Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 28 Iun 2009, 15:08
aurora a scris:
Când cureţi sau toci ceapă, ţine în gură apă... nu vei mai lăcrima!
Ceva nou pentru mine! Am să pasez informatia mai departe.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 28 Iun 2009, 15:21
Emil Condor a scris:
aurora a scris:
si pentru mine este nou... asa mi-a fost livrat sfatul si inca nici nu am apucat sa probez
astept si parerile voastre daca functioneaza!
Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 28 Iun 2009, 15:23
aurora a scris:
Emil Condor a scris:
aurora a scris:
si pentru mine este nou... asa mi-a fost livrat sfatul si inca nici nu am apucat sa probez
Ahaaa! Vrei să probezi pe... pielea noastră, prima dată! Asa îi spun sotiei când face o nouă retetă.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 28 Iun 2009, 16:49
Emil Condor a scris:
aurora a scris:
Emil Condor a scris:
aurora a scris:
Ahaaa! Vrei să probezi pe... pielea noastră, prima dată! Asa îi spun sotiei când face o nouă retetă.
amica ce mi-a spus zice ca functioneaza suta-n mie
iti dai tu seama ce grozav este daca e adevarat?
Numa' ca eu am uitat sfatul asta de cate ori am curatat ceapa
Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 28 Iun 2009, 19:13
Doina esti super gospodina,felicitari
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Mar 30 Iun 2009, 11:42
aurora a scris:
Ii spun si eu Doinei. Ea curata si toaca des ceapa. Macar asa tine gura inchisa si nu ma mai bate la cap.
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
aurora
Subiect: Re: Sfaturi practice Mar 30 Iun 2009, 11:50
nicuvar a scris:
aurora a scris:
Ii spun si eu Doinei. Ea curata si toaca des ceapa. Macar asa tine gura inchisa si nu ma mai bate la cap.
Astept cu intertes sa-mi spuneti rezultatul... functioneaza sau nu?
Eu pe bune ca tare mult as vrea sa incerc, dar nush cum naiba ca uit de fiecare data, imi aduc aminte dupa!
Subiect: Re: Sfaturi practice Mar 30 Iun 2009, 17:58
aurora a scris:
Normal că funcţionează! Nu poţi vorbi când ai gura plină cu apă!
_____________________ Free your mind!
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Mar 30 Iun 2009, 22:04
Anahoret a scris:
aurora a scris:
Normal că funcţionează! Nu poţi vorbi când ai gura plină cu apă!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Mier 01 Iul 2009, 14:49
aurora a scris:
nicuvar a scris:
aurora a scris:
Eu pe bune ca tare mult as vrea sa incerc, dar nush cum naiba ca uit de fiecare data, imi aduc aminte dupa!
Cere la magazin "ceapa din aia care nu ustura cand tii apa in gura". Si sa vezi cum iti aduci aminte! In bucatarie tin hartii si pix ca sa-mi notez de la radio informatii (dar nu culinare). In astfel de cazuri mi-as nota pe hartie si as lasa-o pe masa la vedere "tine apa in gura cand toci ceapa".
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Joi 02 Iul 2009, 18:57
Eu imi pun ochelarii de sudura si scap .
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Mier 16 Sept 2009, 10:53
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Joi 06 Oct 2011, 20:09
Idei de retinut
Furnicilor nu le plac castravetii. Inconjurati ascunzisurile acestora cu coji de castravete. Daca vrei sa obtii un cub transparent de gheata, fierbe apa inainte. Oglinda ta va straluci, daca o cureti cu White Spirt (diluant de vopsele). S-a imprimat o guma de mestecat in materialul hainelor tale? Pune-le pentru o ora in congelator. Hainele tale albe nu sant suficient de albe? Inmoaie-le in apa calda timp de 10 minute, impreuna cu o felie de lamaie. Parul tau nu are luciu suficient? Umezeste-ti parul cu o lingurita de otet si pe urma sa-l speli. Ca sa reusesti sa storci integral zeama lamailor, tine-le o ora in apa calda inainte de a le stoarce. Pentru a evita mirosul neplacut la fierberea verzei, pune o felie de paine pe varza. Pentru a nu amesteca painea cu varza, felia se introduce intr-o punga de panza rara. Lacrimezi, daca tai ceapa, - mesteca o guma de mestecat. Pentru a fierbe mai repede cartofii, decojeste-i numai pe o parte. Pata de cerneala pe haine? Pune un strat gros de pasta de dinti pe pata, lasa-l sa se usuce si numai dupa aceea sa o speli. Vrei sa scapi de soareci si sobolani, presara praf de piper negru in zona unde se ascund. Se vor duce in alta parte!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: Sfaturi practice Mar 31 Ian 2012, 21:21
La ce mai e bun otetul?
1. Distruge buruienile din grădină Aplicat cu atenţie pentru a nu distruge culturile folositoare, oţetul poate fi folosit pentru “arderea” buruienilor nedorite din grădine, acidul acestuia fiind deosebit de eficient pentru această sarcină. 2. Îndepărtează mătreaţa Aplicat după spălare, în combinaţie de o cană de oţet la două căni de apă caldă, oţetul îndepărtează până la sută la sută (vorba reclamei) mătreaţa. Atenţie la scapul sensibil deoarece poate provoca arsuri. 3. Curăţă lentilele ochelarilor Pentru a îndepărat urmele grase de pe lentilele ochelarilor, puneţi câte o picătură pe fiecare lentilă şi ştergeţi-le cu o cârpă curată. 4. Îndepărtează petele de deodorant Una dintre cele mai frecvente probleme în folosirea deodorantelor solide (roll-on) constă în apariţia pe haine, în special cele de culoare închisă, a petelor “de deodorant”. Din fericire aceste pete se pot îndepărta prin spălarea manuală cu apă, detergent şi oţet. 5. Îndepărtează negilor Se amestecă oțet din mere cu glicerină pentru a obține o loțiune ce aplicată zilnic pe negi duce la dispariția acestora. 6. Hidratează pielea Oțetul ajută la hidratarea pielii; adăugați 2 linguri de oțet în apa din cadă și veți vedea diferența. 7. Reduce durerile din gât Gargara cu oțet reduce semnificativ durerile de gât. Se pun două lingurițe de oțet într-un pahar cu apă și se face gargară 1 minut, apoi se înghite apa. Dacă durerea persistă, se repetă gargara de mai multe ori. 8. Tratează arsurile solare Dacă rămâneți fără cremă de protecție solară, puteți folosi otețul ca soluție alternativă pentru tratarea arsurilor pielii. Aplicați oțet pe zonele pielii afectate de arsuri solari și frecați ușor. Roșeața se va diminua, la fel și senzația de mâncărime. Evident, cremele sunt mult mai eficiente; folosiți oțetul doar în caz de urgență. 9. Curăță mașina Oțetul nu este atât de gros ca loțiunea de lustruire pentru mașini, dar aciditatea și consistența sa curăță foarte eficient praful și murdăria întărită. Aplicați oțet din abundență pe o lavetă și frecați bine. Mașina va arată mai frumoasă și lucioasă ca niciodată. 10. Reduce sughițul Unii oameni scapă de sughiț cu un simplu pahar cu apă în timp ce alții trebuie speriați bine. O altă soluție este oțetul. Înghițiți o lingură de oțet și adio sughiț. 11. Împrospătează legumele Dacă aveți legume cu părți mai ofilite și trecute, dar pierdeți foarte mult prin tăiere, pregătiți o soluție din apă și oțet și spălați legumele bine. 12. Îndepărtează petele de transpirație Nu e de glumit cu petele de transpirație. Sunt inestetice și foarte neplăcute, mai ales pe hainele favorite. Cu o soluție ce conține o parte de oțet la 3 părți de apă, petele se curăță foarte bine. 13. Alungă furnicile Furnicilor nu le place oțetul deloc. De aceea, dacă puneți picături de oțet bine plasate pe pragul ușilor sau pe coridoarele de acces în casă, cu siguranță furnicile vă vor ocoli. 14. Pregătește solul Există unele plante ce preferă solul acid care le ajută să aibă flori mai frumoase. Turnați câteva picături în ghiveciul respectiv. Atenție: studiați cu atenție ce sol preferă planta înainte de a turna oțetul. 15. Curăță unghiile Pentru fumători, oțetul poate fi folosit la îndepărtarea petelor de tutun de pe unghii. Aplicați câteva picături de oțet pe unghii și frecați bine cu o bucată de vată sau tifon. Petele vor deveni din ce în ce mai estompate. 16. Curăță proteza Cu toții ne dorim o dantură frumoasă, curată și fără bacterii nocive, nu-i așa? Acidul din oțet ucide multe din bacterii prin simpla atingere. Țineți proteza în apă cu oțet cât nu o folosiți 17. Curăță ustensilele De asemenea, dorim ca ustensilele din bucătărie să fie curate. Curățate cu oțet, vor fi curate și dezinfectate. Turnați câteva picături de oțet pe furculițe, linguri, alte ustensile înainte de a le spăla. 18. Îndepărtează mirosurile din borcanele folosite Dacă refolosiți borcanele, fie pentru că sunt încăpătoare, fie pentru că vă place modelul, puteți scăpa de mirosurile date de ce a fost înainte în ele dacă frecați bine borcanul cu oțet. Lasați oțetul să acționeze puțin, apoi spălați cu detergent de vase și clătiți cu apă din abundență. 19. Curăță mobila Mobila veche, în special cea de metal, își poate recăpăta frumusețea și luciul de odinioară curațată cu o soluție ce conține oțet și ulei de măsline. 20. Îndepărtează petele de pe covoare Oțetul e aspirina celor care nu reușesc să scoată petele din covoare, în special din cele deosebite. Turnați oțet pe pată și frecați cu o cârpă curată până dispar. 21. Îndepărtează grăsimea – Când trebuie să spălați o tigaie în care grăsimea s-a învechit și doriți să economisiți din timp, turnați oțet peste grăsime și frecați un pic. Grăsimea se va lua mai ușor de pe tigaie. 22. Dă luciu pielii Dacă doriți să redați strălucirea articolelor din piele, curățați-le cu o soluție din oțet și ulei de in. 23. Împrospătează aerul Fie că e vorba de frigiderul care absoarbe mirosurile din alimente, fie că e vorba de camerele din casă ce au un miros stătut, puteți folosi oțetul ca “deodorant” de cameră. Dacă adăugați în oțet ierburi aromate, obțineți un aer proaspăt, fără mirosuri neplăcute. Pentru frigider, turnați câteva linguri de oțet în apa cu care spălați frigiderul pentru a înlătura mirosurile. 24. Ajută la curățarea peștilor de solzi Dacă doriți ca solzii să se ia mai ușor când curațați peștele, frecați peștele cu oțet cu câteva minute înaite. Oțetul va acționa ca un lubrifiant, iar solzii se vor desprinde mai ușor.
Nu e de mirare că oțetul este numit soluția minune cu atâtea întrebuințări. Fie că este amestecat cu apă sau este folosit ca atare, oțetul este un produs foarte util în gospodărie.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Joi 24 Mai 2012, 22:16
Tefal – o tigaie cu un strat de moarte garantata...
Poveste cu un canar si o tigaie
A fost odata ca niciodata un procedeu de verificare a toxicitatii materialului din care este fabricata o tigaie pentru prajit. Procedeul era urmatorul: se lua tigaia si se punea la incalzit pe foc, fara nici o substanta in ea. Deasupra tigaii, la o inaltime suficient de mare astfel incat caldura se nu fie simtita, se atarna o colivie cu un canar. In acest mod, vaporii de aer ridicati din tigaia ce se incalzea pe foc ajungeau la canar, dar fara sa fie calzi. Insa substantele pe care le emana metalul la caldura ajungeau in colivie. La anumite tipuri de tigai, canarul murea. Explicatia: canarul este o pasare exrem de sensibila la substantele toxice din aer. Cand este pe foc, un metal se descompune. Evident, la o anumita temperatura. Insa aceasta temperatura de prag conteaza foarte mult. Este normal ca, daca tigaia este lasata pe foc fara nimic in ea un timp indelungat, ea sa se arda si sa se descompuna chiar pana la se face scrum. Insa in cazul gatitului, exista materiale la care temperatura de prag nu este niciodata atinsa. In zilele noastre, povestea nu mai este spusa niciodata. Si nici pusa in practica de catre producatori. Insa, din fericire, exista asociatii care se ocupa cu acest lucru si care trag un semnal de alarma.
Dintre toate tipurile de tigai folosite astazi in bucatariile noastre, cele mai practice ni se par a fi cele din teflon pentru ca ele au un strat antiaderent care impiedica mancarea sa se lipeasca de ele. Insa acest avantaj aduce cu sine un mare minus tigaile sunt toxice. Intr-un interval de 2 pana la 5 minute deasupra focului, stratul protector de teflon de pe o tigaie se descompune, emanand substante toxice care sunt puse de mult in stransa legatura cu boli cum ar fi cancerul, dar si alte afectiuni.
Una din substantele toxice din componenta teflonului se numeste ammonium perfluorooctanoate, si este cunoscuta sub denumirea de C-8. Aceasta substanta se mai gaseste si in alte produse, sub denumirea de teflon sau nu: in varul lavabil cu teflon ( de exemplu in Romania este vopseaua Savana cu teflon), in detergentul de rufe care nu lasa petele sa adere la tesatura, in materialele care nu lasa murdaria sa adere la tesatuta.
Substantele toxice din componenta teflonului sunt absorbite in organism in 3 moduri prin inhalare, prin piele si prin ingerare o data cu manncarea gatita in vasul de teflon. Cel mai grav la ora actuala este faptul ca din ce in ce mai multe vase si ustensile pentru gatit sunt acoperite de teflon.
Pentru ca firmele producatoare de vase din teflon aduc in fata numai avantajele, iata o lista de motive pentru renuntarea la teflon: 1. Vasele de teflon sunt scumpe si se strica repede. Chiar si intretinute corect, isi modifica forma in timp de la caldura. 2. Vasele de teflon se zgarie. 3. Mancarea gatita la cuptor nu se prinde te tigaie, din orice material ar fi aceasta. 4. In cazul aluaturilor gatite la cuptor (prajituri etc), orice vas pregatit corespunzator (uns cu margarina/tapetat cu faina etc) face fata provocarii in mod admirabil. 5. Exista pe piata si alte tipuri de vase de gatit decat cele din teflon.
Alternative la tigaia de teflon (in ordinea crescatoare a toxicitatii): 1. Vasele din sticla termorezistenta tip Jenna. Sticla nu se descompune in nici un mod la gatit. 2. Vasele ceramice. 3. Vasele de fonta. 4. Vasele de otel inoxidabil. 5. Vasele de aluminiu desi si aluminiul se descompune si poate caauza probleme in aceeasi arie cancer, tumori, etc, este de preferat in fata teflonului.
Nu alegeti in bucataria, in casa si in viata dumneavoatra substante care sunt descoperite recent. Preferati-le pe cele care au fost langa om sau in natura de zeci de mii de ani, si ale caror efecte sunt bine cunoscute.
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Vin 25 Mai 2012, 02:41
Asa este Franz, materialul din care e făcut vasul folosit în bucătărie influentează sănătatea noastră în bine sau rău. Ai dreptate, teflonul e periculos, iar sticla e sfântă.
dolion
Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 06 Ian 2013, 12:10
O metoda de a separa galbenusul de ou
apocalyptica
Numarul mesajelor : 696 Data de inscriere : 17/11/2012
Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 06 Ian 2013, 12:52
dolion a scris:
O metoda de a separa galbenusul de ou
păi, dacă ăia au doar bețișoare, nu și linguri...
Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:14
ALBUS - pentru a pastra cateva zile albusurile de ou, turnati deasupra cateva picaturi de apa; - albusul oualor de rata nu se foloseste la prajituri, fiind prea gras nu se bate spuma; - spuma de albus nu se lichefiaza daca punem in ea zaharul in doua reprize: una cand incepem batutul, cealalta la final; - albusul de ou se desparte usor de galbenus, daca oul spart e pus deasupra unui vas, intr-o palnie. Albusul curge in vas, galbenusul ramane intreg. - albusul de ou se intareste mai repede daca adaugam in el un praf de sare sau de zahar, sau cateva picaturi de lamaie sau de apa rece; - cand bateti albusul de ou, puneti in el o lingura de apa rece, din aceeasi cantitate de oua, va iesi o masa mai mare de albus.
dolion
Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:14
ALIMENTELE - nu se mai lipesc de peretii congelatorului, daca puneti sub ele un covaras pe masura, dintr-o folie de plastic.
dolion
Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:16
ALUATURI - cand aluatul cu drojdie a crescut prea mult si nu-l bagam imediat la cuptor, deasupra lui se aseaza o hartie alba, umezita cu apa; - aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini daca e framantat intr-un vas mare si curat, din material plastic; - aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini cand il framantati, daca inainte il ungeti pe deasupra cu putin untdelemn; - aluatul de cozonac devine deosebit de fraged daca puneti in el o lingura de otet; - aluatul cu drojdie devine deosebit de moale si afanat daca in loc sa preparati drojdia cu lapte, puneti zer; - ca sa nu se lipeasca de aluat formele cu care sa taie (stelute, semilune, ovaluri) trebuie de fiecare data inmuiate in faina.
dolion
Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:16
ANDIVELE - isi pierd din amaraciune daca dupa ce le scoatem tulpina tare, le punem in apa amestecata cu lapte.