__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Basarabia | |
|
+9zaraza26 abbilbal Cristina Anahoret aurora cactus Emil Condor zuum ACCENT 13 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Basarabia Dum 10 Noi 2013, 01:44 | |
| | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Basarabia Mier 20 Noi 2013, 02:20 | |
| Cei mai multi dintre oameni nu realizează că uniti pot face lucruri mult mai de succes decât dezbinati.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Basarabia Dum 26 Ian 2014, 17:11 | |
| Pentru mine (si nu numai!) este cât se poate de clar că doar două categorii de oameni din Basarabia nu doresc reîntregirea tării: cei care nu acceptă competitie la „linsul ciolanului”, mă refer la competitia ce ar veni si din vestul Prutului, iar a doua categorie sunt prostii - ei nu realizează că în unitate se pot face lucruri mai bune , mai de succes. Uitati-vă la germani, de ce ei s-au unit? Simplu: pentru că sunt inteligenti, chiar dacă economic au suferit un timp, rezultatele pozitive nu se lasă mult asteptate. Darrr... poti să ceri românului să fie ca germanul? Istoria o să ne dea răspunsul si la această întrebare. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Basarabia Joi 20 Mar 2014, 07:46 | |
| Cum justifica Putin alipirea Crimeei: Rusia a simtit nu doar ca a fost furata, ci jefuita
Presedintele rus a justificat alipirea Crimeei la Rusia ca pe o revenire justa a istoriei si a lansat un atac violent la adresa Occidentului, pe care l-a acuzat ca vrea sa-i izoleze tara, relateaza AFP, care prezinta principalele puncte ale declaratiei sustinute in Parlament de catre Vladimir Putin, arata Mediafax.
Atunci sa alipim si noi Basarabia la Romania, ca o "revenire justa a istoriei"... Ce spuneti, noi nu am fost jefuiti? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Basarabia Vin 21 Mar 2014, 04:21 | |
| Am fost, suntem si vom fi... Asa se întâmplă când nu există unitate. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Basarabia Dum 23 Mar 2014, 16:34 | |
| Gândeam zilele trecute la Moldova din estul Prutului: dacă intră în UE, nicicând nu o să se mai unească cu România. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Basarabia Mier 26 Mar 2014, 09:01 | |
| - Emil Condor a scris:
- Gândeam zilele trecute la Moldova din estul Prutului:
dacă intră în UE, nicicând nu o să se mai unească cu România. Cel mai important e ca ambele tari sa fie ferite de surprize neplacute. Sa ne unim acum cu R. Moldova, cand are in componenta marul discordiei, Transnistria, nu se poate. Din pacate realitatea nu e un joc de cuburi ca sa le mutam cum vrem, sa ne dea noua bine... Tocmai am citit comentariul despre fericire, unde o sa scriu imediat si acolo. Fericirea ta vine numai din unirea Romaniei cu R. Moldova? Lasa ca fericirea sa vina si din alta unire, care nu strica nimanui. Eventual strica Rusiei... | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Basarabia Dum 30 Mar 2014, 18:35 | |
| Oricând unitatea e de preferat dezbinării. „ Fericirea mea vine numai din...”... Nu, nu-nu! Fericirea are surse multiple. Ori am înteles eu gresit modul cum pui întrebarea? Posibil... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| | | | Emil Condor
| Subiect: Re: Basarabia Vin 04 Apr 2014, 03:58 | |
| Nu stiu dacă as putea spune chiar asa direct: unirea mă face fericit. Că mi-ar da o anume satisfactie, sentiment ce s-ar plasa undeva la granita fericirii, poate... Adevărata fericire este de ordin spiritual, iar o eventuală unire a Moldovei cu UE nu cred că ar putea fi pusă în acea categorie. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Basarabia Sam 24 Mai 2014, 20:47 | |
| Moldovenii nostri de la est de Prut nu înteleg că au la îndemână cea mai usoară si rapidă cale de a scăpa de amenintarea putinistă: unirea cu România. Ei cred alte bazaconii... Visează la ceva ce ar putea să nu atingă nicicând. Păcat că nu apelează mai mult la logică! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Basarabia Sam 24 Mai 2014, 23:09 | |
| Este complicată situaţia acolo... Cu Armata a 14-a în Transnistria, cam greu să strigi "Unire" în gura mare. Iar NATO... cât este ea de NATO... nu se bagă peste ruşi pentru alţii. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Basarabia Dum 25 Mai 2014, 16:04 | |
| Este complicată, este asa cum spui, dar nicicând nu o să mai vedem Transnistria fiind pământ românesc, ori hai să spunem, moldovenesc. „Petecul” acela e dus si nu mai vine... Asa că, hai să ne îngrijim de restul, să nu pierdem totul. Cel putin asa văd eu...
Cât despre NATO, ai perfectă dreptate: cei puternici se respectă reciproc pentru că nu doresc distrugere generală... asta până vine un nesocotit si o face. Sper ca noi să nu experimentăm astfel de evenimente. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Basarabia Lun 26 Mai 2014, 04:29 | |
| Nu petecul ăla de pământ este important, aşa cum nici Crimeea, ca teren, nu este importantă. Controlul asupra regiunii prin acel petec, da! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Basarabia Lun 26 Mai 2014, 06:02 | |
| Categoric e asa cum spui: pozitia strategică dată celor ce stăpânesc acele „petece” este miza principală, dacă nu chiar singura de luat în considerare. De aceea am si zis: „petecul acela e dus si nu mai vine...”. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Basarabia Lun 26 Mai 2014, 14:32 | |
| - Emil Condor a scris:
- Categoric e asa cum spui: pozitia strategică dată celor ce stăpânesc acele „petece” este miza principală, dacă nu chiar singura de luat în considerare.
De aceea am si zis: „petecul acela e dus si nu mai vine...”. Cand vrei un teren impotriva majoritatii se cheama ca esti totuna cu cei care ii critici... Rusii au rusificat teritoriile, iar istoria nu se mai intoarce la ce a fost! Sa lasam teritoriile asa cum sunt. Dupa atatea mii de ani de razboaie ar trebui sa avem putina minte. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Basarabia Lun 26 Mai 2014, 19:34 | |
| - zaraza26 a scris:
- ... Sa lasam teritoriile asa cum sunt.
O vorbă înţeleaptă! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Basarabia Mier 28 Mai 2014, 01:07 | |
| - Anahoret a scris:
- zaraza26 a scris:
O vorbă înţeleaptă! Mda, o întelepciune după care nu tânjesc. Cum as putea să accept luarea cu forta a ceea ce nu-ti apartine? La fel ca în Kosovo: a venit albanezul în gazdă la sârb si apoi i-a luat casa!!! Eu nu pot accepta asa ceva! Si nici nu vreau. Apoi, în Transnistria sunt atât români cât si rusi: la care le dăm dreptate? Cărora , istoria le dă dreptate? Ok, cum spune Zaraza, hai să lăsăm teritoriul acela asa cum este. Dar cine garantează că acel teritoriu o să dăinuie asa cum e acum? Vladimir Putin??? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Basarabia Mier 28 Mai 2014, 08:18 | |
| - Emil Condor a scris:
- Anahoret a scris:
- zaraza26 a scris:
O vorbă înţeleaptă! Mda, o întelepciune după care nu tânjesc.
Cum as putea să accept luarea cu forta a ceea ce nu-ti apartine? La fel ca în Kosovo: a venit albanezul în gazdă la sârb si apoi i-a luat casa!!! Eu nu pot accepta asa ceva! Si nici nu vreau. Apoi, în Transnistria sunt atât români cât si rusi: la care le dăm dreptate? Cărora , istoria le dă dreptate?
Ok, cum spune Zaraza, hai să lăsăm teritoriul acela asa cum este. Dar cine garantează că acel teritoriu o să dăinuie asa cum e acum? Vladimir Putin??? Ah, orgoliile masculine... Pai eu ma refeream la toti sa lasam teritoriile in pace. Ce daca Putin nu citeste ce scriu eu si cititi numai voi! Inainte de primul razboi mondial lumea simpla traia in pace unii impreuna cu altii, de orice nationalitate si religie in Balcani. Acum informatia circula si aflam si ne infierbantam din cauza ambitiilor de cucerire ale celor de la putere. Iar ei profita si invrajbesc populatia... Banii, puterea, i-a corupt. Au uitat ca sunt oameni, inima lor e mica, pierduta in hatisul creat de minte. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Basarabia Mier 28 Mai 2014, 19:42 | |
| Kosovo este Palestina Balcanilor. Acolo sunt tensiuni acumulate de sute şi sute de ani. Încercaţi să aflaţi care este istoria acelei provincii (fără partizanat sârbesc, albanez sau euro-american) şi, după aceea, trageţi singuri concluziile. Gândiţi cu mintea voastră, nu mai luaţi de-a gata ce ne livrează alţii! _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
| | | | Emil Condor
| Subiect: Re: Basarabia Joi 27 Noi 2014, 03:58 | |
| România, Republica Moldova şi UEAutor: Bedros HORASANGIAN Dacă în legătură cu situaţia internă se tot comentează pe valul bucuriei asumate vădit şi făţiş de tabăra „Oricine, dar nu Ponta“, despre dosarele de politică externă, importante şi cu bătaie lungă, se pomeneşte extrem de puţin. Care ar fi urgenţele şi ce se preconizează la orizont? Alegerile din Republica Moldova de duminică, 30 noiembrie, sînt extrem de importante, nu doar pentru România, ci mai ales pentru NATO şi UE. Bătălia se dă între alianţa partidelor proeuropene, în frunte cu liberal-democraţii, liberalii şi europenii lui Ghimpu, Filat, Chirtoacă şi premierul Iurie Leancă, precum şi comuniştii lui Vladimir Voronin. Nu ne este indiferent cine va cîştiga. Dar deloc. Nu doar pentru soarta românilor din cel de-al doilea stat românesc, ci, în primul rînd, din motive de securitate naţională şi NATO. Nu ştim dacă în ultimul CSAT s-a dezbătut acest subiect, dar situaţia internaţională impune abordări directe şi clare. Germania a transmis tranşant Kievului că nu doreşte intrarea în NATO a Ucrainei. Un Nein! extrem de riscant. Este a doua oară, în ultimii zece ani, cînd politica externă a Germaniei face jocul Moscovei şi al lui Putin. Să nu ne ascundem după deget. Statutul de neutralitate al Republicii Moldova, înscris în actuala Constituţie a ţării, nu oferă nici un fel de garanţii, în cazul unor, cum s-a mai întîmplat, prezenţe a unor forţe militare străine pe teritoriul Moldovei. Succesul în alegeri al comuniştilor fostului brutar-şef Voronin ar amîna indefinit parcursul european al Republicii Moldova. Sigur că e nevoie de stabilitate în zonă, dar care ar fi preţul ei? Moscova nu are interes să ocupe Transnistria, care, oricum, este deja la cheremul ei. Un statu quo ar privilegia conducerea de la Kremlin, care ar vrea ca graniţa UE să rămînă pe Prut şi să nu se mute pe Nistru. De aceea vom urmări cu atenţie alegerile din Republica Moldova. (Poate nu ar strica să li se sugereze celor din preajma lui Klaus Iohannis că aducerea la Cotroceni a unui consilier prezidenţial cu expertiza lui Dan Dungaciu ar fi un mare cîştig. Să nu uităm că actualul premier turc, Ahmet Davutoglu, fost ministru de Externe, şi-a luat un consilier pe probleme armeneşti, vorbitor nativ de armeană, mişcare inedită pe scena politică turcă a ultimelor decenii). În Republica Moldova, în sondaje ar conduce comuniştii lui Vladimir Voronin. Surpriză? Şi da, şi nu. Presa moldovenească diabolizează liderii proeuropeni. Corupţia lor este mereu incriminată, pe modelul din România, iar în absenţa unui DNA local rămîn doar acuze şi incriminări nedovedite de vreo instanţă. România este direct interesată de ceea ce se întîmplă în aceste săptămîni la Chişinău. Ca şi de poziţia, extrem de fragilă, a Kievului, vizavi de repetatele provocări ale Moscovei. Vizita iminentă a delegaţiei FMI şi a Băncii Mondiale ar fi un alt dosar important pe agenda preşedintelui ales al României. Ce vor decide negociatorii noştri, în cap cu primul ministru Victor Ponta, rămîne de văzut. O coabitare rezonabilă, impusă de primele urgenţe şi de iarna care bate la uşă, ar fi preferabilă oricăror eforturi de schimbare a majorităţii parlamentare, în scopul preluării întregii puteri, după cum declara recent Klaus Iohannis (încă lider al PNL). Actuala majoritate se va sfărîma lesne în primăvară, cunoscînd deja, nu este un secret, labilitatea politicienilor români şi faptul că interesul poartă fesul. Dincolo de vorbele meşteşugite livrate de ONG-uri şi de „formatorii de opinie“, realitatea românească rămîne cea care este. Nici mai bună, nici mai rea. Dosarul cu Statul Islamic nu e de joacă. Ca şi subiectul Ebola, ca şi relansarea economiei româneşti. Doar cu lupta împotriva corupţiei şi lupta pentru statul de drept nu putem progresa şi îmbunătăţi condiţiile de trai şi de muncă ale cetăţenilor României. Oare nu pentru asta luptă liderii politici ai oricărei naţiuni? Lupta cu comunismul şi antibolşevismul apar doar în preajma alegerilor. Condamnarea unui torţionar ca Vişinescu sau a criminalilor care l-au ucis pe Gheorghe Ursu nu vor şterge multe dintre restanţele morale ale clasei politice din ultimii 25 de ani. Procesul comunismului în România s-a dovedit un fiasco. Ştiu ce spun. Am contribuit, şi eu, cu devoalarea cazului celor 33 de armeni, cetăţeni români, umflaţi de autorităţile sovietice de ocupaţie şi duşi la Moscova, pentru ca apoi să fie condamnaţi la cîte zece ani de Gulag în Siberia. Doar cîţiva s-au mai întors. Am reuşit să dau de unul dintre ei şi l-am pus să povestească. A ieşit o carte: Siberia dus-întors de Levon Harutiunian. Nu interesează pe nimeni. Ca şi formidabilul jurnal al lui Coposu. Ca şi reeditarea unei monografii dedicate lui Paul Goma. Ar fi multe de comentat aici. Nu e momentul. Revenind la situaţia din Republica Moldova, am vrea să credem că nu se va ajunge la o situaţie de compromis, un fel de monstruoasă coaliţie, care să le permită comuniştilor lui Voronin să acceadă la putere pe cale legală. Ar fi doar în beneficiul Moscovei, care oricum nu crede în lacrimi decît în filme. O veste bună: noul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, se va afla, de 1 Decembrie, în vizită la Chişinău. http://www.observatorcultural.ro/Romania-Republica-Moldova-si-UE*articleID_31127-articles_details.htmlSi în sondajele românesti au condus mereu comunistii lui Iliescu iar ce s-a întâmplat la alegeri, stie toată lumea acum. De ce nu ar fi la fel si în Moldova? Sincer mă interesează soarta românilor nostri din Moldova de peste Prut. Îi doresc acasă cât mai curând. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Basarabia Joi 27 Noi 2014, 09:17 | |
| Moldova (la politicieni mă refer) a avut mereu o poziţie duplicitară faţă de România. Asta ca încă o dovadă că şi moldovenii sunt români! Au cântat fiecăruia (Bucureşti, Moscova, Bruxelles) cântecul pe care a vrut să-l audă. Personal, am spus şi-am s-o repet, nu sunt de acord cu unirea celor două ţări. Cel puţin nu acum, pentru că am lua un cărbune aprins în palmă – Transnistria. Ai noştri guvernanţi nu sunt în stare să gestioneze problemele etnice interne din zona HarCov, d-apăi să gestioneze o problemă extrem de complicată şi de spinoasă precum Transnistria! Apoi, nu înţeleg câteva gesturi foarte ciudate ale Guvernului Ponta: • nu avem microbuze pentru a ne duce copiii la şcoală, avem rată de abandon şcolar în creştere (şi) din cauza asta, dar dăm 100 de microbuze şcolare în Basarabia; • fiecare an şcolar şi preşcolar începe cu dureri de cap pentru părinţi şi pentru directorii unităţilor de învăţământ din cauza condiţiilor (fără căldură în clase, fără aviz sanitar etc.), dar acelaşi Guvern Ponta bagă o alocare financiară nerambursabilă de 20 de milioane de euro pentru infrastructura de educaţie preşcolară din Republica Moldova; • pe acelaşi Guvern Ponta l-a durut sub coccis de felul în care studenţii români pot vota în campusurile universitare, dar studenţilor moldoveni Ministerul Transporturilor le plăteşte drumul (nu ştiu dacă până la graniţă sau până la Chişinău sau chiar până acasă) ca să meargă la vot. Să mă bată Dumnezeu dacă pot înţelege aşa ceva! A... dacă la noi toate ar fi fost bune şi roze, era de înţeles ca din bunăstarea noastră să ajutăm şi pe alţii. La fel, dacă acele microbuze ar fi fost donate de o firmă privată din România... toată cinstea şi respectul! Din profit, firma ar fi ajutat copiii moldoveni. La fel cu banii pentru infrastructura grădiniţelor moldoveneşti sau pentru transportul studenţilor basarabeni la vot: dacă "Daciana, dragostea lui" s-ar fi implicat într-o campanie de strâns bani şi i-ar fi donat basarabenilor, totul ar fi fost OK! Dar când tu, ca stat, eşti rupt în fund şi n-ai petice să-ţi acoperi găurile, când ai zeci (poate chiar câteva sute) de sate (nu mai zic despre cătune) în care se trăieşte ca pe vremea copilăriei lui Ion Creangă, te apuci să fii filotim... asta să fiu afurisit dacă o mai înţeleg! _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Basarabia Joi 27 Noi 2014, 12:33 | |
| - Anahoret a scris:
- Moldova (la politicieni mă refer) a avut mereu o poziţie duplicitară faţă de România. Asta ca încă o dovadă că şi moldovenii sunt români! Au cântat fiecăruia (Bucureşti, Moscova, Bruxelles) cântecul pe care a vrut să-l audă.
Personal, am spus şi-am s-o repet, nu sunt de acord cu unirea celor două ţări. Cel puţin nu acum, pentru că am lua un cărbune aprins în palmă – Transnistria. Ai noştri guvernanţi nu sunt în stare să gestioneze problemele etnice interne din zona HarCov, d-apăi să gestioneze o problemă extrem de complicată şi de spinoasă precum Transnistria!
Apoi, nu înţeleg câteva gesturi foarte ciudate ale Guvernului Ponta: • nu avem microbuze pentru a ne duce copiii la şcoală, avem rată de abandon şcolar în creştere (şi) din cauza asta, dar dăm 100 de microbuze şcolare în Basarabia; • fiecare an şcolar şi preşcolar începe cu dureri de cap pentru părinţi şi pentru directorii unităţilor de învăţământ din cauza condiţiilor (fără căldură în clase, fără aviz sanitar etc.), dar acelaşi Guvern Ponta bagă o alocare financiară nerambursabilă de 20 de milioane de euro pentru infrastructura de educaţie preşcolară din Republica Moldova; • pe acelaşi Guvern Ponta l-a durut sub coccis de felul în care studenţii români pot vota în campusurile universitare, dar studenţilor moldoveni Ministerul Transporturilor le plăteşte drumul (nu ştiu dacă până la graniţă sau până la Chişinău sau chiar până acasă) ca să meargă la vot.
Să mă bată Dumnezeu dacă pot înţelege aşa ceva! A... dacă la noi toate ar fi fost bune şi roze, era de înţeles ca din bunăstarea noastră să ajutăm şi pe alţii. La fel, dacă acele microbuze ar fi fost donate de o firmă privată din România... toată cinstea şi respectul! Din profit, firma ar fi ajutat copiii moldoveni. La fel cu banii pentru infrastructura grădiniţelor moldoveneşti sau pentru transportul studenţilor basarabeni la vot: dacă "Daciana, dragostea lui" s-ar fi implicat într-o campanie de strâns bani şi i-ar fi donat basarabenilor, totul ar fi fost OK!
Dar când tu, ca stat, eşti rupt în fund şi n-ai petice să-ţi acoperi găurile, când ai zeci (poate chiar câteva sute) de sate (nu mai zic despre cătune) în care se trăieşte ca pe vremea copilăriei lui Ion Creangă, te apuci să fii filotim... asta să fiu afurisit dacă o mai înţeleg! Ma intreb daca au combustibil pentru microbuze. La noi nu prea se gasesc soferi pentru microbuze... Nu ma supar sa dam ceva cuiva, chiar si pe Ponta l-as da... Serios, nu ma supar decat atunci cand cineva da fara socoteala, fiind atins de boala asta a cadourilor. Guvernul are insa alte racile. Probabil toata tara e un fel de cadou din care multi politicieni se infrupta cum vor. Problema noastra nu e ca facem cadouri, ci ca nu gestionam cum trebuie ce avem. Transportul se plateste pana la granita. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Basarabia Sam 29 Noi 2014, 04:32 | |
| http://adevarul.ro/moldova/politica/presedintele-ales-romaniei-klaus-iohannis-vizita-republica-moldova-1_54781ff3a0eb96501e28f10a/index.htmlKlaus Iohannis: „Sunt aici, la Chişinău, pentru că îmi pasă de Republica Moldova. Alegerile din 30 noiembrie sunt decisive pentru consolidarea parcursului european al Republicii Moldova. Exprim solidaritate pentru forţele politice care vor menţine Republica Moldova cu faţa spre Europa”. „Mă aflu aici pentru a vă exprima întregul meu sprijin pentru consolidarea democraţia şi alinierea la normele europene ale Republicii Moldova. Este evident, vreau să subliniez caracterul special al relaţiilor dintre România şi Republica Moldova. Avem o limbă, istorie, cultură comună. Nu există o altă ţară pentru Republica Moldova care este atât de importantă pentru România. Integrarea europeană a Republicii Moldova este un proiect naţional al României şi vă mărturisesc că îmi doresc mult ca aceasta să se întâmple în perioada mandatului meu de preşedinte al României. Pe 30 noiembrie, cetăţenii au şansa să aleagă un viitor european. Este de datoria tutoror liderilor politici să nu creeze ciocniri de interese între comunităţile din interiorul statului. Am speranţa că cei cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro european. Fac apel către cei cu cetăţenie română. Noi am avut şansa istorică să devenim membru al Europei, pe 30 noiembrie. Republicii Moldova i se poate oferi aceeaşi şansă. În încheiere, am certitudinea că România şi Republica Moldova vor împărtăşi acealasi spaţiu comun de democratie în Europa. Vă promit că România va proteja integritatea teritorială şi interesele economice ale Republicii Moldova”. Orice am avea (chiar si pe bună dreptate) împotriva politicii Moldovei, acum românii nostri de peste Prut au nevoie de ajutor, de ghid. Ei se află la răscruce - pe ce drum trebuie încurajati să meargă? Euro-Asia? Bineînteles că nu! Sunt români de-ai nostri care au nevoie de ajutor si nu putem fi pasivi la disperarea lor. Si să nu uităm că ei au vrut să se unească cu Tara Mamă de la căderea URSS, doar că Iliescu, sub directa îndrumare a Kremlinului, a refuzat ce, de fapt trebuia înfăptuit în mare grabă. Acum, propaganda KGB-istă a reusit să-i divizeze si sunt în mare pericol. Ar fi păcat să lăsăm România ciuntită fortat de altii. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Basarabia | |
| |
| | | | Basarabia | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |