Pt 8 persoane
Ingrediente:
300 ml pasta de rosii
150 ml zeama de peste, sau vegeta dupa cum aveti
1 ceapa mare taiata
60 ml sau 4 linguri de patrunjel proaspat maruntit
5-8 catei de usturoi zdrobiti
ardei iuti taiati marunt dupa gust
putin ghimbir(radacina)
o jumate lingurita de chimen zdrobit
o jumate lingurita curcumin
putin cardamon
sucul de la 2 lamai sau mai mult daca este nevoie
2 linguri ulei de masline sau vegetal
1.5 kg de peste file
sare si piper negru
putin praf de curry
Pregatire:
Puneti sosul de rosii, sucul de peste, ceapa, ardeii iuti, ghimbirul, praful de curry, patrunjelul, chimenul, curcuminul, cardamonul, sucul de lamaie si uleiul intr-o oala si aduceti la fierbere
Luati apoi oala de pe foc si adaugati filetele de peste peste sosul fierbinte. Aduceti iar la fierbere si lasati putin pe foc. Reduceti gazul si lasati pe foc doar vreo 5 minute dar sa nu fiarba. Incercati pestele cu furculita, daca este fiert.
Adaugati mai mult suc de lamaie daca este necesar
daca doriti o variatie a retetei puteti pune in prealabil pestele la cuptor la 190 grade pentru 20 minute si apoi sa serviti cu sosul