Numarul mesajelor : 380 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 29/04/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 04 Mai 2009, 14:51
Daca butoiul cu varza murata incepe sa faca floare, curatati-o bine cu un burete sau carpa si adaugati un plic de Pikant Fix (sau alt conservant) dizolvat in putina zeama si pritociti bine cu un furtun prin care suflati aer. Se va limpezi, nu va mai face floare, nu se va inmuia si nu va prinde miros urat.
Doina
Numarul mesajelor : 380 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 29/04/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 04 Mai 2009, 15:04
Dupa ce gatesti, sterge marginile oalei sau cratitei cat mai aproape de nivelul mancarii cu un servetel. Va arata mult mai bine si mancarea se va altera mai greu, pentru ca intai se strica mancarea intinsa de pe margine.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 04 Mai 2009, 15:33
Doina, bine ai venit la noi! Ma bucur tare mult ca esti aici, sfaturile tale sunt grozave!
Doina a scris:
Dupa ce gatesti, sterge marginile oalei sau cratitei cat mai aproape de nivelul mancarii cu un servetel. Va arata mult mai bine si mancarea se va altera mai greu, pentru ca intai se strica mancarea intinsa de pe margine.
Eu cand gatesc, prefer sa mut imediat supa (ciorba) sau felul doi, intr-o alta oala (cratita) curata, exact din motivele pe care zici tu. Dar si pentru ca vasul murdar se curata mult mai usor imediat.
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 04 Mai 2009, 16:04
aurora a scris:
abba a scris:
Pai, da! Salamul Victoria era salam adevarat. Mai poti acu sa faci asa ceva?
si mai foloseam mult conserva din carne de vita! sau aia "ham" dar acre se gasea mai rar.
nici nu stiu daca mai exista asa ceva acuma
A
Aurora nu mai exista mama ce buna era ma refer la HAM:)
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 04 Mai 2009, 16:37
ostrovna a scris:
aurora a scris:
abba a scris:
Pai, da! Salamul Victoria era salam adevarat. Mai poti acu sa faci asa ceva?
si mai foloseam mult conserva din carne de vita! sau aia "ham" dar acre se gasea mai rar.
nici nu stiu daca mai exista asa ceva acuma
Aurora nu mai exista mama ce buna era ma refer la HAM:)
Dar acum exista sunca de Praga naturala (desi si l asta trebuie cu mare atentie cautata aia NATURALA!, eu stiu de ex ca aia de Sibiu e f.buna)
Acum la Bucuresti am fost la supermarket Carefour. Rafturi imense de preparate de mezeluri... atatea feluri de specialitati, de-mi venea sa iau din fiscare cate 100-200 de granme, de gust. Am luat niste "muschi de vita condimentat" foarte foarte bun! Si mai era ceva ce se chema "specialitate vieneza" care arata foarte bine.
Mie imi place sa iau sa incerc ceea ce imi place cum arata... daca mai cumpar si a doua oara, ramane de vazut, dar macar stiu ce-i aia
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 04 Mai 2009, 16:46
aurora a scris:
Acum la Bucuresti am fost la supermarket Carefour. Rafturi imense de preparate de mezeluri... atatea feluri de specialitati, de-mi venea sa iau din fiscare cate 100-200 de granme, de gust. Am luat niste "muschi de vita condimentat" foarte foarte bun! Si mai era ceva ce se chema "specialitate vieneza" care arata foarte bine.
Sa-ncerci si "copanele corsicane" . Noua ne plac foarte mult (le facem la ceaun, iar coaja lor crocanta e o nebunie ). Iar daca pui deasupra si un sos de rosii (date pe razatoare, amestecate cu putin ulei, usturoi tocat si cimbru), e si mai bine ...
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 04 Mai 2009, 16:49
aurora a scris:
Mie imi place sa iau sa incerc ceea ce imi place cum arata... daca mai cumpar si a doua oara, ramane de vazut, dar macar stiu ce-i aia
La fel fac şi eu! Spre disperarea soţiei...
_____________________ Free your mind!
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 04 Mai 2009, 16:53
Cristina a scris:
aurora a scris:
Acum la Bucuresti am fost la supermarket Carefour. Rafturi imense de preparate de mezeluri... atatea feluri de specialitati, de-mi venea sa iau din fiscare cate 100-200 de granme, de gust. Am luat niste "muschi de vita condimentat" foarte foarte bun! Si mai era ceva ce se chema "specialitate vieneza" care arata foarte bine.
Sa-ncerci si "copanele corsicane" . Noua ne plac foarte mult (le facem la ceaun, iar coaja lor crocanta e o nebunie ). Iar daca pui deasupra si un sos de rosii (date pe razatoare, amestecate cu putin ulei, usturoi tocat si cimbru), e si mai bine ...
Cristina mama ce pofta de mincare mi-ai facut
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 04 Mai 2009, 18:07
Odata gaseam castane comestibile la Carefura (si mai luam din Piata 1 Mai) , dar de vreo 3 saptamini au disparut complet , nu mai gasesc pe nici-unde... Ati mai vazut pe undeva, prin Bucuresti sau imprejurimi?
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 04 Mai 2009, 18:10
Cristina a scris:
Odata gaseam castane comestibile la Carefura (si mai luam din Piata 1 Mai) , dar de vreo 3 saptamini au disparut complet , nu mai gasesc pe nici-unde... Ati mai vazut pe undeva, prin Bucuresti sau imprejurimi?
nu nu se gasesc decit in piata:)
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 04 Mai 2009, 18:11
ostrovna a scris:
Cristina a scris:
Odata gaseam castane comestibile la Carefura (si mai luam din Piata 1 Mai) , dar de vreo 3 saptamini au disparut complet , nu mai gasesc pe nici-unde... Ati mai vazut pe undeva, prin Bucuresti sau imprejurimi?
nu nu se gasesc decit in piata:)
Care piata? In Bucuresti sau la voi, in Timisoara?
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 04 Mai 2009, 18:13
Cristina a scris:
ostrovna a scris:
Cristina a scris:
Odata gaseam castane comestibile la Carefura (si mai luam din Piata 1 Mai) , dar de vreo 3 saptamini au disparut complet , nu mai gasesc pe nici-unde... Ati mai vazut pe undeva, prin Bucuresti sau imprejurimi?
nu nu se gasesc decit in piata:)
Care piata? In Bucuresti sau la voi, in Timisoara?
la noi am vazut
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Mier 06 Mai 2009, 11:09
Le stiu; cresc si in Israel.... aduci tu aici asa ceva ??? cumpar...
Merită efortul ? sau sunt mai bune pomăraiele ce le găsim pe drumurile noastre.
Cica-s foarte dulci; le exporta in toata Iuropa; erau si in Germanezia da´ n-am stiut de ele...
Mai stitzi voi merele tziganeshti ? alea "cormoshe" ? , tari ca piatra si aromate, si cu noduri si maro, urate... si faiiiine
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Doina
Numarul mesajelor : 380 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 29/04/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Vin 15 Mai 2009, 14:17
Cum sa tai legumele si zarzavaturile in siguranta, sa toci rapid si marunt fara sa te accidentezi.
Doina
Numarul mesajelor : 380 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 29/04/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Vin 15 Mai 2009, 14:21
Cum puteti curata de coaja ouale fierte tari mult mai repede si mai simplu:
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Vin 15 Mai 2009, 16:35
wow, sfaturile tale sunt chiar grozave... si asa filmate este extraordinar!!!
a cui a fost ideea asta teribila sa te filmeze? si sonorul si imaginea sunt ff bune!
iti merg mainile la tocat ca la un profesionist, eu mereu ma ciopartesc.
imi place fundul (tocatorul) ala mare si gros
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Vin 15 Mai 2009, 18:40
Mamă! Eşti tare, Doina!
_____________________ Free your mind!
Doina
Numarul mesajelor : 380 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 29/04/2009
Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 16 Mai 2009, 12:42
Multumesc amandurora pentru aprecieri. Va pup. Intentionat am ales fundul ala mare (il folosesc foarte rar). Chiar i-am spus lui Nicu: sa vezi ca o sa spuna lumea "vai ce fund mare ai" ... Ideea cu filmatul ne-a venit dintr-o data, cand ne pregateam sa postam o reteta pe un site gastronomic, unde am ajuns "chef de cuisine" si am o carte de bucate cu retele mele. Filmarea a facut-o Nicu cu aparatul foto. Cat despre calitatea, se vede ca a lucrat in televiziune, nu-i asa?
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Mar 19 Mai 2009, 14:38
Si eu am admirat tocatorul ala foarte practic, dar bineinteles intai si intai profesionalismul Doinei si al lui Nicu, ce a filmat, intr-adevar, profesionalist. Adesea ma deranjeaza la filmele romanesti sonorul din care nu intelegi ce vorbesc actorii.
Foarte bune sfaturile!! Si filmuletele mi-au creat o stare de buna dispozitie.
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Mar 19 Mai 2009, 15:13
zaraza26 a scris:
Si eu am admirat tocatorul ala foarte practic, dar bineinteles intai si intai profesionalismul Doinei si al lui Nicu, ce a filmat, intr-adevar, profesionalist. Adesea ma deranjeaza la filmele romanesti sonorul din care nu intelegi ce vorbesc actorii.
Foarte bune sfaturile!! Si filmuletele mi-au creat o stare de buna dispozitie.
Si nici nu am folosit cascadori pentru filmarea cu satarul peste degetute. Aproape toate filmarile au iesit din prima. Doar la salata de castraveti cu iaurt am filmat de doua ori. La prima s-au terminat bateriile. Si asa ne-am ales cu doua salate.
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Sfaturi practice Mar 19 Mai 2009, 15:18
Da, satar. I-am aratat sotului filmuletul si el a zis satar... eu eram pierduta in contemplatie.