LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Musaca de vinete EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Musaca de vinete EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Musaca de vinete EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Musaca de vinete EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Musaca de vinete EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Musaca de vinete EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Musaca de vinete EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Musaca de vinete EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Musaca de vinete EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Musaca de vinete EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Musaca de vinete EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Musaca de vinete EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Musaca de vinete EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Musaca de vinete EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Musaca de vinete EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Musaca de vinete EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Musaca de vinete EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Musaca de vinete EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Musaca de vinete EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
sibiu nicuvar 23 muzica_traditionala CPSF 1918 taieri 1 comment-143 drumetie mediu efremovivanantonovici reclame Limba curiozitati google humanitas brasov problema romana Fantasy Popasul politica padure istorie internet
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Musaca de vinete I_vote_lcapMusaca de vinete I_voting_barMusaca de vinete I_vote_rcap 
Emil Condor
Musaca de vinete I_vote_lcapMusaca de vinete I_voting_barMusaca de vinete I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Musaca de vinete

In jos 
5 participanți
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Musaca de vinete Empty
MesajSubiect: Musaca de vinete   Musaca de vinete EmptyDum 03 Mar 2013, 17:05

O reteta de musaca de vinete care se prepara mult mai usor in comparatie cu felurile de musaca autentice (cea de cartofi sau cea greceasca), deoarece nu se mai foloseste sosul bechamel si nici pasta de morcovi, ceapa sau usturoiul.

Mod de preparare musaca de vinete

Pasul 1 – intr-o tigaie cu ulei incins se adauga ceapa tocata fin.
Pasul 2 – dupa ce s-a calit bine ceapa, se adauga carnea tocata si se lasa sa se rumeneasca, pana cand primeste o culoare maronie.
Pasul 3 – se adauga sosul de rosii peste carnea tocata si se incorporeaza bine, pana cand devine o pasta omogena.
Pasul 4 – se adauga sarea, piperul, cimbrul si chimenul si se lasa sa prinda gust. Gustam compozitia daca este suficient de condimentata si apoi luam tigaia de pe foc.
Pasul 5 – taiem vinetele felii groase de aproximativ 1 cm.
Pasul 6 – intr-o cratita punem ulei la incins pentru a putea praji feliile de vinete.
Pasul 7 – inainte de a pune feliile de vinete la prajit verificam ca uleiul sa fie bine incins, apoi punem 1,2,3 buc de vinete, dar nu le prajim mai mult de 3 min deoarece ele se vor gati si la cuptor.
Pasul 8 – asezam feliile de vinete pe un prosop de hartie pentru a se scurge excesul de ulei.
Pasul 9 – deoarece vanata absoarbe mult ulei, nu este nevoie sa mai ungem (cu ulei sau unt) recipientul in care punem straturile.
Pasul 10 – dupa ce am pus 2-3 straturi din fiecare (vanata/carne), radem deasupra cascavalul si bagam tava in cuptor timp de aproximativ 20 de min.
Pasul 11 – cand s-a aramit cascavalul, scoatem tava de la cuptor si o lasam sa se odihneasca.
Musaca de vinete Muscadevinete

Se serveste calda!

Pofta buna!

http://www.foodart.ro/mancaruri-cu-carne/musaca-de-vinete/

dolion

Musaca de vinete Empty
MesajSubiect: Re: Musaca de vinete   Musaca de vinete EmptyDum 03 Mar 2013, 17:28

Am uitat ceva...

Ingrediente

Vanata – 3 buc medii
Ceapa – 2 buc potrivite
Sos de rosii – 300 ml
Carne tocata- 800 g ( poate sa fie amestec: porc cu vita, sau simpla: de porc sau de vita)
Cascaval – 300 g
Sare
Piper
Cimbru
Chimen

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

Musaca de vinete Empty
MesajSubiect: Re: Musaca de vinete   Musaca de vinete EmptyDum 03 Mar 2013, 18:44

Cea mai buna mancare ( pentru mine) e cea de ( sau) cu, vinete.
Una din specialitatile grecesti este: Imambaildi.

Denumirea si rețeta provine din timpul ocupației otomane de la turci.
Se spune ca Imamul ( preot musulman turc) a venit acasă si soția lui ia făcut mâncarea aceasta cu vinete.
Când a intrat in casa turcu si a mirosit mâncarea si a leșinat.
Nevasta-sa a ieșit in strada si a început sa scrige ; Imambaidi, Imambaildi. Ceea ce înseamna Imamul ( preotul) a leșinat.

Imam= preot turc
baygınlık= leșinat

Femeile care au ajutat să-și revină imamul au numit mâncarea: Imambaildin.

Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

Musaca de vinete Empty
MesajSubiect: Re: Musaca de vinete   Musaca de vinete EmptyDum 03 Mar 2013, 21:02

Doamne ce-mi plac mie barbatii care gatesc sau se pricep la arta culinara !! love
Sus In jos
lutra vulgaris

lutra vulgaris

Numarul mesajelor : 1164
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti - Romania
Data de inscriere : 18/05/2010

Musaca de vinete Empty
MesajSubiect: Re: Musaca de vinete   Musaca de vinete EmptyMar 05 Mar 2013, 18:00

si eu, si eu! mi s-a luat de atata gatit in ultima vreme. asa as vrea sa ma duc sa ma asez undeva sa comand si sa manc. am impresia ca put toata ziua numai a mancare. pt mine e un calvar sa gatesc mereu.

apocalyptica

Numarul mesajelor : 696
Data de inscriere : 17/11/2012

Musaca de vinete Empty
MesajSubiect: Re: Musaca de vinete   Musaca de vinete EmptySam 09 Mar 2013, 06:14

Mihaela a scris:
Doamne ce-mi plac mie barbatii care gatesc sau se pricep la arta culinara !! love
înainte sau după o rugăciune? Laughing

dolion

Musaca de vinete Empty
MesajSubiect: Re: Musaca de vinete   Musaca de vinete EmptySam 09 Mar 2013, 17:52

500 gr carne tocata de porc ( se poate amestec vita)
6 linguri ulei
1 ceapa mare alba
1 kg vinete
2 rosii potrivit de mari (300 gr)
2 oua
100 gr smantana 25%
50 gr cascaval/ parmezan
frunze de patrunjel verde
30 gr pesmet
sare, piper
Se curata vinetele de coaja (optional), se taie rondele sau pe diagonala de 3 mm, se sareaza si se lasa 15 min sa se scurga de zeama amaruie ce lasa, intre timp ne ocupam de compozitia de carne.
Incingem 3 linguri de ulei, adaugam carnea tocata, lasam 2-3 min, apoi adaugam ceapa tocata marunt, adaugam sare, piper si verdeata tocata si lasam sa scada. Dupa ce a scazut, lasam sa se raceasca si adaugam un ou batut la compozitia de carne racita si amestecam.
Se unge un vas termorezistent cu restul de ulei si se presara pesmetul, se aseaza felii de vinete scurse de zeama si sterse cu un servetel de bucatarie (daca preferati, le spalati sub un jet de apa rece), apoi jumatate din compozitia de carne tocata, asezam felii de rosii taiate, tot de 3 mm, apoi iar un rand de vinete, restul de carne, asezam iar vinete si ultimul strat de rosii. Acoperim cu o folie de aluminiu, facem cateva gaurele si coacem in cuptorul incalzit, 30 min. Dupa acea scoatem, luam folia si batem un ou cu smantana, turnam peste musacaua noastra si presaram cu cascaval sau parmezan ras. Introducem la cuptor inca 10-15 min.
Va asigur ca veti manca cu multa pofta!
Musaca de vinete Muacazilahi

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Musaca de vinete Empty
MesajSubiect: Re: Musaca de vinete   Musaca de vinete EmptySam 09 Mar 2013, 17:58

lutra vulgaris a scris:
...am impresia ca put toata ziua numai a mancare. pt mine e un calvar sa gatesc mereu.
Asta îmi readuce în memorie o întâmplare veche de doar două zile:
eram cu sotia si fata noastră la restaurant unde, deja servisem masa când o chelnerită a scăpat o cescută cu sos chiar lângă noi. Fata mea a fost stropită cu otet de sus până jos. A venit seful localului si si-a cerut scuze, aproape plângând:
„Vă rog să ne iertati si uitati de plata consumatiei!”

După ce am iesit le-am spus fetelor: data viitoare trag eu cescuta de pe tavă! Laughing

apocalyptica

apocalyptica

Numarul mesajelor : 696
Data de inscriere : 17/11/2012

Musaca de vinete Empty
MesajSubiect: Re: Musaca de vinete   Musaca de vinete EmptyDum 10 Mar 2013, 09:23

Emil Condor a scris:
După ce am iesit le-am spus fetelor: data viitoare trag eu cescuta de pe tavă! Laughing
manelistu-i... tot manelist, indiferent în ce colț al planetei a dat bir cu fugiții Laughing

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Musaca de vinete Empty
MesajSubiect: Re: Musaca de vinete   Musaca de vinete EmptyDum 10 Mar 2013, 14:48

În urma experientei avută cu cei bolnavi mental, am învătat un lucru:
orice glumă, ei o iau în serios.

Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

Musaca de vinete Empty
MesajSubiect: Re: Musaca de vinete   Musaca de vinete EmptyDum 10 Mar 2013, 17:19

Emil Condor a scris:
În urma experientei avută cu cei bolnavi mental, am învătat un lucru:
orice glumă, ei o iau în serios.

La un Spital de nebuni un pacient trage dupa el cu cordonul halatului, un papuc si il striga cutu-cutu.
O doctorita ii zice:
-Vai dom-le ce catel frumos aveti?
-Nu vezi proasto, ca-i papuc?

Buna ziua Delta!
Sus In jos
Continut sponsorizat

Musaca de vinete Empty
MesajSubiect: Re: Musaca de vinete   Musaca de vinete Empty

Sus In jos

Musaca de vinete
Sus 
Pagina 1 din 1