
Interdicitia este o libertate limitata. Libertatea este interdictia de a fi limitata.
As lasa pe toata lumea sa posteze, respectand cele de mai sus.
In opinia voastra: Ce este Libertatea?
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Mar 02 Aug 2011, 22:57 | |
| In completare, pentru a fi in ton cu topicul: Daca n-ai fi liber, in sensul celor spuse de mine, ce ai face ca sa-ti castigi Libertatea? | |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Mar 02 Aug 2011, 23:22 | |
| - dolion a scris:
Ce-ai face daca nu ar mai fi apa pe pamant? Eu sper sa se petreaca totul treptat astfel incat sa ne adaptam la traiul fara apa. |
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Mar 02 Aug 2011, 23:31 | |
| - Ion a scris:
In opinia voastra: Ce este Libertatea?
In completare, pentru a fi in ton cu topicul: Daca n-ai fi liber, in sensul celor spuse de mine, ce ai face ca sa-ti castigi Libertatea? pentru mine Libertatea este cel mai important lucru din lume Dar nu cred ca exista oameni care sa fie liberi 100%. Avem doar un anumit grad de libertate unii dintre noi mai mare, altii mai mic. Din punctul meu de vedere eu vreau sa fac ceea ce imi doresc fara a fi constransa. Pentru ca a alege sa fac ceea ce consider eu ca e bine pentru mine, chiar daca poate necesita un efort, nu cred ca imi stirbeste din libertate. Este ca si un lucru facultativ. Adica nu esti obligat sa-l faci insa dupa ce ai ales sa-l faci el devine obligatoriu. |
| | | Ion
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Mier 03 Aug 2011, 01:17 | |
| - Mihaela a scris:
- dolion a scris:
Ce-ai face daca nu ar mai fi apa pe pamant? Eu sper sa se petreaca totul treptat astfel incat sa ne adaptam la traiul fara apa. NU trebuie sa disperam, Mihaela! Exista o soulutie simpla. Pe care unii o practica deja. S-au si adaptat atat de mult incat unul dintre ei cand a ajuns pe patul de moarte, batran de tot fiind, i s-a dat un pahar cu apa. A baut -o si ,apoi,el a intrebat: Ce bautura e asta? Ca e asa de buna! Asa incat, incepem sa bem si noi ce bause bolnavul toata viata lui. Ati ghicit, nu? Bem vin. Asa cum ear o vorba despre romanii ce plecau in strainatate: Ce beau ei? Beau vin, si nu mai vin(...acasa)! Asadar si noi, atunci cand nu va mai fi apa pe Pamant, o sa bem "vin si numai vin". Dar o stam acasa. Si nici permisul n-o sa poata sa ni-l mai ia nimeni. Permisul de mers pe jos, vreau sa zic. Probleme ar trebui sa-si faca totusi carciumarii. "Crasmarii care toarna apa-n vin!", de Francois Villon. Asa ca incepem? Hai noroc! Ion Ps: Nu va grabiti! Nu va bucurati! Vin nu se face decat daca e aa, nu? Raspunsul corect este: N-am mai putea face nimic. Pentru ca, acolo unde nu e apa, nu e nici viata. Decat daca am importa de pe alta planeta. De fabricat, ma indoiesc ca se poate. Apa este una din conditiile esentiale a existentei vietii pe Pamant, sau pe orice planeta. Sfarsit! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Mier 03 Aug 2011, 02:07 | |
| - Mihaela a scris:
Jocul asta s-a transformat in ceva extrem de interesant. Împart acelasi punct de vedere cu tine. Păi, să continuăm atât cât place. - Ion a scris:
- ...apa...
Ce bautura e asta? Ca e asa de buna! Oh, si o întrebare: Ce ai face în postura de mare patriot, dacă România n-ar mai exista pur si simplu?
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Mier 03 Aug 2011, 05:10 | |
| Un raspuns mai optimist cu privire la terminarea apei , ar fi urmatorul:
"Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga. Totul se transforma." Eu, daca as avea Putere, as transforma-o, ati ghicit, tot in APA.
In [b]"Apa buna de beut, Eu nu pot sa te mai uit."[/b]
Mergand pe aceeasi idee, eu nu cred ca Romania ar disparea cu totul. Pentru simplul motiv ca, sa nu mi-o luati in nume de rau, dar asa spune o vorba din batrani, eu nu fac decat s-o repet aici, acum:
"Iarba rea nu piere niciodata".
Mai bine iarba rea, decat sa dispara Tara ta.
Pentru ca aici nu e vorba de a lupta ca sa nu dispara, pentru ca asa zice intrebarea - ar disparea- ca mare patriot ce sunt, ce as fi, in atare situatie, as reconstitui-o Sau as reconstrui-o, chiar "Din mucegaiuri, bube, si noroi", vorba lui Arghezi, si tot as face Una. A mea. Numai a mea.
Nu-mi place cum suna raspunsul. Tocmai de aceea nu-l sterg.
| |
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Mier 03 Aug 2011, 20:44 | |
| - Emil Condor a scris:
Oh, si o întrebare: Ce ai face în postura de mare patriot, dacă România n-ar mai exista pur si simplu?
Ion draga esti un patriot Eu nu stiu ce as face in conditiile din intrebarea adresata de Emil pentru ca, trebuie sa recunosc, nu prea le am cu patriotismul Sper sa nu par lipsita de sensibilitate pentru ca nu este asa. Efectiv nu vad niciun sens in fractionarea aceasta pe zone. Personal ma integrez absolut oriunde, as putea sa traiesc oriunde pe planeta. Bine, nu se pune problema sa ma duc prin vreun trib din jungla ci in locuri atinse de civilizatie. Ce faci atunci cand vrei sa uiti ceva? |
| | | | Ion
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Sam 14 Iul 2012, 14:24 | |
| N-as sti ca exista iarna.. In consecinta, cele doua cuvinte ar disparea. | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Sam 14 Iul 2012, 15:55 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Sam 14 Iul 2012, 21:22 | |
| Super! Dar continuati jocul, va rog! |
| | | Ion
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Sam 14 Iul 2012, 21:49 | |
| Unii dintre noi, sau chiar toti, n-am avea de unde sa stim ca Vara nu-i ca iarna. Sau: "Iarna nu-i ca vara." (TB) | |
| | | | Ion
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Sam 14 Iul 2012, 22:12 | |
| Ce-ai face daca n-ai avea ce face? | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Sam 14 Iul 2012, 22:27 | |
| - Ion a scris:
- Ce-ai face daca n-ai avea ce face?
Aş butona în forum! Ce-ai face dacă n-ai avea ce face şi n-ai avea forum? _____________________ Free your mind!
| |
| | | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Sam 14 Iul 2012, 23:05 | |
| Cu sau fără telecomandă, eu fac acelasi lucru: nu urmăresc programele Tv, absolut deloc. Dacă as fi dintre cei ce dorm în fata televizorului, fără telecomandă mi-as fixa două trei canale si nu as mai schimba pe altele. Ce ai face dacă la usă bate cineva si spune: Bine te-am găsit! Sunt cactus... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Sam 14 Iul 2012, 23:15 | |
| - Emil Condor a scris:
- Cu sau fără telecomandă, eu fac acelasi lucru: nu urmăresc programele Tv, absolut deloc.
Dacă as fi dintre cei ce dorm în fata televizorului, fără telecomandă mi-as fixa două trei canale si nu as mai schimba pe altele.
Ce ai face dacă la usă bate cineva si spune: Bine te-am găsit! Sunt cactus... I-as spune exact ce scrie pe acest forum: Intra! Nu sta in poarta!" | |
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Sam 14 Iul 2012, 23:18 | |
| - Emil Condor a scris:
Ce ai face dacă la usă bate cineva si spune: Bine te-am găsit! Sunt cactus... Ce poti sa-mi faci? Eu voi muri cu regretul ca acest lucru a fost la un pas sa se intample.. Si pentru ca Ion n-a intrebat. Ce ai face daca ai fi o cireasa? |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Sam 14 Iul 2012, 23:27 | |
| As poposi pe niste buze frumoase. Ce ai face dacă ai fi o notă muzicală? Si ce notă ai prefera? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Sam 14 Iul 2012, 23:48 | |
| | |
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? Dum 15 Iul 2012, 00:02 | |
| - Emil Condor a scris:
Ce ai face dacă ai fi o notă muzicală? Si ce notă ai prefera? O singura nota e mai monotona, asa. Mai bine as fi 3 note: do re mi Si astfel as putea sa fiu un cantecel Ce ai face daca ai fi o cheie? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Un joc. Ce-ai face dacă....? | |
| |
| | | | Un joc. Ce-ai face dacă....? | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |