LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
reclame romana CPSF politica comment-143 Limba internet problema Popasul 1918 google 1 mediu muzica_traditionala humanitas nicuvar taieri brasov istorie sibiu drumetie Fantasy curiozitati padure efremovivanantonovici 23
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Pogaci cu varza...iam-iam :D I_vote_lcapPogaci cu varza...iam-iam :D I_voting_barPogaci cu varza...iam-iam :D I_vote_rcap 
Emil Condor
Pogaci cu varza...iam-iam :D I_vote_lcapPogaci cu varza...iam-iam :D I_voting_barPogaci cu varza...iam-iam :D I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Pogaci cu varza...iam-iam :D

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

Pogaci cu varza...iam-iam :D Empty
MesajSubiect: Pogaci cu varza...iam-iam :D   Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyVin 17 Iul 2009, 07:06

Zilele-astea cautam ceva aperitive si iata ce am gasit pe internet (http://reteteculinare.ro/carte_de_bucate/produse_de_panificatie_si_patiserie/pogaci_cu_varza-3599/). Reteta pare a fi pe gustul baietilor mei Very Happy si azi am de gind sa o prepar si eu eat :

Ingrediente:
-1 kg varza alba, proaspata (de preferat romaneasca, de la taranii nostri sau din gradina proprie)
- afumatura
-2 linguri ulei (eu folosesc doar uleiuri dietetice: fie de masline, fie germeni de porumb, fie de orez, fie de simburi de struguri, fie de migdale dulci sau nuci)
-1 lingura zahar (eu voi folosi fructoza)
-500 g faina
-200 g margarina (eu prefer untul)
-2 oua
-sare
-piper
-20 g drojdie proaspata
-putin lapte pentru maia
-1 ou pentru uns

Preparare:
Razuiti varza si framantati-o cu sare. Lasati-o sa stea 30 min, apoi, stoarceti-o. Caliti-o in ulei, amestecand continuu, pana scade toata zeama, adaugati piperul si lasati-o la racit (eu voi adauga si putina afumatura, cind calesc varza) .
Intre timp pregatiti maiaua din drojdia inmuiata in putin lapte caldut, in care ati dizolvat zaharul si 1-2 linguri faina. Lasati-o la crescut, intr-un loc cald.
Framantati un aluat din faina cernuta, maiaua crescuta, margarina, ouale, varza racita si la nevoie putina sare. Dati aluatul la frigider cateva ore.
Intindeti o foaie de grosimea degetului si taiati forme rotunde pe care le crestati cu un cutit (nu prea-nteleg chestia asta cu crestatul Rolling Eyes , dar in fine, nu cred ca e musai Laughing ). Puneti-le in tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu ou batut usor.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana sunt coapte si capata o culoare frumoasa, aramie.

Pogaci cu varza...iam-iam :D Cimg94141205[i]

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
cactus
Trecut în nefiintă :(
cactus

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Pogaci cu varza...iam-iam :D   Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyVin 17 Iul 2009, 07:42

Cristina a scris:
Zilele-astea cautam ceva aperitive si iata ce am gasit pe internet (http://reteteculinare.ro/carte_de_bucate/produse_de_panificatie_si_patiserie/pogaci_cu_varza-3599/). Reteta pare a fi pe gustul baietilor mei Very Happy si azi am de gind sa o prepar si eu eat :

Pogaci cu varza...iam-iam :D DribblePogaci cu varza...iam-iam :D DribblePogaci cu varza...iam-iam :D Dribble

da´ de ce trebe pus si zahar ???

Dacă cineva ţi-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Pogaci cu varza...iam-iam :D   Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyVin 17 Iul 2009, 08:30

Cactushel mama, imi place ca esti curios Very Happy ... Si ca nu crezi totul, doar asaaa, fara a cerceta Laughing ... si a-ntelege Wink .
Banuiesc ca asa este reteta pentru maia, ca intotdeauna s-a pus zahar in compozitia ei, probabil ca -in combinatie cu drojdia si restul- ajuta maiaua sa creasca, chestie de fermentatie ... si bule-bule Laughing .

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
cactus
Trecut în nefiintă :(
cactus

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Pogaci cu varza...iam-iam :D   Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyVin 17 Iul 2009, 08:57

Cristina a scris:
Cactushel mama, imi place ca esti curios Very Happy ... Si ca nu crezi totul, doar asaaa, fara a cerceta Laughing ... si a-ntelege Wink .
Banuiesc ca asa este reteta pentru maia, ca intotdeauna s-a pus zahar in compozitia ei, probabil ca -in combinatie cu drojdia si restul- ajuta maiaua sa creasca, chestie de fermentatie ... si bule-bule Laughing .

aha; am priceput; acuma jumatatea mai buna o sa aiba o ocupatzie... oh da! te tzin io la curent cu evolutzia evenimentelor. Dupa cum arata retzeta, daca-s putzin piperate, pogacelele astea merg super cu vin rosu si tzuica...(ai observat ca nu am scris SAU... oh da! )
Danke, tu draga. Io o sa tai varza, asa fidelutze subtziri de tot si jumatatea se ocupa de restul...

Dacă cineva ţi-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Pogaci cu varza...iam-iam :D   Pogaci cu varza...iam-iam :D EmptyVin 17 Iul 2009, 19:10

Sie sind willkommen, draghe smile !
Pofta buna sa ai Very Happy !

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Pogaci cu varza...iam-iam :D   Pogaci cu varza...iam-iam :D Empty

Sus In jos

Pogaci cu varza...iam-iam :D
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SANATATE :: ARTA CULINARA :: APERITIVE-
Mergi direct la: