__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Aluat Fraged | |
| | Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Aluat FRAGED Vin 02 Ian 2009, 00:36 | |
| Aluat FRAGED
Cea mai simpla reteta de aluat fraged pe care o folosesc de ani de zile.
400 g. FAINA, 1 pachet (250 g) MARGARINA (RAMA, HOLLAND sau UNIREA) un pic de sare, 1 plic PRAF de COPT, 2 linguri OTET, 4 linguri APA
Intr-un castron cern faina, rad margarina pe razatoarea cu gauri mari. Frec intre degete margarina cu faina, usor-usor (nu framantat). Adaug sare, praf de copt, otet si apa. Framant bine-bine, pun aluatul intr-o folie si il las la rece cel putin cateva ore. Din acest aluat eu fac placinta cu carne (cu doua foi), prajitura cu mere, prajitura cu branza cornulete cu diverse umpluturi _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Aluat Fraged Vin 02 Ian 2009, 00:40 | |
| Este identică celei ce o foloseste sotia mea. Si toate ies bune... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Aluat Fraged Vin 02 Ian 2009, 00:42 | |
| - Emil Condor a scris:
- Este identică celei ce o foloseste sotia mea. Si toate ies bune...
YES !!!!!!!!!!!!!!! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Aluat Fraged Vin 02 Ian 2009, 07:57 | |
| Bune, intr-adevar! Dar sa nu mai aud de aluat fraged! Adica pateul meu refuza sa mai auda! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: Aluat Fraged Sam 03 Ian 2009, 11:12 | |
| - aurora a scris:
- Aluat FRAGED
Cea mai simpla reteta de aluat fraged pe care o folosesc de ani de zile.
400 g. FAINA, 1 pachet (250 g) MARGARINA (RAMA, HOLLAND sau UNIREA) un pic de sare, 1 plic PRAF de COPT, 2 linguri OTET, 4 linguri APA
Intr-un castron cern faina, rad margarina pe razatoarea cu gauri mari. Frec intre degete margarina cu faina, usor-usor (nu framantat). Adaug sare, praf de copt, otet si apa. Framant bine-bine, pun aluatul intr-o folie si il las la rece cel putin cateva ore. Din acest aluat eu fac placinta cu carne (cu doua foi), prajitura cu mere, prajitura cu branza cornulete cu diverse umpluturi Soro, dupa ce te intorci din excursie, baga pentru cactus retzeta aia cu carne... Multzam, tu draga (sau trimite-o pe messenger) _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Aluat Fraged Sam 03 Ian 2009, 23:47 | |
| Umplutura pentru Placinta cu CARNE
* 350 - 400 gr. carne tocata de porc sau amestecata cu vita * 1 ceapa mijlocie (sau ceapa verde), verdeata (marar, patrunjel... daca vrei) * 3 linguri ulei * 1 ou * 1 lingura smantana groasa. * sare * piper
Ceapa se rade sau se toaca marunt, se caleste 1 minut in 3 linguri ulei , ca sa-si dezvolte aroma. Apoi se adauga carnea, putina sare , piper si se prajeste inabusit cu capac, la foc mic, circa 1/2 ora. Daca scade prea mult apa ce o lasa, se mai pune cate putina apa, dar cand carnea va fi fiarta, sa fie complet scazuta de apa. Se ia de pe foc si cand este rece, se pune oul si smantana.
Umplutura eu o fac bine-bine condimentata, mai pun eventual pasta de ardei iute, sau orice condimente care iti plac, dupa gust! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Aluat Fraged Mier 07 Ian 2009, 22:08 | |
| Aurora,marca de margarina de aici nu corespunde cu ce ai afisat tu acolo,deci pot sa inlocuiesc cu unt sau pot sa folosesc o alta marca,induferent care? Pot sa tin aluatul la rece de pe o zi pe alta? _____________________ | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Aluat Fraged Mier 07 Ian 2009, 22:16 | |
| - Karima a scris:
- Aurora,marca de margarina de aici nu corespunde cu ce ai afisat tu acolo,deci pot sa inlocuiesc cu unt sau pot sa folosesc o alta marca,induferent care?
Pot sa tin aluatul la rece de pe o zi pe alta? Eu zic ca e mai bine cu margarina, eu nu am folosit niciodata unt in aluat, nu iese asa de fraged, iese mai "tepos". Margarina de care am zis eu eset la pachete, ca si untul, deci nu margarina la cutie, ca e mai moale, e pentru sanvisuri mai degraba. Deci poti folosi orice pachet de margarina, orice marca. (ce am scris eu, poate ai vazut in romania, este margarina romaneasca la pachet... cea "ordinara" mai vulgar spus, cum se gasea si pe vremea lui ceausescu). Poti tine aluatul la rece chiar si mai multe zile. Cred ca se poate pune si la congelator si sa il decongelezi la utilizare (asta n-am incercat, dar am de ex o reteta de aluat cu drojdie, pentru pizza, care se congeleaza si se utilizeaza cand doresti, prin decongelare). Eu cand fac placinta pregatesc aluatul si umplutura intr-o dupa-masa sau seara, si a doua zi intind folie si coc placinta. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Aluat Fraged Mier 07 Ian 2009, 22:22 | |
| Multumesc mult am inteles acum cum trebuie sa fie margarina.Si aici avem o gramada de marci de margarina iar in felul acesta m-ai ajutat sa stiu ce sa iau. Multumesc,sper sa incerc si eu vineri ca am mai mult liber. _____________________ | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Aluat Fraged Mier 07 Ian 2009, 22:25 | |
| - Karima a scris:
- Multumesc mult am inteles acum cum trebuie sa fie margarina.Si aici avem o gramada de marci de margarina iar in felul acesta m-ai ajutat sa stiu ce sa iau.
Multumesc,sper sa incerc si eu vineri ca am mai mult liber. deci trebuie margarina pentru aluat (nu margarina pentru crema) daca faci placinta sarata, poate fi si margarina sarata (stiu ca exista asa ceva, ca si unt sarat) daca faci placinta dulce, sa nu fie margarina sarata. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Aluat Fraged Mier 07 Ian 2009, 22:28 | |
| Am inteles,inca o data multumirile mele _____________________ | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Aluat Fraged | |
| |
| | | | Aluat Fraged | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |