__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Dulceata de ardei iute | |
|
+6ostrovna Karima zaraza26 aurora Franz Schneider cactus 10 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Dulceata de ardei iute Joi 02 Oct 2008, 13:02 | |
| Unde-i dulceatza Baga dulceatza aia că deja mă ia cu leshin _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Joi 02 Oct 2008, 14:47 | |
| Moamaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Imi lasa gura apa deja ??? Imi curg baleleeeeeeeeeeeeeeeee !!! Care dai asemenea dulceata IMPOSIBILA ca nu mai pot de pofta ! | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Joi 02 Oct 2008, 15:14 | |
| Dulceaţă de ARDEI IUTE
Să nu vă mai las să aşteptaţi! Vroiam să ajung acasă, să văd dacă mai am şi pozele făcute. Dacă le-oi găsi le pun mai târziu. Deci: cantităţi eu nu prea ştiu să dau, dar să zicem cam aşa - 1 kg ardei iute (verde, roşu, galben ... cu cât mai colorat, cu atât mai aspectuos) - ½ l oţet - 1 cană zahăr - 2 linguriţe sare mare Ardeiul iute se spăla şi se taie rondele, pe cât posibil fără seminţe. (eu pun cel tăiat într-o stecuratoare cu găuri mari şi spăl şi spăl şi spăl... cât am răbdare, să se scurgă seminţele; sau mai crestez ardeiul şi scot seminţele) (cine vrea mai puţin iute, poate folosi ardei iute bulgăresc, de-ăla mai decolorat şi mai lung... dar nu prea e iute deloc) Oţetul se fierbe în clocot să se lege un pic cu zahărul (de-aia-i zice "dulceaţă", că se fierbe un sirop ca la dulceaţă, dar nu cu apă şi zahăr, ci din oţet şi zahăr). Se pune şi sarea. (eu fac acest sirop sintr-un litru de oţet şi 1 kg şi cam încă jumate de zahăr, sare după ochi, vreo lingură; siropul care rămâne, strecurat, îl păstrez în sticle, mai pun la salate, sau mai fac încă o porţie de ardei, sau de ardei iute+kapia+gogonele tăiate feliuţe subtiri+ceapa(albă şi roşie) tăiată peştişori) În siropul care clocoteşte, se pun ardeii tăiaţi şi se mai dau câteva clocote. Se pune în borcane fierbinte (sau rece). Mai mult ardei decât sirop, aşa că sigur sirop va mai rămâne. Se foloseşte în orice, ciorbă, mâncăruri, pe post de ketchup, chiar simplu pe pâine, cu mezeluri. Nu este exagerat de iute. Eu îl pun şi în compoziţia de sosuri pe bază de maioneză. Ieri am făcut salată de varză (albă + roşie), şi am acrit-o cu sirop rămas. Am făcut ficăţei de pui cu ceapă şi roşii, peste care am pus şi o lingură de dulceaţă de ardei iute. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Dulceata de ardei iute Joi 02 Oct 2008, 15:23 | |
| Trebuie sa fie delicios! De cativa ani n-am mai avut timp de pus pe iarna prea multe, dar sunt sanse sa revin...de anul viitor! | |
| | | Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Joi 02 Oct 2008, 15:24 | |
| M-ai imbolnavit ! Acu ma sui in masina si plec la ...Hunedoara ! Aurora ! Daca ajung la tine inseamna cu nu mi s-a umplut masina de bale si nu m-am inecat inca ! Am retinut reteta si, cu siguranta, o pun in practica zilele astea. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Joi 02 Oct 2008, 15:32 | |
| - zaraza26 a scris:
- Trebuie sa fie delicios! De cativa ani n-am mai avut timp de pus pe iarna prea multe, dar sunt sanse sa revin...de anul viitor!
Se face ffffffffff repede, eu l-am facut intr-o seara, dupa ora 20.00 m-am apucat. E mai greu cu taiatul ardeiului, eu folosesc neaparat manusi de menaj (de cauciuc). Si e mai greu ca la taiat ceapa, asa pisca la nas si la ochi, si te sufoca chiar. (sotul meu radea de mine, ca anul trecut cand am facut cantitate mai mare, m-am legat la nas cu o esarfa, am incercat sa pun masca cumparata ca alea de le folosesc in spital... barbatu-meu a zis ca pacat ca nu mai are masca aia de razboi de la garzile patriotice | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Joi 02 Oct 2008, 15:35 | |
| - Franz Schneider a scris:
- M-ai imbolnavit !
Acu ma sui in masina si plec la ...Hunedoara ! Aurora ! Daca ajung la tine inseamna cu nu mi s-a umplut masina de bale si nu m-am inecat inca ! Am retinut reteta si, cu siguranta, o pun in practica zilele astea. eu am facut deja asa: - ardei iute colorat - ardei iute bulgaresc + un pic de ardei iute normal - ardei iute + gogonele + ardei kapia + ceapa (rosie si alba) si mai am sirop cu care vreau sa fac niste gogosari taiati in 4-6-8 si opariti doar in sirop si pusi cu sirop la borcan... nu stiu cum or fi, dar asta mai vreau sa incerc. | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Joi 02 Oct 2008, 15:38 | |
| Sunt pe drum spre Hunedoara deja Aurici ! Nici nu am vazut mesajul asta la care iti raspund acum pe fuga !!! | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Joi 02 Oct 2008, 17:58 | |
| Interesanta reteta Aurora,o sa o incerc zilele astea dar eu o sa pun ardei iuti-iuti pt ca noua ne place mult condimentat | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Lun 06 Oct 2008, 23:47 | |
| | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Sam 11 Iul 2009, 11:41 | |
| | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Sam 11 Iul 2009, 11:50 | |
| Interesanta reteta, Aurora ... Desi baietii mei nu se prea omoara cu iutzeala, voi face si eu -mai putin iute, evident- pentru gustul bun si aroma pe care banuiesc ca le va oferi mincarurilor. Multumim frumos ! Dar am o curiozitate: pe caldurile-astea, unde va tineti voi borcanele? Ca noi -in camara- nu avem aer conditionat ... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Dum 12 Iul 2009, 00:43 | |
| Eu folosesc camara din interior pentru chestiile care nu se altereaza. (nu are deloc aerisire camara mea)
In balcon, sotul meu a facut un dulap in perete, capitonat, in care iarna nu ingheata nimic iar vara este temperatura mai scazuta decat afara (fiind peretii) _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Sam 26 Sept 2009, 10:28 | |
| Am facut dulceata de ardei iute. Ai avut dreptate, Aurora, sa fi vrut sa pui poze odata cu reteta. Cand am citit reteta prima data, mi-am imaginat ardeii taiati mai marunt. Asa ca am urmat acest prim impuls si iata ce a iesit. Toata trebusoara a incaput aici. Suc a ramas foarte putin in plus, asa ca am pus tot in borcane. Probabil am avut mai mult de 1 kg de ardei iuti. Am luat din piata din doua locuri. Dintr-un loc 700 de grame, iar dintr-un loc de 1,50 lei, ceea ce mi s-a parut undeva pe la jumate de kg. Acasa am adaugat doi ardei grasi galbeni-portocalii, ca sa asigur culori cat mai variate. Am mancat un pic azi dimineata, pe langa salam. Merge excelent. Am facut din ardei foarte iuti, dar n-am avut probleme la ochi. Numai cand am curatat semintele, am stranutat de numa'-numa'. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Sam 26 Sept 2009, 20:58 | |
| - zaraza26 a scris:
- Am facut dulceata de ardei iute.
Nu te-ai lăsat până nu-ai făcut-o! Arată bine în poze! Oricum, nu sunt convins că o să-i cer sotiei să facă acest tip de dulceată. Să aveti o poftă bună! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Dum 27 Sept 2009, 00:11 | |
| Zara, ti-a iesit foarte frumoasa dulceata.
eu anul asta nu am facut. Am pus ardei iuti rosii, mici, si intregi si taiati. Am tocat un borcan de 800 g de ardei, am crezut ca mor, ma sufocam si tuseam pana nu mai puteam respira (noroc ca nu a fost sotzul acasa, ca nu m-ar fi lasat sa termin treaba). Si m-am legat la nas/gura cu un batic, asa doar am putut termina.
Peste ardei (si intregi si cei tocati) am pus o lingurita de sare si cam de 2-3 degete din borcan, miere. Sunt curioasa cum or sa fie.
Si am facut un ketchup fff picant. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Lun 28 Sept 2009, 08:30 | |
| - Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
Nu te-ai lăsat până nu-ai făcut-o! Arată bine în poze! Oricum, nu sunt convins că o să-i cer sotiei să facă acest tip de dulceată.
Să aveti o poftă bună! Asa cum zicea Aurora, e dulceata doar cu numele. In fond e un sos picant cu ardei cu tot. Sotul meu a inceput sa ma intrebe la ce mai merg. Inseamna ca ii place! | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Lun 28 Sept 2009, 08:36 | |
| - aurora a scris:
- Zara, ti-a iesit foarte frumoasa dulceata.
eu anul asta nu am facut. Am pus ardei iuti rosii, mici, si intregi si taiati. Am tocat un borcan de 800 g de ardei, am crezut ca mor, ma sufocam si tuseam pana nu mai puteam respira (noroc ca nu a fost sotzul acasa, ca nu m-ar fi lasat sa termin treaba). Si m-am legat la nas/gura cu un batic, asa doar am putut termina.
Peste ardei (si intregi si cei tocati) am pus o lingurita de sare si cam de 2-3 degete din borcan, miere. Sunt curioasa cum or sa fie.
Si am facut un ketchup fff picant. Sa spun, sa nu spun... am tocat ardeii iuti fara manusi. N-am folosit manusi pana acum, asa ca mi-am zis ca...oi trai si-oi vedea! Si am vazut!! De vineri seara de cand i-am curatat de seminte si pana duminica noaptea, in cursul careia mi-a trecut de tot, m-au usturat degetele, n-am suportat nici apa calduta, darmite calda. Dar sunt convinsa ca a fost un tratament bun pentru unghii si reumatism - rareori mi se intampla sa ma doara unele articulatii ale palmei. Acuma sa vad cand o sa mai apara durerile! Anul viitor repet tratamentul! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Mar 29 Sept 2009, 02:47 | |
| - zaraza26 a scris:
- Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
...nu sunt convins că o să-i cer sotiei să facă acest tip de dulceată. Asa cum zicea Aurora, e dulceata doar cu numele. Copiindu-l pe Cactus: danke dragă! M-ai luminat. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Mar 29 Sept 2009, 08:31 | |
| | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Mier 30 Sept 2009, 11:58 | |
| Primul borcan e aproape gata de mancat. Pana mergem la fata/pana vine ea aici, tare mi-e teama ca ori n-o sa am ce sa-i dau, ori n-o sa ma indur... Sau pana la viitorii ardei o sa mi se faca un doooor... Mi-a venit ideea, dinainte de a vedea cum se gata borcanul, ideea, zic, sa curat ardeii de seminte cu o lingura/lingurita cu care sa rad ardeii. Eu ardeii i-am taiat pe lung in doua, asa ca va fi usor cu o lingura sa ii curat. Mi-am cumparat manusi ca sa ii tai. Probabil ca nu ii voi taia la fel de marunt, vad eu... important e sa nu ajunga plastic de la manusi in conserva. Haha, feliator de ardei iuti. | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Mier 30 Sept 2009, 14:13 | |
| Sa stiti ca atat am laudat dulceata asta incat am convins-o pe Doina sa o faca. Aseara a terminat-o, Revenim cu poze. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Mier 30 Sept 2009, 14:16 | |
| - nicuvar a scris:
- Sa stiti ca atat am laudat dulceata asta incat am convins-o pe Doina sa o faca. Aseara a terminat-o, Revenim cu poze.
Sa ne spui cum a suportat ardeii iuti. Aurora e mult mai sensibila ca mine la ceea ce ajunge in aer de la ardei. | |
| | | Doina
Numarul mesajelor : 380 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 29/04/2009
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Joi 01 Oct 2009, 13:47 | |
| | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute Joi 01 Oct 2009, 13:53 | |
| Excelent! Mi-a fost dor de postarile tale! Eu am cumparat azi 2 kg de ardei iuti si cativa ardei grasi galben-portocalii. Maine ma ocup de ei. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Dulceata de ardei iute | |
| |
| | | | Dulceata de ardei iute | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |