LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


Pace!
 
AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Racituri EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Racituri EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Racituri EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Racituri EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Racituri EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Racituri EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Racituri EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Racituri EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Racituri EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Racituri EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Racituri EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Racituri EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Racituri EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Racituri EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Racituri EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Racituri EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Racituri EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Racituri EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Racituri EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
sibiu humanitas taieri politica CPSF internet Limba drumetie padure nicuvar curiozitati 23 brasov istorie Popasul comment-143 efremovivanantonovici mediu reclame romana problema 1 Fantasy muzica_traditionala 1918 google
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Racituri I_vote_lcapRacituri I_voting_barRacituri I_vote_rcap 
Emil Condor
Racituri I_vote_lcapRacituri I_voting_barRacituri I_vote_rcap 
abbilbal
Racituri I_vote_lcapRacituri I_voting_barRacituri I_vote_rcap 
ostrovna
Racituri I_vote_lcapRacituri I_voting_barRacituri I_vote_rcap 
zaraza26
Racituri I_vote_lcapRacituri I_voting_barRacituri I_vote_rcap 
Anahoret
Racituri I_vote_lcapRacituri I_voting_barRacituri I_vote_rcap 
aurora
Racituri I_vote_lcapRacituri I_voting_barRacituri I_vote_rcap 
Cristina
Racituri I_vote_lcapRacituri I_voting_barRacituri I_vote_rcap 
Ion
Racituri I_vote_lcapRacituri I_voting_barRacituri I_vote_rcap 
zuum
Racituri I_vote_lcapRacituri I_voting_barRacituri I_vote_rcap 
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 

 


Rechercher Cautare avansata

 

 Racituri

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
dolion

dolion


Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Racituri Empty
MesajSubiect: Racituri   Racituri EmptyDum 30 Dec 2012, 12:52

Racituri din Bucovina

Racituri Racituri



Timp de preparare:
7 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
6 labute de porc
1 ciolan porc (proaspete)
2 frunze dafin
1 lingurita boabe piper
sare
1 capatana usturoi
1 ceapa alba.

Mod de preparare:
Labutele si ciolanul le-am parlit la aragaz dupa care le-am curatat foarte bine apoi le-am lasat in apa cu sare vreo 2 ore, ca sa iasa sangele din carnita si sa obtinem un preparat limpede. Punem carnea la fiert intr-o oala mare la foc potrivit. Intotdeauna apa sa treaca peste carne cu vreo 3 degete. Cand incepe sa fiarba, pazim oala si spumam. Dupa ce nu mai rezulta spuma, fierbem oala la foc moale. Adaugam foile de dafin, piperul si ceapa intreaga cu putina codita sa nu se imprastie in oala. Potrivim de sare, dar atentie nu prea multa, pentru ca fiertura se mai sareaza si cu mujdeiul pe care il adaugam la momentul potrivit. Fierbem carnea pana se desprinde usor de pe oase. Facem un test cu putina zeama, pe care o punem in frigider cateva minute (intr-o cescuta punem o lingura de zeama) si daca zeama se incheaga procesul de fierbere e incheiat. Intre timp curatam usturoiul si pregatim un mujdei gros pe care il adaugam in oala cu cateva minute inainte de a stinge focul, cand suntem atenti si la gustul de sare. Se scoate carnea si se aseaza in farfuriile pregatite deja pe masa (oasele ce se desprind nu le asezam in farfurii). Zeama se strecoara printr-o sita in alta oala curata si apoi cu polonicul se toarna in fiecare farfurie peste carne. Se pun farfuriile in loc racoros sa se inchege piftia.
Se servesc cu putin piper alaturi de ceapa rosie si un pahar de vin bun.

http://www.inbucovina.ro/bucovina-bio/racituri/

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous



Racituri Empty
MesajSubiect: Re: Racituri   Racituri EmptyDum 30 Dec 2012, 14:51

dolion a scris:
Racituri din Bucovina
...
Bune! eat Am facut si eu, aproximativ dupa aceeasi reteta. Mai putin ceapa de deasupra. Dar am uitat sa fac poze. Crying or Very sad
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor


Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Racituri Empty
MesajSubiect: Re: Racituri   Racituri EmptyDum 30 Dec 2012, 19:23

Păi, ceapa aceea, cred că a fost pusă doar ca decoratie.
Cât usturoi e în ea, cred că ajunge să nu mai fie nevoie si de ceapă.

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous



Racituri Empty
MesajSubiect: Re: Racituri   Racituri EmptyDum 30 Dec 2012, 19:47

Very Happy Da, ceapa este de decor. Se asorteaza foarte frumos cu fata de masa. Laughing Laughing
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor


Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Racituri Empty
MesajSubiect: Re: Racituri   Racituri EmptyDum 30 Dec 2012, 19:53

Laughing Laughing

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
dolion

dolion


Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Racituri Empty
MesajSubiect: Re: Racituri   Racituri EmptyDum 30 Dec 2012, 21:59

Mihaela, ai si vinul rosu? Ceapa rosie e mai usor de gasit, dar un vin rosu de "buturuga" (de ce-i va zice asa, nu stiu!), e mai greu de gasit... ma refer la calitatea lui.

_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous



Racituri Empty
MesajSubiect: Re: Racituri   Racituri EmptyDum 30 Dec 2012, 22:29

dolion a scris:
Mihaela, ai si vinul rosu? Ceapa rosie e mai usor de gasit, dar un vin rosu de "buturuga" (de ce-i va zice asa, nu stiu!), e mai greu de gasit... ma refer la calitatea lui.
Am avut Dolion. Roze. Ala imi place mie cel mai mult, si sa fie si dulce. oh da! dance
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor


Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Racituri Empty
MesajSubiect: Re: Racituri   Racituri EmptyDum 30 Dec 2012, 22:38

Eu cred că o să mă delectez cu un Muscat Ottonel. noroc!

_____________________
_____________________
Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous



Racituri Empty
MesajSubiect: Re: Racituri   Racituri EmptyDum 30 Dec 2012, 23:15

Emil Condor a scris:
Eu cred că o să mă delectez cu un Muscat Ottonel. noroc!
Si asta nu e tot dulce? oh da!
Sus In jos
dyaname




Numarul mesajelor : 4
Varsta : 38
Localizare : bacau
Data de inscriere : 09/01/2013

Racituri Empty
MesajSubiect: Re: Racituri   Racituri EmptyMier 09 Ian 2013, 16:13

ioi, ce bine arata racitura! cand eram mica nu-mi placea, dar acum sunt innebunita dupa ea! nefiind pe gustul meu inainte nu ma uitam la mama cum o face, acum caut disperata retete pe net sa vad cum se face. zice-ti ca e buna reteta asta? merita incercata?
Sus In jos
Continut sponsorizat





Racituri Empty
MesajSubiect: Re: Racituri   Racituri Empty

Sus In jos
 
Racituri
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SANATATE :: ARTA CULINARA :: PRODUSE din CARNE-
Mergi direct la: