Atunci cand au fost pregatite pentru prima oara in Anchor Bar din New York in 1964, aripioarele de pui erau prajite si acoperite cu un sos picant cu unt. Pentru a complimenta puiul picant si condimentat, acesta era servit cu baghete de telina si branza roquefort.
In prezent, sunt utilizate diferite variatiuni ale acestei retete, insa vom incepe cu o reteta de baza, alcatuind ulterior un ghid complet referitor la modalitatile de pregatire ale puiului si sosurilor Buffalo.
Recomandari pentru pregatirea puiului Buffalo
Inainte de a incepe efectiv pregatirea puiului Buffalo acasa, va prezentam cateva sugestii. Pentru inceput, jumatate de kilogram de aripioare reprezinta aproximativ cinci aripioare de dimensiune medie. Atunci cand va alcatuiti lista de cumparaturi, retineti faptul ca o portie trebuie sa aiba intre patru si sase aripioare.
Trebuie de asemenea sa stiti cum anume sa pastrati aripioarele de pui in mod corect. Puteti congela aripioare ce nu au fost gatite pe o perioada de cel mult noua luni. In cazul in care congelati aripioare gatite, le puteti pastra pana la o luna.
Perioada de pregatire a puiului Buffalo va varia in functie de cantitatea de aripioare si de reteta pe care o urmati.
Instructiuni pentru pregatirea puiului Buffalo
Pentru a pregati aripioarele inainte de a le gati, taiati capatul fiecarei aripioare si injumatatiti-o la articulatie. Asezonati aripioarele cu sare si piper. Le puteti praji in ulei, le puteti coace sau chiar frige la gratar. In cazul in care le prajiti, incingeti uleiul intr-o tigaie pana cand atinge o temperatura de 190 grade.
Reteta de baza
Odata ce uleiul din tigaie ajunge la temperatura potrivita, prajiti aripioarele in transe. Asezati aripioarele gata prajite pe prosoape de hartie pentru a scurge uleiul in exces.
Pentru sos, topiti untul la temperatura medie si amestecati-l cu sos picant si otet. Doua linguri de unt amestecate cu doua linguri de sos picant sunt suficiente in cazul in care doriti sa pregatiti aripioare usor condimentate. Puteti utiliza o cantitate mai mare de sos picant, dupa gust. Dupa ce sosul este gata, turnati-l intr-un castron impreuna cu aripioarele si amestecati pana cand acestea sunt acoperite in mod egal cu sos, pe toate partile.
Variatiuni
Aceasta este metoda traditionala de pregatire a aripioarelor de pui Buffalo picante. Cu toate acestea, exista numeroase alte variante ale acestei retete. In locul aripioarelor, puteti folosi piept de pui taiat in felii, pentru a pregati gujoane Buffalo (chicken strips). De asemenea, puteti pregati si chiftelute Buffalo din carne tocata de pui. Mai mult, puteti combina puiul Buffalo si aluat de pizza pentru a pregati o calzone de pui Buffalo sau pentru un sandwich cu pui Buffalo. Puiul poate fi pregatit la cuptor sau la gratar pentru o versiune mai sanatoasa.
Sosul utilizat pentru puiul Buffalo este compus din unt, sos picant, otet de mere si piper rosu. Cu toate acestea, puteti sa variati ingredientele pentru a crea un sos pe gustul dumneavoastra. Spre exemplu, puteti inlocui untul cu ulei de masline sau puteti folosi alt tip de otet pentru a obtine o aroma diferita.
Cum sa pregatiti un sos pentru aripioare Buffalo
Acum, haideti sa trecem la sosul cu care veti servi puiul Buffalo. De regula, se foloseste branza roquefort (sau blue cheese) ca baza a acestui sos.
Pentru a-l pregati, veti avea nevoie de un sos blue cheese, usturoi, ceapa si patrunjel. Tocati ultimele trei ingrediente si amestecati-le in sosul blue cheese. Raciti sosul si serviti-l impreuna cu aripioarele picante. Puteti adauga sau modifica ingredientele acestui sos de baza. Cei care nu apreciaza in mod deosebit sosul blue cheese pot folosi orice alt tip de sos alb.
Puteti pregati un sos mai sofisticat pentru puiul Buffalo din ingrediente precum crema de branza, sos blue cheese sau alb, sos picant, bucatele de branza roquefort si pui gatit. Coaceti acest amestec aproximativ 20 minute intr-un cuptor care a fost incins in prealabil la o temperatura de 180 de grade. Puteti servi acest sos cu batoane de telina sau chips-uri.
Sursa:
http://www.buffalochicken.net/ ;
http://www.buffalochicken.net/cooking-how-to/