Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Un nou sistem Mar 03 Feb 2009, 17:33
Nu stiu unde sa pun topicul asta, apartine si de intern si de extern Am vazut ca sistemul feudal n-a mers, cel comunist nici atat. Ne-am pus nadejdea in cel capitalist dar si asta a dat chix. Care ar fi solutia ?
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Un nou sistem Mar 03 Feb 2009, 17:47
Merge oriunde ai decis tu...
Nu există orânduire perfectă pentru că e făcută de... imperfecti! Stiu că adevărata democratie nu poate exista acolo unde există guvernare. Prin urmare, hai să aveo o nouă orânduire fără guverne!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Un nou sistem Mar 03 Feb 2009, 18:56
Eu aş vedea aici mai mult evoluţie decât înlocuire. Adică de la căruţul tras cu mâna am evoluat la carul tras de cai iar de aici la automobil. Aş considera că au fost nişte sisteme potrivite epocilor respective. N-aş putea spune că, spre exemplu, societatea sclavagistă a fost mai bună sau mai rea decât cea comunistă.
Sper că nu am fost prea confuz...
_____________________ Free your mind!
zuum
Subiect: Re: Un nou sistem Mar 03 Feb 2009, 19:44
Emil Condor a scris:
Merge oriunde ai decis tu...
Nu există orânduire perfectă pentru că e făcută de... imperfecti! Stiu că adevărata democratie nu poate exista acolo unde există guvernare. Prin urmare, hai să aveo o nouă orânduire fără guverne!
Democratia......nu lucreaza!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Un nou sistem Mar 03 Feb 2009, 19:53
Bineînteles că nu! Omul nu poate realiza ceva ce nu are în el, în natura lui.
Adevărata democratie c ând vom fi... morcovi!
zuum
Subiect: Re: Un nou sistem Mier 04 Feb 2009, 00:43
Atunci, ce lucreaza? Nu cumva monarhia, dreptul divin?
Emil Condor
Subiect: Re: Un nou sistem Mier 04 Feb 2009, 03:14
Bunul simt al fiecăruia trebuie cultivat la vârste fragede si atunci nu contează în ce orânduire trăiesti.
zuum
Subiect: Re: Un nou sistem Mier 04 Feb 2009, 04:20
Emil Condor a scris:
Bunul simt al fiecăruia trebuie cultivat la vârste fragede si atunci nu contează în ce orânduire trăiesti.
Ca sa "cultivi" bunul simt e necesara o oranduire corespunatoare care sa sprijine asemenea idei. Nu stiu cum e in Canada dar aici in SUA, unde capitalismul e la el acasa, vad ca s-au infundat lucrurile. In sistemul asta oricine , teoretic, are 'libertatea' sa faca avere. Dar sistemul nostru se bazeaza pe camata, pe profitul din imprumut...dobanzi si speculatii! Guvernul pune la bataie cateva sute de miliarde ( nici nu-mi pot imagina ce valoare mai pot avea) ca sa "salveze" businessurile cele mari. Deci tot aia care au dus-o bine continua sa o duca si de acum inainte.
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: Un nou sistem Dum 08 Feb 2009, 09:31
zuum a scris:
Nu stiu unde sa pun topicul asta, apartine si de intern si de extern Am vazut ca sistemul feudal n-a mers, cel comunist nici atat. Ne-am pus nadejdea in cel capitalist dar si asta a dat chix. Care ar fi solutia ?
Eu cred că lăcomia omului, e ceea ce duce la falimentul sistemului.
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Un nou sistem Sam 16 Mai 2009, 12:57
Iata ceva interesant, apropos de "un nou sistem" :really:
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: Un nou sistem Sam 16 Mai 2009, 18:43
Cristina a scris:
Iata ceva interesant, apropos de "un nou sistem" :really:
În ultima vreme, au apărut foarte multe asemenea dezvăluiri. Problema e că noi suntem prea mici să putem face ceva!
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Un nou sistem Mar 04 Aug 2009, 13:17
Da, l-am vizionat mai demult si m-a pus si pe mine pe ginduri...Mi-a placut faza cu de ce a sustinut Nick Rockefeller miscarea feminista: ca sa aibe de unde lua mai multe impozite, avind in vedere ca femeile vor munci cot-la-cot cu barbatii. Nu mai vorbesc despre incetosatul eveniment 9/11 sau sustinerea unui "benefic" guvern mondial.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008