__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Guvernul Bidinel | |
|
+15TRISTAN dolion j0oke zuum delta Emil Condor cactus Cristina Blue zaraza26 abbilbal yzzy ostrovna Anahoret aurora 19 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
TRISTAN
Numarul mesajelor : 125 Data de inscriere : 03/01/2009
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Sam 05 Iun 2010, 15:11 | |
| Pana una alta pe vremea lui Ceausescu eram nr.1 in gimnastica mondiala, am castigat cu Steaua Cupa Campionilor, etc. Cum dracu se face ca astazi avem o gramada de sali de sport si terenuri de fotbal si performante ioc? | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Sam 05 Iun 2010, 15:32 | |
| - lutra vulgaris a scris:
- am inteles......nici tu nu stii..no bine! tu sa fii sanatos.
Dacă nici eu nu ştiu, înseamnă că tu nu ai ştiut ce scrii. | |
| | | lutra vulgaris
Numarul mesajelor : 1164 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti - Romania Data de inscriere : 18/05/2010
| | | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Sam 05 Iun 2010, 20:37 | |
| | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Sam 05 Iun 2010, 20:44 | |
| - TRISTAN a scris:
- ...Aia care se strang sa protesteze acum te asigur ca stiu de ce "urla". E simplu de tot...Le taie Basescu din venit! Nu e o cine stie ce problema complicata de geometrie. Si pot sa bag mana in foc ca nu e iluzie generalizata. Au fost cateva zeci de mii de oameni.Iluzie in masa...NU EXISTA!
Mai sunt care striga pentru ca sunt pusi acolo sa incinga atmosfera. Mai sunt si teribilisti carora le place sa se agite si atat. Apoi, aia care striga impotriva lui Basescu cred cumva ca el e singurul vinovat? Cred cumva ca daca era Geoana sau Antonescu, era mai bine? Lucrurile nu sunt asa simple cum par la prima vedere. (De obicei discutiile mele nu se rezuma la stratul superficial al lucrurilor. Nu scriu ca sa ma aflu in treaba.) | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Sam 05 Iun 2010, 20:50 | |
| - abbilbal a scris:
- Păi nu mai sunt. Că ei erau experţi în oină şi nu mai au voie să facă concurenţă americanilor.
A fost zilele astea campionatul national de oina in comuna Căşeiu, judeţul Cluj. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Sam 05 Iun 2010, 20:53 | |
| - TRISTAN a scris:
- Pana una alta pe vremea lui Ceausescu eram nr.1 in gimnastica mondiala, am castigat cu Steaua Cupa Campionilor, etc. Cum dracu se face ca astazi avem o gramada de sali de sport si terenuri de fotbal si performante ioc?
Astazi avem, bine zici, de vreo doi ani incoace au aparut sali de sport. Terenuri de fotbal? Daca is ca in Nasaud, atunci e clar! Atunci era disciplina, acum antrenorii de gimnastica pleaca unde sunt apreciati si platiti corespunzator. | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Sam 19 Iun 2010, 07:14 | |
| Interviu cu ministrul de Externe, Teodor Baconschi România, în îmbrăţişarea Rusia-SUAV-aţi întors recent de la Washington, unde aţi pregătit terenul pentru o vizită prezidenţială. Când ar putea avea loc? T.B. Anul acesta, când se împlinesc 130 de ani de relaţii româno-americane Ce ar putea obţine România de la această vizită, mai cu seamă că ea vine după ce Bucureştiul a primit găzduirea scutului anti-rachetă cu braţele deschise? T.B.: Investiţii economice. Avem pe harta ţării investiţii mari: Uzinele Ford, Microsoft, Oracle şi alte companii importante. Sperăm să vină şi altele, încurajate de statutul nostru de membru NATO şi UE, de mediul prietenos oferit prin taxa unică de 16 la sută. Sperăm ca investitorii americani să considere România drept o rampă de lansare a propriilor interese în vecinătatea estică. Credeţi că felul în care avansează criza economică poate reconfigura geopolitica zonei? T.B.: Din discuţiile pe care le-am avut cu diverşi oficiali americani, a rezultat reconfigurarea concepţiei politice globale a SUA. Am înţeles de pilda că noua administraţie doreşte să antreneze Federaţia Rusă într-o relaţie constructivă, pe termen lung. Americanii vor rămâne prezenţi în Europa, dar, în locul tradiţionalei abordări axate pe „încercuirea" Rusiei, apare jocul de interes reciproc, bazat pe temele comune sub raport strategic, dar şi economic. Această îmbrăţişare Rusia-SUA despre care vorbiţi ar putea avea legătură cu recenta declaraţie a generalului rus Vladimir Dvorkin, fost şef al unui institut de cercetări militare, care spunea că Rusia ar putea propune dislocarea unor sisteme de rachete C-300 în România şi Bulgaria, în cadrul cooperării Moscova-Washington. T.B.: Deocamdată, resetarea relaţiei s-a făcut graţie acordului Start 2 privind reducerea arme lor strategice. E posibil ca România să accepte arme ruseşti pe teritoriul său? T.B.: Nu cred că trebuie să transformăm noua abordare americană într-un scenariu de ficţiune politică. Important este că, în prezenţa acestei noi concepţii, şi aliaţii europeni ai SUA îşi pot reconsidera politicile regionale. Aveţi în pregătire o vizită la Moscova pentru preşedintele Băsescu? T.B.: De curând au avut loc consultări româno-ruse la nivelul secretarilor de stat. Am pri mit semnale că şi Rusia doreşte să identificăm subiectele de interes comun pe baza cărora putem normaliza gradual relaţia. Ce s-a întâmplat din 2008, când preşedintele Băsescu spunea că a primit o invitaţie la Moscova, şi perioada următoare, când invitaţia a fost anulată? T.B. - Relaţia a stagnat şi din motive politice interne: noi nu am reuşit nici măcar să [avem un guvern stabil si sa] guvernăm România în 2009, darămite să relansăm relaţia româno-rusă. Pentru a construi, trebuie să ai stabilitate, să nu fii un interlocutor confuz.
În ce măsură credeţi că echilibrul geostrategic la Marea Neagră este afectat de decizia Ucrainei de a găzdui încă 25 de ani baza navală a Rusiei? T.B.: La Marea Neagră situaţia geopolitică e staţionară. Rusia şi Turcia au forţele navale cele mai importante şi colaborează. În acelaşi timp, România şi Turcia se pregătesc să-şi ridice relaţia bilaterală la rangul de parteneriat strategic. Continuăm să ne jucăm rolul în această zonă: avem o relaţie proactivă cu Georgia, ţară care vrea să rămână în proximitatea spaţiului euro-atlantic. Abordarea noastră la nivelul UE rămâne constantă: ne dorim un concept integrat de securitate maritimă, care să abordeze cu aceleaşi instrumente Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Mediterană. Când se va încheia parteneriatul strategic România-Turcia? T.B.: Sper ca semnarea să aibă loc chiar în acest an. Avem o relaţie economică vitală cu partenerii turci. Acest parteneriat are şi o componentă militară sau se bazează în special pe chestiuni economice? T.B.: Are şi o componentă militară. Va fi un parteneriat-umbrelă, cu toate componentele. Dorim să menţinem şi dialogul Turcia-UE şi, în acelaşi timp, să colaborăm diplomatic în Balcanii de Vest. Recent, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, declara că Rusia vrea să aibă un cuvânt de spus în desfăşurarea ra chetelor americane în România. Ar fi posibil? T.B.: Nu, e o decizie suverană a României, pe baza interesului naţional. Nu era cazul să întrebăm pe cineva dacă ne permite sau nu. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, merge luna aceasta la Moscova poate pentru a discuta noi amănunte în privinţa conductei South Stream, care urmează să aducă gaz rusesc în UE prin ocolirea Ucrainei. România a luat o decizie fermă în privinţa participării la acest proiect? T.B.: România a înţeles im portanţa securităţii energetice pentru securitatea naţională şi pentru stabilitatea regională. Am văzut că atunci când Mos cova a închis robinetul pentru Ucraina au fost afectate şi state membre ale UE. Nu vrem ca resursele să devină instrumente care să reglementeze politicile statelor, deci suntem deschişi către concretizarea tuturor proiectelor energetice. Ne interesează mai cu seamă Nabucco, pentru că favorizează competiţia pe piaţa energetică. South Stream are sprijin politic în România? T.B.: Da. Ceea ce ne interesează este să stabilizăm vecinătatea răsăriteană inclusiv prin pro iecte energetice cât mai diversificate. Cum se vede de la Bucureşti decizia guvernului ungar de a da cetăţenie celor 3,5 milioane de maghiari care trăiesc în afara graniţelor? T.B.: Se vede cu realism şi calm pentru că reconcilierea româno-ungară este un fapt istoric, cu urmări pozitive de ambele părţi. Vrem ca Budapesta să respecte integral principiile dreptului internaţional şi să ne ofere cu transparenţă detalii despre aplicarea acestei legi, dar nu vrem să dramatizăm lucrurile. Şi noi am înfiinţat Agenţia Naţională pentru Cetăţenie, care se adresează etnicilor români din afara graniţelor. La nivel bilateral, ne dorim să ieşim împreună din criză şi să ne concentrăm pe agenda proximei reuniuni comune ale guvernelor român şi maghiar, fără să recurgem la aşa-numita teorie a derivaţiei: când există dificultăţi interne, mai ales economice, găseşti un ţap ispăşitor în vecinătate. Aţi spus nu demult că aţi vrea să intraţi în PDL. V-aţi propus un termen? T.B.: Doresc să intru în politică fiindcă urmăresc câteva obiective clare: aş vrea ca în România să existe un partid de centru-dreapta european, deschis către elite, modernizat. Am intenţia de a propune un contract politic inteligent cu toate comunităţile noastre din alte ţări. Mă interesează dezvoltarea unui pol creştin-democrat în PDL, alături de polul liberal, şi în acest sens voi derula proiecte concrete în cadrul unei fundaţii. Am deschis deocamdată un şantier şi vreau să aduc PDL valoare adăugată, adică o perspectivă doctrinară, un plan de dezvoltare instituţională şi o reţea de parteneriate dinamice în cadrul PPE.Vedeţi în rândurile acestui partid vreo persoană care să continue proiectul Băsescu după ce preşedintele se va retrage?
T.B.: Este prematur să deschidem acest subiect. Important este că preşedintele a reuşit să facă o breşă şi să aducă o serie de figuri calificate, oneste, care sunt deja implicate în reformarea clasei politice. Sigur că succesul lor depinde mai ales de susţinerea clasei de mijloc. Poate că succesul lor depinde şi de îndârjirea baronilor din partid, care vor să-şi conserve poziţiile şi se tem de schimbări. T.B.: PDL are acum o garnitură de conducere corespunzătoare unui partid mai degrabă de 15 la sută, nu unuia care doreşte să se menţină la cota de 30-35 la sută. E clar că e nevoie de forţe noi, dar nu pe principiul „scoală-te tu, ca să mă aşez eu". Dincolo de criticile la adresa unor politicieni aflaţi pe baricade încă din anii '90, un partid e ceea ce fac din el toţi membrii şi simpatizanţii săi. Vreţi să intraţi în partid înainte de Convenţia PDL din toamnă? T.B.: Nu vă pot indica o dată precisă, dar intenţia mea este fermă şi probabil că se va mate rializa anul acesta. http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/romania-in-imbratisarea-rusia-sua-190161.html_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Sam 19 Iun 2010, 19:39 | |
| - TRISTAN a scris:
- Pana una alta pe vremea lui Ceausescu eram nr.1 in gimnastica mondiala, am castigat cu Steaua Cupa Campionilor, etc. Cum dracu se face ca astazi avem o gramada de sali de sport si terenuri de fotbal si performante ioc?
Atunci se investeau bani seriosi pentru... imaginea României în lume, azi nu mai pasă nimănui! Din păcate! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Lun 21 Iun 2010, 18:32 | |
| - Emil Condor a scris:
- TRISTAN a scris:
Atunci se investeau bani seriosi pentru... imaginea României în lume, azi nu mai pasă nimănui! Din păcate! Se investeau bani in putine directii. Si acum se investesc bani, dar multi bani intra in buzunarele unor terte persoane si se investesc in n-spe directii, ca nu stiu pe care directii sa mearga. Le e lene sa gandeasca. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Mier 23 Iun 2010, 03:19 | |
| - zaraza26 a scris:
- Si acum se investesc bani, dar multi bani intra in buzunarele unor terte persoane...
Aceea nu e investitie! Furt, doar atât! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Mier 23 Iun 2010, 06:49 | |
| Remanierea: mult zgomot pentru nimicÎn ciuda caracterului superficial şi subiectiv al dezbaterii despre remaniere, nu avem niciun motiv să ne bucurăm că remanierea a eşuat. Sigur că ea era imposibilă, atâta vreme cât partenerul de guvernare, UDMR, refuză orice tentativă de schimbare. Totodată, putem accepta, pe termen scurt, argumentul că Executivul trebuie să se concentreze asupra aplicării imediate a programului de austeritate şi a reformelor, deşi nu se ştie în ce constau ele. Nu avem însă nicio garanţie că miniştrii clientelari şi ostili reformei vor deveni peste noapte reformişti, că vor schimba regulile jocului care le-a adus o prosperitate rezervată exclusiv cercului de iniţiaţi ai politicii, că aceiaşi oameni care au încercat să fenteze criza vor debloca economia sau că PDL va promova oameni noi în administraţie. Optimist, Valeriu Stoica enunţa posibilitatea ca în şase luni „lucrurile să intre pe un făgaş normal“ şi nimeni să nu mai „ceară capul“ miniştrilor. Ar fi un miracol. Realitatea este mai complicată: orice tentativă de remaniere va eşua atâta vreme cât întrebările puse pe blog de Cristian Preda vor primi toate un răspuns negativ, adică atâta timp cât nu va exista o susţinere reală pentru acest proiect, „o viziune alternativă despre guvernare“ şi „persoane mai competente decât cele din actualul guvern dispuse să asume guvernarea în condiţiile de astăzi“, nu „doar cârcotaşi lipsiţi de orice soluţie“. Or, PDL nu are acum nici voinţa, nici resursele necesare unei remanieri, cu atât mai puţin cele necesare unei reforme profunde. Dincolo de risipa de energie pe tema remanierii, se conturează însă o problemă gravă, de fond, şi anume sărăcia în resurse umane a clasei politice româneşti. În timp ce Bulgaria, de pildă, poate avea un ministru de Finanţe tânăr, cu studii şi experienţă în Occident, în România niciun partid politic nu a dorit să-i coopteze pe românii cu studii şi experienţă comparabile, condamnându-ne să fim guvernaţi de politicieni mediocri, lipsiţi de viziune şi adesea corupţi. Cu alte cuvinte, clasa politică doreşte doar să se conserve şi să se reproducă, nicidecum să se deschidă. În aceste condiţii, orice discuţie despre remaniere, restructurare şi reformă devine irelevantă şi orice remaniere inutilă. http://www.revista22.ro/remanierea-mult-zgomot-pentru-nimic-8462.html _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Mier 23 Iun 2010, 09:19 | |
| - Cristina a scris:
- ...clasa politică doreşte doar să se conserve şi să se reproducă, nicidecum să se deschidă...
Ei da! Uite că până la urmă s-a spus şi numele partidului unic din România. El este Partidul Conservator, dar nu PC-ul aliat cu PSD-ul, ci Partidul Conservator rezultat din alianţa roşiilor cu albaştrii, cu galbenii, cu portocalii, cu verzii etc, alianţă care a dat noua culoare negrul şi sigla laleaua neagră ce nu se mai vede din cauza "fodului de ten". | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 25 Iun 2010, 07:47 | |
| Guvernul a aprobat, ieri, in sedinta de guvern, capitalizarea suplimentara a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM), cu 46 de milioane de euro. Va creste astfel capacitatea firmelor de a accesa banii necesari cheltuielilor proprii pentru derularea proiectelor finantate din fonduri structurale.Masura va fi implementata prin rectificare bugetara si va permite IMM-urilor ca prin intermediul acestui mecanism al fondului de garantare sa poata dezvolta proiecte de investitii in valoare de circa 2 miliarde de euro. Conform evaluarilor facute, cel putin 7.000 de IMM-uri vor beneficia de acest sprijin pentru absorbtia de bani europeni, corespunzator unui numar de 67.000-75.000 locuri de munca create si/sau mentinute ca urmare a capitalizarii suplimentare a FNGCIMM.Tot ieri, Guvernul a decis prin Ordonanta de Urgenta, ca firmele beneficiare ale unor contracte de finantare europeana sa-si poata asigura cheltuielile proprii eligibile prin contractarea unor imprumuturi de la banci utilizand ca gaj sau ipoteca inclusiv bunurile achizitionate in cadrul proiectelor respective. Sectorul bancar va avea astfel la dispozitie elemente suplimentare care sa incurajeze creditarea beneficiarilor de proiecte finantate din instrumentele structurale si sa faciliteze derularea proiectelor contractate conform graficelor de implementare aprobate. http://www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?eID=7239&t=Stiri&AspxAutoDetectCookieSupport=1_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 25 Iun 2010, 12:42 | |
| Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale legile saraciei. Un nou rateu al guvernului Boc. Este a doua oara cand legile pentru care guvernul si-a angajat raspunderea sunt declarate neconstitutionale. Legile au fost trimise in parlament. Pica si acordul cu FMI. Euro a luat-o razna. Haos total. Vai si amar de noi. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 25 Iun 2010, 13:21 | |
| Sunt curios ce decizie vor lua mâine şi judecătorii. | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 25 Iun 2010, 13:24 | |
| - abbilbal a scris:
- Sunt curios ce decizie vor lua mâine şi judecătorii.
Nu prea inteleg. Care judecatori? _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | TRISTAN
Numarul mesajelor : 125 Data de inscriere : 03/01/2009
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 25 Iun 2010, 15:42 | |
| - nicuvar a scris:
- abbilbal a scris:
Nu prea inteleg. Care judecatori? Probabil aia divini. Dumnezeu si sfintii din ceruri. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 25 Iun 2010, 16:43 | |
| - nicuvar a scris:
- abbilbal a scris:
Nu prea inteleg. Care judecatori? Nici nu aveai cum să înţelegi pentru că am fost decalat în timp. Astăzi este vineri nu mâine, iar decizia a fost luată deja cînd am scris cele de mai sus. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 25 Iun 2010, 16:45 | |
| - TRISTAN a scris:
- nicuvar a scris:
- abbilbal a scris:
Nu prea inteleg. Care judecatori? Probabil aia divini. Dumnezeu si sfintii din ceruri. Din câte ştiu sfinţii din ceruri nu sunt judecători. Tu ştii altfel? | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 25 Iun 2010, 17:40 | |
| - nicuvar a scris:
- Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale legile saraciei.
Partial corect: legile austeritatii au fost declarate doar partial neconstitutionale, si anume doar reducerea cu 15% a pensiilor. Ramine ca fiind constitutionala reducerea salariilor bugetarilor cu 25%. Ce este bizar este ca s-a declarat ca fiind constitutionala recalcularea tuturor pensiilor speciale, exceptind pe cele ale magistratilor. - nicuvar a scris:
- Un nou rateu al guvernului Boc.
Intrebarea este daca acest "rateu" a fost pe bune sau chiar Boc si-a dorit acest "rateu" (nici el nu si-a dorit reducerea pensiilor), prin redactarea gresita -voit sau nu?- a articolului neconstitutional cu pricina. - nicuvar a scris:
- Este a doua oara cand legile pentru care guvernul si-a angajat raspunderea sunt declarate neconstitutionale.
Este dovada clara ca tipetele isterice ale obsedatilor anti_basescu - referitor la cit de aserviti ar fi judecatorii CC pdl-ului si lui Boc-Basescu - au fost minciuni sfruntate. - nicuvar a scris:
- Legile au fost trimise in parlament.
este tirziu deja... - nicuvar a scris:
- Pica si acordul cu FMI.
nu se stie inca daca, cine, ce si de ce pica, cert e trebuie renegociat. - nicuvar a scris:
- Euro a luat-o razna.
N-a luat-o deloc razna, inca. In schimb bursele au (s)cazut cu 5%, iar fondurile de investitii cu 8%. - nicuvar a scris:
- Haos total. Vai si amar de noi.
Nu este haos, inca. Dar asta se doreste, inclusiv prin provocarea isteriei in masa si prin aruncarea de mesaje apocaliptice de tot soiul. | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 25 Iun 2010, 17:47 | |
| Curtea Constituţională este responsabilă pentru căderea leuluiAdrian Vasilescu, consilier BNR, a declarat că vinovată de dăcerea leului este Curtea Constituţională, prin decizia de a nu permite scăderea pensiilor. Invitat la Antena 3, Vasilescu a arătat că „piaţa noastră valutară este vie şi reacţionează prompt la evenimentele care se întâmplă în ţară sau în afară. Ne-a surprins, într-un fel, pentru că toată conjunctura de dinaintea şedinţei CCR arăta că s-ar putea să fie altă soluţie. Comunicatul Curţii s-a văzut pe piaţă“. Consilierul BNR consideră că este imposibilă o precizare cu privire la perioada în care se va resimţi acest şoc, dar este posibil să fie de durată lungă. Evoluţia, însă, depinde şi de deciziile care vor fi luate şi în următoarea perioadă. http://www.revista22.ro/curtea-constitu355ional259-este-responsabil259-pentru-c259derea-leului-8488.html _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 25 Iun 2010, 17:50 | |
| Votul decisiv la CCR i-a apartinut lui Valentin Zoltan Puskas-UDMRHotararea finala a CCR de vineri a fost determinata de votul fostului senator UDMR Valentin Zoltan Puskas. Acesta a fost al cincilea magistrat care a declarat neconstitutionale prevederile din legile Guvernului Boc, scrie ziare.com. Pentru constitutionalitatea legilor au votat: Augustin Zegrean, Iulia Motoc, Mircea Stefan Minea si Petre Lazaroiu, adica echipa PD-L. Au decis ca legile sunt neconstitutionale: Valentin Zoltan Puskas, pe al carui vot Basescu si Boc au mizat pana in ultimul moment, precum si Tudorel Toader, Ion Predescu, Aspazia Cojocaru si Acsinte Gaspar. Surse din cadul CCR au afirmat pentru Ziare.com ca marea batalie s-a dat pe articolele din legi care vor fi declarate neconstitutionale, textele fiind analizate si votate, aliniat cu aliniat de magistratii de la CCR.http://www.revista22.ro/-votul-decisiv-la-ccr-i-a-apartinut-lui-valentin-zoltan-puskas-udmr-8489.html _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 25 Iun 2010, 19:42 | |
| - nicuvar a scris:
- Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale legile saraciei. Un nou rateu al guvernului Boc. Este a doua oara cand legile pentru care guvernul si-a angajat raspunderea sunt declarate neconstitutionale. Legile au fost trimise in parlament.
Pica si acordul cu FMI. Euro a luat-o razna. Haos total. Vai si amar de noi. Nimic despre faptul că magistraţii îşi pot păstra pensiile la acelaşi nivel cu cel de acum? De zeci de ori mai mari ca ale tale? _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | nicuvar
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 25 Iun 2010, 20:06 | |
| Eu nu stau sa va disec mesajele cuvant cu cuvant. Eu doar am dat stirea cat a fost calda. Legile s-au trimis inapoi la parlament si pana nu se discuta, nu se aplica nimic. Nici scaderea salariilor. Nu poti promulga doar o parte din lege. Nicio lege nu se poate aplica pana nu este promulgata de presedinte si publicata in Monitorul Oficial. Mai trebuie si normele de aplicare, care nu se dau de azi pe maine. Nu imi place sa discut prea mult despre problemele juridice pe forumuri nejuridice, pentru ca nu are rost. Ca scade sau creste euro, nu depinde de mine. Doar am constatat. Despre pensiile magistratilor nu discut. Nu este problema mea. Daca vreti parerea mea, consider ca merita sa aiba salarii si pensii mari, ca sa nu mai fie tentati sa ia spaga. Acordul cu FMI poate sa cada sau sa fie renegociat. Oricum banii care au venit de acolo nu au fost folositi cum trebuie. S-au dus aiurea, in loc sa se duca unde trebuie. Nu a fost nicio isterie cu CCR. S-a si vazut. Pedeleii au votat cu Basescu, opozitia a votat impotriva si ungurul si-a dat seama ca nu are rost sa-si puna alegatorii in cap, marea majoritate fiind pensionari. Puteti sa-mi disecati din nou mesajul. Cristina, tu te contrazici de la un mesaj la altul. Cand imi diseci mesajele, spui una, cand citezi din altii spui alta. Adi ca ca mine. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel | |
| |
| | | | Guvernul Bidinel | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |