Aceasta reteta cunoscuta din bucataria indiana a fost preparata initial cu carne de miel. Ulterior, modurile sale de prepare au fost diversificate. Korma este un tip de sos curry bogat, ce are ca ingredient de baza nuca de cocos. Astfel, poate fi gatita si cu miel sau cu pui si are un gust senzational daca este servita cu paine indiana (naan sau paratha).
Korma este de asemenea si o tehnica de preparare in care carnea este prajita la foc puternic si apoi gatita la temperatura redusa. In mod traditional, orice fel de mancare in care legumele sunt inabusite in apa, supa si iaurt sau smantana, poarta denumirea de korma. In Marea Britanie, korma face referire la orice mancare cu sos curry gros si facut cu smantana, fara vreo mentiune cu privire la modul de preparare. Korma poate fi facuta si din legume si veti obtine un delicios fel de mancare.
Puiul korma este o reteta specifica bucatariei indiene si foloseste coriandru si chimion pentru un plus de aroma.
Ingrediente:
•750 de grame de carne de pui cu os, fara piele
•2 linguri de ulei vegetal
•10 boabe de piper negru
•10 pastai de nucsoara verde
•1 pastaie de nucsoara neagra
•10 catei de usturoi
•1 bat de scortisoara
•nucsoara
•1 chilli verde
•Sare si piper negru
•1 ceapa medie, curatata si tocata
•200 ml de apa
•80-100 ml lapte de cocos
•3 linguri de migdale rase
•¾ lingurita de garam masala
•½ lingurita de zahar
•200 ml iaurt
•1 lingura de usturoi pisat
•1 lingura de radacina de ghimbir pisat
•2 linguri de coriandru uscat
•Coriandru proaspat tocat pentru decorat.
Mod de preparare:
Amestecati iaurtul, usturoiul si coriandrul uscat intr-un castron, adaugati si puiul, amestecati si lasati la marinat timp de minim o ora in frigider.
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare, adaugati boabele de piper, pastaile, usturoiul, scortisoara si nucsoara. De indata ce condimentele incep sa lase din aroma si emana un miros puternic, adaugati ceapa, chilli si sare. Caliti ceapa. Apoi, adaugati puiul impreuna cu marinatul si cu apa. Cresteti intensitatea focului si cand incepe sa fiarba, reduceti temperatura si acoperiti tigaia. Lasati totul sa scada timp de 30 de minute sau pana puiul devine moale. Amestecati cu laptele de cocos, migdalele si lasati tigaia descoperita timp de alte 3 minute pana ce sosul este cremos. Adaugati si garam masala, zahar si coriandru inainte de a servi.
Sugestii:
Serviti puiul korma cu paine indiana sau cu lipie pregatita cu multe condimente.
Source: Chicken Korma
_____________________
Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.