LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
istorie taieri 1 google internet Limba CPSF Popasul politica mediu nicuvar Fantasy humanitas reclame problema muzica_traditionala romana 23 curiozitati padure comment-143 brasov 1918 efremovivanantonovici sibiu drumetie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 I_vote_lcapPolitica se face cu... caricaturi - Pagina 24 I_voting_barPolitica se face cu... caricaturi - Pagina 24 I_vote_rcap 
Emil Condor
Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 I_vote_lcapPolitica se face cu... caricaturi - Pagina 24 I_voting_barPolitica se face cu... caricaturi - Pagina 24 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Politica se face cu... caricaturi

In jos 
+18
fulga
nicuvar
alex andrei
Diaporevomenos
Ion
TRISTAN
yzzy
j0oke
delta
Doina
ostrovna
Anahoret
abbilbal
Cristina
dolion
Emil Condor
cactus
aurora
22 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Empty
MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyMier 20 Iun 2012, 14:34

ostrovna a scris:
Domnul Diaconu a spus clar ca nu ar fi semnat prefata daca nu ar fi citit cu mare atentie lucrarea,ce interes are basescu sa-i faca asta lui Ponta?
Oricum doar de asta se ocupa si nu avem nevoie de evenimente din astea acum "don dottore" e ofticat ca lumea nu-l mai vrea nici cum.
Pe Kovesi care e dovedita ca l-a copiat pe Motica de ce nu o schimba?
Furt pe fata si ea e procurorul general!!!!Oare cine e acel anonim care l-a denuntat pe Ponta in cele mai importante ziare internationale "ghici ghicitoarea mea"?????
Vorba lui Ponta daca ii face cineva cadou o carte lui basescu il jigneste ,vai noua ce presedinte avem Sad

Ioane eu te admir mult si sufar cind vad cita nedreptate li se face celor din usl Sad

O sa plateasca si viideanu pentru hotia de energie si udrea si multi altii Sad

Din felul in care raspunde ziaristei Domnu' Diaconu, rezulta ceva de genul ca nici n-ar fi citit lucrarea. Si eu sunt convins ca a citit-o cu mare atentie, dar tot cu mare atentie trebuie sa fie atent si la ce zice..

In ceea ce priveste Kovesi si multi altii, ca ea sau nu in functii, eu sunt convins ca le vine randul la toti.
Ca doar de aia s-a deschis "Cutia Pandorei", cum s-ar zice.
Auzi: furt intelectual!

Nu inteleg, insa, de ce USL-ul, fiind la Putere, nu ataca?!....
Am putea zice ca nu are cu ce, sau de ce?

Le e frica de un Presedinte?
Pentru ca aici e buba, vad.
Institutia Prezidentiala nu are asa de mare/multa Putere intr-o Republica semi-
prezidentiala cum e Romania.

Sarkozy, nici nu pleca bine, si il si luara la purecat cu colectele pentru campania electorala prezidentiala.
La fel o sa se intample si la noi cu Base?
Cu Iliescu ne-am lamurit. He's clean!
E curat?! Iar noi asteptam sa-l curate justitia.
L-a crutat...

In fine, in lupta pentru Putere e si durere. Nu numai placere.

Cei vinovati sa plateasca!
Legea sa-si spuna cuvantul.
E timpul pentru primatul legii.

O zi buna tuturor!
Ion

Sus In jos
ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyMier 20 Iun 2012, 19:30

Acum poate sa fie toti pedelistii multumiti il aresteaza pe nastase pentru 2 ani,sa vedem cit o sa ia "ghici ghicitoarea mea" pentru tot raul care l-a facut si-l mai face acestei tari sau udrea cit a furat sa nu zic de viideanu cu energia si hoata de alma Sad
Vai noua in ce tara am ajuns aici e mina lui basescu fiti siguri ca si la ponta si alte dosare si plagiaturi fabricate Sad
Sa vedem daca ponta acum va face dreptate daca nu sa se duca si el!!!
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyMier 20 Iun 2012, 19:41

Daca e joi, NU e Belgia ….

Dupa toate probabilitatile, joi 28 iunie 2012, basescu nu isi va face mult asteptata poza de grup la Bruxelles...

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Mofluz
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyJoi 21 Iun 2012, 12:08

Gurnalist la uzinele PDL

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Gurnalist
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyJoi 21 Iun 2012, 15:54

Pana la capat!

La auzul vestii ca fostul prim-ministru, Adrian Nastase, a incercat sa se sinucida ... elena udrea le-a marturisit jurnalistilor ca ea este pregatita pentru momentul in care i se va aduce mandatul de aducere in arest !

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Bullet
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyVin 22 Iun 2012, 14:04

Schimbam portile?

... alea de la Cotroceni cu Poarta Alba? Very Happy

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Scor
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptySam 23 Iun 2012, 15:28

PDL-ul intra in zodia … buldogului !

Culmea infrangerii: sa candidezi de unul singur si sa iesi pe locul doi!

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Buldog
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptySam 23 Iun 2012, 20:49

PLAGIAT de Valeriu Cercel

Căţeluş cu păru’ creţ
Fură raţa din coteţ,
El se jură că nu fură
Ca dulăii buni de gură,
Nu cum latră ăia proşti
Ce n-au şcoală de la foşti,
Posedând, că-i modă-n stat,
La ciordit, un doctorat,
Cum e lupta pe ciolan,
O potaie, din alt clan,
L-a turnat, impertinent,
La ziare-n occident,
Pentru-o măgărie crasă,
Cum fac boii fără clasă,
Ori viţeii de la bac
Ce-au fost prinşi cu mâţa-n sac,
Copiind, neinspirat,
Teza lui de doctorat,
După o lucrare, chiar,
Demnă de un găinar,
Ce-a facut-o, jur, să mor,
Zdreanţă, tot un amator,
Când ciordi, bătu-l-ar vina,
Oul şi-a lăsat găina !...

Dar problema, ştiinţific,
Are-un caracter politic,
Fi’ndcă, cine puii mei,
Dintre javre şi căţei,
Pentru-n os de ros la stat,
Tre’ să aibe-un doctorat ?!
Iar apoi, este urgie !
Am ajuns de băcănie !
S-a aflat, peste hotare,
C-avem şi plagiatoare,
Chiar mai ieri, pe cinstea mea,
Au mai prins înc-o căţea,
Care ar fi copiat,
Însă…nu e plagiat,
Fi’ndcă ea, pici jos de râs,
Ţine, nene, coada sus,
Arătând că-ntre proptele,
Are două ghilimele
Şi, nicicum lucrarea sa,
Nu se poate contesta !

Căţeluş cu păr buclat,
Nu-nţeleg şi sunt mirat :
Ăstora emancipaţi,
Cum vor ei a fi cotaţi
Mari, iluştri, ori savanţi,
În schimb, nişte figuranţi,
Ce ştiu Terra cu un pol,
De pe “goagăle”, parol,
Dar nu ştiu, grozav mister,
Să uzeze-un revolver,
De vor diplome, ţidule,
Arătând că ar fi scule…
Sau, mă rog, vor doctorate,
Fără bacalaureate…
Decât să mai copieze
Şi să-i purice la teze,
Să le dea la toţi odat’,
Diplome de…plagiat !

Valeriu Cercel
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptySam 23 Iun 2012, 21:39

Dupa chipul si asemanarea STAPANULUI !

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Mm

Traiane nu uita eu sunt de partea ta,da-mi si mie niste gheata ca esti tare dottore mai ales in drept !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptySam 23 Iun 2012, 23:29

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 38242539855803352389017
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptySam 23 Iun 2012, 23:58

Textul de mai jos l-am primit de la Geta prin poşta electronică. Şi, zău, pe Patapievici doar aici pot să-l pun: la caricaturi! oh da!

Horia Roman Patapievici (născut 18 martie 1957 în București) este un scriitor, fizician, filosof si eseist român contemporan. Din anul 2005 deține funcția de președinte al Institutului Cultural Român.

Este fiul lui Denis (Dionosie) Patapievici, ajuns după al doilea război mondial membru al Partidului Comunist Austriac, apoi al Partidului Comunist Român (PMR, la acea dată), director al Direcției Circulație Monetară la Banca Națională și reprezentant al României la CAER.

Si acum, iată opiniile preşedintelui "Institutului Cultural Român" despre România şi români, despre Cultura şi limba română.
GEOGRAFIA ROMÂNIEI: "Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

POPULAŢIA ROMÂNIEI:
- "23 de milioane de omuleţi patibulari." [Patibular = vrednic de spânzurat; demn de spânzurătoare] (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)
- "Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.34)
- "Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)
LIMBA ROMÂNĂ:
"Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau... să o folosim numai pentru înjurături..." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)

ISTORIA ROMÂNILOR:
"In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o.

Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit.

Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile...) i-au dovedit." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

CULTURA ROMÂNILOR:
"Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc... spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag49)

-"Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC." (Din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)

"România are o cultură de tip second hand" a enunţat în-tr-o emisiune televizată. (după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr.24/ 2005)

VIITORUL ROMÎNIEI:
"Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasam dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană."(după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr. 24 / 2005)

Cele de mai sus se pot verifica în partea întîia a volumului "POLITICE" apărut în 1996 în Editura Humanitas. Citate şi în Revista "ROST" NR.24 / 2005.

Mai oameni buni !!
Acest "intelectual" este platit din banii nostri !!! si in loc sa pasca undeva pe un camp, el este presedinte al Institutului Cultural Român.

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 24 Iun 2012, 00:02

Multumesc frumos eram convinsa ca l-am pus dar na cu cocioanele pe care trebuie sa le supraveghez adica racituri ,seara faina om bun si drag thumb_yello floare

Oricum poza domnului platit din banii nostrii nu stiam sa o pun,cei care suntem in tara aceasta platim pentru un asemenea personaj dubios ....si abject !
De aceea ma mira atitudinea celor care nu sunt in tara aceasta si-si dau cu parerea despre plagiatori sau sinucigasi falsi,nimic nu e dovedit dar se v-a face dreptate ....sper Sad
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 24 Iun 2012, 03:36

Am citit mesajul cu "filozofiile" lui HRP.
Nu pot sa ma pun impotriva D-lui HRP.
Pentru ca as fi lipsit de demnitate. In sensul ca eu sunt prea mic, prea marunt
ca sa-l pot contrazice cu ceva. Lupta ar fi inegala.
Si pentru ca, daca as incerca asa ceva, ar insemna sa ma pun impotriva mea.

Totusi cateva lucruri as vrea sa le spun si eu, aici.
Asa ca sa-mi mai treaca amarul. Ca sunt si eu un roman, asa cum l-a vazut
Domnia SA.

Pot sa-i confirm cele zise despre "sonoritatea" limbii noastre.
Iata ce zicea un mexican profesorului roman Cezar Avramescu,
aflat in Mexic ca profesor univ., inainte de '89:

"Mai Cezar, limba asta a voastra e numai buna pentru o cearta conjugala".

Nu pot sa nu-i dau dreptate mexicanului, pentru ca si eu, la randul meu, cand aud alte limbi straine, mi se pare ca aud un latrat, sau un behait.
Sai incercand sa le vorbesc limba lor, pentru a scoate sunetele apropiat de ale lor,
imi vine sa vomez.

Asta nu inseamna, insa, sub nicio forma, ca limba lor e mai urata decat a noastra, sau invers.

Ma mira, insa, ca un profesor de fizica cum este D-l HRP nu-si explica niste fenomene
de acustica naturale in pronuntarea unor sunete in diferite limbi.
Ca acest lucru tine mai intai de conformatia anatomica a aparatului fonator,
influentat de experienta vorbirii limbii materne inca de la inceputul vietii.

Cat de sonora e limba italiana, cat de galagiosi sunt, dar tot frumoasa este.

E posibil, recunosc, ca o limba sa fie mai evoluata decat alta, sa fie chiar mai frumoasa decat alta.
Dar cea mai frumoasa limba ramane limba materna.
Pentru fiecare locuitor al terei, vorbitor al limbii mamei lui.

Ma opresc aici cu opinia mea despre limba mea. Spunand ca e frumoasa.
Partile ei urate nu pot decat sa puna in evidenta partea ei frumoasa.

Cat despre faptul ca altii "au urinat" pe noi secole de-a-randul, fara sa
incerc a scuza niste rele pe care le-am invata de la ei, in loc sa ne ferim de ele,
sau sa invatam de cele bune, as putea spune ca n-am fost singurii.
Dezavantajul nostru cel mai mare a fost ca le-am stat in cale la toti.
La rascruce de drumuri, la rascruce de vanturi istorice.

Nu trebuie sa ne lamentam, sau sa ne scuzam.
Dar, daca asta a fost situatia.
Si acum suntem in starea asta jalnica,descrisa de Domnia Sa,
ce e de facut?
Se mai poate face ceva, inafara de a ne autodesfiinta?
Nu stiu ce sa mai zic.
Dar imi trec prin cap atatea idei ca nu le pot insira.
Mi-ar trebui timp si rabdare.
Sa iau fiecare cuvant rarintalnit de mine, sa-l caut in dictionar si sa-i vad sensurile.
Si sa vad si sensul in care il foloseste D-l HRP.
Si apoi sa patrund ideile lansate de DS, ca sa pot zice ceva consistent.

Asa, pur si simplu, sunt suparat de scoaterea cadavrului lui ME din debara,
pe care sa-l ducem unde?

Dar nu spune pe cine sa punem acolo?
Cum sa stai cu "camara sufleteasca goala", D-le HRP?

Sunt de acord, ca si la medicamente spre ex., ca sunt si lucruri depasite.
Sa vedem cu ce le inlocuim.
Daca nu, ramanem goi. Si pedinauntru, si pe dinafara. Ca suntem tara saraca.

Auzi "fete urate, guri vulgare"?!...Un "popor cu substanta tarata".

Domnule, HRP!
E un act de mare curaj sa vezi in fata, sa te uiti in oglinda, si sa spui cum arati.
Acest lucru e de apreciat la D-l HRP, daca are dreptate in tot ce afirma.

Si daca ar fi asa, eu n-as fi in stare sa plec din tara mea din aceasta cauza.
Si n-am plecat din cauza asta.

Ceva asemanator parca am mai citit scris de Mircea Cartarescu.

Si apoi e o vorba:
Daca iti spune unu, si apoi inca unu, si inca unu ca esti beat,
apoi du-te acas' si culca-te, nene.
Daca mai stii drumul.

Noapte buna, frate roman!
Oricum ai fi, si oriunde ai fi acum.
Ion
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 24 Iun 2012, 09:19

Eu ştiu atâta: dacă eu nu am respect pentru mine, atunci să nu am pretenţia ca alţii să mă respecte.

Or, dacă intelectuali ca Cioran sau ca Patapievici îşi denigrează poporul din care şi ei fac parte (pentru că Patapievici s-a definit şi pe sine ca patibular, el fiind parte din cele 23 de milioane de omuleţi) ce pretenţie să mai avem de la alţii precum francezii, că tot sunt acum pe val cu proba lor de la bacalaureat?

Patapievici nu-i decât o caricatură crescută la umbra lui Liiceanu. El, ca intelectual, nu valorează prea mult. Dar mă uit la unul dintre exponenţii culturii universale: Emil Cioran. Şi-a negat rădăcinile, şi-a negat chiar limba. Cred că probabil în afară de înjurături (de-aici s-o fi inspirat HRP) până la interviul pe care l-a dat lui Liiceanu la începutul anilor '90, el n-a mai vorbit româneşte. De scris, nici atât.

Şi acum îl pun în antiteză pe un alt mare exponent al culturii universale: Mircea Eliade. Şi el a făcut parte din extrema dreaptă în anii premergători celui de-al Doilea Război Mondial. Dar el nu şi-a uitat niciodată rădăcinile, nu s-a dezis niciodată de limba sa. Mai mult, întrebat fiind de ce nu-şi scrie romanele în franceză sau în engleză, aşa cum procedează cu lucrările sale ştiinţifice, Mircea Eliade spunea: "Romanele le scriu în limba în care visez..." Altă abordare, nu?

Deci, ca să închei, n-are rost să ne lamentăm că lumea conspiră împotriva românilor, din moment ce tocmai noi conspirăm împotriva noastră. Nu zic să ne ascundem mizeria sub preş, este bine să ne vedem aşa cum suntem. Dar nici să fim primii care ne denigrăm şi ne autodesfiinţăm.

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 24 Iun 2012, 14:45

Da Anahoret, ai dretate cu presul.
Si eu ma duc si ma intorc cu ce vreau sa spun.
Daca ne uitam bine la ce se intampla in literatura romana, daca o putem numi
asa, de dupa anii '90, atunci ii dau dreptate lui HRP ca limba romana e plina de expresii pornografice si de injuraturi.
Dar asta nu inseamna ca limba romana e urata, ci acei care folosesc partea ei urata.
La fel ca si cu armele. Ele nu au nicio vina. "Nu armele ucid oamenii, ci oamenii ucid oameni". Daca ucizi frumosul dintr-o limba, folosind mereu "des gros mots", cum zice francezul, atunci normal ca ajungi la concluzii a la HRP.
Si, apoi, pana la urma, daca asa a fost sa fim "tarati", sau ne-am tarat cum am putut
in momente grele, ce sa facem acum? Sa ne dam in cap, sa ne omaram?

Hai sa vedem ce avem de facut ca sa indreptam lucrurile. Cat putem.
Ce este peste masurile noastre de acum, mai lasam si pentru altii.
Principalul este sa nu renuntam la lupta.

Cu credinta si speranta in viitor,
Ion
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 24 Iun 2012, 15:06

[quote="Ion"]Da Anahoret, ai dretate cu presul.
Si eu ma duc si ma intorc cu ce vreau sa spun.
Daca ne uitam bine la ce se intampla in literatura romana, daca o putem numi
asa, de dupa anii '90, atunci ii dau dreptate lui HRP ca limba romana e plina de expresii pornografice si de injuraturi.
Dar asta nu inseamna ca limba romana e urata, ci acei care folosesc partea ei urata.
La fel ca si cu armele. Ele nu au nicio vina. "Nu armele ucid oamenii, ci oamenii ucid oameni". Daca ucizi frumosul dintr-o limba, folosind mereu "des gros mots", cum zice francezul, atunci normal ca ajungi la concluzii a la HRP.
Si, apoi, pana la urma, daca asa a fost sa fim "tarati", sau ne-am tarat cum am putut
in momente grele, ce sa facem acum? Sa ne dam in cap, sa ne omaram?

Ion a scris:
Hai sa vedem ce avem de facut ca sa indreptam lucrurile. Cat putem.
Ce este peste masurile noastre de acum, mai lasam si pentru altii.
Principalul este sa nu renuntam la lupta.

Cit timp suntem inlantuiti de atita ura virulenta(vezi monica macovei),promovati in functii inalte pe banii nostrii oameni ca eba,cit timp oameni de valoare ca atanasiu e acuzat de hotul de videanu cit timp anastase fura si nimeni ni ia vreo atitudine cind covesi e dovedita ca a plagiat lucrarea de doctorat dupa motica rectorul fiicei mele suntem un popor pierdut.
P.S. sa nu uitam cit de mult uraste basescu propriul popor care vrea sa iasa din sistem si indeamna tinerii sa plece ,suntem pierduti daca guvernul nu v-a face nimic acum Sad

Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 24 Iun 2012, 16:46

Scriam cuiva, cu care mai corespondez prin poşta electronică, despre această carte a lui Patapievici, şi-i spuneam că după mine, la data la care a scris cartea, Patapievici care trăia încă în "umbra" lui Liiceanu, a încercat să fie la fel de nihilist ca şi Cioran. Numai că... vorba romanilor: "Quod licet Jovi, non licet bovi". Adică lui Cioran i s-a trecut cu vederea pentru că... deh! În primul rând era Cioran şi, în al doilea rând, era exponentul unei generaţii trecute (ca să nu zic decedate). Or, Patapievici este acum şi aici. Ca atare şi-a luat ce a meritat.

Limba română nu este urâtă şi cuvintele din limba noastră cred că sunt printre cele mai bogate semantic din lume. Se poate construi aproape orice cu ele. Un exemplu îl dădea Petre Ţuţea cu verbul a fi... câte valenţe poate avea: • existenţial: să fii în viaţă; • devenire: învaţă bine, ca să fii profesor; • de blestem: fir-ai tu să fii; • dezamăgire, fatalism: n-a fost să fie... şi exemplele pot continua. D-asta spun că avem una dintre cele mai frumoase şi mai bogate limbi din lumea asta.

Se poate face literatură de bună calitate şi folosind cuvinte urâte, dar depinde cum le foloseşti, vorba lui Arghezi: "Din bube, mucigaiuri şi noroi/ Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi". Apoi, am avut şi noi scriitorii noştri care au avut şi scrieri licenţioase, mai ales poeţii (Topârceanu) dar şi romancieri. Spre exemplu Geo Bogza a făcut închisoare pentru pornografie iar al său "Jurnal de sex" a fost retras de pe piaţă... şi era mult mai "cuminte" decât ce se scrie acum. Însă el a rămas în istoria literaturii prin "Cartea Oltului" nu prin literatura de alcov pe care a scris-o la un moment dat.

Părerea mea este că literatura noastră traversează o criză. După optezciştii – care nu erau citiţi pentru calitatea literaturii produse de ei ci, mai ales, pentru subversivitatea textului – au venit memorialiştii anilor '90, cu "restituirile" lor şi cu "literatura" de sertar. Apoi... pauză. Aşa a ajuns Cărtărescu mare scriitor şi aşa au ajuns să pătrundă în literatură nişte neica-nimeni. Au dat-o pe textualism (adicătelea, vezi-Doamne, primează ideea, textul, şi mai puţin forma) ca să poată băga sub tipar orice porcărie. Aşa a ajuns şi HRP să publice acea "Politice"... pe un vid de valoare. Pentru că, la rigoare, sunt sigur că Patapievici nu crede o iotă din inepţiile înşirate acolo; aşa cum am scris mai sus, a vrut doar să iasă în evidenţă. Ca şi cum m-aş apuca să scriu şi eu "Interviu cu Lucifer" după ce Octavian Paler a scris "Interviu cu Dumnezeu". N-ar merge... n-ar fi "de-acolo"!

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 24 Iun 2012, 17:01

Anahoret a scris:
... n-are rost să ne lamentăm că lumea conspiră împotriva românilor, din moment ce tocmai noi conspirăm împotriva noastră. Nu zic să ne ascundem mizeria sub preş, este bine să ne vedem aşa cum suntem. Dar nici să fim primii care ne denigrăm şi ne autodesfiinţăm.
Asta e problema care generează tratamentul de care avem adesea parte în lume, ca români: noi ne punem jos de cele mai multe ori.
Si asa cum bine ai spus: dacă noi nu ne respectăm, ce să mai asteptăm de la altii?

Chiar aveam în plan să pornesc un topic intitulat „Pentru o lume mai bună” în care prima întrebare ar fi „Ce e de făcut?”, iar răspunsul asa cum e dat de multi dintre cei de la Popas, ar fi să pornim totul de la noi, cu noi, ceea ce cu plăcere si optimism crescând văd că se întâmplă aici la Popas - cei mai multi dintre noi stim să arătăm cu degetul si în directia proprie. hug

Înteleg să criticăm putregaiul ce există în societate, dar să nu desfiintăm natiunea, pentru că nu toată este la fel.
Uite, în ce mă priveste, eu nu-mi găsesc loc în multe din descrierile făcute de lingvistul acela despre poporul român si am convingerea că voi simtiti la fel.
Să nu desfiintăm natiunea, mai ales, atacând limba care e formată într-un proces de sute, mii de ani, proces la care e de presupus să fi participat si cel ce aduce criticile respective, doar atât că el nu stie să arate cu degetul spre propria persoană.
Astfel de oameni nu ar trebui să fie acceptati în pozitiile în care sunt, mai ales în domeniul culturii.

ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 24 Iun 2012, 17:17

Emil Condor a scris:
Anahoret a scris:
... n-are rost să ne lamentăm că lumea conspiră împotriva românilor, din moment ce tocmai noi conspirăm împotriva noastră. Nu zic să ne ascundem mizeria sub preş, este bine să ne vedem aşa cum suntem. Dar nici să fim primii care ne denigrăm şi ne autodesfiinţăm.
Asta e problema care generează tratamentul de care avem adesea parte în lume, ca români: noi ne punem jos de cele mai multe ori.
Si asa cum bine ai spus: dacă noi nu ne respectăm, ce să mai asteptăm de la altii?

Chiar aveam în plan să pornesc un topic intitulat „Pentru o lume mai bună” în care prima întrebare ar fi „Ce e de făcut?”, iar răspunsul asa cum e dat de multi dintre cei de la Popas, ar fi să pornim totul de la noi, cu noi, ceea ce cu plăcere si optimism crescând văd că se întâmplă aici la Popas - cei mai multi dintre noi stim să arătăm cu degetul si în directia proprie. hug

Înteleg să criticăm putregaiul ce există în societate, dar să nu desfiintăm natiunea, pentru că nu toată este la fel.
Uite, în ce mă priveste, eu nu-mi găsesc loc în multe din descrierile făcute de lingvistul acela despre poporul român si am convingerea că voi simtiti la fel.
Să nu desfiintăm natiunea, mai ales, atacând limba care e formată într-un proces de sute, mii de ani, proces la care e de presupus să fi participat si cel ce aduce criticile respective, doar atât că el nu stie să arate cu degetul spre propria persoană.
Astfel de oameni nu ar trebui să fie acceptati în pozitiile în care sunt, mai ales în domeniul culturii.

Emil Condor a scris:

Exact! thumb_yello
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 24 Iun 2012, 17:20

Uniti in … ura si jigniri !

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Siamezii2
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyDum 24 Iun 2012, 17:26

Anahoret a scris:
...
Limba română nu este urâtă şi cuvintele din limba noastră cred că sunt printre cele mai bogate semantic din lume. Se poate construi aproape orice cu ele. Un exemplu îl dădea Petre Ţuţea cu verbul a fi... câte valenţe poate avea: • existenţial: să fii în viaţă; • devenire: învaţă bine, ca să fii profesor; • de blestem: fir-ai tu să fii; • dezamăgire, fatalism: n-a fost să fie... şi exemplele pot continua. D-asta spun că avem una dintre cele mai frumoase şi mai bogate limbi din lumea asta.

...
Si eu sunt de parere ca limba noastra este una dintre cele mai frumoase si este foarte bogata semantic, asa cum atat de frumos a exemplificat Petre Tutea (pe care eu il ador). Ba mai mult chiar, are o multime se intelesuri, aceeasi fraza poate fi interpretata (pentru amuzament in mod subtil) in mai multe moduri. Nu cred ca mai exista o limba care sa permita atatea giumbuslucuri precum limba romana. Plus, este o limba foarte grea, are o gramatica destul de complexa si practic asta este si motivul pentru care exista destul de putini oameni care scriu si vorbesc 100% corect romaneste.

Emil Condor a scris:

Chiar aveam în plan să pornesc un topic intitulat „Pentru o lume mai bună” în care prima întrebare ar fi „Ce e de făcut?”, iar răspunsul asa cum e dat de multi dintre cei de la Popas, ar fi să pornim totul de la noi, cu noi, ceea ce cu plăcere si optimism crescând văd că se întâmplă aici la Popas - cei mai multi dintre noi stim să arătăm cu degetul si în directia proprie.
Eu chiar astept sa-l pornesti. Cool
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyMar 26 Iun 2012, 15:16

Frau Breton von Partz

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Nazi-monica
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyMar 26 Iun 2012, 21:41

Calatoresc linistit, slugile lucreaza pentru mine !

Din curiozitate, luati agenda ultimelor deplasari in strainatate ale pres edintelui si veti constata ca in Romania explodeaza bombe in absenta lui ....
Sper, din tot sufletul, ca asta sa fie ultima lui vizita in calitate de demnitar al statului roman!
DESTEAPTA-TE ROMANE!

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Master-of-disaster
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyMier 27 Iun 2012, 23:05

Vant din pupa, capitane!

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Garantat
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 EmptyJoi 28 Iun 2012, 13:54

Ziua cartitei !

Pun pariu ca pana la sfarsitul zilei, traian basescu va rupe tacerea ... intr-un mod binecunoscut!

Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Groundhog-day1
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Politica se face cu... caricaturi   Politica se face cu... caricaturi - Pagina 24 Empty

Sus In jos

Politica se face cu... caricaturi
Sus 
Pagina 24 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Politica se face cu... caricaturi
» CARICATURI
» Una... Alta... în politică
» Una... Alta... în politică
» Romania in politica lumii

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SOCIAL-POLITIC :: POLITIC :: INTERN-
Mergi direct la: