__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Racituri | |
| | Autor | Mesaj |
---|
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Racituri Dum 30 Dec 2012, 12:52 | |
| Racituri din Bucovina Timp de preparare: 7 ore (complexitate redusa) Ingrediente: 6 labute de porc 1 ciolan porc (proaspete) 2 frunze dafin 1 lingurita boabe piper sare 1 capatana usturoi 1 ceapa alba. Mod de preparare: Labutele si ciolanul le-am parlit la aragaz dupa care le-am curatat foarte bine apoi le-am lasat in apa cu sare vreo 2 ore, ca sa iasa sangele din carnita si sa obtinem un preparat limpede. Punem carnea la fiert intr-o oala mare la foc potrivit. Intotdeauna apa sa treaca peste carne cu vreo 3 degete. Cand incepe sa fiarba, pazim oala si spumam. Dupa ce nu mai rezulta spuma, fierbem oala la foc moale. Adaugam foile de dafin, piperul si ceapa intreaga cu putina codita sa nu se imprastie in oala. Potrivim de sare, dar atentie nu prea multa, pentru ca fiertura se mai sareaza si cu mujdeiul pe care il adaugam la momentul potrivit. Fierbem carnea pana se desprinde usor de pe oase. Facem un test cu putina zeama, pe care o punem in frigider cateva minute (intr-o cescuta punem o lingura de zeama) si daca zeama se incheaga procesul de fierbere e incheiat. Intre timp curatam usturoiul si pregatim un mujdei gros pe care il adaugam in oala cu cateva minute inainte de a stinge focul, cand suntem atenti si la gustul de sare. Se scoate carnea si se aseaza in farfuriile pregatite deja pe masa (oasele ce se desprind nu le asezam in farfurii). Zeama se strecoara printr-o sita in alta oala curata si apoi cu polonicul se toarna in fiecare farfurie peste carne. Se pun farfuriile in loc racoros sa se inchege piftia. Se servesc cu putin piper alaturi de ceapa rosie si un pahar de vin bun. http://www.inbucovina.ro/bucovina-bio/racituri/ _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Racituri Dum 30 Dec 2012, 14:51 | |
| - dolion a scris:
- Racituri din Bucovina
...
Bune! Am facut si eu, aproximativ dupa aceeasi reteta. Mai putin ceapa de deasupra. Dar am uitat sa fac poze. |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Racituri Dum 30 Dec 2012, 19:23 | |
| Păi, ceapa aceea, cred că a fost pusă doar ca decoratie. Cât usturoi e în ea, cred că ajunge să nu mai fie nevoie si de ceapă. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Racituri Dum 30 Dec 2012, 19:47 | |
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Racituri Dum 30 Dec 2012, 19:53 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Racituri Dum 30 Dec 2012, 21:59 | |
| Mihaela, ai si vinul rosu? Ceapa rosie e mai usor de gasit, dar un vin rosu de "buturuga" (de ce-i va zice asa, nu stiu!), e mai greu de gasit... ma refer la calitatea lui. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Vizitator Vizitator
| | | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Racituri Dum 30 Dec 2012, 22:38 | |
| Eu cred că o să mă delectez cu un Muscat Ottonel. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Vizitator Vizitator
| | | | dyaname
Numarul mesajelor : 4 Varsta : 38 Localizare : bacau Data de inscriere : 09/01/2013
| Subiect: Re: Racituri Mier 09 Ian 2013, 16:13 | |
| ioi, ce bine arata racitura! cand eram mica nu-mi placea, dar acum sunt innebunita dupa ea! nefiind pe gustul meu inainte nu ma uitam la mama cum o face, acum caut disperata retete pe net sa vad cum se face. zice-ti ca e buna reteta asta? merita incercata? | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Racituri | |
| |
| | | | Racituri | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |