__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Sfaturi practice | |
|
+12ostrovna Doina nicuvar zaraza26 Anahoret abba abbilbal cactus Emil Condor Restauratorul aurora Karima 16 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:17 | |
| BANANE - tinute la frigider, bananele se innegresc repede si se inmoaie, cea mai buna conservare a lor e intr-un cos de nuiele, intr-un loc bine aerisit. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:18 | |
| BEREA - inceputa isi pastreaza spuma, daca e bine astupata si tinuta in frigider cu gura in jos. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:19 | |
| BRANZA - se rade fara sa se sfarame daca inainte de folosire o puneti pe o hartie, la congelator, vreme de 30 minute; - soiurile de branza sfaramicioasa se taie cel mai bine cu un cutit care inainte de intrebuintare a fost trecut prin apa fierbinte; - branza se desareaza usor daca se pune in apa, impachetata in hartie alba; - branza intarita se inmoaie daca se inveleste intr-un servetel imbibat in vin alb si se pastreza astfel la rece, timp de o ora. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:21 | |
| BORSUL SAU ZEAMA DE VARZA - inainte de a fi puse in ciorba, se fierb separat, cu o ceapa. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:21 | |
| BULIONUL DE ROSII - se adauga in mancare numai atunci cand legumele sau carnea sunt aproape fierte, astfel ele se "impietresc". _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:22 | |
| CACAO AROMATA - bauturile cu cacao devin mai groase si mai aromate daca sunt fierte de doua ori. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:25 | |
| CAFEAUA - isi intesifica aroma daca dupa macinare o amestecati cu putina sare; - capata un gust deosebit daca se pun cateva cristale de sare in apa din ibric, inainte de fierbere; - dobandeste o aroma grozava daca puneti in ibric si o bucatica de ciocolata; - cafeaua prajita, de calitate buna, are culoarea tutunului - galben-ruginiu. Bobul este mat, aspru la pipait, tare, daca il aruncam pe masa, sare. Cand cafeaua este prea lucioasa, e semn ca a fostunsa cu grasime, ca sa i se mareasca greutatea. - capata un gust mai bun daca dupa ce a fiert ii adaugam un praf de sare; - cafeaua (pachete) inceputa isi pastreaza mai bine aroma daca este pastrata intr-o cutie de plastic, la frigider. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:26 | |
| CARNEA DE PASARE - puii se rumenesc bine daca inainte de a-i scoate de la cuptor ii stopim cu putina bere; - inainte de a baga pasarile la fript, ungeti-le cu un strat subtire de zahar praf, friptura se va rumeni frumos si va deveni crocanta, gustul de zahar dispare la fript; - daca vreti ca gaina pe care o puneti in supa sa fiarba mai repede, frecati-o bine pe piele cu zahar, se inmoaie imediat; - friptura de pasare (gaina, rata, curcan) facuta la cuptor devine foarte crocanta daca in timpul friptului se unge mereu cu bere. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:29 | |
| CARTOFII - cartofii pusi la fiert nu mai dau afara din oala daca in apa se adauga o lingura de lapte; - cartofii fierti se curata mult mai repede daca, imediat dupa ce sunt scosi din apa fierbinte se clatesc repede in apa rece; - cartofii noi se curata foarte usor daca-i tinem inainte in apa rece, amestecata cu o mana de sare gronjoasa. Dupa cca 1/2 ora, ii frecam cu un servetel aspru; - daca v-au ramas cartofi prajiti de la masa, nu-i aruncati, pusi a doua zi intr-o ciorba, ii vor da un gust deosebit; - cartofii din camara nu incoltesc daca se pun langa ei si cateva mere; - dupa ce curatam cartofii de coaja, e bine sa-i trecem printr-un jet de apa rece, vor fierbe mai usor si nu se vor farama; - ati curatat cartofii si pana sa-i fierbeti s-au inegrit? Puneti cateva picaturi de otet in apa in care fierb, cartofi devin albi, iar gustul otetului nu se simnte. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:30 | |
| CASTRAVETII - raman mai multa vreme proaspeti daca ii varati cu codita in apa, cam un sfert din castravete trebuie sa fie acoperit, apa trebuie schimbata zilnic; - castravetii pentru salata sunt mai buni si gustosi daca dupa curatirea de coaja sunt inmuiati repede in apa care clocoteste; - amareala castravetilor poate fi inlaturata daca dupa ce sunt taiati felii, se introduc 10 minute in lapte putin sarat. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:30 | |
| CASCAVALUL - nu se usuca daca-l inveliti intr-o panza umeda, inmuiata in apa si otet; - puneti-l astfel intr-o cutie inchisa, la frigider. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:31 | |
| CAPSUNILE - nu se spala niciodata dupa ce li se rupe codita; - astfel, sucul si vitaminele se pierd in apa din vas sau din ghiuveta. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:31 | |
| CARNATII - carnatii proaspeti nu crapa la prajit daca ii cufundati mai inainte in apa clocotita si ii tavaliti prin faina. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:33 | |
| CEAIUL - va avea o aroma mai puternica daca punem o bucatica de zahar in ceainic, inainte de a turna apa clocotita; - nu aruncati niciodata ceaiul sau cafeaua din ceasca, ci varati-le in forma pentru cuburi de gheata din congelator; - cand veti dori sa beti ceai sau cafea de la gheata, puneti un cub in bautura proaspat preparata; - pentru ca ceaiul sa aiba un gust cat mai bun, respectati urmatoarele principii practicate de japonezi: - alegeti un vas de lut sau ceramica smaltuit, care sa fie folosit exclusiv pentru ceai; - turnati in el apa clocotita, agitati ca sa se incalzeasca bine interiorul, asteptati un minut si varati continutul; - puneti doza de ceai dupa numarul cestilor: o lingurita de ceai la o ceasca, plus una pentru "tea-pot" (cum spun englezii); - turnati putina apa clocotita deasupra, acoperiti vasul, lasati sa se infuzeze trei minute, adaugati restul de apa fierbinte si serviti-l imediat; daca ceaiul este prea tare, adaugati apa calda. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:34 | |
| CEAPA - cand faceti ceapa prajita, inainte inainte de a pune rotocoalele in ulei incins, tavaliti-le prin faina, devin extrem de fragede si gustoase si nu se ard; - ceapa pentru iarna se pastreaza in doua feluri, daca e mai putina, e suficient sa o atarnati in camara, la aer uscat si caldura, sub forma de funie, intr-un cui, daca e mai multa, folositi lazi de scanduri sau cutii de carton, pe fundul carora asterneti un strat de paie, apoi puneti ceapa, apoi iar paie, si tot asa; - ceapa nu mai provoaca lacrimi la curatat, daca in apropiere aprindeti o lumanare; - neplacuta senzatie de usturime si lacrimare a ochilor produsa de mirosul iute al cepei dispare daca vom curata leguma sub un jet de apa rece. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:35 | |
| CHIFTELELE - se prajesc intodeauna in ulei bine incins, dar la foc mic; - altfel se formeaza o crusta care impiedica patrunderea caldurii in interior si carnea ramane cruda. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:35 | |
| CIORBELE - sunt mult mai gustoase daca in loc sa punem legumele sa fiarba impreuna cu carnea, le radem si le calim inainte in putin ulei; - ciorba sau mancarea in care ati scapat prea multa sare, se repara usor daca puneti repede inauntru cateva felii de cartof crud, dati-o inca o data in clocot si apoi scoateti afara feliile de cartof. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:36 | |
| CIUPERCILE - raman albe daca se picura pe ele, imediat ce au fot curatate, suc de lamaie; - in ultima apa in care spalati ciupercile puneti 2 linguri de zeama de lamaie, ele vor ramane albe, frumoase, iar mancarea va dobandi un gust deosebit; - verificarea ciupercilor se poate face fie cu un obiect de argint ce se pune in apa in care fieb ciupercile si care, in cazul ciupercilor otravitoare, se inegreste, fie cu patrunjel verde, care se ingalbeneste in prezenta otravii, sau cu jumatate de ceapa care se albastreste, se invineteste sau se innegreste in caz ca ciupercile sunt otravitoare. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:37 | |
| CLATITE - aluatul de clatite se leaga mai bine daca e preparat cu o ora inainte de a fi intrebuintat, clatitele ies pufoase, dar si crocante, daca in loc sa puneti lapte sau sifon, adaugati un varf de bicarbonat si un capacel de coniac; - pentru a evita lipirea clatitelor de tigaie, se presara putin zahar tos peste uleiul incins; - faceti clatite si grasimea din tigaie se aprinde... In nici un caz nu trebuie sa suflati in flacara sau sa turnati apa, cel mai bine este sa acoperiti tigaia cu capac, taind astfel sursa de oxigen. Cunoasterea acestei reguli poate preveni un incendiu; - clatitele devin mai pufoase daca in loc de apa, in aluat se pune apa minerala. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:38 | |
| COMPOT - daca in compotul pe care il pregatim punem imediat dupa ce il luam de la fiert o bucatica de unt, gustul lui devine de 100 de ori mai bun. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:39 | |
| CONOPIDA - nu prajiti si nu caliti niciodata conopida in ulei incins, ea se intareste; - leguma trebuie fiarta putin in apa si abia apoi tavalita in ulei sau unt incins; - conopida ramane frumoasa, alba, daca in apa in care o firbeti adaugati un paharel de lapte. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:40 | |
| CONSERVELE - conservele de carne bagate in cutii de metal se scot intregi, daca inainte de a le deschide sunt puse sub un jet de apa fierbinte; - observati la cumparare data inscrisa pe hartia care inveleste cutia; - nu cumparati conserve care au partea superioara umflata, este o dovada ca sunt vechi; - acasa, puteti conserva in locuri uscate si racoroase, iar conservele de sticla, neaparat intr-un loc intunecos; - asezati noile conserve pe care le cumparati, in spatele celor care se afla deja pe raft, in felul acesta o sa le respectati "vechimea"; - o provizie mai mare de conserve trebuie controlata de doua ori pe an; - din motive igienice, spalati fiecare conserva, indiferent daca e din sticla, inainte de folosire, cu apa calda, pentru a indeparta eventualele murdarii; - daca nu consumati intreaga conserva, puneti restul intr-un vas de sticla acoperit, lasat in metal, continutul se cocleste si devine otravitor. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:42 | |
| COZONACI - cozonacul se face pufos daca forma in care e bagat la cuptor se acopera cu o hartie de pergament unsa cu grasime, scoateti-o abia in ultimile 15 minute de copt; - cozonacii copti se scot mai usor din forme daca, dupa ce sunt scoase de la cuptor, le puneti cateva clipe pe un stergar inmuiat in apa rece; - daca nucile sau stafidele pe care vreti sa le puneti in cozonac sunt varate mai intai la cuptor, ele nu se mai duc la fund in timpul coptului; - vreti sa va garnisiti cozonacii cu migdale sau nuci? Ca sa nu se desprinda, ungeti usor suprafata cozonacului copt cu putina apa, garnitura nu va mai aluneca; - cozonacii care s-au intarit devin iarasi proaspeti daca se invelesc intr-o folie de aluminiu si se baga 20 de minute la cuptor. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:43 | |
| CREME - cremele de ciocolata vor fi mai fine, daca veti topi ciocolata intr-o jumatate de ceasca de cafea si nu in apa calda, asa cum se procedeaza in general; - multe creme de prajituri cuprind in compozitia lor si faina... la preparare, chiar daca faina e turnata in ploaie, tot se formeaza cocoloase, pentru a evita formarea lor, inversam operatia, se pune putin lichid peste faina si se amesteca, apoi alte linguri, pana ce faina curge si poate fi turnata in vasul cu lichid, astfel nu se va mai forma nici un cocolos. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 09 Aug 2014, 08:45 | |
| DROJDIA - drojdia proaspata se pastreaza bine daca o presam intr-un vas si o acoperim cu un strat subtire de ulei; - tinuta la aer, drojdia de bere se innegreste si se usuca, pentru a ramane la fel de proaspata ca la cumparare, ea trebuie pusa intr-un vas cu faina sau cu sare de bucatarie; - drojdia de bere ramane proaspata cateva saptamani daca o presam bine pe fundul unui pahar, pe care-l asezam rasturnat, cu gura in jos, pe o farfurie adanca, ce se tine la frigider; - inainte de a pregati aluatul cu drojdie, puneti o bucatica intr-un phar cu apa fierbinte, daca drojdia pluteste, aluatul va dospi, daca se duce la fund, nu mai are putere; - iarna, drojdia se pune in cantitate dubla la preparatele care o necesita, pentru ca ea sa creasca mai bine, se amesteca cu o lingurita de zahar si se freaca pana ce dobandeste consistenta smantanii. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sfaturi practice | |
| |
| | | | Sfaturi practice | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |