LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
reclame internet comment-143 1 romana Limba politica curiozitati muzica_traditionala problema sibiu drumetie taieri nicuvar padure brasov 1918 google efremovivanantonovici 23 Fantasy istorie mediu humanitas Popasul CPSF
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 I_vote_lcapCe este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 I_voting_barCe este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 I_vote_rcap 
Emil Condor
Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 I_vote_lcapCe este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 I_voting_barCe este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Ce este si cum functioneaza intuitia ?

In jos 
+8
Emil Condor
Diaporevomenos
abbilbal
abba
zuum
Christina
bulache
grabillion
12 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
AutorMesaj
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyVin 08 Mai 2009, 08:06

zuum a scris:

Omul are? Cum ar avea de exemplu ...o bucata de branza, sau o masina? Cum adica ARE ? Se vede la microscop ?
De ce, Zuum? Pentru ca ceva sa existe trebuie -musai- sa se vada la microscop? Iubirea se vede la microscop, Zuum? Emotia provocata de miracolul naturii se vede la microscop, Zuum?
zuum a scris:
Un om lovit la cap mai are intuitie ?
De ce nu? Faptul ca este lovit la cap (si ca trupul nu mai poate sa o faca "vizibila") nu inseamna -automat- ca nu ar mai avea intuitie, nu crezi? Exista multi nebuni/bolnavi pe lumea asta, care au sclipiri de geniu, care au chiar momente de luciditate si care uneori au o gindire mai profunda si mai sanatoasa chiar decit oameni considerati normali. Un exemplu este autistul, alt exemplu este schizofrenicul, pe care eu ii consider ca fiind mai degraba bolnavi cu sufletul, nu neaparat cu trupul. Dar asta nu inseamna ca nu au suflet sau momente de intuitie....
zuum a scris:
Dar suflet, un om care zace in coma de luni de zile ce mai are? Are suflet , intuitie??? Mai e om?
Desigur ca mai e om si un suflet, chiar daca e un om al carui trup nu mai ajuta -temporar sau definitiv- sufletul sa se manifeste "vizibil". In plus, exista atitea cazuri in care omul s-a "trezit" din coma, ori acest lucru demonstreaza ca sufletul a fost acolo mereu, doar ca a fost prizonierul unui trup neputincios in a-i oferi ocazia sa se manifeste pe perioada comei.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyVin 08 Mai 2009, 12:40

Emil Condor a scris:
zuum a scris:
grabillion a scris:
Emil Condor a scris:
...intuitia e coordonată tot de creier.
Esti sigur ? Poate numai condusa la creier ? In multe cazuri oamenii stiu ca
ar trebui sa faca ceva pe cand intuitia le spune foarte clar cu senzatia din plex sa faca exact invers. Sau siguranta de a "sti" ceva fara sa stie constient de fapt este iara
netipica coordonari creierului...
Un om lovit la cap mai are intuitie ? Dar suflet, un om care zace in coma de luni de zile ce mai are? Are suflet , intuitie???
Excelent pusă problema, Zuum!

Eu rămân la părerea că absolut totul în om este coordonat de creier.

Creierul poate fi influentat de ceva exterior?
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
cactus
Trecut în nefiintă :(
cactus

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyVin 08 Mai 2009, 12:42

zaraza26 a scris:
Emil Condor a scris:
zuum a scris:
grabillion a scris:
Emil Condor a scris:
ar trebui sa faca ceva pe cand intuitia le spune foarte clar cu senzatia din plex sa faca exact invers. Sau siguranta de a "sti" ceva fara sa stie constient de fapt este iara
Un om lovit la cap mai are intuitie ? Dar suflet, un om care zace in coma de luni de zile ce mai are? Are suflet , intuitie???

Yesss - de Duhul Sfant...

Dacă cineva ţi-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyVin 08 Mai 2009, 12:44

Citat :

Sa vedem ce cred si altii... Sunt curioasa daca cineva va sustine ca nu poate avea influente externe. Deocamdata tu esti... cu fundul in doua luntre. oh da! mwah!
Sus In jos
cactus
cactus

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyVin 08 Mai 2009, 12:47

zaraza26 a scris:
Citat :

Sa vedem ce cred si altii... Sunt curioasa daca cineva va sustine ca nu poate avea influente externe. Deocamdata tu esti... cu fundul in doua luntre. oh da! mwah!

fiks, tu draga ; cred in Dumnezeu si cred in Duhul Sfant...era o kestie in Noul Testament - potzi huli impotriva a tot ce vrei tu DAR NU impotriva Duhului Sfant. Se pare ca NU eu sunt cu punduletzul aiurea... Kiar ca n-am chef de dispute teologice; le pot facde fatza dar am convingerea ca Dumnezeu are nevoie de altceva nu de bla-bla----- Pusici imenshi , tu draga...

Sus In jos
cactus
cactus

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyVin 08 Mai 2009, 12:49

apropozito de "fundul in doua lunrte" : cine este prima luntre ? Dumnezeu SAU Duhul Sfant ? Asta ca sa despachetam teologia... OK - Ai s-o faci cu altzii nu cu mine ; io trebe sa ma "versöhnen" cu ea (teologia) ... am io motivele mele pentru care nu dau socoteala

Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyVin 08 Mai 2009, 12:51

cactus a scris:
zaraza26 a scris:
Citat :

fiks, tu draga ; cred in Dumnezeu si cred in Duhul Sfant...era o kestie in Noul Testament - potzi huli impotriva a tot ce vrei tu DAR NU impotriva Duhului Sfant. Se pare ca NU eu sunt cu punduletzul aiurea... Kiar ca n-am chef de dispute teologice; le pot facde fatza dar am convingerea ca Dumnezeu are nevoie de altceva nu de bla-bla----- Pusici imenshi , tu draga...

Si eu m-am saturat de dispute teologice. Cine a pomenit pe Duhul Sfant? Eiii?doh
Creierul poate fi influentat de campul bioenergetic care poarta informatia gandurilor noastre.
Creierul poate fi influentat prin meditatie yoga si mai ales de cei rauvoitori care practica anumite metode. Aici e un mare semn de intrebare.
Creierul poate fi influentat de campuri electro-magnetice.
Si or mai fi...
Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyVin 08 Mai 2009, 14:12

zaraza26 a scris:
cactus a scris:
zaraza26 a scris:
Citat :

Si eu m-am saturat de dispute teologice. Cine a pomenit pe Duhul Sfant? Eiii?doh
Creierul poate fi influentat de campul bioenergetic care poarta informatia gandurilor noastre.
Creierul poate fi influentat prin meditatie yoga si mai ales de cei rauvoitori care practica anumite metode. Aici e un mare semn de intrebare.
Creierul poate fi influentat de campuri electro-magnetice.
Si or mai fi...
thumb_yello de acord cu tine, frumoasa Zaraza Very Happy !
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptySam 09 Mai 2009, 02:52

zaraza26 a scris:
Emil Condor a scris:
absolut totul în om este coordonat de creier.

Creierul răspunde la toate semnalele ce vin din exterior, e normal - după răspunsul acesta te uitai? Probabil, nu!
Atunci astepti să spun despre faptul că un creier poate fi influentat de anumite substante? Nici răspunsul acesta nu-l asteptai.

Cactus a răspunst: toată fiinta noastră este influentată de Spiritul atoatecuprinzător, dacă asa decide El. Acesta e răspunsul asteptat? smile Probabil, nu!

Late edit: Am citit si mesajele următoare, realizând după ce fel de răspuns te uitai.
Sunt o multime de factori ce pot influenta creierul dar în final, creierul preia comanda si influentează acei factori după cum dictează el.

Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Sam 09 Mai 2009, 03:22, editata de 2 ori
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptySam 09 Mai 2009, 03:08

Cristina a scris:
zuum a scris:
De ce nu? Faptul ca este lovit la cap (si ca trupul nu mai poate sa o faca "vizibila") nu inseamna -automat- ca nu ar mai avea intuitie, nu crezi?
Personal cred că dacă nu există niciun fel de semnale din partea creierului, nici intuitia nu mai functionează. Nu văd cum ar fi diferit...

Citat :
Exista multi nebuni/bolnavi pe lumea asta, care au sclipiri de geniu, care au chiar momente de luciditate si care uneori au o gindire mai profunda si mai sanatoasa chiar decit oameni considerati normali.
Asta este cu totul altceva. Asa văd eu. Dacă sunt gresit, promit să-mi îndrept greseala. mwah!

Citat :
zuum a scris:
Dar suflet, un om care zace in coma de luni de zile ce mai are? Are suflet , intuitie??? Mai e om?
Desigur ca mai e om si un suflet
De acord că este (încă) un suflet viu dar în ce priveste intuitia, nu cred că a mai fost în actiune pe durata comei.

Citat :
exista atitea cazuri in care omul s-a "trezit" din coma, ori acest lucru demonstreaza ca sufletul a fost acolo mereu, doar ca a fost prizonierul unui trup neputincios in a-i oferi ocazia sa se manifeste pe perioada comei.
Da, realizez că tu vorbesti în principal de a fi sau a nu fi un suflet si... ai dreptate.

Eu am rămas cuplat la existenta si disparitia intuitiei. smile

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptySam 09 Mai 2009, 18:30

Emil Condor a scris:
Cristina a scris:
zuum a scris:
De ce nu? Faptul ca este lovit la cap (si ca trupul nu mai poate sa o faca "vizibila") nu inseamna -automat- ca nu ar mai avea intuitie, nu crezi?
Personal cred că dacă nu există niciun fel de semnale din partea creierului, nici intuitia nu mai functionează. Nu văd cum ar fi diferit...

Diferenta este ca: atunci cand un om e in coma nu are intuitie, dar si-o poate recapata. Deci ea exista cumva intr-o stare latenta. O stare, cum e aia... exista ca posibilitate.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptySam 09 Mai 2009, 18:34

Emil Condor a scris:
zuum a scris:
grabillion a scris:
Emil Condor a scris:

De aici a plecat totul... Inseamna ca eu ma gandeam de fapt cum putem shunta creierul. Sa sarim peste ordinele creierului... Si m-am gandit acum la chakrele din Ayurveda, stiinta medicinei orientale. Cele sapte chakre functioneaza independent? De exemplu una din ele e raspunzatoare de o stare exagerata de frica, daca chakra respectiva e aproape inchisa. Ce legatura o mai fi avand creierul in acest caz... daca ii putem spune caz, fiindca ar trebui sa acceptam ceea ce spune Ayurveda.
Sus In jos
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyDum 10 Mai 2009, 07:14

zaraza26 a scris:
Sa sarim peste ordinele creierului... Si m-am gandit acum la chakrele din Ayurveda, stiinta medicinei orientale. .
Noi suntem tributari culturii iudeo-crestine care a marcat civilizatia noastra. Pana acum "stiinta" moderna ne spune ca miscam mana fiindca ordinul pleaca de la creier si la fel orice expresie a fiintei noastre ar fi implicit "dicatata" de creier. Asta este nivelul actual pe care-l cunoastem din studii empirice. Intreaga orientare si filozofie a stiintei merge intr-o singura directie, o directie liniara nu circulara. Noi stim ca 1+1 trebuie sa fie = cu 2 ori se stie ca in alte civilizatii conceptiile despre viata nu functionau asa.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyDum 10 Mai 2009, 08:53

După a mea părere creerul nu este nimic altceva decât "antena de repţie" a mesajelor ce ne vin din Marele Eter necunoscut nouă. Creerul recepţionează mesajul, îl transmite minţii şi mintea îl prelucrează transformându-l în gând. Aşa ajungem să avem intuiţie şi să posedăm, fără să ştim, telepatie. Funcţiile mecanice ale organismului care sunt dirijate tot de creier, provin din liber arbitru. Dacă vreau merg, sar sau mă târăsc. Dar nici într-un caz nu gîndesc pentru că vreau.

cactus
cactus

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 EmptyDum 10 Mai 2009, 09:12

zici tu ceva; creierul este SI o antena dar are si capacitate de a functiona independent si de aici eleganta definitzie a liberului arbitru pe care ai dat-o... fain

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Ce este si cum functioneaza intuitia ?   Ce este si cum functioneaza intuitia ? - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Ce este si cum functioneaza intuitia ?
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: