__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
Restauratorul
Numarul mesajelor : 327 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Lun 08 Sept 2008, 16:56 | |
| - Karima a scris:
- Restauratorul a scris:
- Din coasta Sufletului lui Adam este Sufletul Evei si din coastele Sufletelor barbatilor sunt Sufletele femeilor!Deci femeile nu sunt si nu vor fi niciodata egale cu barbatul? Cum vom fi in Rai?Raspunde tu la intrebarile puse pe alt topic de mine ca eu stiu raspunsurile si le-a dat de fapt Iisus Hristos.
Ce raspunsuri a dat Isus? Iisus Hristos a zis ca in Rai nu vom fi nici barbati si nici femei caci vom fi ca Ingerii lui DUMNEZEU TATAL CERESC!Ce inseamna sa fim ca Ingerii?Raspunde femeie! | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Lun 08 Sept 2008, 17:21 | |
| Esti sigur ca asa a zis?Ce dovezi ai? | |
| | | Restauratorul
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Lun 08 Sept 2008, 18:05 | |
| - Karima a scris:
- Esti sigur ca asa a zis?Ce dovezi ai?
Sunt sigur de asta pentru ca asa scrie in Evanghelie!Si sunt sigur ca toate femeile sunt mai amare ca moartea! | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Lun 08 Sept 2008, 18:32 | |
| In care Evanghelie? Au fost peste 30 de evanghelii pe care crestinii le-au triat si au ales doar 4.De ce?Cuvantul lui Dumnezeu poate fii triat si la indemana oricarui muritor?Si tu vrei sa-mi faci demonstratii din Evanghelie??? Cine a zis asa despre femei?In nici un caz Dumnezeu nu ar fii transmis omenirii asa ceva,el a facut femeia si barbatul sa se completeze nu sa se otraveasca.Otravita si amara e doctrina in care te scalzi dar tu esti orb si surd deocamdata. | |
| | | Restauratorul
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Lun 08 Sept 2008, 20:48 | |
| - Karima a scris:
- In care Evanghelie? Au fost peste 30 de evanghelii pe care crestinii le-au triat si au ales doar 4.De ce?Cuvantul lui Dumnezeu poate fii triat si la indemana oricarui muritor?Si tu vrei sa-mi faci demonstratii din Evanghelie???
Cine a zis asa despre femei?In nici un caz Dumnezeu nu ar fii transmis omenirii asa ceva,el a facut femeia si barbatul sa se completeze nu sa se otraveasca.Otravita si amara e doctrina in care te scalzi dar tu esti orb si surd deocamdata. Habar nu ai despre Iisus si Invataturile Sale!Habar nu ai despre DUMNEZEU TATAL CERESC si Proorocii sai Adevarati!De ce ai tupeul sa zici ca-l iubesti pe Iisus? In Evanghelie Iisus spune ca in Rai nu vom fi barbati si femei ci ca Ingerii.In Cartea Ecclesiastul din Biblia Ortodoxa scrie ca femeia este mai amara ca moartea.Eu sunt un barbat rau!Tu esti femeie facatoare de bine?Ce este mai buna ca femeia facatoare de bine? | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Lun 08 Sept 2008, 21:07 | |
| Te-am intrebat in care Evanghelie? Ce au completat alti scriitori necunoscuti,popi,teologi facuti la norma este egal cu zero doar pe un copil de doi ani il mai duci cu asemenea povesti | |
| | | Restauratorul
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Lun 08 Sept 2008, 21:20 | |
| - Karima a scris:
- Te-am intrebat in care Evanghelie?
Ce au completat alti scriitori necunoscuti,popi,teologi facuti la norma este egal cu zero doar pe un copil de doi ani il mai duci cu asemenea povesti Citeste pacatoso Evanghelia dupa Matei cap. 22,versetele 24,25,26,27 ,28,29,30,31,32!Te supun eu in alta viata femeie facatoare de bine! | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Lun 08 Sept 2008, 21:28 | |
| Cine este(sau a fost Matei)? | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Mar 09 Sept 2008, 00:20 | |
| Dacă am întelege iubirea lui Dumnezeu, am fi mai credinciosi si nu am mai vorbi atât de usuratic, cum adesea o facem! | |
| | | Restauratorul
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Mar 09 Sept 2008, 10:05 | |
| - Karima a scris:
- Cine este(sau a fost Matei)?
Un Apostol al lui Iisus contemporan cu Iisus! | |
| | | Restauratorul
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Mar 09 Sept 2008, 10:06 | |
| - Emil Condor a scris:
- Dacă am întelege iubirea lui Dumnezeu, am fi mai credinciosi si nu am mai vorbi atât de usuratic, cum adesea o facem!
La cine te referi? | |
| | | sam22
Numarul mesajelor : 284 Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Mar 09 Sept 2008, 12:30 | |
| - Emil Condor a scris:
- Restauratorul a scris:
- Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel,Capitolul 2:
"11. Femeia să se înveţe în linişte, cu toată ascultarea. 12. Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită. 13. Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva. 14. Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă. 15. Dar ea se va mântui prin naştere de fii, dacă va stărui, cu înţelepciune, în credinţă, în iubire şi în sfinţenie." De unde stii că versetele alea sunt acolo de la începuturi? În fine! Deci, dacă esti femeie, Dumnezeu nu este cu tine? Asa să înteleg? Crezi că doar bărbatii Îl iubesc pe Dumnezeu sau numai ei trebuie să-L laude? Crezi că sufletul unei femei este diferit decât al unui bărbat (în ochii lui Dumnezeu)? Câteva momente în urmă, pe un alt topic spuneai ceva despre sufletele ce vor fi în geenă si întrebai: vor fi ele diferite? Ai ocazia să-ti dai răspunsul singur, nu cumva să crezi că venind din partea altuia ar putea fi "toxic"! Emil singurul lucru care ii este interzis femeii este acela: sa nu invete pe altcineva ! in rest toate celelalte(care leai enumerat) ii sunt ingaduite dar aceasta nu ! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Joi 11 Sept 2008, 05:37 | |
| Sam, stiu la ce te referi dar nu poti fi sigur că indicatiile alea biblice sunt originale. Am citit undeva că sunt adăugiri mincinoase. Să gândim doar la faptul că femeia este mai bună să-si crească si să-si educe copii decât, aproape orice bărbat. Ea este managerul cel mai bun al casei. Faptul că femeia poate fi mai credincioasă decât bărbatul ei îi dă dreptul să laude pe Domnul în aceeasi măsură acceptată la bărbati. Dacă femeia nu are voie să zică nimic pentru că bărbatul îi este capul, atunci de ce bărbatul spune atâtea în fata lui Isus care este capul său? Nu ti se pare că obiceiul acesta ca femeia să tacă vine din partea bărbatilor din trecut care au încercat să subjuge femeia la maxim? Eu asa cred. Poate sunt gresit? Deh! Asta să fie singura mea greseală în viată!
Pentru că suntem la topicul ăsta: dacă Dumnezeu iubeste pe femeie, noi de ce să nu o facem? Să nu spuneti că o iubiti când încercati să o faceti sclavul vostru! Nu se potriveste... | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Joi 11 Sept 2008, 12:13 | |
| - Emil Condor a scris:
- Faptul că femeia poate fi mai credincioasă decât bărbatul ei
Ce te face sa afirmi asa ceva?Eu cred ca fiecare poate sa fie mai credincios ca celalalt ,asta nu tine de faptul ca esti femeie sau esti barbat | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Vin 12 Sept 2008, 04:31 | |
| Am afirmat aceea cu sensul că o femeie ar putea fi mai credincioasă decât bărbatul ei care propovăduieste Cuvântul si totusi femeii îi este interzis să o facă. Nu am încercat să fac o regulă despre credinciosia celor doi. Ai perfectă dreptate în ce afirmi mai sus. | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Vin 12 Sept 2008, 06:02 | |
| Am inteles | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Joi 02 Oct 2008, 03:18 | |
| Dacă nu-l iubim pe cel de lângă noi, indiferent de religia ce o are, putem spune că-L iubim pe Dumnezeu? Care este părerea voastră? | |
| | | sam22
Numarul mesajelor : 284 Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Joi 02 Oct 2008, 10:00 | |
| - Emil Condor a scris:
- Sam, stiu la ce te referi dar nu poti fi sigur că indicatiile alea biblice sunt originale. Am citit undeva că sunt adăugiri mincinoase. Să gândim doar la faptul că femeia este mai bună să-si crească si să-si educe copii decât, aproape orice bărbat. Ea este managerul cel mai bun al casei. Faptul că femeia poate fi mai credincioasă decât bărbatul ei îi dă dreptul să laude pe Domnul în aceeasi măsură acceptată la bărbati. Dacă femeia nu are voie să zică nimic pentru că bărbatul îi este capul, atunci de ce bărbatul spune atâtea în fata lui Isus care este capul său? Nu ti se pare că obiceiul acesta ca femeia să tacă vine din partea bărbatilor din trecut care au încercat să subjuge femeia la maxim? Eu asa cred. Poate sunt gresit? Deh! Asta să fie singura mea greseală în viată!
Pentru că suntem la topicul ăsta: dacă Dumnezeu iubeste pe femeie, noi de ce să nu o facem? Să nu spuneti că o iubiti când încercati să o faceti sclavul vostru! Nu se potriveste... clar emil de acord cu tine ... femeia are voie sa laude pe Domnu sa fie mai credincioasa ... ETC ...... dar eu ma refer strict la problema de A INVATZA pe cineva Cuvantul Domnului .... asta eu consider ca este gresit .... de aceea Biblia spune ..cand femeia vorbeste Dumnezeu tace .... deci nu sunt impotriva femeilor doamne fereste ...sau sa am ceva cu ele ... spun doar atat : femeia nu are voie sa invetze. Altceva nu spun !!! PS.... NU SUNT IMPOTRIVA FEMEILOR SI CHIAR NU AM NIMIC IMPOTRIVA LOR ... CE AM SPUS MAI SUS ESTE DOAR CUVANT DIN SCRIPTURA. (pe care eu personal spun ca trebuie respectat) | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri Vin 12 Iun 2009, 03:05 | |
| Costache Ioanid - Am cautat iubirea
Am cautat iubirea ca pe-o cetate sfînta ca pe un cer de cîntec în lumea de dureri. Am dat navala-n lume spre tot ce ochiu-ncînta. Si-am întîlnit durerea. Dar cerul nicaieri.
Am cautat iubirea ca patrie voioasa ca pe-un pamînt edenic de pace troienit, sa spun odata clipei: “Ramîi, esti prea frumoasa!” Si-am strabatut pamîntul, dar pace n-am gasit.
Am cautat iubirea ca pe un cer al firii. Si-am vrut sa-i ies în cale cu ramuri de finic, sa sorb din cupa lumii nectarul fericirii. Si-am spart în tandari cupa, caci n-am gasit nimic.
Am cautat zadarnic. Dar într-o primavara, am întîlnit în cale deodata un drumet. Pe umerii Lui trudnici purta o grea povara, o sarcina de zdrente si cioburi fara pret.
Trecea pe-o cararuie întîmpinînd batjocuri, lasînd sa-i rupa cîinii din haina cîte-un fald. Urca pe colti de stînca. Si-n urma Lui, pe-alocuri, vedeai pe piatra rece sclipiri de sînge cald.
Si totusi în privire avea un cer de taina cum n-am vazut în lume în ochii nimanui. Si-am vrut sa-i smulg povara. Dar am cazut cu spaima, caci mult prea grea era povara Lui.
M-am ridicat degraba si L-am ajuns din urma sa aflu ce comoara în sarcina a strîns. Dar am simtit ca viata ca de-un prapad se curma, cînd am privit prin zdrente cutremurat de plîns.
Caci se vedea-n comoara un clocot ca de cloaca, un clocotit de drojdii, un spumeg de scursuri. Tot ce-i murdar si putred în lumea asta-ntreaga vuia strivind grumazul sarmanei Lui fapturi.
-Dar unde duci straine povara Ta ciudata, povara de osînda sub care-atît Te-apleci? am întrebat, drumetul. Si El mi-a spus în soapta: -Spre apele uitarii, ca s-o arunc pe veci…
-Dar tu, vorbi strainul, urcînd încet privirea, dar tu pe cine cauti înnourat si crunt? -Eu… am soptit în sila, eu… cautam iubirea… -Iubirea? … fu raspunsul strainului. Eu sunt… _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri | |
| |
| | | | IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |