| Sfaturi practice | |
|
+12ostrovna Doina nicuvar zaraza26 Anahoret abba abbilbal cactus Emil Condor Restauratorul aurora Karima 16 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Sfaturi practice Vin 05 Sept 2008, 14:59 | |
| 1. Albusul se spumeaza mai bine si mai repede daca este tinut la rece, si daca nu trece nici un pic de galbenus. 2. Budincile, musacaua, pilaful de orez se incalzesc intotdeauna in baie de aburi. 3. Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge intotdeauna cu putina zeama de lamaie sau otet, astfel dispare mirosul neplacut. 4. Pentru dulceata se aleg fructele bine coapte, nelovite si proaspete. 5. Se poate evita zaharisirea dulceturilor prin adaugarea de putina sare de lamaie dizolvata in apa calda in timpul fierberii, sau prin adaugarea unei felii de lamaie deasupa dulcetii din borcan. 6. Materiile prime ce folosesc la prepararea unei prajituri, trebuiesc aduse in bucatatrie cu 2 ore inainte. 7. Daca aveti umezeala in dulapul din bucatarie, puneti in el un bulgare mic de var nestins. 8. Cand pregatiti mamaliguta lasati sa fiarba apa in clocote, adaugati sare, apoi adaugati malaiul in ploaie putin cata putin, lasati focul foarte mic si amestecati energic cu ajutorul unui tel. Malaiul creste in volum de 3-4 ori. 9. Legumele congelate trebuiesc lasate sa se decongeleze la temperatura camerei apoi se intoduc la fiert intr-un vas cu putina apa clocotita si putina margarina sau unt,iar vasul se acopera cu un capac astfel fierberea este mai rapida si aroma legumelor nu se pierde. 10. Carnea congelata nu se decongeleaza decat la temperatura camerei sau in cuptorul cu microunde. 11. Maioneza se omogenizeaza mai bine daca se adauga de la inceput putina sare de lamaie . 12.Laptele pus la fiert nu se mai afuma daca ungeti interiorul vasului cu putin ulei. 13.Carnea pentru supa se pune la fiert numai in apa rece, se fierbe la un foc mic, si se spumeaza astfel supa nu va deveni tulbure. 14. Frunzele uscate de patrunjel, marar, leustean se pastreaza in saculete din panza sau in borcane cu capac. 15. Pentru pastrarea fructelor pentru o perioada mai indelungata trebuie cunoscute urmatoarele: - fructele peste care a cazut bruma nu se vor sterge; - fructele patate, batute si cu stricaciuni nu se vor putea pastra; - se vor alege fructele cu codita intreaga; - trebuiesc invelite in hartie si puse in ladite; - nu trebuiec puse in aceeasi incapere cu varza murata si muraturile, caci vor imprumuta miros de la acestea; - temperatura de pastrare este de circa 4 grade C; - camarile trebuiesc sa fie aerisite si uscate; - se controleaza din cand in cand, pentru a fi scoase fructele care prezinta stricaciuni. 16. Ouale de gaina proaspete se pastraza proaspete daca sunt unse cu grasime, care astupa porii si nu permite aerului sa patrunda, se aseaza in cutii la loc uscat. 17. Cafeaua, ceaiul, condimentele se pastreaza in cutii bine inchise la loc uscat. | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Vin 05 Sept 2008, 17:21 | |
| - Citat :
- 1. Albusul se spumeaza mai bine si mai repede daca este tinut la rece, si daca nu trece nici un pic de galbenus.
un pun un strop de sare inainte de a bate spuma! (nu intotdeauna am timp sa las albusul la rece, asa cum ar fi cel mai indicat pt spuma) - Citat :
- 9. Legumele congelate trebuiesc lasate sa se decongeleze la temperatura camerei apoi se intoduc la fiert intr-un vas cu putina apa clocotita si putina margarina sau unt,iar vasul se acopera cu un capac astfel fierberea este mai rapida si aroma legumelor nu se pierde.
Eu nu decongelez niciodata legumele, nici cele puse in lada frigorifica de mine, nici cele cumparate conmgelate de la magazin (asa scrie si pe pungi la indicatii, ca nu se decongeleaza). - Citat :
- 11. Maioneza se omogenizeaza mai bine daca se adauga de la inceput putina sare de lamaie .
M-am specializat in maioneza facuta ultrarapid si super usor in blender. Pun de la inceput tot ce trebuie in blender (galbenus, sare, o lingurita mustar, o lingurita suc de lamaie, ulei ) ... si dau o rotire. Apoi adaug alternamd cantitate mare de ulei cu cate un pic de apa rece... se intareste ff rapid. Daca preparatul la care folosesc maioneza trebuie sa contina ceapa (la vinete) sau usturoi(la conopida sau fasole verde) atunci blenduiesc la sfarsit si ceapa sau usturoiul sau verdeata. De asemenea daca adaug smantana sau iaurt sau ketchup. | |
|
| |
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Vin 05 Sept 2008, 22:16 | |
| Interesant am sa tin cont de completarile tale. As dori si eu o reteta de foetaj dar sa-mi si reuseasca ca eu tot ce am incercat nu mi-a iesit,daca se poate sa-mi postezi una Aurora dar care sigur iese... | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Vin 05 Sept 2008, 22:24 | |
| Eu foetaje nu mai fac demult ca nu mai am pentru ce. Pentru cremes iau foi din magazin. Tu pentru ce ai dori foetajul, macar sa ma duca inspiratia sa caut ceva potrivit. Mai intreb pe la colegele care mai fac. (eu acum evit, ca daca fac o tava de prajitura, eu mananc o bucatica, si sotul mare amator de dulciuri, se "sacrifica" si mananca el restul Mai faceam un aluat simplu pentru placinta cu carne, un alta numai din margarina, faina, apa+otet sau un iaurt mic, este un aluat fraged, convenabil si pentru prajitura cu mar sau cu branza. Deci, zi-mi pentru ce iti trebuie, sa vad daca am vreo idee utila. | |
|
| |
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 06 Sept 2008, 00:22 | |
| MULTUMESC pt reteta aveam nevoie sa fac ceva gen saratele cum mancam in Romania cu multi ani in urma pe vremea studentiei eram moarta dupa asa ceva.O sa incerc sa vad daca reusesc.Multumesc | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 06 Sept 2008, 00:25 | |
| - Karima a scris:
- MULTUMESC pt reteta aveam nevoie sa fac ceva gen saratele cum mancam in Romania cu multi ani in urma pe vremea studentiei eram moarta dupa asa ceva.O sa incerc sa vad daca reusesc.Multumesc
Sa scrii acolo la reteta daca ti-au iesit... poate faci si niste poze | |
|
| |
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Sam 06 Sept 2008, 00:28 | |
| Ok Sper sa am la ce sa fac poze | |
|
| |
Restauratorul
Numarul mesajelor : 327 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 08:26 | |
| Cu retetele voastre distrugeti copii si omorati barbatii.De ce majoritatea barbatilor mor inaintea femeilor? | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 08:41 | |
| - Restauratorul a scris:
- De ce majoritatea barbatilor mor inaintea femeilor?
Ca să scape de ele! | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 19:25 | |
| - Restauratorul a scris:
- Cu retetele voastre distrugeti copii si omorati barbatii.De ce majoritatea barbatilor mor inaintea femeilor?
Să înţeleg că preferi hrana neatinsă de foc? | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| |
| |
Restauratorul
Numarul mesajelor : 327 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 19:33 | |
| - Emil Condor a scris:
- Restauratorul a scris:
- De ce majoritatea barbatilor mor inaintea femeilor?
Ca să scape de ele! Bine ai grait!Sau poate ca sa scape de noi!Eu cred ca si lui DUMNEZEU TATAL CERESC ii este mila de barbatii (ca fiind ce dintai ziditi) chinuiti de femei si ii ia mai repede dincolo!Pana la o noua intrupare unde stau Sufletele oamenilor? | |
|
| |
Restauratorul
Numarul mesajelor : 327 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 19:35 | |
| - aurora a scris:
- Restauratorul a scris:
- Cu retetele voastre distrugeti copii si omorati barbatii.De ce majoritatea barbatilor mor inaintea femeilor?
Să înţeleg că preferi hrana neatinsă de foc? Da!Mancarea atinsa de foc este otrava!Ce a copt DUMNEZEU TATAL CERESC nu mai trebuie sa coacem noi! | |
|
| |
Restauratorul
Numarul mesajelor : 327 Data de inscriere : 27/08/2008
| |
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 19:41 | |
| Focul sfinteste - cum e vorba aia? | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 19:44 | |
| - Restauratorul a scris:
- aurora a scris:
- Restauratorul a scris:
- Cu retetele voastre distrugeti copii si omorati barbatii.De ce majoritatea barbatilor mor inaintea femeilor?
Să înţeleg că preferi hrana neatinsă de foc? Da!Mancarea atinsa de foc este otrava!Ce a copt DUMNEZEU TATAL CERESC nu mai trebuie sa coacem noi! Atunci încearcă să ne converteşti cu nişte idei, cu sfaturi, cu "reţete"! Acum câţiva ani a fost la noi o acţiune de prezentare de astfel de mâncăruri, făcute fără a folosi focul. Cei care au iniţiat această acţiune, au livrat chiar acasă la comandă diverse meniuri. Să ştii că a fost o experienţă interesantă... până şi sarmale pregătite "la rece", şi ciorbe, şi deserturi. | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 19:46 | |
| - aurora a scris:
- Emil Condor a scris:
- Restauratorul a scris:
- De ce majoritatea barbatilor mor inaintea femeilor?
Ca să scape de ele! Ne! pentru că ei nu ştiu să gătească... şi cum s-ar descurca singuri? --> Ăsta este cel mai neadevărat lucru, bărbaţii sunt cei mai buni şi inventivi bucătari Stii tu ce stii... Vorbind despre asta: înainte de a mă căsători, găteam la bucătărie tot felul de mâncăruri, după căsătorie am realizat ce meseriasă era sotia si m-am retras (de rusine, în umbră!). De atunci nu am curajul să mai intru în "zona" aceea!!! | |
|
| |
Restauratorul
Numarul mesajelor : 327 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 19:51 | |
| - Emil Condor a scris:
- Focul sfinteste - cum e vorba aia?
Focul gheenei sfinteste? | |
|
| |
Restauratorul
Numarul mesajelor : 327 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 19:58 | |
| - aurora a scris:
- Restauratorul a scris:
- aurora a scris:
- Restauratorul a scris:
- Cu retetele voastre distrugeti copii si omorati barbatii.De ce majoritatea barbatilor mor inaintea femeilor?
Să înţeleg că preferi hrana neatinsă de foc? Da!Mancarea atinsa de foc este otrava!Ce a copt DUMNEZEU TATAL CERESC nu mai trebuie sa coacem noi! Atunci încearcă să ne converteşti cu nişte idei, cu sfaturi, cu "reţete"! Acum câţiva ani a fost la noi o acţiune de prezentare de astfel de mâncăruri, făcute fără a folosi focul. Cei care au iniţiat această acţiune, au livrat chiar acasă la comandă diverse meniuri. Să ştii că a fost o experienţă interesantă... până şi sarmale pregătite "la rece", şi ciorbe, şi deserturi. Splendid!Esti adepta hranei naturiste?As dori sa gasesc o femeie adepta a hranei naturiste si care sa impartaseasca si sa faca toate dupa Cuvantul lui DUMNEZEU TATAL CERESC si Invataturile lui Iisus Hristos si unele idei ale apostolilor sai! | |
|
| |
Restauratorul
Numarul mesajelor : 327 Data de inscriere : 27/08/2008
| |
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 20:59 | |
| - Restauratorul a scris:
- O femeie care nu este adepta hranei naturiste nu stie bucatarie!
Uite, eu chiar aş fi, pe bune, interesată de hrana naturistă! Vrei să deschizi un subiect nou cu această temă? Şi să încerci să ne iniţiezi? | |
|
| |
Restauratorul
Numarul mesajelor : 327 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 21:46 | |
| - aurora a scris:
- Restauratorul a scris:
- O femeie care nu este adepta hranei naturiste nu stie bucatarie!
Uite, eu chiar aş fi, pe bune, interesată de hrana naturistă! Vrei să deschizi un subiect nou cu această temă? Şi să încerci să ne iniţiezi? Deschide tu topicul si voi veni si eu!Numai de hrana naturista esti interesata? | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Dum 07 Sept 2008, 22:20 | |
| - Restauratorul a scris:
- aurora a scris:
- Restauratorul a scris:
- O femeie care nu este adepta hranei naturiste nu stie bucatarie!
Uite, eu chiar aş fi, pe bune, interesată de hrana naturistă! Vrei să deschizi un subiect nou cu această temă? Şi să încerci să ne iniţiezi? Deschide tu topicul si voi veni si eu!Numai de hrana naturista esti interesata? Sunt interesata de orice lucru nou, sau vechi dar despre care pot afla lucruri noi! | |
|
| |
Restauratorul
Numarul mesajelor : 327 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Lun 08 Sept 2008, 09:43 | |
| - aurora a scris:
- Restauratorul a scris:
- aurora a scris:
- Restauratorul a scris:
- O femeie care nu este adepta hranei naturiste nu stie bucatarie!
Uite, eu chiar aş fi, pe bune, interesată de hrana naturistă! Vrei să deschizi un subiect nou cu această temă? Şi să încerci să ne iniţiezi? Deschide tu topicul si voi veni si eu!Numai de hrana naturista esti interesata? Sunt interesata de orice lucru nou, sau vechi dar despre care pot afla lucruri noi! Te plictisesti repede?Cum stai cu dragostea? | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Sfaturi practice Joi 11 Sept 2008, 22:44 | |
| - Restauratorul a scris:
- Te plictisesti repede?
nu destul! - Restauratorul a scris:
- Cum stai cu dragostea?
prea destul! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sfaturi practice | |
| |
|
| |
| Sfaturi practice | |
|