LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Sfaturi practice EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Sfaturi practice EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Sfaturi practice EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Sfaturi practice EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Sfaturi practice EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Sfaturi practice EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Sfaturi practice EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Sfaturi practice EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Sfaturi practice EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Sfaturi practice EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Sfaturi practice EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Sfaturi practice EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Sfaturi practice EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Sfaturi practice EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Sfaturi practice EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Sfaturi practice EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Sfaturi practice EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Sfaturi practice EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Sfaturi practice EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
brasov CPSF comment-143 Limba Popasul muzica_traditionala taieri drumetie efremovivanantonovici nicuvar problema padure 1 internet politica 23 sibiu Fantasy reclame google istorie romana 1918 humanitas mediu curiozitati
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Sfaturi practice I_vote_lcapSfaturi practice I_voting_barSfaturi practice I_vote_rcap 
Emil Condor
Sfaturi practice I_vote_lcapSfaturi practice I_voting_barSfaturi practice I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Sfaturi practice

In jos 
+12
ostrovna
Doina
nicuvar
zaraza26
Anahoret
abba
abbilbal
cactus
Emil Condor
Restauratorul
aurora
Karima
16 participanți
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
AutorMesaj
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyVin 05 Sept 2008, 14:59

1. Albusul se spumeaza mai bine si mai repede daca este tinut la rece, si daca nu trece nici un pic de galbenus.

2. Budincile, musacaua, pilaful de orez se incalzesc intotdeauna in baie de aburi.

3. Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge intotdeauna cu putina zeama de lamaie sau otet, astfel dispare mirosul neplacut.

4. Pentru dulceata se aleg fructele bine coapte, nelovite si proaspete.

5. Se poate evita zaharisirea dulceturilor prin adaugarea de putina sare de lamaie dizolvata in apa calda in timpul fierberii, sau prin adaugarea unei felii de lamaie deasupa dulcetii din borcan.

6. Materiile prime ce folosesc la prepararea unei prajituri, trebuiesc aduse in bucatatrie cu 2 ore inainte.

7. Daca aveti umezeala in dulapul din bucatarie, puneti in el un bulgare mic de var nestins.

8. Cand pregatiti mamaliguta lasati sa fiarba apa in clocote, adaugati sare, apoi adaugati malaiul in ploaie putin cata putin, lasati focul foarte mic si amestecati energic cu ajutorul unui tel. Malaiul creste in volum de 3-4 ori.

9. Legumele congelate trebuiesc lasate sa se decongeleze la temperatura camerei apoi se intoduc la fiert intr-un vas cu putina apa clocotita si putina margarina sau unt,iar vasul se acopera cu un capac astfel fierberea este mai rapida si aroma legumelor nu se pierde.

10. Carnea congelata nu se decongeleaza decat la temperatura camerei sau in cuptorul cu microunde.

11. Maioneza se omogenizeaza mai bine daca se adauga de la inceput putina sare de lamaie .

12.Laptele pus la fiert nu se mai afuma daca ungeti interiorul vasului cu putin ulei.

13.Carnea pentru supa se pune la fiert numai in apa rece, se fierbe la un foc mic, si se spumeaza astfel supa nu va deveni tulbure.

14. Frunzele uscate de patrunjel, marar, leustean se pastreaza in saculete din panza sau in borcane cu capac.

15. Pentru pastrarea fructelor pentru o perioada mai indelungata trebuie cunoscute urmatoarele:
- fructele peste care a cazut bruma nu se vor sterge;
- fructele patate, batute si cu stricaciuni nu se vor putea pastra;
- se vor alege fructele cu codita intreaga;
- trebuiesc invelite in hartie si puse in ladite;
- nu trebuiec puse in aceeasi incapere cu varza murata si muraturile, caci vor imprumuta miros de la acestea;
- temperatura de pastrare este de circa 4 grade C;
- camarile trebuiesc sa fie aerisite si uscate;
- se controleaza din cand in cand, pentru a fi scoase fructele care prezinta stricaciuni.

16. Ouale de gaina proaspete se pastraza proaspete daca sunt unse cu grasime, care astupa porii si nu permite aerului sa patrunda, se aseaza in cutii la loc uscat.

17. Cafeaua, ceaiul, condimentele se pastreaza in cutii bine inchise la loc uscat.
cherry
Sus In jos
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyVin 05 Sept 2008, 17:21

Citat :
1. Albusul se spumeaza mai bine si mai repede daca este tinut la rece, si daca nu trece nici un pic de galbenus.
un pun un strop de sare inainte de a bate spuma! (nu intotdeauna am timp sa las albusul la rece, asa cum ar fi cel mai indicat pt spuma)

Citat :
9. Legumele congelate trebuiesc lasate sa se decongeleze la temperatura camerei apoi se intoduc la fiert intr-un vas cu putina apa clocotita si putina margarina sau unt,iar vasul se acopera cu un capac astfel fierberea este mai rapida si aroma legumelor nu se pierde.
Eu nu decongelez niciodata legumele, nici cele puse in lada frigorifica de mine, nici cele cumparate conmgelate de la magazin (asa scrie si pe pungi la indicatii, ca nu se decongeleaza).

Citat :
11. Maioneza se omogenizeaza mai bine daca se adauga de la inceput putina sare de lamaie .
M-am specializat in maioneza facuta ultrarapid si super usor in blender. Pun de la inceput tot ce trebuie in blender (galbenus, sare, o lingurita mustar, o lingurita suc de lamaie, ulei ) ... si dau o rotire. Apoi adaug alternamd cantitate mare de ulei cu cate un pic de apa rece... se intareste ff rapid.
Daca preparatul la care folosesc maioneza trebuie sa contina ceapa (la vinete) sau usturoi(la conopida sau fasole verde) atunci blenduiesc la sfarsit si ceapa sau usturoiul sau verdeata. De asemenea daca adaug smantana sau iaurt sau ketchup.
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyVin 05 Sept 2008, 22:16

Interesant am sa tin cont de completarile tale.
As dori si eu o reteta de foetaj dar sa-mi si reuseasca ca eu tot ce am incercat nu mi-a iesit,daca se poate sa-mi postezi una Aurora dar care sigur iese... I love you
Sus In jos
aurora

aurora

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyVin 05 Sept 2008, 22:24

Eu foetaje nu mai fac demult Mad ca nu mai am pentru ce.
Pentru cremes iau foi din magazin.

Tu pentru ce ai dori foetajul, macar sa ma duca inspiratia sa caut ceva potrivit. Mai intreb pe la colegele care mai fac. (eu acum evit, ca daca fac o tava de prajitura, eu mananc o bucatica, si sotul mare amator de dulciuri, se "sacrifica" si mananca el restul Laughing

Mai faceam un aluat simplu pentru placinta cu carne, un alta numai din margarina, faina, apa+otet sau un iaurt mic, este un aluat fraged, convenabil si pentru prajitura cu mar sau cu branza.

Deci, zi-mi pentru ce iti trebuie, sa vad daca am vreo idee utila.
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptySam 06 Sept 2008, 00:22

MULTUMESC pt reteta aveam nevoie sa fac ceva gen saratele cum mancam in Romania cu multi ani in urma pe vremea studentiei eram moarta dupa asa ceva.O sa incerc sa vad daca reusesc.Multumesc
Sus In jos
aurora

aurora

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptySam 06 Sept 2008, 00:25

Karima a scris:
MULTUMESC pt reteta aveam nevoie sa fac ceva gen saratele cum mancam in Romania cu multi ani in urma pe vremea studentiei eram moarta dupa asa ceva.O sa incerc sa vad daca reusesc.Multumesc

Sa scrii acolo la reteta daca ti-au iesit... poate faci si niste poze smile
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptySam 06 Sept 2008, 00:28

Ok
Sper sa am la ce sa fac poze Laughing
Sus In jos
Restauratorul

Numarul mesajelor : 327
Data de inscriere : 27/08/2008

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 08:26

Cu retetele voastre distrugeti copii si omorati barbatii.De ce majoritatea barbatilor mor inaintea femeilor?
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 08:41

Restauratorul a scris:
De ce majoritatea barbatilor mor inaintea femeilor?
Ca să scape de ele! Laughing
Sus In jos
aurora

aurora

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 19:25

Restauratorul a scris:
Cu retetele voastre distrugeti copii si omorati barbatii.De ce majoritatea barbatilor mor inaintea femeilor?
Să înţeleg că preferi hrana neatinsă de foc? smile
Sus In jos
aurora

aurora

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 19:28

Emil Condor a scris:
Restauratorul a scris:
Ne! pentru că ei nu ştiu să gătească... şi cum s-ar descurca singuri? --> Ăsta este cel mai neadevărat lucru, bărbaţii sunt cei mai buni şi inventivi bucătari Razz
Sus In jos
Restauratorul

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 19:33

Emil Condor a scris:
Restauratorul a scris:
Bine ai grait!Sau poate ca sa scape de noi!Eu cred ca si lui DUMNEZEU TATAL CERESC ii este mila de barbatii (ca fiind ce dintai ziditi) chinuiti de femei si ii ia mai repede dincolo!Pana la o noua intrupare unde stau Sufletele oamenilor?
Sus In jos
Restauratorul

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 19:35

aurora a scris:
Restauratorul a scris:
Da!Mancarea atinsa de foc este otrava!Ce a copt DUMNEZEU TATAL CERESC nu mai trebuie sa coacem noi!
Sus In jos
Restauratorul

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 19:40

aurora a scris:
Emil Condor a scris:
Restauratorul a scris:
Ne! pentru că ei nu ştiu să gătească... şi cum s-ar descurca singuri? --> Ăsta este cel mai neadevărat lucru, bărbaţii sunt cei mai buni şi inventivi bucătari Razz
Eu ma descurc foarte bine fara femeie!Iubesc femeia cand e femeie!Femeia trebuie sa fie de ajutor barbatului intru mantuirea lor si a copilor lor si nu sa fie slujnica in casa barbatului ei!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 19:41

Focul sfinteste - cum e vorba aia?
Sus In jos
aurora

aurora

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 19:44

Restauratorul a scris:
aurora a scris:
Restauratorul a scris:
Da!Mancarea atinsa de foc este otrava!Ce a copt DUMNEZEU TATAL CERESC nu mai trebuie sa coacem noi!
Atunci încearcă să ne converteşti cu nişte idei, cu sfaturi, cu "reţete"!

Acum câţiva ani a fost la noi o acţiune de prezentare de astfel de mâncăruri, făcute fără a folosi focul.
Cei care au iniţiat această acţiune, au livrat chiar acasă la comandă diverse meniuri.
Să ştii că a fost o experienţă interesantă... până şi sarmale pregătite "la rece", şi ciorbe, şi deserturi.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 19:46

aurora a scris:
Emil Condor a scris:
Restauratorul a scris:
Stii tu ce stii...
Vorbind despre asta: înainte de a mă căsători, găteam la bucătărie tot felul de mâncăruri, după căsătorie am realizat ce meseriasă era sotia si m-am retras (de rusine, în umbră!). De atunci nu am curajul să mai intru în "zona" aceea!!!
Sus In jos
Restauratorul

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 19:51

Emil Condor a scris:
Focul sfinteste - cum e vorba aia?
Focul gheenei sfinteste?
Sus In jos
Restauratorul

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 19:58

aurora a scris:
Restauratorul a scris:
aurora a scris:
Restauratorul a scris:
Atunci încearcă să ne converteşti cu nişte idei, cu sfaturi, cu "reţete"!

Acum câţiva ani a fost la noi o acţiune de prezentare de astfel de mâncăruri, făcute fără a folosi focul.
Cei care au iniţiat această acţiune, au livrat chiar acasă la comandă diverse meniuri.
Să ştii că a fost o experienţă interesantă... până şi sarmale pregătite "la rece", şi ciorbe, şi deserturi.
Splendid!Esti adepta hranei naturiste?As dori sa gasesc o femeie adepta a hranei naturiste si care sa impartaseasca si sa faca toate dupa Cuvantul lui DUMNEZEU TATAL CERESC si Invataturile lui Iisus Hristos si unele idei ale apostolilor sai!
Sus In jos
Restauratorul

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 20:02

Emil Condor a scris:
aurora a scris:
Emil Condor a scris:
Restauratorul a scris:
Stii tu ce stii...
Vorbind despre asta: înainte de a mă căsători, găteam la bucătărie tot felul de mâncăruri, după căsătorie am realizat ce meseriasă era sotia si m-am retras (de rusine, în umbră!). De atunci nu am curajul să mai intru în "zona" aceea!!!
O femeie care nu este adepta hranei naturiste nu stie bucatarie!
Sus In jos
aurora

aurora

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 20:59

Restauratorul a scris:
Uite, eu chiar aş fi, pe bune, interesată de hrana naturistă! Vrei să deschizi un subiect nou cu această temă? Şi să încerci să ne iniţiezi?
Sus In jos
Restauratorul

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 21:46

aurora a scris:
Restauratorul a scris:
Uite, eu chiar aş fi, pe bune, interesată de hrana naturistă! Vrei să deschizi un subiect nou cu această temă? Şi să încerci să ne iniţiezi?
Deschide tu topicul si voi veni si eu!Numai de hrana naturista esti interesata?
Sus In jos
aurora

aurora

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyDum 07 Sept 2008, 22:20

Restauratorul a scris:
aurora a scris:
Restauratorul a scris:
Sunt interesata de orice lucru nou, sau vechi dar despre care pot afla lucruri noi!
smile
Sus In jos
Restauratorul

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyLun 08 Sept 2008, 09:43

aurora a scris:
Restauratorul a scris:
aurora a scris:
Restauratorul a scris:
Sunt interesata de orice lucru nou, sau vechi dar despre care pot afla lucruri noi!
smile
Te plictisesti repede?Cum stai cu dragostea?
Sus In jos
aurora

aurora

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice EmptyJoi 11 Sept 2008, 22:44

Restauratorul a scris:
Te plictisesti repede?
nu destul! Basketball

Restauratorul a scris:
Cum stai cu dragostea?
prea destul! Embarassed
Sus In jos
Continut sponsorizat

Sfaturi practice Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice   Sfaturi practice Empty

Sus In jos

Sfaturi practice