V-am mai spus eu ca mie, in general, imi plac mancarurile invelite in bacon. Pentru ca au un gust deosebit, chiar daca baconul nu-i cea mai sanatoasa chestie din lume. Am facut pana acum pui in bacon, cartofi in bacon, ficatei in bacon - dar niciodata n-am mancat, macar, vitel in bacon. O buna motivatie pentru a incerca! O reteta pentru prietenii de la Unica.
Ingrediente
* 5 antricoate de vitel
* 10 felii de bacon
* 100 ml sos de soia
* 100 ml de ulei de masline extravirgin
* 1 lingura de sos Worchestershire
* 1 lingurita de sos Tabasco (sau doar jumatate, daca nu va place picant)
* 1 lingura de fulgi de ardei iute (optionali și aștia)
* zeama de la o jumatate de lamaie
* 100 g telemea de oaie
* 100 g cașcaval
* 50 g parmezan ras
* 2 oua
* 1 lingura de boia iute
* 1 lingurita cimbru
Reteta
Astea mi-au fost antricoatele.
Le-am taiat in jumatate (pe latime), apoi le-am batut cu ciocanul. Ca sa nu se rupa, cand le-am batut le-am acoperit cu folie alimentara. Le-am subtiat bine, apoi am facut o marinata din sosul de soia, uleiul de masline, sosul Worchestershire, sosul Tabasco, zeama de lamaie și fulgii de ardei iute.
In aceasta marinata am pus antricoatele subtiate. Am acoperit cu folie și am dat la frigider vreo 3 ore.
Intr-un castron, am dat telemeaua de oaie pe razatoarea mica, cașcavalul pe razatoarea mare. Am pus parmezanul, cele 2 oua și boiaua. Apoi le-am amestecat bine, am pus cimbrul și am amestecat din nou.
Dupa ce-au trecut cele 3 ore, am scos antricoatele din marinata. Peste fiecare am pus cate o lingurita din amestecul de branzeturi.
Le-am rulat și le-am infașurat in cate o felie de bacon, apoi le-am prins cu cate o scobitoare.
Am pus rulourile intr-o tava invelita cu folie de aluminiu.
Le-am dat la cuptor (bine incins dinainte) pentru vreo 20 de minute, nu mai mult (dar asta, cum am mai zis, depinde de la cuptor la cuptor). Cand le-am scos, am presarat un pic de parmezan ras peste ele.
Și-atat! Foarte ușor de facut, destul de rapid (daca nu tinem cont de perioada de marinare) și senzational de gustoase. Pofta buna!
Sursa: Unica.ro - (Ebucataria.ro)