__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Actele de adorare in Crestinism si Islam | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Mier 26 Mai 2010, 01:06 | |
| Zuum sincer nu inteleg Dar poate ca nici nu este nevoie sa ma mai concentrez sa inteleg Pa. _____________________ | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Mier 26 Mai 2010, 01:09 | |
| - Karima a scris:
- Zuum sincer nu inteleg
Dar poate ca nici nu este nevoie sa ma mai concentrez sa inteleg Pa. Nu trebuie sa te concentrezi la nimic. Fa si tu macar un comentariu la ce s-a discutat pana acum la subiectul propus de tine nu de altul. Cum ramane cu actele de adorare...? | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Mier 26 Mai 2010, 01:14 | |
| Am vazut ca s-a departat de subiect se discuta de clone si nu ma intereseaza asa ca nu am comentat _____________________ | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Mier 26 Mai 2010, 14:55 | |
| - Karima a scris:
- Am vazut ca s-a departat de subiect se discuta de clone si nu ma intereseaza asa ca nu am comentat
Unde e aportul tau la subiectul tau, ce o tot scalzi ? Daca unii "s-au indepartat" tu trebuia sa-i apropii. Posturile tale numarul 2 ,3 si 4 sunt total "indepartate" de subiect! Eu numesc asta ...infidelitate! | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Mier 26 Mai 2010, 17:39 | |
| _____________________ | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Joi 27 Mai 2010, 07:00 | |
| | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Joi 27 Mai 2010, 07:11 | |
| E evident: Karima a scris tot ce avea de scris la subiect. Nici aici si acum nu a dorit un dialog, ci doar sa enunte ceva categoric. Orice am scrie noi sunt fie minciuni, fie ignoranta. Karima insa stie: - Citat :
- In numele lui Allah Cel Milostiv, Cel Indurator !
De curiozitate, ce inseamna o deschidere ca asta, Karima? Cele ce urmeaza sunt din partea lui "Allah Cel Milostiv, Cel Indurator"?! Nu inteleg formularea "In numele lui Allah"?! | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Joi 27 Mai 2010, 17:36 | |
| - Ciprian a scris:
- E evident: Karima a scris tot ce avea de scris la subiect. Nici aici si acum nu a dorit un dialog, ci doar sa enunte ceva categoric. Orice am scrie noi sunt fie minciuni, fie ignoranta. Karima insa stie:
- Citat :
De curiozitate, ce inseamna o deschidere ca asta, Karima? Cele ce urmeaza sunt din partea lui "Allah Cel Milostiv, Cel Indurator"?! Nu inteleg formularea "In numele lui Allah"?! In araba expresia suna altfel desigur.Aceasta este expresia pe care am intalnit-o si in limba romana la musulmani romani si am acceptat ca fiind traducerea corecta a expresiei arabe si care inseamna sau echivaleaza cu :,,Doamne-ajuta'' spus in romaneste Adica unii din romani spun aceasta expresie inainte de a se apuca de o treaba.Musulmanii gasesc potrivit sa spuna aceasta expresie nu numai inainte de a se apuca de treaba ci si inainte de a manca,de a studia,de a vorbi,de a urca in masina de a intra intr-o cladire-adica in toate situatiile. _____________________ | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Joi 27 Mai 2010, 18:17 | |
| - Citat :
- De curiozitate, ce inseamna o deschidere ca asta, Karima?
Cele ce urmeaza sunt din partea lui "Allah Cel Milostiv, Cel Indurator"?! Nu inteleg formularea "In numele lui Allah"?! E un fel de .....act de adorare in Islam ! Ca sa fim on topic! | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Joi 27 Mai 2010, 22:42 | |
| - Karima a scris:
- Ciprian a scris:
- E evident: Karima a scris tot ce avea de scris la subiect. Nici aici si acum nu a dorit un dialog, ci doar sa enunte ceva categoric. Orice am scrie noi sunt fie minciuni, fie ignoranta. Karima insa stie:
- Citat :
De curiozitate, ce inseamna o deschidere ca asta, Karima? Cele ce urmeaza sunt din partea lui "Allah Cel Milostiv, Cel Indurator"?! Nu inteleg formularea "In numele lui Allah"?!
In araba expresia suna altfel desigur.Aceasta este expresia pe care am intalnit-o si in limba romana la musulmani romani si am acceptat ca fiind traducerea corecta a expresiei arabe si care inseamna sau echivaleaza cu :,,Doamne-ajuta'' spus in romaneste Adica unii din romani spun aceasta expresie inainte de a se apuca de o treaba.Musulmanii gasesc potrivit sa spuna aceasta expresie nu numai inainte de a se apuca de treaba ci si inainte de a manca,de a studia,de a vorbi,de a urca in masina de a intra intr-o cladire-adica in toate situatiile. Este o mare diferenta intre a cere ajutor lui Dumnezeu, si a invoca numele lui. Cel putin in romaneste. Nu stiu cum suna in araba, dar in romaneste, cand cineva zice "In numele lui Allah", tot ceea ce urmeaza este ca venit din partea lui Allah. Dar problema insa e ca tot ce urmeaza, cel putin aici pe forum, "in numele lui Allah" este... gresit! Este Allah gresit? Ori cine vorbeste in numele lui este gresit? Atunci cum mai e in numele lui? | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Vin 28 Mai 2010, 03:14 | |
| - Ciprian a scris:
- Este o mare diferenta intre a cere ajutor lui Dumnezeu, si a invoca numele lui. Cel putin in romaneste.
Nu stiu cum suna in araba, dar in romaneste, cand cineva zice "In numele lui Allah", tot ceea ce urmeaza este ca venit din partea lui Allah. Dar problema insa e ca tot ce urmeaza, cel putin aici pe forum, "in numele lui Allah" este... gresit! Este Allah gresit? Ori cine vorbeste in numele lui este gresit? Atunci cum mai e in numele lui? Cipi cred ca ai mers la esenta in ceea ce priveste aceasta invocare a lui Dumnezeu. Crestinul roman "se sprijina de Dumnezeu" fiindca nu face nimic fara El, el si El sunt mereu impreuna. Musulmanul invoca, cere permisiunea....e o mare diferenta! | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Vin 28 Mai 2010, 07:38 | |
| Nu am fost prea clar; cuvantul pe care l-am folosit nu a fost prea bine ales. Cand zic "invoc", ma refer nu la "a cere", care este unul dintre intelesuri, ci ma refeream la a face apel, intr-un argument, la o autoritate care sa sprijine argumentul, adica pct. 2 din definitia de mai jos: - Citat :
- INVOCÁ, invóc, vb. I. Tranz. 1. A chema în ajutor (mai ales o divinitate). 2. A cita ceva în favoarea sa, a se referi la ceva ce poate servi cuiva ca argument în susținerea unei afirmații. – Din fr. invoquer, lat. invocare.
http://dexonline.ro/definitie/invoca | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Vin 28 Mai 2010, 14:47 | |
| - Ciprian a scris:
- Nu am fost prea clar; cuvantul pe care l-am folosit nu a fost prea bine ales. Cand zic "invoc", ma refer nu la "a cere", care este unul dintre intelesuri, ci ma refeream la a face apel, intr-un argument, la o autoritate care sa sprijine argumentul, adica pct. 2 din definitia de mai jos:
- Citat :
- INVOCÁ, invóc, vb. I. Tranz. 1. A chema în ajutor (mai ales o divinitate). 2. A cita ceva în favoarea sa, a se referi la ceva ce poate servi cuiva ca argument în susținerea unei afirmații. – Din fr. invoquer, lat. invocare.
http://dexonline.ro/definitie/invoca Eu am inteles foarte bine cum e cu invocarea la musulmani in contextul discutiei...Karima INVOCA numele lui Alah de cate ori deschide un subiect, din pacate, illasa balta . De ce nu stiu. Poate nu are argumentele necesare sau nu poate sa-si exprime opiniile, habar n-am de ce. Am observat ca face asta consistent. | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam Sam 29 Mai 2010, 01:11 | |
| si asta nu reflecta bine nici pe ea, nici pe cel invocat. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Actele de adorare in Crestinism si Islam | |
| |
| | | | Actele de adorare in Crestinism si Islam | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |