LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Sfaturi practice - Pagina 6 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
23 romana comment-143 1 padure politica google internet problema Popasul Fantasy brasov 1918 sibiu curiozitati Limba CPSF taieri nicuvar drumetie mediu istorie humanitas muzica_traditionala reclame efremovivanantonovici
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Sfaturi practice - Pagina 6 I_vote_lcapSfaturi practice - Pagina 6 I_voting_barSfaturi practice - Pagina 6 I_vote_rcap 
Emil Condor
Sfaturi practice - Pagina 6 I_vote_lcapSfaturi practice - Pagina 6 I_voting_barSfaturi practice - Pagina 6 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Sfaturi practice

In jos 
+12
ostrovna
Doina
nicuvar
zaraza26
Anahoret
abba
abbilbal
cactus
Emil Condor
Restauratorul
aurora
Karima
16 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Sfaturi practice - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 08:47

DULCEATA
- jeleurile si dulceturile facute in casa sunt mai bine legate daca jumatate din cantitatea de zahar se incorporeaza la urma, aproape de sfarsitul fiertului;
- daca puneti dulceata in borcane cu capac filetat, asezati-le pe rafturile camarii cu gura in jos, veti preveni astfel formarea "florii" de mucegai;
- dulceata de fructe rosii - fragi, mure, capsuni, zmeura, e mult mai gustoasa daca dupa ce o fierbeti, mai puneti in ea cateva fructe proaspete;
- gemurile si dulceturile nu se mai inchid la culoare daca in timpul fierberii adaugati pastile cu vitamina C (500 mg/ 0,5l compozitie);
- daca vreti ca dulceata pe care o pregatiti sa nu mai faca nesuferita pojghita de mucegai, legati borcanele imediat dupa umplere si le tineti cateva minute cu capul in jos.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 08:48

FASOLEA
- amatorii de fasole verde trebuie sa o cumpere proaspata si sa o gateasca imediat, tinta la frigider mai mult de doua zile, ea devine toxica si provoaca indigestii carora, adesea, nu li se banuieste cauza;
- fasolea uscata trebuie pusa intodeauna la inmuiat de seara in apa rece, a doua zi, inainte de a fi pusa la fiert, apa se arunca si se pune alta curata.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 08:49

FRUCTELE
- curatate de coaja si taiate bucati isi schimba foarte repede culoarea, puneti-le intr-un vas cu apa cu 2-3 linguri de suc de lamaie, asa vor ramane proaspete la culoare, pana ce la veti pune in salate, compoturi sau prajituri;
- fructele sau ouale inghetate isi recapata valuarea alimentara daca se pun intr-un vas cu apa rece in care s-au adaugat 1-2 lingurite de sare, se lasa pana se dezgheata;
- fructele uscate (prune, caise, piersici, mere si pere) se umfla mai repede dupa ce le-am pus in apa, la inmuiat, daca adaugam in ea o lingurita de drojdie de bere;
- pentru a feri fructele de putrezire in vasul in care stau, puneti printre ele doi-trei catei de usturoi.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 08:50

GALBENUSUL
- galbenusul de ou poate fi tinut doua zile daca e pus intr-o cana si este acoperit cu apa rece;
- galbenusul de ou cu care se drege ciorba, trebuie frecat separat, intr-un castron, cu putina ciorba fierbinte, daca il amestecam cu ciorba rece, el ramane crud, fara gust si urat la vedere, dand o ciorba indigesta;
- daca aveti nevoie doar de albus si vreti ca galbenusul neconsumat sa ramana proaspat si neantarit, procedati in felul urmator: intepati oul la ambele capate cu ajutorul unui ac, suflati printr-o gaurica, pana cand tot albusul iese afara prin celalalt orificiu, galbenusul ramas in coaja se pastreaza la frigider zile intregi, proaspat, fara a se intari.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 08:51

GALUSTILE
- galustile de gris din supa devin mai pufoase si mai gustoase daca se pune in compozitie putin praf de copt.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 08:52

LAPTELE
- nu se prinde pe fundul oalei daca inainte de fierbere clatiti vasul cu apa rece sau il ungeti cu unt;
- nu fierbeti niciodata laptele mai mult de trei minute, substantele hranitoare din el se distrug;
- laptele acru se poate prepara si in casa, adaugand in lapte nefiert putin suc de lamaie;
- amestecati laptele acru cu apa minerala, devine si mai gustos;
- cand afara e cald, laptele nu se strica asa de repede, daca la fiert se adauga o lingurita de zahar la 1 litru de lapte;
- cand laptele se branzeste la fiert, nu-l strecurati, lasati-l catva timp pe aragaz, pana se desprinde branza de zer, strecurati continutul printr-un tifon, pe care apoi legati-l de o lingura de lemn, deasupra unui vas, se lasa la scurs, se obtine o branza gustoasa, asemanatoare cu urda.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 08:53

LAMAI
- pentru a conserva lamaile timp de mai multe saptamani, puneti-le intr-un vas de pamant umplut cu apa rece, pe care o veti schimba zilnic;
- lamaile trebuiesc oparite inainte de intrebuintare, dau mai mult suc;
- o jumatate de lamaie asezata cu partea taiata pe o farfuriuta cu sare rezista zile intregi fara a-si pierde sucul si prospetime, la folosire se spala;
- ati folosit coaja lamailor la prajitura si vreti ca sucul lor sa dureze mai mult Puneti-le, asa decojite cum sunt, in apa putin sarata.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 08:55

LEGUMELE
- cand sunt gatite, legumele inghetate in congelator trebuie puse direct in apa clocotita pentru a-si pastra valorile nutritive, nu le dezghetati, deci, inainte de a le prepara;
- curatati si spalati legumele numai inainte de preparare, altfel isi pierd toate vitaminele;
- trebuie fierte in apa sarata, dar numai atat cat lichidul sa le acopere, belsugul de apa spala substantele hranitoare;
- legumele care cresc la suprafata pamantului se pun la fiert in apa clocotita, iar cele care cresc in pamant se pun in apa rece;
- legumele verzi se fierb intodeauna in apa sarata care a dat 2-3 clocote, in timpul fierberii, vasul trebuie sa ramana acoperit, e o conditie obligatorie pentru ca legumele sa ramana verzi la culoare si sa-si pastreze gustul nealterat;
- legumele uscate trebuiesc tinute inainte de a fi gatite in apa rece sau mai bine in apa de ploaie, se pun la foc cu apa rece, sarea se pune la urma, cand bobul se desface din coaja;
- pastrati legumele numai in cutii de lemn sau carton, in plastic nu pot sa respire si-si pierd aroma;
- cand preparati o salata de legume, nu puneti uleiul in emulsie decat dupa ce ati amestecat bine otetul, sarea si piperul, sarea nu se dizolva in ulei;
- spalati legumele si zarzavaturile in apa sarata, in modul acesta indepartati sigur insectele, ouale si viermii ascunsi in ele si care sunt greu de vazut.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 08:57

MAIONEZA
- daca vreti sa folositi maioneza ramasa la frigider, inainte de a o pune in salate, adaugati in ea o lingura de apa fierbinte, va fi ca proaspata;
- maioneza va reusi fara nici un cusur daca toate ingredientele vor avea aceeasi temperatura;
- vreti sa va reuseasca intodeauna maioneza? procedati in felul urmator: un galbenus foarte proaspat si bine despartit de albus se pune intr-o farfurie adanca, acoperindu-l cu putina sare si cateva picaturi de otet, se lasa astfel cateva minute, otetul incheaga usor galbenusul pe care il desfaceti cu lingura de lemn, amestecati un minut, pana vedeti ca galbenusul prinde a se intari, atunci adaugati treptat ulei, frecand in aceasi directie cu o lingura de lemn, in cateva minute, maioneza se ingroasa, acum puteti turna ulei fara teama ca maioneza se taie;
- cum se repara maioneza taiata: scoateti o lingura de maioneza taiata intr-un castron separat, picurati incet in ea, frecand tot timpul, o lingura de apa calda, pana cand incepe sa se lege, se adauga apoi, putin cate putin, restul de maioneza taiata;
- o lingura de apa fierbinte pusa in maioneza la sfarsit, cand e gata, o face sa fie mai uleioasa si sa se incorporeze mai bine in salate, in plus, ea tine mai multe zile, fara sa-si schimbe compozitia.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 08:58

MASLINE
- dupa ce scoateti maslinele din ulei, tineti-le un sfert de ora in apa clocotita, se vor fragezi si gustul lor se va accentua;
- maslinele din borcan rezista mai mult daca in lichidul care le acopera se pune o felie subtire de lamaie.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 08:58

MIEREA DE ALBINE
- nu se mai lipeste de lingura daca inainte de folosire o inmuiati repede in ulei;
- daca vreti sa faceti prajituri cu miere de albine si ea s-a cristalizat in borcan, puneti-l intr-un vas cu apa, pe soba, la circa 40 de grade, mierea se inmoaie in borcan, la fel se procedeaza si cu dulceata zaharisita;
- calitatea mierii de albine se verifica cu ajutorul unui varf de creion chimic, daca acesta se dizolva si coloreaza mierea, inseamna ca ea este falsificata.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:00

MIRODENII
- Anasonul vine din Egipt, Mexic sau Spania si este extras din fructele de anason stelat, anasonul da un gust mai fin mancarurilor pe baza de ciuperci si peste;
- Coriandrul provine din India si Sri Lanka, se foloseste la fripturi si vanat;
- Cuisoarele provin din estul Indiei si Madagascar, se foloseste la sosuri si prajituri;
- Chimbirul este importat din Asia si America de Sud, fragezeste mancarurile din carne;
- Kardamomul este importat de obicei din India, face parte din aceeasi familie cu ghimbirul, se foloseste la condimentarea preparatelor pe baza de carne;
- Nucusoara este fructul nucului tamaios si provine din Indonezia si Sri Lanka, se pune in salate si mancaruri cu carne, nu folositi nucusoara mai veche de un an, pot aparea tot felul de micoze periculoase;
- Scortisoara vine mai ales din Sri Lanka, se foloseste la sosuri si prajituri, batoanele de scortisoara sunt mult mai aromate decat praful;
- Sofranul se cultiva in zona Marii Mediterane si in special in Spania, se pune in orez si in cozonac pentru a le da o culoare galbena-aurie.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:01

MORCOVII
- se curata mai usor daca inainte de operatie sunt bagati vreme de 5 minute in apa clocotita, iar apoi sunt clatiti cu apa rece;
- cumparati morcovii fara frunzele verzi, ele absorb umezeala din radacina carotelor, iar acestia devin seci.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:02

NUCILE
- nucile uscate pot fi transformate in nuci proaspete daca le introduceti intr-un borcan cu apa, in care ati dizolvat o lingura de sare, dupa 5-6 zile se pot consuma, sunt ca atunci cand le culegeti din pom;
- daca nucile nu sunt bine pastrate, mucegaiesc, cel mai bine e sa le pastram intr-un ciur de faina sau intr-o plasa cu ochiuri stamte, asezate cat mai aproape de geam;
- nucile vor fi decorticate foarte usor, fara sa fi zdrobite, daca le lasam la inmuiat peste noapte in apa indulcita;
- nucile pentru creme, glazuri sau umpluturi nu se piseaza in piulite, pentru ca devin uleioase, ele trebuie date prin masina de tocat nuci sau prin masina de tocat carne.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:03

OREZUL
- are un gust deosebit daca inainte de a-l fierbe il clatiti in putina grasime (unt);
- orezul nu mai este atacat de gargarite, daca in cutia in care este tinut se pun cativa catei de usturoi necuratati;
- cu cateva picaturi de lamaie adaugate in apa in care fierbe orezul, acesta devine alb ca zapada;
- orezul este delicios daca il amestecati, dupa ce a fiert, cu o jumatate de pahar de iaurt si mai picurati deasupra si putin suc de lamaie;
- o lingurita de suc de lamaie adaugat in apa in care se spala orezul, il face mai alb si impiedica boabele sa se lipeasca intre ele la fiert;
- budinca de orez va fi mai pufoasa daca in lapte veti adauga si doua linguri de gris.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:04

OUALE
- ouale cu coaja crapata se pot fierbe, daca le inveliti in folie de aluminiu;
- ouale proaspete se aleg in urmatorul fel: oul proaspat e mai transparent la mijloc decat la capete, daca punem un ou intr-un vas cu apa si el cade la fund, e proaspat, daca pluteste e vechi;
- ouale fierbinti, fierte tari, nu se mai lipesc la taiat de lama cutitului, daca inainte de folosire, acesta se inmoaie in apa fierbinte;
- coaja oualor nu mai crapa la fiert daca in apa din vas puneti o lingura de otet, iar inainte de a baga ouale, le intepati la varf cu un ac;
- ouale se pot pastra timp indelungat in bune conditii daca li se unge coaja cu albus de ou;
- spalarea oualor murdare indeparteaza stratul protector care se depune pe ele inca de la formare, ouale curate se strica mai repede si iau usor mirosurile din frigider;
- ouale de rata nu se intrebuinteaza la prajituri, albusul lor e gras si nu se bate spuma.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:05

PASTELE FAINOASE
- nu se pun in supe de la inceput, lasate in ele o vreme indelungata, le schimba gustul, se umfla prea tare si devin neplacute la gust, pastele se fierb separat, in apa sarata, se strecoara, se limpezesc cu apa rece, apoi se adauga la supa si se lasa sa mai dea intr-un clocot;
- puneti o lingurita de unt si sare in apa in care fierbeti pastele fainoase, nu se va mai forma spuma, iar pastele nu se vor lipi de vas;
- pastele fainoase primesc un gust foarte bun, daca prajiti in tigaie bucatele mici de paine, pe care apoi le amestecati cu macaroanele sau taieteii bine scursi de apa, dar cat sunt inca fierbinti.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:06

PATRUNJELUL
- ca sa ramana proaspat si aromat, patrunjelul verde nu trebuie tinut intr-un borcan cu apa, ci intre doua farfurii adanci;
- inainte de a toca patrunjelul, inmuiati-l scurt in apa fierbinte, se toaca mai usor si gustul i se accentueaza;
- patrunjelul verde, tocat marunt, amestecat cu ulei, sare si cateva picaturi de lamaie, se pune intr-un borcan mic, legat la gura pentru ca aromele sa nu se evapore, un sandvici cu unt, garnisit cu o lingurita din acest amestec, are gust placut si va asigura toate vitaminele de care aveti nevoie peste zi.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:07

PAINEA
- se pastreaza foarte bine daca imediat dupa ce o cumparam, o taiem felii, o punem intr-o punga de plastic si o bagam in frigider, scoateti-o cu cateva minute inainte de a o pune pe masa si veti manca paine proaspata;
- un mar pus in cutia de paine impiedica uscarea acesteia;
- painea proaspata trebuie taiata cu un cutit incalzit in foc, atunci nu se mai sfarama atat de rau;
- painea veche devine iar proaspata daca o ungem cu putina apa si o bagam cateva minute la cuptor.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:08

PIUREUL DE CARTOFI
- dobandeste un gust excelent daca atunci cand e gata, adaugati in el 2-3 linguri de frisca;
- daca alaturi de cartofii pe care ii puneti la fiert adaugati si bucatele de ceapa, nu doar ca piureul va deveni mai gustos, dar va deveni mai pufos, iar daca vreti sa dati lovitura, adaugati la urma o lingura de branza rasa;
- pentru ca piureul de cartofi sa fie alb si pufos, ii adaugam la sfarsit un albus de ou batut spuma;
- cartofii vechi dobandesc un gust deosebit cand ii faceti piure, daca ii fierbeti cu 1-2 foi de dafin sau telina.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:09

PRAJITURILE
- sunt mult mai gustoase daca tava in care le coacem se unge cu unt;
- pentru a-si pastra aroma si fragezimea, prajiturile uscate de casa se pastreaza cel mai bine in cutii din carton, asternute pe fund cu hartie curata;
- puneti prajiturile intarite intr-o cutie de plastic, impreuna cu un mar, peste cateva zile vor fi ca proaspete;
- nu se ard deasupra atunci cand sunt in cuptor daca, pe la jumatatea coptului, se aseaza peste ele o hartie alba, groasa, unsa cu unt sau ulei;
- cand puneti rahat sau stafide in prajituri, dati-le mai intai prin faina, se vor incorpora uniform in aluat.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:10

ROSIILE
- se intaresc daca se tin 2-3 ore in apa sarata (un pumn de sare la un litru de apa);
- rosiile moi devin iarasi tari daca sunt lasate vreme de 15 minute in apa rece, de la frigider;
- rosiile se curata mai usor de coaja daca sunt scufundate in apa care clocoteste.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:11

SALAMUL
- se pastreaza proaspat daca se unge cu unt pe partea taiata;
- soiurile de salam cu pielita uscata, care se desprinde greu trebuie inmuiate o jumatate de minut in apa rece, se vor curata extrem de usor;
- vreti ca salamul sa reziste mai multa vreme la frigider? Inveliti-l complet intr-o foita de aluminiu pentru menaj.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:12

SARMALELE
- adaugati la prepararea sarmalelor de post 200-300 g nuci pisate si asteptati, felicitarile nu vor intarzia sa apara.

dolion

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 EmptySam 09 Aug 2014, 09:13

SOSURILE
- sosurile in care adaugati patrunjel vor fi mai parfumate daca inainte de a-l toca, tineti patrunjelul 10 minute in putina apa calda, pe care o adaugati in sos odata cu patrunjelul tocat;
- sosul de la fripturi devine cu mult mai gustos daca puneti in el o felie de mar si mult mai parfumat daca la urma adaugati un fir de praf de cafea;
- daca puneti iaurt in sosurile fierbinti, lucrul acesta trebuie facut la sfarsit, sosul nu mai are voie sa clocoteasca astfel se taie;
- vinul alb din sosuri poate fi inlocuit cu 2 lingurite de zahar dizolvat in otet;
- in sosurile pe baza de faina, folositi in locul apei, laptele, le da un gust de o mie de ori mai bun.

MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice - Pagina 6 Empty

Sus In jos

Sfaturi practice
Sus 
Pagina 6 din 8Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Intrebari practice
» Sfaturi de sanatate
» Sfaturi culinare
» Sfaturi utile