LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Sorici in saramura EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Sorici in saramura EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Sorici in saramura EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Sorici in saramura EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Sorici in saramura EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Sorici in saramura EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Sorici in saramura EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Sorici in saramura EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Sorici in saramura EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Sorici in saramura EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Sorici in saramura EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Sorici in saramura EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Sorici in saramura EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Sorici in saramura EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Sorici in saramura EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Sorici in saramura EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Sorici in saramura EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Sorici in saramura EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Sorici in saramura EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
curiozitati 1918 padure reclame istorie taieri mediu google romana drumetie efremovivanantonovici nicuvar humanitas brasov CPSF comment-143 politica problema sibiu 1 Popasul Fantasy muzica_traditionala internet Limba 23
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Sorici in saramura I_vote_lcapSorici in saramura I_voting_barSorici in saramura I_vote_rcap 
Emil Condor
Sorici in saramura I_vote_lcapSorici in saramura I_voting_barSorici in saramura I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Sorici in saramura

In jos 
+3
zaraza26
Diaporevomenos
dolion
7 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyDum 03 Mar 2013, 17:17

Frigul de afara inca ne aminteste de sarbatorile de iarna care au trecut, iar din dorinta de a “rememora” mesele festive pe care le-am avut de sarbatori, astazi am decis sa gatesc sorici in saramura. Acest preparat culinar reuseste sa impresioneze fiecare persoana, de la mic la mare, prin gust si originalitate.
Fiind usor de preparat, soriciul in saramura nu necesita o experienta indelungata in bucatarie. Asadar, veti putea sa pregatiti sorici in saramura chiar si daca acesta va reprezenta prima incursiune in bucatarie. Pentru a obtine un preparat culinar exceptional trebuie doar sa puneti pasiune si un “strop” de atentie, iar daca urmati cu exactitate pasii de mai jos cu siguranta veti reusi sa va impresionati membrii familiei.
Soriciul in saramura nu necesita o perioada indelungata de pregatire, trebuie doar sa aveti ingredientele necesare (recomand folosirea unui sorici proaspat). Borcanul in care urmeaza sa tineti soriciul in saramura trebuie sa fie de 800 grame, aveti grija ca acesta sa fie sterilizat inainte de a il folosi.

Mod de preparare:

Pasul 1 – inainte de a incepe pregatirea soriciului pentru saramura trebuie sa verificam daca acesta prezinta urme de par, iar daca acestea exista trebuie sa le inlaturam. Pentru a inlatura parul ramas (in urma parjolirii porcului) putem folosi flacara de la aragaz sau arzatorul pentru Crème brûlée (celebrul desert traditional frantuzesc).
Va recomand sa lasati un strat de 2-3 mm de grasime pe sorici, in acest fel preparatul dumneavoastra va fi mult mai rezistent si bineinteles mai gustos.
Pasul 2 – in continuare trebuie sa taiem soriciul in fasii (felii) la dimensiunile dorite, apoi trebuie sa asezam toate aceste fasii intr-un borcan.
Pasul 3 – usturoiul trebuie curatat bine si taiat in felii subtiri, iar feliile astfel obtinute trebuie puse peste soriciul din borcan.
Pasul 4 – apa pe care urmeaza sa o folosim trebuie incalzita putin, in acest fel atunci cand punem sarea aceasta se va dizolva. Cand sarea s-a dizolvat complet, adaugam amestecul astfel obtinut in borcanul in care avem deja soriciul si usturoiul.
Pasul 5 – punem capacul pe borcan, il inchidem si agitam borcanul. Borcanul inchis ermetic trebuie pus la rece, fie in camara, fie pe balcon (daca acesta este deschis si afara este frig), fie in frigider.
Pasul 6 – Soriciul in saramura va putea fi consumat doar dupa minim 24 de ore, in aceasta perioada acesta se va mura si va “imprumuta” din gustul usturoiului.
Daca puteti, incercati sa tineti la rece borcanul cu soriciul in saramura o perioada mai lunga de timp, chiar si 3-4 zile.
Sorici in saramura Soriciinsaramura610x407

http://www.foodart.ro/aperitive/sorici-in-saramura/

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyDum 03 Mar 2013, 20:40

Citind mesajul tău, am simțit la un moment dat ca sunt supus unei torturi culinare.
Nu, nu e o greșeala de tipar! E adevărat.

Sa trăiești 35 de ani departe de România si sa nu vezi nici măcar in poze, șoricul de porc? Sau măcar sa-l mirosi, sau sa-l mănânci. E asta e tortura curata.

Abia anul trecut și-a făcut mila de mine, un prieten roman si i-a scris soției lui, in Moldova si i-a trimis un pachet cu mălai, carnați, șorici, si carne afumata.
Am făcut amândoi o mămăliga si am mâncat cu ceapa si șorici.

Ce sa va spun, dacă ma întrebai in acel moment, unde ma aflam, nu știam sa-ti răspund. Eram stupefiat.
Atât a durat o zi, doar o zi dar nu o pot uita.

Ma uit acum la borcanul ala cu șorici in saramura, pai asta e stimulent gastronomic, o raritate culinara. Hai lasă ca mi se urca glicemia in sânge si încep iar sa delirez.
Sus In jos
dolion

dolion

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyLun 04 Mar 2013, 07:47

Dia, daca-ti spun ca si pentru mine e o noutate soriciul in saramura, poate nu-ti vine a crede, dar asta e... nu am auzit de asa ceva pana ieri, cand am dat peste reteta; sambata merg in targul de produse si cumpar sorici proaspat si-mi voi face un borcan din ala mare... sa ma satur!
Imi pare rau ca nu-ti pot trimite si tie...

Vizitator
Anonymous

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyLun 04 Mar 2013, 11:04

dolion a scris:
Dia, daca-ti spun ca si pentru mine e o noutate soriciul in saramura, poate nu-ti vine a crede, dar asta e... nu am auzit de asa ceva pana ieri, cand am dat peste reteta; sambata merg in targul de produse si cumpar sorici proaspat si-mi voi face un borcan din ala mare... sa ma satur!
Nici eu n-am mai auzit pana acum de sorici in saramura... Rolling Eyes
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyLun 04 Mar 2013, 11:55

dolion a scris:

Acum nu cred sa mai gasesc in piata sorici, dar la iarna viitoare ma tenteaza sa incerc si eu. Imi placea soriciul. Poate va gusta si sotul meu, cred ca n-a mancat niciodata, niciun fel de sorici. Ca delicatesa, poate il conving...
Dolion, poate scoti la lumina topicul asta la inceputul lui decembrie, sa nu uit! rugă
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
dolion

dolion

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyLun 04 Mar 2013, 12:51

Daca nu uit, cu placere!

dolion

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyLun 04 Mar 2013, 12:53

La voi nu e targ cu produse din gospodaria proprie? La noi, o data pe saptamana, vin de prin sate cu tot felul de preparate, inclusiv sorici proaspat!

zaraza26

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyLun 04 Mar 2013, 12:57

dolion a scris:
La voi nu e targ cu produse din gospodaria proprie? La noi, o data pe saptamana, vin de prin sate cu tot felul de preparate, inclusiv sorici proaspat!

Este piata joia, vin de prin sate, dar nu stiu daca aduc sorici acum, daca nu e sezon. Aici e cererea mica, la voi e oras mare, altceva! Si acum nu ma apuc sa fac sorici in saramura, chiar nu mi-as convinge sotul sa guste...
Cine vrea sorici aici asteapta Craciunul, daca nu are porc sa taie! Wink cred...
Sus In jos
Diaporevomenos

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyLun 04 Mar 2013, 15:23

Eu cred ca la iarna, înainte de Crăciun, când se taie porcii, ma lipesc eu de cineva sa-mi trimită si mie șorici in saramura la borcan.

Zaraza dacă soțul tău nu mai mâncat vreo data, afla ca nevasta-mea nu a văzut vreo data asa ceva. Nici prin gând nu putea sa-i treacă ca se mănâncă șoricul la porc.

Cred ca cu criza asta nenorocita aici in Grecia, o sa mănânce greci nu numai șoricu, dar si unghiile de la porc.
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyLun 04 Mar 2013, 15:57

Dia ce bun e soricul proaspat,iamiii mwah!
Offf din pacate eu anul acesta nici nu am putut sa gust si nimic din porcul taiat la tara Sad
Atunci mi-era deja rau Sad
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyLun 04 Mar 2013, 23:28

Aici vorbiti despre subiecte străine mie: mâncatul soriciului!
Nicicând nu m-am avântat la el.
Normal că l-am gustat de câteva ori atunci când tăiam porcii prin România dar nu mi-a rămas niciodată gândul la el.
No, să le fie de bine celor ce-l iubesc si-l mănâncă cu poftă!

ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyLun 04 Mar 2013, 23:32

Multumesc de gindurile bune,no dara in ultimul timp nu m-am mai dat in vint
dupa soric sau in general porc mwah!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 08:35

ostrovna a scris:
Dia ce bun e soricul proaspat,iamiii mwah!
Offf din pacate eu anul acesta nici nu am putut sa gust si nimic din porcul taiat la tara Sad
Atunci mi-era deja rau Sad

Lasa, Geta, nu tot ce numim bun e si sanatos! Ne-am invatat sa socotim ce e bun dupa ce ne zice limba... Ce stie limba?? Nu mai apreciem o mancare simpla si naturala... iar organismul pana la urma se imbolnaveste, caci el astfel striga dupa o alimentatie usoara, vie.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 08:36

ostrovna a scris:
Multumesc de gindurile bune,no dara in ultimul timp nu m-am mai dat in vint
dupa soric sau in general porc mwah!

Asa deci... mwah!
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 10:03

Emil Condor a scris:
Aici vorbiti despre subiecte străine mie: mâncatul soriciului!
Nicicând nu m-am avântat la el.
Normal că l-am gustat de câteva ori atunci când tăiam porcii prin România dar nu mi-a rămas niciodată gândul la el.
No, să le fie de bine celor ce-l iubesc si-l mănâncă cu poftă!
Este foarte bun la racitura pentru ca o incheaga. Eu la sfarsit il scot mereu, nu-l las in farfurii.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 10:06

zaraza26 a scris:
...
Lasa, Geta, nu tot ce numim bun e si sanatos! Ne-am invatat sa socotim ce e bun dupa ce ne zice limba... Ce stie limba?? Nu mai apreciem o mancare simpla si naturala... iar organismul pana la urma se imbolnaveste, caci el astfel striga dupa o alimentatie usoara, vie.
De simplu, e foarte simplu soriciul. Nu e viu, asta clar. Dar nu stiu ce mancare e vie...? Poate doar stridiile...
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 10:23

Mihaela a scris:
zaraza26 a scris:
...
De simplu, e foarte simplu soriciul. Nu e viu, asta clar. Dar nu stiu ce mancare e vie...? Poate doar stridiile...

Plantele, legumele, fructele, culese cu dragoste si cat mai proaspete.

O fi mai usor sa culegi cu dragoste niste plante, decat sa tai cu dragoste un porc.
Sus In jos
Diaporevomenos

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 12:18

zaraza26 a scris:
Mihaela a scris:
zaraza26 a scris:
...

O fi mai usor sa culegi cu dragoste niste plante, decat sa tai cu dragoste un porc.

Intradevar fructele si legumele sunt cel mai sănătoase alimente, dar si ele sunt contaminate de îngrășămintele cu care sunt îmbibate. Toate alimentele sunt sacrificate pe altarul câștigului tot mai mare.

Asa ca nimic numai e ca pe timpuri. Toate produsele urmăresc numai câștigul rapid, nicidecum sănătatea consumatorilor de care nu se interesează nimeni.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 12:21

Diaporevomenos a scris:
zaraza26 a scris:
Mihaela a scris:
zaraza26 a scris:
...

Intradevar fructele si legumele sunt cel mai sănătoase alimente, dar si el sunt contaminate de îngrășămintele cu care sunt îmbibate. Toate alimentele sunt sacrificate pe altarul câștigului tot mai mare.

Asa ca nimic numai e ca pe timpuri. Toate produsele urmăresc numai câștigul rapid, nicidecum sănătatea consumatorilor de care nu se interesează nimeni.

Eu sunt convinsa ca un organism care nu abuzeaza de produse din comert si traieste in pace si armonie, este in stare sa elimine substantele nocive din fructe si legume.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 12:22

zaraza26 a scris:
Mihaela a scris:
zaraza26 a scris:
...

Culese inseamna sa le rupi, sau sa le tai cu un cutit. Adica sa le omori. Cu dragoste. ..
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 12:34

Mihaela a scris:
zaraza26 a scris:
Mihaela a scris:
zaraza26 a scris:
...

Culese inseamna sa le rupi, sau sa le tai cu un cutit. Adica sa le omori. Cu dragoste. ..

Moartea e un termen creat de om. Nu exista moarte, ci trecere in alt plan existential. Ceea ce numim moarte la plante e un proces firesc, pentru care au fost create. Iti ceri iertare, le multumesti, le rupi/tai. Vei avea beneficii maxime consumand asa ceva.

Si soriciul e viu, o data porcul nemaiexistand, partile componente incep sa se descompuna, prin activitatea unor organisme unicelulare etc. Laughing
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 16:01

zaraza26 a scris:
...
Moartea e un termen creat de om. Nu exista moarte, ci trecere in alt plan existential. Ceea ce numim moarte la plante e un proces firesc, pentru care au fost create. Iti ceri iertare, le multumesti, le rupi/tai. Vei avea beneficii maxime consumand asa ceva.

Si soriciul e viu, o data porcul nemaiexistand, partile componente incep sa se descompuna, prin activitatea unor organisme unicelulare etc. Laughing
Eu nu ma refeream la moarte si la planuri existentiale. rugă omg! Ci doar voiam sa-ti spun ca mancarea nu poate fi vie. Nu poti sa bagi un porc viu in gura, o gaina vie sau un peste viu. Si nici un mar sau o para sau un strugure decat dupa ce il tai/separi - adica mai intai il faci sa nu mai fie viu. Adica remarca mea era doar vis-a-vis de alimentatie vie.

zaraza26 a scris:

...o alimentatie usoara, vie.
Sus In jos
Diaporevomenos

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 16:12

Prea multa filosofie.
Dar foarte interesanta.
Măcar sa prezinte interes in domeniul filosofiei discuțiile noastre si sa postam la nivelul acesta.
Dar din păcate cu toți ne mulțumim sa tratam subiecte superficiale si relaxante. Inclusiv eu.

Spun asta pentru ca intrade-var e pierdere de timp si timpul începe sa devina prețios.
E buna relaxarea, pentru ca ne relaxează, dar rămânem corigenți dacă nu si nu repetenți in domenii importante legate de viata nostra.

Cum ar fi viata, pe ca re o trăim la nimereala si fără nici un sens.

Mi-a plăcut mesajul lui zaraza referitor la moarte...
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 17:26

Filozofiile sunt mult mai interesante la prepararea soriciului de unde nu ar trebui sa lipseasca. Si mai ales: unde se duce soriciul si/sau salata dupa... moarte (a se citi dupa ingurgitare), in ce plan existential s-or fi ducand???. mai ales dupa ce trec de intestin???? Asta e intr-adevar interesant. Sorici in saramura 876722 so funny! lol!

Sus In jos
lutra vulgaris

lutra vulgaris

Numarul mesajelor : 1164
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti - Romania
Data de inscriere : 18/05/2010

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura EmptyMar 05 Mar 2013, 18:06

Mai Dia, pii daca vroiai sa manci sorice de ce nu mi-ai spus pana acum? Cum am facut atunci pachet cu mamaliguta si sarmale, faceam altul cu sorice de porc. Ca asa mi s-a luat de el si de carnea de porc anul asta....

Sorici in saramura Empty
MesajSubiect: Re: Sorici in saramura   Sorici in saramura Empty

Sus In jos

Sorici in saramura
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SANATATE :: ARTA CULINARA :: APERITIVE-
Mergi direct la: