LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
CRIZA ECONOMICA EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
CRIZA ECONOMICA EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
CRIZA ECONOMICA EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
CRIZA ECONOMICA EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
CRIZA ECONOMICA EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
CRIZA ECONOMICA EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
CRIZA ECONOMICA EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
CRIZA ECONOMICA EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
CRIZA ECONOMICA EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
CRIZA ECONOMICA EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
CRIZA ECONOMICA EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Fantasy CPSF brasov Popasul reclame efremovivanantonovici sibiu internet curiozitati 1918 muzica_traditionala drumetie google Limba humanitas istorie problema mediu comment-143 romana nicuvar politica taieri 1 23 padure
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
CRIZA ECONOMICA I_vote_lcapCRIZA ECONOMICA I_voting_barCRIZA ECONOMICA I_vote_rcap 
Emil Condor
CRIZA ECONOMICA I_vote_lcapCRIZA ECONOMICA I_voting_barCRIZA ECONOMICA I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

CRIZA ECONOMICA

In jos 
+5
abbilbal
Cristina
yzzy
Emil Condor
Diaporevomenos
9 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptySam 23 Oct 2010, 23:16

Cand a ajuns vestea crizei economice la noi in Europa, pentru ca se auzise mai intai in America de criza , multi au facut misto, sau au ras. Da, pentru ca nimeni nu putea sa creada ca in timp ce toate merg reletiv binisor sa ne trezim cu o diminuare a salariilor.
Dar uite ca rasul sa transformat repede in plans. Nu ma voi referi la situatia din România pentru ca nu am mai fost pe acolo de 33 de ani si tot ce stiu este de pe net, ziare si reportaje. Dar aici la locul de bastina, unde nimeni nu putea sa creada vreo data, ca vor veni zile negre. Si cum in ultimul timp nimeni numai strangea bani albi pentru zile negre, ne-am trezit mai toti cu datorii in banci si carduri.
Sau taiat salariile, bonusurile, pensiile si alte adausuri la venitul omului de rand. Noi aici invatati cu stimulente financiare de sarbatori, Paste si Craciun, ne-a cam venit cu sifon, vestea ca nu ne mai da atat cat ne deadeau ci niste firimituri ca sa nu mai plangem.

Eu nu am simtit efectul crizei pentru ca am iesit la pensie imediat dupa ce a izbucnit criza si am pimit pensia deja jumulita. Nu stiu si nici nu vreau sa stiu cat as fi primit inainte de criza ca imi fac nervi degeaba. Dar am observat imediata schimbarea comportamentului celor din jur.
De fel in perioada asta Octombrie- Noiembrie se strîng maslinele, pe plantatii se organizează grupuri sau familii si se culeg zile intregi. Dar in oras? Orasele din Grecia tradițional pe marginea trotuarului sunt plantati pomi de masline, portocale, lamai si mandarine. Mai sunt bineinteles si nerangi (portocale salbatice sau ne-altoite ). Acesti pomi nu sunt culesi de nimeni, asa ca in perioada in care suntem acum, trotuoarele sunt pline de masline care cad singurele din pomi pentru ca nu le culege nimeni si trecatori le calc asa ca trotuarele este pline de masline turtite asa cum vedeam in Romania agudele sau dudele negre pe trotuar cazute din dud.

Asta pana acum, dar anul acesta sa schimbat treaba, vecinul meu a luat o sacose de Super-Market si a inceput sa stanga cate o maslina din pomul din fata caseilui.
La cateva ore vecinul de vizavi a scos un scaun si a inceput si el sa culeaga masline din fata casei lui.
Celalalt vecin al meu a scos scara si a iesit cu nevastasa la strans masline, si un al patrulea a iesit cu fierastraul de mana si a inceput sa taie anumite crengi impodobite cu zeci de boabe de masline pe ele. Nu e rau sa se taie cu ocazia asta anumite crengi, pentru ca in felul asta ii da posibilitatea pomului sa scoata ramuri noi.
Se mai intampla si alte dati ca cineva sa stranga masline din pomi de pe trotuar, dar asta o faceau cei care erau chiar foarte saraci. De retinut ca in fata fiecarei case sau bloc, poti intalni chiar 3 - sau 4 pomi de masline cu un gabarit de aprox. 50 Kg de masline sau chiar si mai mult.

Eu care in viata mea nu am cules nici o data masline, pentru ca nici la tara nu am fost crescut si nici nu am fost vre-o data la cules masline in familei, nu m-am pretat sa ies la cules masline impreuna cu alti vecini . Chiar azi a fost pe strada mea organizata piata, asa se obisnuieste aici, in fiecare saptamana pe anumite strazi se organizeaza piata de tot felul de produse mai mult fructe si legume. M-am dus la cumparaturi si am vrut sa cumpar masline. La taraba cu masline cineva langa mine cumparase 1 Kg. de masline preparate ( de anul trecut) si 5 Kg. de masline racolta noua, adica ne-preparate ( Pentru ca necesita o prelucrare de aprx. 10-20 de zile ca sa poata fi e comestibile. Altfel sunt mai amare ca pelinul.
Mi-am zis hai sa cumpar si eu si am cumparat 3 Kg X 4 Euro = 12 Eurasi. Am ajuns acasa si am inceput sa le prepar. Ma sunat un prieten si imi spune ca se afla in zona mea si ar vrea sa treaca pe la mine sa ma vada. Pentru ca timpul nu-i permitea a zis ca nu va intra in casa, ci stam 10 min. aici pe trotuar si discutam si apoi va pleca. Zis si facut, si cat stateam sub pomul de maslin vede el niste masline mari si frumoase coapte, tipul KALAMON intide mana si rupe o maslina si pa langa prima, mai taie inca dou si din vorba in vorba, precum pomii sunt scunzi si ajungi cu capul de crengi am mai cules el cateva si mi le-a dat mie ca doar ce era sa faca el cu ele pe drum. Le-am luat in mana si am incercat sa le bag in buzunar dar ele pot sa pateze si asa am adus din casa o sacose de nailon. Pritenul meu cum vazu el sacosa a mai smuls cateva maslinute si eu la fel si uite asa din vorba in vorba am am tras de niste crengi in jos ai am mai adunat cateva. Cand am intrat in casa, am vazut ca aveam mai mult de 5 Kg. de masline. Mi-am adus aminte de cele 4 Euro care am dat pe masline la piata. Unde am ajuns, da, pentru noi e jalnic sa ajungi sa culegi masline din pomul din fata casei tale, ei sunt plantati numai pentru frumusete si umbra si asta pentru ca suntem greci si nu putem fara, masline, portocale si lamaii.

Nu cred ca e vorba de egoism national, nu a fost nevoie pana acum de cules masline din fata casei. Asa a fost din totdeauna.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptySam 23 Oct 2010, 23:22

Da, Dia, mesajul tău poate fi o lectie pentru toti cei ce vor să iasă din criză fără să facă nimic!
Asteaptă doar pe altii să pună umărul, nu si ei!

yzzy

yzzy

Numarul mesajelor : 1937
Varsta : 60
Localizare : Deva
Data de inscriere : 16/01/2009

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyDum 24 Oct 2010, 10:47

Diaporevomenos a scris:
....vecinul meu a luat o sacose de Super-Market si a inceput sa stanga cate o maslina din pomul din fata caseilui.
La cateva ore vecinul de vizavi a scos un scaun si a inceput si el sa culeaga masline din fata casei lui.
Celalalt vecin al meu a scos scara si a iesit cu nevastasa la strans masline, si un al patrulea a iesit cu fierastraul de mana si a inceput sa taie anumite crengi impodobite cu zeci de boabe de masline pe ele. Nu e rau sa se taie cu ocazia asta anumite crengi, pentru ca in felul asta ii da posibilitatea pomului sa scoata ramuri noi.
....
La noi n-ai să vezi din astea. Pentru că suntem învăţaţi cu pomeni electorale, ajutoare sociale şi alte stimulente! Wink Wink

Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 03 Feb 2011, 07:00

Puterea de cumparare a leului a atins un maxim istoric in ianuarie 2011 bravo

Pentru prima data in istoria Romaniei si fara nicio interventie de la Guvern sau Banca Nationala, puterea de cumparare a leului a crescut cu 300% intr-o singura luna!
Ignorand criza, cateva mii de romani au reusit in luna ianuarie sa achizitioneze produse si servicii in valoare de peste 1,7 milioane de euro cheltuind doar un sfert din acesti bani (aproximativ. 450.000 euro).

Cu mai putin de 10 lei, romanii s-au putut bucura de:
- intrari la patinoar
- jocuri de Laser Tag
- mese la restaurant (supe / ciorbe, pizza, quesadilla, paste, salate, cocktail-uri, bere, vin, cafea, desert etc.)
- servicii profesionale de traducere a documentelor
- bilete la film (inclusiv 6D)
- biliard
- show-uri de stand-up comedy
- servicii de curatatorie haine

Cu maxim 50 de lei, ei au achizitionat:
- abonamente complete la fitness, tae-bo sau cursuri de dans (salsa, merengue si multe altele)
- servicii complete de infrumusetare si remodelare corporala, (tuns, coafat, spalat, manichiura, pedichiura, pensat, peeling, bronzare, masaj etc.) la saloane de lux
- servicii stomatologice (consultatie + detartraj + periaj + obturatie carie)
- cursuri de recalificare in diferite domenii
- consultatie juridica de specialitate
- servicii medicale (ecografii, consultatii etc)
- lenjerie de lux sau costume de baie

Printre cele mai populare oferte din luna ianuarie se numara:
- Doar 279 RON in loc de 850 RON pentru: Consult Oftalmologic + Stabilire de dioptrii + Examinare fund de ochi + Rama Titanflex + Lentile Essilor Orma cu Tratament antireflex + Montaj Computerizat + Garantie 1 an!
- Doar 30 RON in loc de 200 RON pentru un abonament de 8 sedinte pilates, step aerobic, capoeira si aerobic clasic.
- Doar 26 RON in loc de 130 pentru o sedinta de masaj pentru relaxare, una de masaj anticelulitic cu vacuum si una de masaj anticelulitic manual cu ulei de argan - "Aurul Marocului".

http://www.banisiafaceri.ro/analize/puterea+de+cumparare+a+leului+a+atins+un+maxim+istoric+in+ianuarie+2011

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyVin 04 Feb 2011, 19:42

dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptySam 05 Feb 2011, 07:31

Abby, chiar am luat-o in serios cu calcularea pensiei, ma pregateam sa introduc datele si cand am vazut ce-mi cere, am stiut ca-i gluma!

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyLun 07 Feb 2011, 21:39

@ Cristina
Nu inteleg unde e sursa de bucurie. Dupa cum inteleg eu modestele mele notiuni de cunostinte economice, cele din articolul celor de la banisiafaceri nu sunt semne bune, mai cu sema in mijlocul unei crize economice, si categoric nu sunt semne de intarire a leului, precum nu sunt semne de inbunatatire a economiei. Daca nu sunt bani pe piata si in buzunarul consumatorului, serviciile (n.b. !) reduc din pret. Nu are nimic de a face cu o intarire a monedei, ori a economiei, din pacate!
Daca situatia economica slaba persista, se poate ajunge la deflatie, unde productia devine tot mai slaba, preturile prin urmare scad, din moment ce oamenii nu au bani, si astfel se poate ajunge la o situatie nefericita de descrestere in spirala: mai putina productie, rezultand in mai putini bani, care rezulta in pret mai mic => productie slaba, mai putini bani, care rezulta in pret mai mic, etc., si toate astea chiar in situatia unei inflatii controlate.
Iar daca inflatia nu e controlata ...
Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyMar 08 Feb 2011, 08:23

Ciprian, sursa bucuriei este macar faptul ca nu se mai arunca romanii sa consume mult si prost, asa cum au facut pe vremea cind a "duduit economia", inglodindu-se in datorii pe care nu le puteau duce Wink ... Sursa bucuriei este faptul ca romanul a devenit mai cumpatat, atit cel ce vinde (si care -iata- nu mai creste preturile haotic, ba chiar le mai scade) cit si cel ce consuma (si care -iata- printr-un consum cumpatat, mai echilibreaza balanta cererii si ofertei). Bref, sursa bucuriei vine din faptul ca -poate pentru prima oara- consumul romanului este unul sanatos, bazat pe ceea ce se produce si mai putin pe ceea ce se imprumuta de la banca.
Dar sursa bucuriei vine si din faptul ca, din ianuarie 2011 nu s-a mai intervenit deloc pe piata valutara, tocmai datorita beneficei stabilitati a leului, fapt care mareste si increderea investitorilor straini.

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 29 Sept 2011, 02:42

Declaratiile care au socat lumea. Cine face jocurile la nivel mondial

Un trader independent a facut declaratii socante intr-un interviu acordat postului de televiziune BBC. Acesta i-a atentionat pe jurnalistii britanici ca se apropie colapsul financiar global si ca banca americana de investitii Goldman Sachs este cea care face jocurile la nivel mondial.

Alessio Rastani a sustinut de asemenea ca anumite persoane abia asteptau sa se apropie o criza economica pentru a se imbogati de pe urma prabusirii pietelor financiare, noteaza dailymail.co.uk.

Ziaristii de la BBC au ramas muti de uimire atunci cand Rastani le-a spus ca traderilor “nu le pasa prea mult” de perspectivele unui eventual colaps financiar. „Cei mai multi traderi sunt indiferenti vizavi de gasirea unor solutii economice. Treaba noastra este sa facem bani din asta”, a raspuns el.

"De 3 ani am tot visat sa vina o recesiune si o cadere a burselor ca sa pot face bani", a marturisit Rastani.

Acesta a impresionat deopotriva telespectatorii in momentul in care a vorbit despre sperantele sale vizavi de beneficiile pe care le poate avea de pe urma recesiunii. “De fapt, guvernele nu sunt cele care conduc lumea. Goldman Sachs o face”.

http://www.incont.ro/externe/declaratiile-care-au-socat-lumea-cine-face-jocurile-la-nivel-mondial-video.html

Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 29 Sept 2011, 07:25

Mare noutate asta, ca bancile americane conduc lumea?!
Oricum, Rastani acesta e doar partial corect. Nu trebuie sa cunosti prea multa economie ori despre bursa ca sa intelegi ca guvernul si bancile joaca impreuna acelasi joc. Goldman Sacks ar fi disparut daca Obama nu ar fi pompat triloane de dollari.

what to do about what there is,
that there is a difference between knowing what there is,
and knowing what to do about what there is
and what that difference is." Jordan B. Peterson
"The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin
"Elvis is alive" Yo
Why me , Lord?
Who Am I
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyVin 30 Sept 2011, 00:47

Nu, nu e o noutate decât pentru unii, altii stiu asta de mult.
Banul conduce lumea, e clar.

tarra

Numarul mesajelor : 1
Data de inscriere : 07/11/2011

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 24 Noi 2011, 19:25

Buna seara,tuturor forumistilor.Ce sa spun?Noi nu am dorit si nici nu am asteptat o criza economica,pentru ca,cei ce traiesc de azi pe maine nu au nimic de castigat,ba chiar coboara si mai adanc in prapastia saraciei si a disperarii.Asa cum noi avem nevoie de bani,pentru ca trebuie sa mancam in fiecare zi,la fel sunt mii,sute de mii de persoane asemenea noua.Eu imi doresc din suflet sa incercam sa ne ajutam intre noi,caci alt ajutor nu avem.Sunt necesari doar 6 lei si 6 timbre.Ne permitem?Cred ca da!Dar mai este nevoie de ceva si anume de seriozitate,corectitudine,perseverenta,incredere si va sigur ca functioneaza!!!!Bafta celor ce cred si au nevoie!!!!Iata despre ce este vorba :

Poate ti se va parea o gluma dar chiar se castiga bani din asta! SENZATIONAL, CASTIGURI SIGURE CU INVESTITII MINIME PE TIMP DE CRIZA
SENZATIONAL, CASTIGURI SIGURE CU INVESTITII MINIME PE TIMP DE CRIZA

Castigi multi bani cu o investitie minima de 6 lei !Bani rapid si sigur pe internet.
Testat,Functioneaza,Singurul care functioneaza cu adevarat,Cum poti face bani usor repede legal. Nu este nici o gluma crede-ma Depinde numai de tine daca vrei sa citesti pagina asta sau nu, eu nu pot spune decat ca 10 minute de citit iti pot schimba viata (si portofelul), depinde numai de tine. POTI FACE BANI USOR SI REPEDE Crede-ma am incercat toate metodele posibile.
Aceasta este cea mai USOARA si mai RAPIDA cale.
Surpriza
Ghici ce s-a petrecut Intr-un interval de 7 zile am inceput sa
primesc bani in cutia postala. Eram uluit! M-am gandit ca probabil se va opri curand, dar banii au continuat sa vina! In prima saptamana am primit 27 lei. La sfarsitul celei de-a doua aveam 109 lei In a treia saptamana stransesem 2547 lei Si banii continuau sa vina cu repeziciune. In mod cert a meritat sa cheltui cei 6 lei si cele 6 timbre.
Sa-ti spun cum functioneaza si mai ales de ce functioneaza. In primul rand te sfatuiesc sa salvezi pe hard sau sa printezi articolul ca sa il ai la indemana. Apoi urmezi pasii de mai jos :

PASUL 1: iei 6 coli de hartie si scrii pe fiecare din ele : M-AM ADAUGAT LA LISTA TA, astfel incat cel ce primeste plicul sa te adauge la listele pe care urmeaza sa le posteze si asa adresa ta va aparea pe alte sute si sute multiplicate de forumuri, apoi impaturesti fiecare coala. Acum iei 6 bancnote de 1 leu si pui CATE UNA in FIECARE din cele 6 coli, apoi pui FIECARE coala in CATE UN PLIC si inchizi plicurile. Ar trebui sa ai acum 6 plicuri sigilate, cu numele si adresa ta pe ele, fiecare dintre ele continand o coala de hartie si o bancnota de 1 leu.
Acum trimiti plicurile la urmatoarele adrese:
1) AMARIEI STELIAN, str. Profesor Cujba nr. 5B, bl. F1-1, sc. A, ap. 20, Iasi, jud. Iasi, cod postal 7000
2) KOVACS LASZLO str cernei 14 bl E 8 SC A AP.18 BRASOV 500281
3) EDULESCU MARIANA – OP 62, CP 62 - 30, BUCURESTI
4) AXINTE PAUNITA, SAT. CHELES, COMUNA SULITA, JUDETUL BOTOSANI, COD POSTAL: 717370
5) TAROD MIHAELA, STR.LIBERTATII,BL.B21, SC. 1,ET.2,AP. 8,BRAD, JUD. HUNEDOARA, COD POSTAL 335200
6) JUNC PETRU, Sat. HORLESTI-ZAHORNA, Com. REDIU, Jud.IASI, Cod postal 707407
PASUL 2: Acum tai din lista pe numarul 1 si muti celelalte adrese cu o pozitie mai sus (6 devine 5, 5 devine 4. Astfel numarul 6 devine liber : completezi cu numele si adresa TA aceasta pozitie.
Trebuie foarte clar sa intelegi ca DACA TE VEI PUNE IN ALTA POZITIE DECIT CEA DE-A 6-a, vei primi cu mult mai putini bani, pentru ca factorul de multiplicare se diminueaza. Pentru a intari increderea in joc, trebuie SA NU TRISEZI si SA TRIMITI PLICURILE, deoarece altminteri, te excluzi singur din circuit semanand neincrederea.
PASUL 3: Schimba ce doresti dar, pe cat se poate, incearca sa mentii articolul cat mai aproape de original. Acum publica anuntul la cit mai multe forum-uri sau newsgroup-uri. 200 este atat cat iti trebuie dar cu cat publici in mai multe locuri cu atat mai multi bani vei castiga! Nu e nevoie sa scrii din nou tot acest articol; poti sa selectezi textul cu cursorul mouse-ului si sa il copiezi in memoria calculatorului (Copy din meniul Edit); deschizi un fisier gol si inserezi textul ca sa iti adaugi numele in pozitia a 6-a (Edit/ Paste) salvezi fisierul cu extensia .txt. Acum cauti pe Internet newsgroup-uri (forum-uri on-line, message board-uri, site-uri de chat, de discutii) romanesti bineinteles, sau la diverse adrese e-mail pe care le cunosti si publici articolul. Iti sugerez sa treci ca subiect un titlu cat mai atractiv, pentru ca pe acesta il vor vedea cei ce viziteaza aceste site-uri. GATA! Felicitari... Nu ar trebui sa iti ia mai mult de 30 de secunde pentru fiecare newsgroup! TINE MINTE : mai multe newsgroup-uri inseamna mai multi bani! Tot ce trebuie este un minim de 200!
Calcule...Vei incepe sa primesti bani in cutia postala in cateva zile! De ce? Din cele MINIM 200 de publicari pe care le-ai facut sa spunem ca primesti 5 raspunsuri. Deci ai castigat 5 lei cu numele tau pe pozitia a 6-a. Acum fiecare din cele 5 persoane care tocmai ti-au trimis cate o scrisoare, publica la randul lor MINIMUL de 200 de articole cu numele tau pe pozitia a 5-a si primesc si ei cate 5 lei. Tu primesti astfel 5x5x1 = 25 lei. Continuand exemplul cu acest numar mic (5) de persoane care raspund la articol, castigi 125 lei cu numele tau pe pozitia a 4-a,625 lei cu numele tau pe pozitia a 3-a,3125 lei pe pozitia a 2-a si ...
DA! 15625 lei cu numele tau pe pozitia intai. UIMITOR!
Daca fiecare participant publica articolul de MINIM 200 de ori! Si
totul cu o investitie initiala de 6 lei si 6 timbre. Cand
numele tau nu se mai afla in lista poti sa repeti procedura : iei
ultima varianta a articolului si trimiti cate 1 leu la
adresele care se afla in lista, punandu-ti numele pe pozitia a 6-a Acum publici articolul din nou de MINIM 200 de ori. Iti dai seama ca in fiecare zi mii de oameni intra pe Internet si citesc aceste articole ASA CUM CITESTI TU ACUM! Asa ca, iti poti permite 6 lei sa vezi daca merge cu adevarat? Cred ca da... Unii au spus "dar daca lumea se satura si nu mai trimite nimeni nici un ban?" Ce sanse sunt sa se intample asta, cand ZILNIC se alatura 20- 50.000 de useri noi la Internet, dintre care foarte multi citesc astfel de anunturi si sunt dispusi sa incerce ?
Joaca cinstit si corect si adresa te va ajunge pe mii de forumuri, astfel vei primi mii de plicuri. In fiecare zi intra sute sau mii de oameni pe forumuri! Vei avea numai de castigat. Jocul se bazeaza pe o binecunoascuta lege din economie si anume legea multiplicarii pe care cred ca poti sa o intelegi. Crezi ca marile magazine se imbogatesc pentru ca tu ai cumparat o sticla de vin? Nu! Ci pentru ca se cumpara cantitati industriale!
Deci, daca joci corect si trimiti plicuri, adresa ta va aparea pe mult
mai multe site-uri si vei primi cu muuult mai multi bani! Bafta
O sa-mi multumesti cat pentru cei care nu joaca. Bafta! Uite cum poti sa gasesti adresele unde sa postezi anuntul tau! Intra pe htt:www.google.ro la pagini in limba romana si tasteaza: anunturi gratuite online.Vor aparea o multime de adrese de site-uri, intri si postezi acolo anuntul tau.

P.S. foarte important: o sa intalnesti peste tot oameni care nu sunt de acord cu asta, nici nu doresc si nici nu au curaj sa incerce. Acestia se multumesc doar sa injure si sa va descurajeze. Trebuie doar sa-i ignori asa cum fac eu. Joaca si o sa vezi cum plicurile incep sa soseasca. Daca ai incredere si perseverezi o sa-mi multumesti. In fond e vorba de 6 lei + 6 timbre si un pic de timp petrecut la calculator! Dar cat bine ne putem face unii altora cu un minim de cheltuieli!!! CREZI??? ATUNCI BAFTA ! Very Happy
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyVin 25 Noi 2011, 01:17

Ce fain ar fi să se iasă din criză cu astfel de manevre!
Nu stiam cum să le numesc, că afaceri nu sunt.

Cu certitudine, cineva face bani în chestia asta, iar acel cineva trebuie să fie cel ce-si vinde timbrele.
Nu m-as mira ca el să fie chiar initiatorul acestui joc.
L-am numit bine? Pentru că asa mi se pare mie, doar un joc. smile

lutra vulgaris

lutra vulgaris

Numarul mesajelor : 1164
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti - Romania
Data de inscriere : 18/05/2010

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyVin 25 Noi 2011, 02:38

amin

Emil Condor

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyMar 29 Noi 2011, 00:19

tarra a scris:
SENZATIONAL...
Tarra este probabil un spamer pe care îl vom elimina curând.
Asteptăm o perioadă să vedem dacă mai apare pe aici, apoi vom decide...

Emil Condor

Emil Condor

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyDum 15 Ian 2012, 20:25

http://www.incont.ro/idei-de-afaceri/someri-afaceristi.html

<<Statutul de someri nu i-a descurajat. Cum au ajuns 10.000 de romani, patroni

Mii de oameni care si-au pierdut locul de munca, dar pe care statutul de somer nu i-a descurajat, au reusit sa invinga criza, dar mai ales sa puna pe picioare o mica afacere in aceasta perioada dificila pentru intreaga economie. Ministerul Muncii ii invita pe toti sa-si ia inima-n dinti, cu atat mai mult cu cat exista fonduri europene care sa le sustina proiectele.
>>

Deci se poate!

abbilbal

abbilbal

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyMar 31 Ian 2012, 01:48

Emil Condor a scris:
tarra a scris:
SENZATIONAL...
Tarra este probabil un spamer pe care îl vom elimina curând.
Asteptăm o perioadă să vedem dacă mai apare pe aici, apoi vom decide...

Cred mai degrabă că este lucrător poştal care vrea să aducă venituri poştei române(nu merită să scriu cu P şi R).

Emile, când noi eram în primii ani de liceu se făcea, în acest fel, schimb de ilustrate. Am căzut şi eu capcană jocului şi am trimis un număr destul de mare de ilustrate fără să primesc nimic. Apoi au mai apărut şi altele bazate pe acelaşi principiu, dar cu sume mici de bani trimise în plicuri cu scrisoori. Am mai căzut odată capcană crezând că cineva-i primeşte, dar probabil erau "pescuiţi" pe la poşta română. Am mai primit şi alte invitaţii, dar m-am lecuit. Acum văd că a apărut moda timbrelor. Cine vrea să facă donaţii poştei, IO n-am nimic împotrivă, dar IO BA. Dacă mai pui şi un G, iese ceva fain pentru poşta română.

Emil Condor

Emil Condor

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyMar 31 Ian 2012, 02:00

Da, îmi amintesc de cele la care te referi tu, sunt jocuri vechi readuse pentru fraieri noi. Laughing
În trecut am primit si eu invitatie la asa ceva dar niciodată nu am participat. :thumbs down:

abbilbal

abbilbal

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyMar 31 Ian 2012, 02:19

Emil Condor a scris:
http://www.incont.ro/idei-de-afaceri/someri-afaceristi.html ....Deci se poate!

Da, se poate. Mai ales că producerea de lumânări este foarte rentabilă. Dacă în urmă cu câtva timp lumânările aveau o anumită groşime şi lungime, acum sunt mai scurte şi mai subţiri. La prima vedere nici nu se onservă la o lumânare, dar la sutele de mii produse "economia" este importantă. Tot atunci când lumânările erau mai grase, costau 0,25 lei. Acum preţul lor este de 0,30 lei/buc. Ce-i aia 5 bani? O nimica toată. Dar o nimica toată x 100000 = 5000 lei. O nimica toată x o infimă economie x 100000 lumânări = o muncă cinstită prin intermediul căreia îţi fraiereşti fratele spiritual.

Cel puţin la noi în Bălgrad lumânările se produc la un atelier al Arhiepiscopiei, iar Arhiepiscopia are nişte centre de zi pentru copii, iar copiii sunt bine întreţinuţi până la vârsta majoratului după care sunt trimişi în lumea largă să afcă şi ei "joburi cinstite".

Ce nu ştiu să spun este dacă acele "mici economii" sunt valorificate în interesul comunităţii sau în interes privat. Tot un job şi valorificarea lumânărilor.

Diaporevomenos

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyDum 01 Apr 2012, 18:54

Deutsche Welle: Italia, pe urmele Greciei?

O fi ăștia puturoși ca greci? Ca așa se spunea de greci ca sunt puturoși.
Orice tara care in capcana Germaniei hitleriste, se numește tara de puturoși . Si da-i cu ziarele la prosti si convinge-i ca de-aia e criza in tara asta, pentru ca populația tari respective sunt puturoși.

Si pe urma venim noi aia mai isteții si mai harnici si da-i cu critica: Da, sa le se taie din pensii si din salarii. Sa vândă Acropole si insulele lor si sa le luam noi.
Vai de curu lor de proști!
http://www.ziare.com/economie/criza-economica-mondiala/deutsche-welle-italia-pe-urmele-greciei-1107252
http://www.ziare.com/economie/criza-economica-mondiala/deutsche-welle-italia-pe-urmele-greciei-1107252
Sus In jos
Diaporevomenos

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyJoi 05 Apr 2012, 12:09

Un batran s-a sinucis trangandu-si un glont in cap in piata centrala din Atena
http://www.hotnews.ro/stiri-international-11918757-batran-sinucis-trangandu-glont-cap-piata-centrala-din-atena.htm

Era un bătrân pensionar ca mine. Avea 77 de ani.
Muncise o viata întreaga. Era farmacist de tânăr.
Făcuse un împrumut pentru renovarea farmaciei care a lăsat-o ieșind la pensie, copiilor lui. Tăind-ui pensia numai putea sa plătescă ratele la Banca.
In biletul pe care l-a lăsat menționează: "Nu vrea sa ma vadă copii mei, cum caut in tomberonul de gunoi, ceva de mâncare".

Când spun ca mine, as vrea sa va informez ca eu am depus Cartea de Munca la pensionare cu 44 de ani si 8 luni de munca, in România 16 ani, in Germania 4 ani, si in Grecia 24 de ani si acum primesc 720 de Euro pensie. In luna Iunie se anunța ca vor veni iar reduceri de pensii si salarii. E posibil sa-mi lase doar vreo 500 de euro pensie.
Cu 450 de Euro chirie, apa, curent electric, telefon, gaze si căldura, mai imi rămâne decat vreo 10 Euro de mâncare pe luna.
Daca vedeți ca numai scriu pe forum înseamna ca, ori am murit de foame, ori am vândut computerul si sunt pe vreo banca in parc, tăind frunze la căini.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyVin 06 Apr 2012, 03:18

Dimitris, voi spune cuvintele ce le-ai scris chiar tu de mai multe ori pe acest forum:
Dumnezeu nu-i lasă pe ai Lui să-si cersească pâinea.

Te vreau mai optimist!
Cum să vinzi calculatorul?
Nu avem voie să pierdem legătura! hug

Diaporevomenos

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyVin 06 Apr 2012, 09:06

Nu pierdem legatura, mai am niste porumbei si iti voi trimite din cand in cand, cate un biletel legat de piciorusul porumbelului, sa trimiti salutari la forumisti.
oh da!
Sus In jos
Diaporevomenos

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptyVin 29 Iun 2012, 18:38

Turismul in Grecia.

CRIZA ECONOMICA 75f78edeae3442a202142b961eed8741

CRIZA ECONOMICA 0dfe9ea69d9af60ff4ed5acf244ab888
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA EmptySam 30 Iun 2012, 00:17

Diaporevomenos a scris:
Turismul in Grecia.
Cu adevărat nu este în criză.
Iar turismul poate fi o sursă financiară foarte bună.
Bravo lor! thumb_yello

Continut sponsorizat

CRIZA ECONOMICA Empty
MesajSubiect: Re: CRIZA ECONOMICA   CRIZA ECONOMICA Empty

Sus In jos

CRIZA ECONOMICA
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: ECONOMIE :: AFACERI-
Mergi direct la: