In cazul in care doriti sa va surprindeti musafirii veniti la cina cu o reteta autentica de miel din Orientul Mijlociu, veti fi surprinsi de numarul si de varietatea retetelor existente.
Insa dat fiind faptul ca Orientul Mijlociu este renumit in special pentru Kebab, va vom prezenta in cele ce urmeaza o reteta pentru kebab de miel. Suntem convinsi ca musafirii vor aprecia masa pregatita de dumneavoastra.
Ingrediente
Pentru sosul marinat
• 2 lingurite de ghimber proaspat, tocat marunt
• 1 lingurita de usturoi tocat marunt
• ½ lingurita de coriandru pisat
• ½ lingurita de chimen pisat
• ½ lingurita de curcuma pisata
• 1/8 lingurita boia iute pisata
• 2 linguri suc de lamaie
• 2 linguri de ceapa rasa
• 50 ml ulei vegetal
Pentru Kebab
• Aprox. 1 kg de miel fara grasime, taiat in cubulete
• 2 ardei grasi medii, taiati in felii mari
• 2 cepe medii, taiate in felii mari
• 2 rosii medii, taiate in felii mari Instructiuni
Intr-un castron mare, amestecati ingredientele pentru sosul marinat. Adaugati cuburile de miel si lasati la marinat o ora. Puneti gratarul la incins.
Impartiti in mod egal carnea si legumele in 4 portii. Puneti alternativ bucati de carne si de legume pe o frigaruie. Asezati fiecare frigaruie pe foc, la 10-12 cm de flacara. Frigeti carnea si legumele pe toate partile, aproximativ 10 minute.
Indepartati frigaruile de pe gratar si serviti-le. Recomandari
Puteti servi acest fel de mancare cu orez si un sos special de castraveti. Aceasta cantitate este recomandata pentru 4 persoane.
Sursa:
http://www.lambcurry.net/middle-eastern-kebab-lamb-recipe/
_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.