Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Musaca de vinete Dum 03 Mar 2013, 17:05
O reteta de musaca de vinete care se prepara mult mai usor in comparatie cu felurile de musaca autentice (cea de cartofi sau cea greceasca), deoarece nu se mai foloseste sosul bechamel si nici pasta de morcovi, ceapa sau usturoiul.
Mod de preparare musaca de vinete
Pasul 1 – intr-o tigaie cu ulei incins se adauga ceapa tocata fin. Pasul 2 – dupa ce s-a calit bine ceapa, se adauga carnea tocata si se lasa sa se rumeneasca, pana cand primeste o culoare maronie. Pasul 3 – se adauga sosul de rosii peste carnea tocata si se incorporeaza bine, pana cand devine o pasta omogena. Pasul 4 – se adauga sarea, piperul, cimbrul si chimenul si se lasa sa prinda gust. Gustam compozitia daca este suficient de condimentata si apoi luam tigaia de pe foc. Pasul 5 – taiem vinetele felii groase de aproximativ 1 cm. Pasul 6 – intr-o cratita punem ulei la incins pentru a putea praji feliile de vinete. Pasul 7 – inainte de a pune feliile de vinete la prajit verificam ca uleiul sa fie bine incins, apoi punem 1,2,3 buc de vinete, dar nu le prajim mai mult de 3 min deoarece ele se vor gati si la cuptor. Pasul 8 – asezam feliile de vinete pe un prosop de hartie pentru a se scurge excesul de ulei. Pasul 9 – deoarece vanata absoarbe mult ulei, nu este nevoie sa mai ungem (cu ulei sau unt) recipientul in care punem straturile. Pasul 10 – dupa ce am pus 2-3 straturi din fiecare (vanata/carne), radem deasupra cascavalul si bagam tava in cuptor timp de aproximativ 20 de min. Pasul 11 – cand s-a aramit cascavalul, scoatem tava de la cuptor si o lasam sa se odihneasca.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Musaca de vinete Dum 03 Mar 2013, 17:28
Am uitat ceva...
Ingrediente
Vanata – 3 buc medii Ceapa – 2 buc potrivite Sos de rosii – 300 ml Carne tocata- 800 g ( poate sa fie amestec: porc cu vita, sau simpla: de porc sau de vita) Cascaval – 300 g Sare Piper Cimbru Chimen
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: Musaca de vinete Dum 03 Mar 2013, 18:44
Cea mai buna mancare ( pentru mine) e cea de ( sau) cu, vinete. Una din specialitatile grecesti este: Imambaildi.
Denumirea si rețeta provine din timpul ocupației otomane de la turci. Se spune ca Imamul ( preot musulman turc) a venit acasă si soția lui ia făcut mâncarea aceasta cu vinete. Când a intrat in casa turcu si a mirosit mâncarea si a leșinat. Nevasta-sa a ieșit in strada si a început sa scrige ; Imambaidi, Imambaildi. Ceea ce înseamna Imamul ( preotul) a leșinat.
Imam= preot turc baygınlık= leșinat
Femeile care au ajutat să-și revină imamul au numit mâncarea: Imambaildin.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: Musaca de vinete Dum 03 Mar 2013, 21:02
Doamne ce-mi plac mie barbatii care gatesc sau se pricep la arta culinara !!
lutra vulgaris
Numarul mesajelor : 1164 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti - Romania Data de inscriere : 18/05/2010
Subiect: Re: Musaca de vinete Mar 05 Mar 2013, 18:00
si eu, si eu! mi s-a luat de atata gatit in ultima vreme. asa as vrea sa ma duc sa ma asez undeva sa comand si sa manc. am impresia ca put toata ziua numai a mancare. pt mine e un calvar sa gatesc mereu.
_____________________
apocalyptica
Numarul mesajelor : 696 Data de inscriere : 17/11/2012
Subiect: Re: Musaca de vinete Sam 09 Mar 2013, 06:14
Mihaela a scris:
Doamne ce-mi plac mie barbatii care gatesc sau se pricep la arta culinara !!
înainte sau după o rugăciune?
_____________________
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Musaca de vinete Sam 09 Mar 2013, 17:52
500 gr carne tocata de porc ( se poate amestec vita) 6 linguri ulei 1 ceapa mare alba 1 kg vinete 2 rosii potrivit de mari (300 gr) 2 oua 100 gr smantana 25% 50 gr cascaval/ parmezan frunze de patrunjel verde 30 gr pesmet sare, piper Se curata vinetele de coaja (optional), se taie rondele sau pe diagonala de 3 mm, se sareaza si se lasa 15 min sa se scurga de zeama amaruie ce lasa, intre timp ne ocupam de compozitia de carne. Incingem 3 linguri de ulei, adaugam carnea tocata, lasam 2-3 min, apoi adaugam ceapa tocata marunt, adaugam sare, piper si verdeata tocata si lasam sa scada. Dupa ce a scazut, lasam sa se raceasca si adaugam un ou batut la compozitia de carne racita si amestecam. Se unge un vas termorezistent cu restul de ulei si se presara pesmetul, se aseaza felii de vinete scurse de zeama si sterse cu un servetel de bucatarie (daca preferati, le spalati sub un jet de apa rece), apoi jumatate din compozitia de carne tocata, asezam felii de rosii taiate, tot de 3 mm, apoi iar un rand de vinete, restul de carne, asezam iar vinete si ultimul strat de rosii. Acoperim cu o folie de aluminiu, facem cateva gaurele si coacem in cuptorul incalzit, 30 min. Dupa acea scoatem, luam folia si batem un ou cu smantana, turnam peste musacaua noastra si presaram cu cascaval sau parmezan ras. Introducem la cuptor inca 10-15 min. Va asigur ca veti manca cu multa pofta!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Musaca de vinete Sam 09 Mar 2013, 17:58
lutra vulgaris a scris:
...am impresia ca put toata ziua numai a mancare. pt mine e un calvar sa gatesc mereu.
Asta îmi readuce în memorie o întâmplare veche de doar două zile: eram cu sotia si fata noastră la restaurant unde, deja servisem masa când o chelnerită a scăpat o cescută cu sos chiar lângă noi. Fata mea a fost stropită cu otet de sus până jos. A venit seful localului si si-a cerut scuze, aproape plângând: „Vă rog să ne iertati si uitati de plata consumatiei!”
După ce am iesit le-am spus fetelor: data viitoare trag eu cescuta de pe tavă!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
apocalyptica
Numarul mesajelor : 696 Data de inscriere : 17/11/2012
Subiect: Re: Musaca de vinete Dum 10 Mar 2013, 09:23
Emil Condor a scris:
După ce am iesit le-am spus fetelor: data viitoare trag eu cescuta de pe tavă!
manelistu-i... tot manelist, indiferent în ce colț al planetei a dat bir cu fugiții
_____________________
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Musaca de vinete Dum 10 Mar 2013, 14:48
În urma experientei avută cu cei bolnavi mental, am învătat un lucru: orice glumă, ei o iau în serios.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: Musaca de vinete Dum 10 Mar 2013, 17:19
Emil Condor a scris:
În urma experientei avută cu cei bolnavi mental, am învătat un lucru: orice glumă, ei o iau în serios.
La un Spital de nebuni un pacient trage dupa el cu cordonul halatului, un papuc si il striga cutu-cutu. O doctorita ii zice: -Vai dom-le ce catel frumos aveti? -Nu vezi proasto, ca-i papuc?