Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 27 Feb 2010, 18:31
Cristina, ai receptionat primul verset de sus (Genesa), nu-i asa? Încerc să continui cu răspunsurile asteptate despre buruieni: Psalmul 104: 14, 15 - Tu faci să crească iarba pentru vite, şi verdeţuri pentru nevoile omului, ca pământul să dea hrană: vin, care înveseleşte inima omului, untdelemn, care-i înfrumuseţează faţa, şi pâine, care-i întăreşte inima.
Fap.Ap. 14:17 - "măcar că, drept vorbind, nu s-a lăsat fără mărturie, întrucât v-a făcut bine, v-a trimis ploi din cer, şi timpuri roditoare, v-a dat hrană din belşug, şi v-a umplut inimile de bucurie."
Mai sunt dar trebuiesc căutate cu răbdare.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 27 Feb 2010, 18:38
Karima a scris:
Asta inseamna a studia religia
Karima, exista persoane care nu studiaza religiile lumii pentru bani (=meserie) si nici nu sunt sponsorizate/intretinute de cineva anume, ca sa stea toata ziulica doar cu Biblia si Quranul in mina. Mai trebuie sa si munceasca, cu alte cuvinte. Citesc/studiaza/invata cu placere dar doar in timpul lor liber . In plus, la cite scrieri si vorbiri (=interpretari/transmiteri) sfintite tot apar, cred ca n-ar mai termina de studiat niciodata ...
Karima a scris:
A citi ambele Carti si a vedea daca au acelasi mesaj
Desigur, dar a citi e una, a intelege cit mai corect (=aproape de Adevar) ceea ce citesti e -adesea- altceva. Iar eu -chiar daca nu am citit atit de mult ca altii- am ajuns la aceeasi concluzie cu ei: toate religiile si toate scrierile sfinte au acelasi mesaj si aceeasi esenta.
Karima a scris:
Dar e una sa citesti Biblia din multele Biblii existente diferite intre ele si de unde si in ziua de azi mai apar documente -vezi Codex Sinaeticus descoperit recent si alta e sa citesti Qoranul ramas in aceeasi forma in care i s-a revelat Profetului Islamului(r.a)
La fel cum e una sa transmiti oral corect si alta e sa denaturezi (cu sau fara voie) un anume mesaj, sau mai rau, vorbind in dodii si metafore din care sa-nteleaga oricine orice si cum ii convine (precum preotul crestin Kiril in Agora sau perotii musulmani ce trimit femei si copii infasurati in bombe, sa se sinucida in numele unui razboi "sfint" si al lui Allah) .
Karima a scris:
Si Isus(r.a) si Mohammed(r.a) au transmis acelasi lucru:credinta in Unic Dumnezeu precum si rolul omului pe acest pamant
De acord, dar nu privitor la uciderea "pe drept".
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 27 Feb 2010, 18:41
Cristina a scris:
...a citi e una, a intelege cit mai corect (=aproape de Adevar) ceea ce citesti e -adesea- altceva.
Chiar mă pregăteam să dau răspunsul acesta... A citi nu înseamnă a cunoaste. Si eu am citit din Coran dar nu-l cunosc! Am citit si Testamentul mormonilor dar nu-l cunosc, si nici nu vreau...
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 27 Feb 2010, 18:54
Emil Condor a scris:
Cristina, ai receptionat primul verset de sus (Genesa), nu-i asa?
Multumesc, Emil, le-am receptionat .
Emil Condor
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 27 Feb 2010, 19:13
Cu multă plăcere!
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 27 Feb 2010, 19:18
Cristina a scris:
Karima a scris:
Asta inseamna a studia religia
Karima, exista persoane care nu studiaza religiile lumii pentru bani (=meserie) si nici nu sunt sponsorizate/intretinute de cineva anume, ca sa stea toata ziulica doar cu Biblia si Quranul in mina. Mai trebuie sa si munceasca, cu alte cuvinte. Citesc/studiaza/invata cu placere dar doar in timpul lor liber . In plus, la cite scrieri si vorbiri (=interpretari/transmiteri) sfintite tot apar, cred ca n-ar mai termina de studiat niciodata ...
Karima a scris:
A citi ambele Carti si a vedea daca au acelasi mesaj
Desigur, dar a citi e una, a intelege cit mai corect (=aproape de Adevar) ceea ce citesti e -adesea- altceva.
Tocmai de aceea au existat Profetii
Citat :
Iar eu -chiar daca nu am citit atit de mult ca altii- am ajuns la aceeasi concluzie cu ei: toate religiile si toate scrierile sfinte au acelasi mesaj si aceeasi esenta.
Si care este esenta?sau ce ai inteles tu? In mod normal este un,, must,, sa aibe acelasi mesaj deoarece in toate religiile mesajul a fost acelasi
Citat :
Conform versetelor expuse de mine din VT poti sa tragi concluzia singura daca este pe drept sau nu
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 27 Feb 2010, 20:13
Karima a scris:
Faptul ca crestinii si musulmanii nu traiesc in unele locuri in pace nu are nici o relevanta. Dumnezeu ne-a cerut sa traim in pace cu totii si eu ti-am dat versete din Coran. Cine nu respecta aceasta nu e vina profetilor,ei au transmis mesajul lui Dumnezeu exact.
Din păcate cam aşa este... Ce bine ar fi dacă toată lumea ar arăta aşa:
_____________________ Free your mind!
Cristina
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Dum 28 Feb 2010, 09:11
Karima a scris:
Tocmai de aceea au existat Profetii
De acord cu tine .
Karima a scris:
Cristina a scris:
Iar eu -chiar daca nu am citit atit de mult ca altii- am ajuns la aceeasi concluzie cu ei: toate religiile si toate scrierile sfinte au acelasi mesaj si aceeasi esenta.
Si care este esenta?sau ce ai inteles tu? In mod normal este un,, must,, sa aibe acelasi mesaj deoarece in toate religiile mesajul a fost acelasi
Am mai spus si repet: ce am inteles eu este ceea ce a spus inclusiv transmitatorul de exceptie Tanpai Gyaltsen Acharya prin mesajul sau universal, de iubire neconditionata, iertare, pace si compasiune. Si ca ar trebui sa ne concentram (daca tot vrem sa studiem religiile) pe esenta comuna, nu pe diferente. Ca toate religiile vorbesc despre aceleasi principii, doar ca au alte denumiri. Dumnezeu este unul singur si acelasi pentru toti, chiar daca a primit denumiri diferite in fiecare dintre religii. El a folosit termenul de Buddha, dar a precizat ca prin acesta se refera la Dumnezeul unic si comun tuturor. Un Dumnezeu al iubirii, al compasiunii, al iertarii, al acceptarii, al pacii si al armoniei universale. Totul este perfect, in esenta. Toate religiile sunt pure in esenta si de aceea ar trebui oprita aceasta lupta stupida intre ele. Daca oamenii ar întelege ca esenta comuna a tuturor religiilor este viata, armonia, iubirea si respectul reciproc, atunci aceste dispute ar disparea. Religia trebuie sa ne uneasca in Adevar, nu sa ne dezbine prin minciuna, denaturare si manipulare. [Tanpai Gyaltsen Acharya (nascut în Tibet) este si ctitor al Minastirii Regale Albe din Katmandu, Nepal, unde sunt bine-veniti toti cautatorii spirituali, practicanti ai meditatiei si prietenii lor, indiferent de orientarile/cunostintele lor religioase.]
Karima a scris:
Cristina a scris:
Conform versetelor expuse de mine din VT poti sa tragi concluzia singura daca este pe drept sau nu
Eu am tras concluzia de mult, dar nu singura (imi cunosc limitele ) , ci ajutata inclusiv de transmitatori de exceptie, precum Parintele Galeriu, Karima ... Mai ales pe baza versetului expus de mine aici http://luminalumii.forumz.ro/crestinism-teme-generale-f40/isus-hristos-t11-737.htm#75244 “Caci Eu nu voiesc moartea pacatosului, zice Domnul Dumnezeu; intoarceti-va deci si traiti!” (Iezechiel 18, 32).
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Dum 28 Feb 2010, 23:43
Karima, din partea mea cu tot dragul, ca să-ţi aminteşti de anii petrecuţi la noi!
_____________________ Free your mind!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Lun 01 Mar 2010, 13:53
zuum a scris:
Eu nu sunt pentru pedeapsa capitala...eu sunt pentru uciderea criminalului ...cat mai lent eventual cu picatura chinezeasca!
Picatura chinezeasca pana la moarte. Dar cum judecam, asa vom fi judecati. Cine judeca in graba, asemenea va fi si el judecat.
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Lun 01 Mar 2010, 21:08
Anahoret iti multumesc frumos
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Mar 02 Mar 2010, 05:48
zaraza26 a scris:
zuum a scris:
Eu nu sunt pentru pedeapsa capitala...eu sunt pentru uciderea criminalului ...cat mai lent eventual cu picatura chinezeasca!
Picatura chinezeasca pana la moarte. Dar cum judecam, asa vom fi judecati. Cine judeca in graba, asemenea va fi si el judecat.
Cred ca ai inteles ca glumeam. N-as putea "vota" pentru luare unei vieti. Dar sunt unele crime atat de odioase incat nu poti gandi altfel!!!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Mar 02 Mar 2010, 10:16
zuum a scris:
zaraza26 a scris:
zuum a scris:
Cred ca ai inteles ca glumeam. N-as putea "vota" pentru luare unei vieti. Dar sunt unele crime atat de odioase incat nu poti gandi altfel!!!
Asa-i. Unii criminali merita, caci esti ingrozit de ceea ce au facut! Dar nu inseamna ca ii condamni la moarte. De condamnat, suntem toti condamnati la moarte. Cei mai multi nu isi vor da seama de ceea ce au facut nici daca traiesc 1.000 de ani. Ce-ar fi sa-i condamnam la viata? Ca intr-o scriere sf, cand creierul functiona mult si bine, dupa moartea trupului.
Condamnatii la inchisoare pe viata ar trebui sa poata alege pedeapsa cu moartea!
Argumente pro:
Argumentul 1. O persoana are dreptul sa ceara scutirea de suferinta.
Asa cum un bolnav pe patul de moarte sau sub operatie cere sa nu fie conectat la aparatele care ii intretin functiile vitale, asa pot si condamnatii la inchisoare pe viata sa ceara sa li se ia viata. Pentru ca o viata intr-un pat de spital este una de necurmate suferinte, asa cum este si viata in inchisoare. Incepand cu privarea de libertate, apoi izolarea, lipsa prietenilor, tensiunile sociale din inchisoare, falsitatea activitatilor pe care inchisoarea le pune la dispozitie, toate contribuie la demoralizare si crearea de suferinta. Daca o persoana prefera sa moara, ar trebui sa-i acordam acest drept, pentru a preveni o suferinta inutila si inumana ca si tratament.
Argumentul 2. Refuzarea acordarii pedepsei cu moartea are consecinte negative grave.
Trebuie sa avem in vedere ca atunci cand vorbim de condamnati la inchisoare pe viata, vorbim de persoane extrem de violente, persoane care nu s-au putut adapta si integra in societate, persoane care au cerut atentie si drepturi recurgand la violenta. Astfel de persoane pot fi cu greu reabilitate, de aceea ar fi poate mai sigur pentru societate sa ii lasam sa aleaga pedeapsa capitala. Daca le-o refuzam, in schimb, ura lor pentru societate poate sa se amplifice pentru ca le provocam suferinta in inchisoare, prin incarcerare, batai, insulte, restrictionarea libertatii. Acestia pot sa fie eliberati pe motiv de comportament adecvat [disimulat] sau sa evadeze, ca apoi cand sunt in libertate sa se razbuna indoit pentru refuzul de a-i fi scutit de suferinte.
Argumente contra:
Argumentul 1. Pedeapsa cu inchisoare pe viata poate fi comutata.
Ca in cazul oricarei pedepse, scopul este acela al reabilitarii sau macar al izolarii individului care prezinta un pericol pentru societate, nicidecum o razbunare. De aceea exista mereu posibilitatea de eliberare pe motiv de buna purtare, eliberare conditionata, cu supraveghere, reducerea numarului anilor de inchisoare. Chiar daca un om primeste pedeapsa inchisorii pe viata, exista inca sansa ca acel individ sa se reabiliteze si sa isi recapete viata. Din acest motiv pedeapsa cu moartea nu ar trebui sa fie un drept. Cetateanul are dreptul de a se reabilita, nu pe cel de a-i impiedica pe ceilalti sa-l ajute in acest proces de reabilitare.
Argumentul 2. A-i da dreptul sa moara e o crima.
A-l lasa pe un om sa moara sau chiar a contribui la aceasta este o crima in sine. Exista in sistemul juridic romanesc pedepse chiar si pentru cei care incurajeaza pe cineva sa se sinucida, astfel, am putea considera condamnabila si acordarea permisiunii pentru injectie letala. Din punctul acesta de vedere, nu numai ca permitem ca un om sa se sinucida, dar il si ajutam sa o faca. Nici un motiv nu este suficient de bun pentru a ne permite unui om sa se omoare. Chiar si bolnavii terminali intampina dificultati in unele tari in aceea ce priveste deconectarea de la aparate.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
zaraza26
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Mar 09 Mar 2010, 12:48
Nu e totul in alb-negru, ci exista si nuante de gri. Ma gandesc ca Soraya a ales sa nu divorteze, ca sa nu ramana pe drumuri. Dar nu s-a gandit ce risca? Avand in vedere ca exista lapidarea? In fine, fiecare vede in felul sau. Mi se pare ca exista o legatura cu un incident petrecut in Nasaud. Niste prieteni aveau parcate in fata casei cele doua masini ale lor. Un Renault vechi, ruginit, si o masina second-hand in stare foarte buna, abia adusa din Germania. Un vecin i-a tot atentionat ca il incurca masinile din strada, dar masinile ramaneau in strada. Au ei ceva curte, dar e stramta. In week-end masina lor cea buna a fost zgariata si i-au taiat conducta de alimentare de la rezervor. Cine e vinovat? Noi, colegi cu doamna, mai intai am sarit ca cine i-a stricat masina e un nemernic. Dar cand mi-am adus aminte ca ei isi tineau din toamna trecuta amandoua masinile in strada, parca lucrurile nu mai sunt asa de simple, nu? Mie doamna nu mi-a zis direct, ci sotului. Iar eu am povestit toate astea cu sotul. Si ma gandesc ca o solutie era sa fi dus masina veche printre blocuri, unde nu deranja, cand gaseau un loc ferit, caci ei locuiesc la casa, intr-un cartier de case. Nu degeaba spune romanul "Paza buna trece primejdia rea."
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Mar 09 Mar 2010, 17:40
zaraza26 a scris:
Nu e totul in alb-negru, ci exista si nuante de gri.
Nu si cind vine vorba despre viata unui om. Dar desigur, unii pot gasi scuze inclusiv pentru lapidarea unei femei (ne)vinovate.
zaraza26 a scris:
Ma gandesc ca Soraya a ales sa nu divorteze, ca sa nu ramana pe drumuri.
Soraya a ales sa nu divorteze pentru a-l obliga pe tatal fetelor sa le asigura un trai decent (avind in vedere ca acesta isi repudia proprii copii, adica doar pe fete). Iti reamintesc ca exista extrem de multi musulmani care-si (re)neaga/batjocoresc/umilesc proprii copii, daca sunt fete
zaraza26 a scris:
Dar nu s-a gandit ce risca? Avand in vedere ca exista lapidarea?
Imagineaza-ti ca nu si-a putut inchipui ca se va ajunge asa de departe. Sa nu condamnam victima pentru faptele calaului.
zaraza26 a scris:
In fine, fiecare vede in felul sau.
Desigur ...
zaraza26 a scris:
Mi se pare ca exista o legatura cu un incident petrecut in Nasaud. Niste prieteni aveau parcate in fata casei cele doua masini ale lor. Un Renault vechi, ruginit, si o masina second-hand in stare foarte buna, abia adusa din Germania. Un vecin i-a tot atentionat ca il incurca masinile din strada, dar masinile ramaneau in strada. Au ei ceva curte, dar e stramta. In week-end masina lor cea buna a fost zgariata si i-au taiat conducta de alimentare de la rezervor. Cine e vinovat? Noi, colegi cu doamna, mai intai am sarit ca cine i-a stricat masina e un nemernic. Dar cand mi-am adus aminte ca ei isi tineau din toamna trecuta amandoua masinile in strada, parca lucrurile nu mai sunt asa de simple, nu? Mie doamna nu mi-a zis direct, ci sotului. Iar eu am povestit toate astea cu sotul. Si ma gandesc ca o solutie era sa fi dus masina veche printre blocuri, unde nu deranja, cand gaseau un loc ferit, caci ei locuiesc la casa, intr-un cartier de case.
Desigur ca poate fi o legatura, dar doar daca se pot compara cele doua situatii... Tu chiar crezi ca se pot compara cele doua situatii?!
zaraza26 a scris:
Nu degeaba spune romanul "Paza buna trece primejdia rea."
Si nu degeaba spune iranianul Omar Khayyam: "Un seic vazu o desfrinata si-i spuse: Pari sclava vinului si a dezmatului - iar ea-i raspunse: Ce par a fi, eu sunt! Dar tu, invatatorule, esti ceea ce pari a fi?"
zaraza26
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Mier 10 Mar 2010, 10:49
Cristina a scris:
Desigur ca poate fi o legatura, dar doar daca se pot compara cele doua situatii... Tu chiar crezi ca se pot compara cele doua situatii?!
Cand pun doua intamplari faţă-n faţă, nu trebuie neaparat sa le compar. Am mere si pere pentru ca am nevoie de amandoua. Din amandoua sa invete cine ce are de invatat...
Numarul mesajelor : 12 Data de inscriere : 02/12/2010
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 03 Dec 2010, 17:49
Karima,in ce oras locuiesti in Egipt?
Karima MODERATOR
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 03 Dec 2010, 21:02
In Cairo
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 03 Dec 2010, 22:38
Karima a scris:
In Cairo
Multumesc,am multe cunostinte in Cairo si nu numai,romance binenteles
Karima MODERATOR
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 03 Dec 2010, 22:55
maha a scris:
Karima a scris:
In Cairo
Frumos.da acum sunt multi romani in Egipt si majoritatea in Cairo
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Vin 03 Dec 2010, 23:45
Good to see you, lovely Karima!
Karima MODERATOR
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Sam 04 Dec 2010, 09:22
Emil Condor a scris:
Good to see you, lovely Karima!
Thanks is my pleasure
Subiect: Re: Întrebări pentru Karima Dum 05 Dec 2010, 01:37
Karima a scris:
maha a scris:
Karima a scris:
In Cairo
Frumos.da acum sunt multi romani in Egipt si majoritatea in Cairo
Greci nu sunt?
Staim ca exista trei comunitati grecesti in Cairo. In cartierele: Tzouonia, el Haret Roum si Hamzaoui. O mai existand oare aceste comunitati, pentru ca au plecat multi greci din Cairo. Cumnatul meu cand era tanar a lucrat in Cairo. Imi povestea, cum manca el hurmale dulci, proaspat culese din pom.