Prof. dr. Mencinicopschi va detaliaza o reteta traditionala de stufat: Se portioneaza carnea, se spala, se scurge si se inmoaie in ulei. Se stinge cu putina apa, se pun sare si piper si se mai lasa 30 de minute la foc mic, sub capac.
Se pune peste carne ceapa si usturoiul verde spalate si taiate marunt si se mai lasa 10 minute. Se face un sos din faina, bulion, boia de ardei, otet si vin, care se adauga peste carne si ceapa si se da la cuptor pana scade putin. Pentru aroma, dupa ce se presara verdeata tocata marunt se pot pune felii de lamaie. Pentru ca mancarea sa fie cat mai sanatoasa este bine sa apelati la cateva trucuri:
-nu folositi faina pentru prepararea sosului, ci legume pasate.
-folositi ulei de masline, rapita sau palmier nehidrogenat.
-alegeti un vin fara sulfiti.
-utilizati sare de mare sau de mina bruta cu plante aromatice sau cu alge marine bogate in iod si alte substante biologic active care interfera cu absorbtia grasimilor si colesterolului, scazandu-le nocivitatea.
-preparati garnitura din legume fierte, grilate, sotate si nu cu paine, orez, mamaliga, cartofi.
Stufat de miel
1kg carne de miel
20 de fire de ceapa verde
20 de fire de usturoi verde
2 linguri de bulion
1 lingura de faina
2 linguri de otet
100 ml ulei
100 ml vin
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel
1 lingurita boia de ardei
piper dupa gust
sare
Sursa: Evenimentul Zilei - (ramona.dragomir(Ramona Dragomir))
_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.