Daca vreti sa va impresionati oaspetii cu o masa delicioasa pregatita in casa, aceasta este mancarea perfecta! Condimentele folosite la acest fel de mancare vor asigura negresit succesul unei cine cu totul si cu totul speciale.
Asa ca, haideti sa ne apucam de treaba si sa fim laudati asa cum se cuvine la finalul mesei. Pentru aceasta saptamana am ales o reteta speciala, exotica si renumita in Orient. Carne de miel curry cu sos acrisor de iaurt.
Curry este numele generic adoptat in Occident pentru a descrie o serie de mancaruri elaborate cu un amestec de condimente, tipic bucatariilor indiene/asiatice.
Numele a fost popularizat de catre colonistii britanici in India si era utilizat pentru a descrie o serie de mancaruri locale cu sos. Cuvantul curry deriva din “kari" insemnand “sos" in limba tamililor. De fapt, cuvantul este foarte putin utilizat in India, unde se prefera denumiri locale, dintre care cea mai cunoscuta este “massala" care inseamna "amestec".
Ingrediente
• 1 kilogram de carne de miel fara os, taiata cubulete
• 4 cani de iaurt simplu
• 2 linguri de unt topit
• 1 lingura de ghimbir proaspat, macinat
• 4 ardei chilli verzi, tocati marunt
• 1 ceapa mare tocata marunt
• 1 ceapa mare, taiata felii
• 2 catei de usturoi tocati marunt
• 1 lingurita de mustar, praf
• 2 lingurite de sofran, praf
• 2 linguri de coriandru, praf
• 1 teaspoon Cumin, ground
• 1 lingurita de chimion, praf
• 1 lingurita de scortisoara, praf
• Sare dupa gust
Mod de preparare:
Puneti intr-un blender ghimbirul, usturoiul, condimentele, ardeii, jumatate de ceapa tocata marunt si iaurtul, apoi amestecati-le pana se omogenizeaza. Turnati cu o lingura acest amestec peste carnea de miel si invartiti-o pentru a fi bine acoperita, puneti un capac si lasati-o la frigider timp de 3-4 ore, la macerat.
Caliti ceapa taiata felii in unt pana devine transparenta. Nu o lasati sa capete nuanta aramie. Adaugati carnea in tigaie odata cu sosul de iaurt. Amestecati bine, acoperiti si lasati sa fiarba pana se inmoaie carnea, aproximativ o ora, o ora si jumatate.
Presarati putina sare inainte de a o servi.
Sugestii:
Inainte sa puneti sosul peste carne, crestati putin cubuletele de miel ca sa lasati condimentele sa patrunda cat mai bine.
Sursa: lambcurry.net
Sursa: Evenimentul Zilei
_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.