LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Preparate cu ciuperci EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Preparate cu ciuperci EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Preparate cu ciuperci EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Preparate cu ciuperci EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Preparate cu ciuperci EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Preparate cu ciuperci EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Preparate cu ciuperci EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Preparate cu ciuperci EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Preparate cu ciuperci EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Preparate cu ciuperci EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Preparate cu ciuperci EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Preparate cu ciuperci EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Preparate cu ciuperci EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Preparate cu ciuperci EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Preparate cu ciuperci EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Preparate cu ciuperci EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Preparate cu ciuperci EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Preparate cu ciuperci EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Preparate cu ciuperci EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
padure problema brasov efremovivanantonovici comment-143 reclame mediu google politica humanitas Limba istorie internet Popasul curiozitati 23 taieri 1 muzica_traditionala 1918 drumetie sibiu CPSF romana Fantasy nicuvar
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Preparate cu ciuperci I_vote_lcapPreparate cu ciuperci I_voting_barPreparate cu ciuperci I_vote_rcap 
Emil Condor
Preparate cu ciuperci I_vote_lcapPreparate cu ciuperci I_voting_barPreparate cu ciuperci I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Preparate cu ciuperci

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Preparate cu ciuperci Empty
MesajSubiect: Preparate cu ciuperci   Preparate cu ciuperci EmptyLun 30 Mai 2011, 15:08

Ciuperci cu legume si masline

Ingrediente:
- 500 grame de ciuperci Champignon (seamana cu Champagne, doar ca sunt ciuperci);
- o jumatate de pahar de vin alb (asta ca tot vorbeam despre Champagne…);
- 3 ardei grasi, dar care au trecut cu bine de testul cardio. Daca fac un tricolor, mancarea va fi apreciata in plus si pentru aspect;
- o ceapa mai mare sau 2 cepe mici;
- 3 morcovi medii;
- 125 - 150 de grame de masline fara samburi;
- ulei, sare, piper macinat, oregano.

Mod de preparare:
Luati ciuperci proaspete, mancarea va fi mai gustoasa asa.
Anesteziati ciupercile si legumele, ca sa nu zbiere cand le taiati si sa vina cine stie ce amari sa va salte pentru rele tratamente aplicate legumelor. Acum le puteti taia in… liniste. Ciupercile felii, ardeii cubulete (incercand totusi sa evitati stilul cubist), ceapa solzisori (care vor deveni aurii, si obtineti pestisorul de aur), morcovii si maslinele rondele.
Pregatiti o cratita pentru cuptor, cratita in care puneti ulei, apoi ciupercile si legumele. Dati cratita la foc, pe aragaz. Dupa ce ciupercile si-au lasat putin suc, adaugati vinul si condimentele. Ce urmeaza? Ati ghicit: sa adaugati maslinele si sa puneti cratita la cuptor, la foc mai potolit, cu capac. Mare grija mare, sa nu va ardeti in timpul acestei operatii!

Puteti consuma mancarea ca garnitura sau, cel mai bine, ca fel principal. Merge strasnic cu muraturi, chiar daca i-ati pus vin.

Pofta buna, dar moderata!

http://safiitusanatos.manager.ro/2011/01/27/ciuperci-cu-legume-si-masline/

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Preparate cu ciuperci   Preparate cu ciuperci EmptyMar 31 Mai 2011, 03:02

Mi-a mirosit imediat a ciuperci!
Huh! Plăcerea mea, atunci când fac grătar, să am si ciuperci pe el.
Iubesc ciupercile preparate... orisicum! thumb_yello Chiar... nepreparate! Very Happy

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Preparate cu ciuperci   Preparate cu ciuperci EmptyJoi 17 Ian 2013, 08:10

Tocanita de ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci, 500 g cartofi, una-doua cepe mai mici, 4 linguri ulei, patrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: se taie ceapa marunt si se caleste in ulei adaugand ciupercile taiate in bucati potrivite, sare si piper. Se lasa sa fiarba inabusit, pana cand scade zeama lasata de ciuperci. Se pun apoi cartofii taiati in bucati mai mici, se adauga putina apa si se lasa sa fiarba pana cand sunt gata. Se presara patrunjel verde la servire. Se poate consuma atat calda, cat si rece.

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Preparate cu ciuperci   Preparate cu ciuperci EmptyVin 18 Ian 2013, 23:29

Sotia face tot felul de tocănite de ciuperci, asta pentru că aproape toti din jurul ei iubesc ciupercile.
Totusi, când i-am spus de reteta asta simplă, a zis:
din asta cu asa multi cartofi nu am făcut niciodată.
Si am dat comandă să avem câteva portii în zille următoare...
Eu sunt mare suporter al mâncărurilor simple.
Simple si gustoase!
Simple si sănătoase!

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Preparate cu ciuperci   Preparate cu ciuperci EmptyDum 03 Mar 2013, 16:45

Conopida cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:
1 conopida de aproximativ 1 kg
500 g de ciuperci
125 g unt
3 linguri de faina
1 cana de lapte
3 oua
2 rosii
200 g cascaval
sare, piper, chilii, otet, pesmet

Mod de preparare
Conopida o desfaci in buchetele si o oparesti in apa sarata in care ai adaugat si o lingura de otet. Apoi ungi cu unt un vas termorezistent si il pudrezi cu pesmet, dupa care pui acolo buchetelele de conopida, bineinteles dupa ce le-ai scurs putin. Apoi cureti si speli ciupercile, le tai felii sau cum doresti (ideea e sa se simta) si le calesti in unt. Pui laptele intr-o craticioara la foc si adaugi untul, apoi si faina si freci pana se omogenizeaza si rezulta un sos, dupa care iei de pe foc. Dupa ce se raceste cat de cat, adaugi ouale batute si 100 g de cascaval. Ciupercile calite se pun peste conopida, impreuna cu rosiile taiate felii. Apoi peste toate acestea, se toarna sosul care l-am preparat, se condimenteaza si deasupra se rade restul de cascaval si se pun cateva bucati de unt.
Dai totul la cuptor pentru circa 30 de minute.

Pofta buna!

dolion

MesajSubiect: Re: Preparate cu ciuperci   Preparate cu ciuperci EmptyDum 03 Mar 2013, 16:52

Ciuperci umplute

Ingrediente

10 ciuperci potrivite, o ceapa, o rosie, sare, piper, o legatura patrunjel, o legatura marar, ulei de masline.

Mod de preparare

Ciupercutele se spala, li se rup coditele si se decojesc de primul strat de pielita si se pun la scurs cu palaria in jos. Intre timp se toaca coditele si se amesteca cu ceapa tocata marunt, cu patrunjelul si mararul tocat si rosia taiata cubulete mici. Se amesteca toate si se potrivesc de sare si piper.
Se pune câte un strop de ulei de măsline în fiecare ciupercă, apoi umplutura şi se dau la cuptorul încălzit cu un sfert de oră înainte, timp de aproximativ 15 minute, la foc mediu.

Apoi le pui pe o farfuriuta si il chemi pe Emil de la calculator, unde inghite in sec, citind retetele lui dolion! Pofta buna!

apocalyptica

Numarul mesajelor : 696
Data de inscriere : 17/11/2012

MesajSubiect: Re: Preparate cu ciuperci   Preparate cu ciuperci EmptySam 09 Mar 2013, 06:26

ți-a murit nevasta de te uiți prin cărți de bucate?

p.s. în acest caz bucate nu este în sens de purtătoare de buci Laughing

dolion

MesajSubiect: Re: Preparate cu ciuperci   Preparate cu ciuperci EmptySam 09 Mar 2013, 17:40

Daca doresc ceva in materie culinara, imi prepar singur... si te asigur ca satisfactia e deplina!

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Preparate cu ciuperci   Preparate cu ciuperci EmptySam 09 Mar 2013, 18:00

dolion a scris:
Daca doresc ceva in materie culinara, imi prepar singur... si te asigur ca satisfactia e deplina!
thumb_yello

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Preparate cu ciuperci   Preparate cu ciuperci Empty

Sus In jos

Preparate cu ciuperci
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SANATATE :: ARTA CULINARA :: PRODUSE VEGETALE-
Mergi direct la: