__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Guvernul Bidinel | |
|
+15TRISTAN dolion j0oke zuum delta Emil Condor cactus Cristina Blue zaraza26 abbilbal yzzy ostrovna Anahoret aurora 19 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Mar 01 Iun 2010, 10:26 | |
| - zaraza26 a scris:
- Cum de au ajuns toţi leaderii centralelor sindicale putrezi de bogaţi?...
Au învăţat lecţia de la Miron Cozma şi Miron Mitrea. Prima decizie a lui Cozma spusă minerilor a fost: "De acum gata cu munca voluntară! Dacă vreţi să vă reprezint, mă plătiţi pe măsură." | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Mar 01 Iun 2010, 15:52 | |
| Deputatul Varujan Pambuccian cere abrogarea imediată a impozitului forfetar
Liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, la dezbaterea moţiunii simple a PNL împotriva ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, că soluţiile de ajustare a unui sistem nu mai funcţionează fiind necesare unele radicale.
"E nevoie de soluţii radicale care să ţină cont de naturalitatea mecanismelor economice, nu de felul ciudat în care evoluează ideologiile prin capetele noastre. Tot ceea ce am auzit ca soluţii sunt chestiuni care ţin mai degrabă de aducerea cheltuielilor la nivelul veniturilor sub o formă sau alta, mânaţi de o ideologie sau alta, dar nu metode prin care economia poate fi ţinută acasă şi ajutată să se dezvolte după ce un stat din ce în ce mai hipertrofiat şi din ce în ce mai hulpav, într-o continuă alergare după mituirea unui electorat din ce în ce mai asistat a ajuns la sfârşitul său", a spus Pambuccian.
El a solicitat sprijinirea Guvernului pentru abrogarea imediată a impozitului forfetar, plata TVA în momentul încasării banilor şi mutarea ideii fixe de subvenţie în cea de investiţie. "Următorul lucru pe care trebuie să-l facem chiar dacă pare o agresiune economică este să trecem la un mecanism în care cota unică să fie 4% şi în compensare TVA 25%", a afirmat liderul deputaţilor minorităţilor naţionale.
El a completat că domeniile care nu mai funcţionează "trebuie lăsate să moară". "Dacă nu facem lucrul acesta urgent, nu avem nicio şansă. Vom târî cangrene după cangrene până când statul însuşi se va prăbuşi", a conchis Pambuccian. AGERPRES
_____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Mar 01 Iun 2010, 16:05 | |
| Sebastian Vladescu, ministrul finantelor, declara in parlament:
"Am fi putut să minţim încă şase luni să vedem ce se întâmplă, ..."
să minţim încă şase luni... _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Mar 01 Iun 2010, 18:04 | |
| - aurora a scris:
- Sebastian Vladescu, ministrul finantelor, declara in parlament:
"Am fi putut să minţim încă şase luni să vedem ce se întâmplă, ..."
să minţim încă şase luni... Ar fi putut, dar NU au facut-o ! Si bine fac, merita tot respectul, macar si doar pentru asta ! Spre deosebire de toate celelalte guvernari pesedisto-liberale care au mintit, furat si risipit fara masura . | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Mar 01 Iun 2010, 19:09 | |
| - abbilbal a scris:
- zaraza26 a scris:
- Cum de au ajuns toţi leaderii centralelor sindicale putrezi de bogaţi?...
Au învăţat lecţia de la Miron Cozma şi Miron Mitrea. Prima decizie a lui Cozma spusă minerilor a fost: "De acum gata cu munca voluntară! Dacă vreţi să vă reprezint, mă plătiţi pe măsură." N-am scris eu asta... | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Mar 01 Iun 2010, 19:12 | |
| _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Mar 01 Iun 2010, 19:23 | |
| | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Joi 03 Iun 2010, 08:41 | |
| _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Joi 03 Iun 2010, 19:38 | |
| | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Joi 03 Iun 2010, 20:29 | |
| Cu multa placere, Zaraza ! Intr-adevar, cred ca daca era acceptat ca premier Lucian Croitoru, masurile de reforma si stopare a risipei n-ar fi fost taraganate atit .... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Joi 03 Iun 2010, 20:49 | |
| Dar care sunt aceste măsuri? E multă exprimare tehnică... şi n-am reţinut măsurile!?! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 07:48 | |
| Si inchise, minele toaca peste o jumatate de miliard de lei ! Desi unele si-au incetat activitatea in perioada '86 - '99, acestea inca au nevoie de "elaborarea documentatiei". Cheltuielile aferente acestei categorii de acte insumeaza 12,7 mil. lei Pentru a face fata tuturor acestor costuri, statul va face credite bugetare. Minele, "fala noastra si mandria"( ) de pe timpul comunismului, ne saracesc anual bugetul de stat cu peste 38,4 mil. lei, fonduri necesare conservarii si monitorizarii postinchidere. http://stiri.rol.ro/si-inchise-minele-toaca-peste-o-jumatate-de-miliard-de-lei-623151.html _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 07:54 | |
| Udrea: Dacă Vântu şi Patriciu şi-ar plăti datoriile, n-ar trebui să tăiem din pensii "Cred că mai important e ca cei ca Vântu, ca Patriciu să dea banii la stat pe care îi au de dat, să-şi plătească datoriile. Pentru că dacă şi-ar plăti datoriile n-ar fi nevoie să tăiem pensii şi salarii. Eu nu am nicio datorie la stat", susţine Udrea. Nu este prima dată când Elena Udrea spune că statul nu ar tăia din pensii dacă omul de afaceri Dinu Patriciu şi-ar plăti datoriile. "Omul de afaceri Dinu Patriciu are 600 de milioane de dolari datorie la stat şi dacă ar plăti-o n-am mai tăia pensiile mici", a spus Elena Udrea, în urmă cu câteva zile, în cadrul unei emisiuni televizate. http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/udrea-daca-vantu-si-patriciu-si-ar-plati-datoriile-n-ar-trebui-sa-taiem-din-pensii-188933.html _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 07:58 | |
| ANAF acuză Realitatea Media SA de evaziune fiscală şi sesizează Parchetul "Precizăm că, în prezent, inspecţia fiscală generală la S.C. Realitatea Media SA este în derulare, iar în conformitate cu Codul de Procedură Fiscală, până la finalizarea inspecţiei fiscale se pot întocmi acte privind constatările preliminare, care au caracter bilateral, cum sunt procesele verbale în care sunt consemnate stări de fapt fiscale. Astfel, având în vedere faptul că pe parcursul verificărilor, organele fiscale au constatat că societatea nu a evidenţiat, calculat şi plătit obligaţiile fiscale datorate, prejudiciind în acest fel bugetul general consolidat, a fost întocmit procesul verbal de control bilateral, înregistrat la Realitatea Media sub nr. 4103/11.03.2010. Totodată, având în vedere faptul că aspectele constatate întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală au fost sesizate organele de urmărire penală", se arată în comunicatul ANAF, remis, joi, agenţiei Mediafax. http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/anaf-acuza-realitatea-media-sa-de-evaziune-fiscala-si-sesizeaza-parchetul-188828.html _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 08:35 | |
| Solutii, nu discutii! Soluţii pentru a scoate din colaps sistemul de pensiiReducerea pensiilor de lux, penalizarea mai dură a pensionărilor anticipate, dar şi interzicerea majorărilor înainte de alegeri sunt câteva dintre propunerile Societăţii Academice. România numără 5,5 milioane de pensionari şi doar 4,5 milioane de salariaţi, ceea ce a dus la a propierea de colaps a sistemului de pensii. Declaraţia a fost făcută, ieri, de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, la o dezbatere organizată de Societatea Academică din România (SAR). Ca atare, SAR a venit cu o serie de propuneri pentru redresarea sistemului. Cinci mituri legate de pensiile din România, „spulberate” de sociologi Pensionarii nu sunt „cei mai săraci români”, nu sunt „persoane vârstnice” şi nu iau o pensie „doar câţiva ani”. În plus, pensiile nu sunt „prea mici comparativ cu salariile”, iar femeile „nu trebuie să se pensioneze mai devreme decât bărbaţii”. Acestea sunt rezultatele unei analize realizate de Marian Preda, prodecan al Facultăţii de Sociologie a Universităţii Bucureşti. Potrivit acestuia, datele Institutului Naţional de Statistică arată că românii între zero şi 24 de ani sunt cei mai afectaţi de sărăcie. În plus, în 2008, erau 4,2 milioane de români de peste 60 de ani, în condiţiile în care ţara noastră număra şase milioane de pensionari. Deci, nu toţi sunt bătrâni, a arătat Preda. Iar speranţa de viaţă a pensionarilor este, în medie, de 15 ani, adică mulţi primesc pensie mai mult timp decât au contribuit.În 2007, valoarea punctului de pensie a crescut cu 67,5%, în timp ce inflaţia, doar cu 4,8%. SISTEM PLIN DE ABUZURI Vass: „ 350.000 de pensionari de invaliditate nu sunt bolnavi” România are 350.000 de pensionari pe caz de boală în plus faţă de statele europene, prin raportarea numărului acestor pensionari la populaţia ţării, a susţinut, ieri, consiliera premierului, Andreea- Paul Vass, în cadrul dezbaterii organizate de Societatea Academică din România. Iar cifra ar putea reprezenta dimensiunea „abuzului” din sistem. Problemele nu se pot rezolva însă pocnind din degete pentru că, atunci când încerci să corectezi nişte abuzuri, te loveşti de justiţie, iar atunci când vrei să corectezi o lipsă de colectare corectă a fondurilor la buget te loveşti de ANAF şi de conduita românilor de a se conforma”, a conchis Andreea Paul-Vass. Complicitate negativă
Marea problemă a sistemului, aşa cum au susţinut atât reprezentanţii SAR, cât şi reprezentanţii executivului, este faptul că politicul a stabilit nivelul pensiilor pe criterii electorale, şi nu economice. „Punctul de pensie se stabileşte în funcţie de argumente economice, dar în România, vreme de 20 de ani, a fost stabilit pur politic”, a arătat apoi Vass. "Abuzurile şi fraudele care s-au făcut de-a lungul timpului în sistemul de pensii au fost rezultatul unei complicităţi între politicieni, între funcţionari publici, între cei care s-au pensionat şi medici”, a susţinut, la rândul său, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. Acesta a adăugat că, în România, „sunt mai mulţi pensionari cu stagiu incomplet decât cu stagiu complet”. Adică, din totalul persoanelor care au ieşit la pensie, doar 1,8 milioane au contribuţie completă la bugetul de stat, în timp ce 2,2 milioane s-au pensionat mai repede, dintre care 900.000 pe caz de boală. „A existat timp de 20 de ani această complicitate şi a făcut posibile aceste abuzuri. Nu se ştie câţi au fraudat sistemul, dar trebuie verificat. Scăderea cu 15% a pensiilor evită colapsul pe termen scurt, dar nu rezolvă problema. Este nevoie de o analiză şi de o corecţie a întregului sistem”, a încheiat Lăzăroiu. Abuzurile şi fraudele care s-au făcut de-a lungul timpului în sistemul de pensii au fost rezultatul unei complicităţi între politicieni, între funcţionari publici, între cei care s-au pensionat şi medici”, a susţinut, la rândul său, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. Acesta a adăugat că, în România, „sunt mai mulţi pensionari cu stagiu incomplet decât cu stagiu complet”. Adică, din totalul persoanelor care au ieşit la pensie, doar 1,8 milioane au contribuţie completă la bugetul de stat, în timp ce 2,2 milioane s-au pensionat mai repede, dintre care 900.000 pe caz de boală. „A existat timp de 20 de ani această complicitate şi a făcut posibile aceste abuzuri. Nu se ştie câţi au fraudat sistemul, dar trebuie verificat. Scăderea cu 15% a pensiilor evită colapsul pe termen scurt, dar nu rezolvă problema. Este nevoie de o analiză şi de o corecţie a întregului sistem”, a încheiat Lăzăroiu.
Abuzurile şi fraudele care s-au făcut de-a lungul timpului în sistemul de pensii au fost rezultatul unei complicităţi între politicieni, între funcţionari publici, între cei care s-au pensionat şi medici”, a susţinut, la rândul său, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. Acesta a adăugat că, în România, „sunt mai mulţi pensionari cu stagiu incomplet decât cu stagiu complet”. Adică, din totalul persoanelor care au ieşit la pensie, doar 1,8 milioane au contribuţie completă la bugetul de stat, în timp ce 2,2 milioane s-au pensionat mai repede, dintre care 900.000 pe caz de boală. „A existat timp de 20 de ani această complicitate şi a făcut posibile aceste abuzuri. Nu se ştie câţi au fraudat sistemul, dar trebuie verificat. Scăderea cu 15% a pensiilor evită colapsul pe termen scurt, dar nu rezolvă problema. Este nevoie de o analiză şi de o corecţie a întregului sistem”, a încheiat Lăzăroiu. http://www.evz.ro/detalii/stiri/solutii-pentru-a-scoate-din-colaps-sistemul-de-pensii-897182.html_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 08:38 | |
| - Cristina a scris:
- Cu multa placere, Zaraza ! Intr-adevar, cred ca daca era acceptat ca premier Lucian Croitoru, masurile de reforma si stopare a risipei n-ar fi fost taraganate atit ....
N-as fi atat de sigura... Intai, ca folosim cuvantul "daca". Dar ce sanse au fost sa fie acceptat?? Apoi, n-as baga mana in foc ca politicienii n-ar fi reusit sa-l faca sa amane masurile pana... tot in acest moment. Ca si acum e vorba, deci, sa fie o mana forte si sa tina haturile in mana, sa se faca reducerile de personal la bugetari. Decat sa strige lumea ca nu e de acord cu reducerile de salarii, mai bine ar sta ferm pe pozitie prin greve etc si sa oblige statul sa reduca aparatul functionaresc. Sa nu suspinam cu "daca..." si sa cerem guvernului sa reduca personalul bugetar!!! Incepand cu agentiile, cu acolitii lor, de acolo de sus. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 08:47 | |
| - aurora a scris:
- Dar care sunt aceste măsuri? E multă exprimare tehnică... şi n-am reţinut măsurile!?!
Citez din articol: "De ce României i-a lipsit viziunea Poloniei de evitarea a crizei? L.C.: Si Polonia si România au rate de schimb flexibile, dar ne-am diferenţiat foarte mult în ceea ce priveste politica de privatizare. Polonezii au folosit foarte mult, înainte de criză, venituri din diverse privatizări. Poate că si noi ar trebui în 2011 să privatizăm mai mult pentru a reduce deficitul, mai degrabă decât să creştem impozitele." "Cât timp vor persista efectele măsurilor propuse? L.C.: Măsurile de tăiere a pensiilor si salariilor se pot lua, din perspectivă legală, doar pe termen determinat. Guvernul a decis că acest termen este până la sfârşitul anului 2010. Dacă ajustările prevăzute în acordul cu FMI sunt implementate fără greşeală, atunci revenirea la nivelul actual al salariilor şi pensiilor în 2011 nu va mări deficitul bugetar. Dar dacă nu se fac restructurări adecvate, revenirea la nivelurile actuale ale salariilor şi pensiilor vor determina creşterea cheltuielilor bugetare cu peste 2 puncte procentuale din PIB instantaneu. Aceasta ar însemna că în 2011 deficitul bugetar va trebui redus de la 8,8 procente din PIB la 4,4 procente din PIB. Dacă se ajunge la această situaţie va fi foarte grav, căci se va proceda la tăierea investiţiilor încă din faza de planificare fiscală şi/sau la creşterea impozitelor. BNR a atenţionat mereu că politica salarială populistă în sectorul public a fost nesustenabilă. Acum se vede cât de nocivă a fost. Aceasta ar trebui să fie o lecţie pentru toată clasa politică, să nu mai promoveze astfel de măsuri, care nu fac decât să se întoarcă impotriva lor, mai devreme sau mai târziu. Trist este că se întorc şi împotriva românilor, care sunt primii care suferă de pe urma efectelor populismului. Nu ar fi mai bine să se reducă drastic aparatul birocratic, de la început, decât să se taie salariile si pensiile? L.C.: În mod cert. Dar după opinia mea, această soluţie nu e posibilă pe termen scurt. Există peste 500 de mii de oameni în exces în sectorul public. Reduceri masive de personal nu sunt posibile din două motive: (i) legislaţia este foarte complicată si necesită schimbări, si (ii) birocraţia e atât de inventivă când îsi apără interesele, încât e foarte greu să lupţi cu ea. Inventează noi "nevoi", redefineşte posturile, găseşte motive pentru care fiecare entitate birocratică este strict neceasră etc. În concluzie, în viziunea birocraţilor, niciodată, nicio măsură de restructurare nu este necesară. În 2010 si 2011 reducerea prevăzută este de 70 de mii de persoane. Însă este foarte adevărat ca reducerile de pensii şi venituri salariale nu au efecte pe termen lung, dacă nu sunt urmate si de aceste restructurări profunde." "Ce măsuri aţi lua dvs., dacă soluţia micsorării pensiilor si salariilor nu dă rezultate, din motive juridice, din cauza cedării în faţa presiunilor sociale etc? L.C.: Dacă si aceste măsuri esuează, cel mai la îndemână pare să fie creşterea impozitelor Cum a spus si guvernatorul Isărescu. L.C.: Nu, guvernatorul nu a predicţionat creşterea impozitelor într-un viitor apropiat. A precizat că dacă ratăm şi acum ajustările pe partea de cheltuieli, atunci nu vom putea evita creşterea impozitelor. Dar a şi reiterat concepţia că nu este raţional să creşti impozitele fără să restructurezi cheltuielile şi să extinzi baza de impozitare. Deci, cel mai facil e să cresti impozitele, dar vă garantez că nu vor aduce bani suplimentari la buget, fiindcă în ultimii 20 de ani veniturile bugetare nu au depăşit niciodată 32 la sută din PIB. Asta înseamnă că plătitorii de impozite, având în vedere volumul şi calitatea bunului public pe care-l livrează statul, nu doresc să plătească mai mult decât echivalentul a 32 la sută din PIB. Deci, chiar dacă se vor mări impozitele, oamenii vor găsi mijloace prin care să nu dea mai mulţi bani statului." "Adică evaziunea controlează acest procent fatidic de 32 la sută? L.C.: Da. De aceea prima soluţie reală rămâne tot în aria cheltuielilor. Pentru asta trebuie făcute reprioritizări. Dacă tot avem personal în exces, trebuie văzut care din activităţile pe care le finanţează statul nu sunt necesare sau nu sunt necesare la magnitudinea actuală. Sunt resurse în multe sectoare: în învăţământ, în cercetare, în sutele de agenţii care încă există, în risipa din sectorul de sănătate etc. Al doilea lucru ar fi să se mărească baza de impozitare, adică să elimini toate exceptările de la impozitare. Cea mai mare exceptare este în sectorul agricol: terenul agricol fie e neimpozitat, fie impozitele sunt modice. In această zonă trebuie făcute reforme, dar ele nu pot avea efect peste noapte."Am scos numai atat. Poate mai este ceva, dar nu vreau sa fie comentariul meu prea lung. | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 08:53 | |
| Mda... s-ar putea să ai dreptate, Zaraza. Oricum, Băsescu a facut tot ce putea el face în slujba instituţiilor statului. Mai mult decât Constantinescu, dar nu destul de mult pentru a învinge - total- hidra securisto-economico-mediatică, cea care l-a învins pe cel dintâi. Cum se întâmplă -cinic- de atâtea ori, dacă măsurile de austeritate de azi vor da roade, de aceste roade nu se vor bucura cei care le-au iniţiat -PDL-ul, ci cei care le-au criticat. Căci aşa se scrie istoria. Este posibil, deci, ca actualul preşedinte să nu reziste până la capătul mandatului său. Chiar dacă va rezista, cel mai probabil e ca el să piardă puterea reală ca urmare a căderii guvernului pe care-l girează. PDL, care s-a hotărât în ultima vreme să spună adevărul şi să facă ce se mai poate face, va trebui să-şi amintească vechea zicală „dreptul umblă întotdeauna cu capul spart”. Nu trebuie să se aştepte, ca răsplată a sincerităţii sale, la vreo coroană de lauri. Nici măcar dacă România se va redresa economic. De-acum încolo, PDL va rămâne în ochii tuturor ca partidul care taie din salariile şi pensiile oamenilor. Dacă Băsescu nu mai are nimic de pierdut, partidul său, care n-are alt sprijin decât la Cotroceni, va suferi la proximele alegeri o severă cură de slăbire. Ba chiar şi înainte: deja se anunţă plecări în grabă de pe corabia avariată. Odată cu asta, o epocă din istoria postdecembristă se va încheia. O analiză a acestei epoci ar cere luciditate şi obiectivitate, lucruri rare în viaţa intelectuală de azi. Va trebui să ne distanţăm de evenimente şi să lăsăm ochelarii de cal ai pasiunilor deoparte ca să putem situa istoric controversata personalitate a actualului preşedinte. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 09:34 | |
| - Cristina a scris:
- Mda... s-ar putea să ai dreptate, Zaraza. Oricum, Băsescu a facut tot ce putea el face în slujba instituţiilor statului. Mai mult decât Constantinescu, dar nu destul de mult pentru a învinge - total- hidra securisto-economico-mediatică, cea care l-a învins pe cel dintâi. Cum se întâmplă -cinic- de atâtea ori, dacă măsurile de austeritate de azi vor da roade, de aceste roade nu se vor bucura cei care le-au iniţiat -PDL-ul, ci cei care le-au criticat. Căci aşa se scrie istoria. Este posibil, deci, ca actualul preşedinte să nu reziste până la capătul mandatului său. Chiar dacă va rezista, cel mai probabil e ca el să piardă puterea reală ca urmare a căderii guvernului pe care-l girează. PDL, care s-a hotărât în ultima vreme să spună adevărul şi să facă ce se mai poate face, va trebui să-şi amintească vechea zicală „dreptul umblă întotdeauna cu capul spart”. Nu trebuie să se aştepte, ca răsplată a sincerităţii sale, la vreo coroană de lauri. Nici măcar dacă România se va redresa economic. De-acum încolo, PDL va rămâne în ochii tuturor ca partidul care taie din salariile şi pensiile oamenilor. Dacă Băsescu nu mai are nimic de pierdut, partidul său, care n-are alt sprijin decât la Cotroceni, va suferi la proximele alegeri o severă cură de slăbire. Ba chiar şi înainte: deja se anunţă plecări în grabă de pe corabia avariată. Odată cu asta, o epocă din istoria postdecembristă se va încheia. O analiză a acestei epoci ar cere luciditate şi obiectivitate, lucruri rare în viaţa intelectuală de azi. Va trebui să ne distanţăm de evenimente şi să lăsăm ochelarii de cal ai pasiunilor deoparte ca să putem situa istoric controversata personalitate a actualului preşedinte.
A fost o vreme cand gandeam ca tine despre Basescu. Pacat ca a facut unele greseli. Si asta cu apropierea de manelisti. Da, asa se scrie istoria... Sa dea Domnul sa aiba o sansa progresistii aia... Ce zici de ei? | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 11:23 | |
| Ce sa zic de ei, Zaraza?! Deocamdata doar ca sunt putini, ca dintre ei sunt si mai putini implicati in politica, iar dintre cei implicati in politica, sunt imprastiati prin toate partidele si nu au curaj sa iasa la rampa din cauza puhoiului de mafioti trans-partinici. Poate gresesc, dar cei mai multi (sau vizibili, ma rog) si cei mai curajosi cred ca sunt -totusi- in pdl si mai ales in anturajul actualului presedinte. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 19:29 | |
| - Cristina a scris:
- Ce sa zic de ei, Zaraza?! Deocamdata doar ca sunt putini, ca dintre ei sunt si mai putini implicati in politica, iar dintre cei implicati in politica, sunt imprastiati prin toate partidele si nu au curaj sa iasa la rampa din cauza puhoiului de mafioti trans-partinici. Poate gresesc, dar cei mai multi (sau vizibili, ma rog) si cei mai curajosi cred ca sunt -totusi- in pdl si mai ales in anturajul actualului presedinte.
Dar nu suficient de curajosi. Uite, ma uit la sindicatele astea... Tare mi-e teama ca indeamna oamenii sa strige Jos guvernul doar ca sa vina ai lor la putere. Istoria aia comunista pe care am invatat-o la scoala ne-a spus, totusi, ca muncitorii organizati in sindicate au avut castig de cauza cand doleantele lor au devenit concrete. A striga doar Jos guvernul e semn de imaturitate sindicala. Oamenii verticali inca nu au intrat in politica! Curajul celor de care pomeneam noi nu e suficient. L-am ascultat acum doua saptamani, sambata, la radio, pe Mircea Diaconu. A vorbit foarte la obiect si foarte bine. Stie parlamentari de toate culorile care au altfel de vederi fatza de restul. Nu sunt manjiti (inca, sa zicem). A stabilit cu omul de radio sa vina cu lista intr-o sambata viitoare. Sper sa prind emisiunea! | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 19:35 | |
| - zaraza26 a scris:
- Cristina a scris:
- Ce sa zic de ei, Zaraza?! Deocamdata doar ca sunt putini, ca dintre ei sunt si mai putini implicati in politica, iar dintre cei implicati in politica, sunt imprastiati prin toate partidele si nu au curaj sa iasa la rampa din cauza puhoiului de mafioti trans-partinici. Poate gresesc, dar cei mai multi (sau vizibili, ma rog) si cei mai curajosi cred ca sunt -totusi- in pdl si mai ales in anturajul actualului presedinte.
Dar nu suficient de curajosi. Uite, ma uit la sindicatele astea... Tare mi-e teama ca indeamna oamenii sa strige Jos guvernul doar ca sa vina ai lor la putere. Istoria aia comunista pe care am invatat-o la scoala ne-a spus, totusi, ca muncitorii organizati in sindicate au avut castig de cauza cand doleantele lor au devenit concrete. A striga doar Jos guvernul e semn de imaturitate sindicala. Oamenii verticali inca nu au intrat in politica! Curajul celor de care pomeneam noi nu e suficient. L-am ascultat acum doua saptamani, sambata, la radio, pe Mircea Diaconu. A vorbit foarte la obiect si foarte bine. Stie parlamentari de toate culorile care au altfel de vederi fatza de restul. Nu sunt manjiti (inca, sa zicem). A stabilit cu omul de radio sa vina cu lista intr-o sambata viitoare. Sper sa prind emisiunea! - Citat :
- ma uit la sindicatele astea...
Tare mi-e teama ca indeamna oamenii sa strige Jos guvernul doar ca sa vina ai lor la putere. Ai lor, fiind cine? Daca pica guvernul, tot Bssescu ar desemna un alt premier... probabil tot de la PDL. PSD si PNL au declarat raspicat ca nu intra la guvernare cu Basescu presedinte. Daca ar pica guvernul, singurul lucru care s-ar obtine ar fi sa nu se aplice taierea pensiilor si salariilor, cel putin nu deocamdata sau nu in aceasta forma. Asta este dorinta protestatarilor, sa nu se taie pensiile si salariile mici. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 20:29 | |
| - aurora a scris:
- Tare mi-e teama ca indeamna oamenii sa strige Jos guvernul doar ca sa vina ai lor la putere.Ai lor, fiind cine?
Daca pica guvernul, tot Bssescu ar desemna un alt premier... probabil tot de la PDL. PSD si PNL au declarat raspicat ca nu intra la guvernare cu Basescu presedinte.
Daca ar pica guvernul, singurul lucru care s-ar obtine ar fi sa nu se aplice taierea pensiilor si salariilor, cel putin nu deocamdata sau nu in aceasta forma. Asta este dorinta protestatarilor, sa nu se taie pensiile si salariile mici. Ai lor fiind din opozitie, bineinteles! Si opozitia ce zice? Ca nu e de acord cu masurile luate. Ce masuri prefera? In Romania e stiut ca opozitia, de oricare, seamana destabilizare, ca sa poata trage niscaiva foloase. Lucian Croitoru e de la PDL? Daca pica guvernul, ce masuri vor fi luate? Va creste TVA si cota de impozitare? Daca ai citit diverse comentarii, stii ca e si mai rau pentru economica romaneasca. Pentru Dumnezeu!! Ca sa salvezi situatia nu mai poti decat sa tai in carne vie. Si ce legatura are dorinta protestatarilor cu criza din Romania? Nu se mai poate discuta daca scadem sau nu salariile bugetarilor si pensiile, ci trebuie mers inainte cu masurile, ca sa iesim in 2011 la liman. Adica sa fie redus nr. de bugetari, nr. de ministere etc. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 23:07 | |
| - Citat :
- sa fie redus nr. de bugetari, nr. de ministere etc.
Da, asta da, plus alte masuri pentru economie, pentru investitii, pentru mediul privat Taierea din salarii si pensii (cele mici) nu este o solutie, chiar deloc, nu rezolva nimic. Indiferent ce guvern va fi, asta nu este o solutie. Pentru ca a taia, fara a pune in loc nimic, inseamna pierdere la buget, nu castig. Sa taie, sa desfiinteze, posturile cu salarii anormale, care sunt zilnic-zilnic descoperite de jurnalisti, asta da, asta este altceva decat ceea ce incearca ei sa faca. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel Vin 04 Iun 2010, 23:57 | |
| Că discutăm în favoarea puterii sau a opoziţiei pentru noi este tot aia. Am ajuns la concluzia că şi de data asta puterea şi opoziţia se contrazice doar la televizor, iar în realitate merg mână în mână spre "succesuri" pentru ca noi "să trăim bine şi ei să trăiască rău". | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Guvernul Bidinel | |
| |
| | | | Guvernul Bidinel | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |