LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
problema 23 sibiu padure mediu Popasul 1 romana politica humanitas curiozitati efremovivanantonovici brasov google nicuvar taieri 1918 istorie muzica_traditionala Fantasy Limba drumetie reclame CPSF internet comment-143
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 I_vote_lcapObiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 I_voting_barObiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 I_vote_rcap 
Emil Condor
Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 I_vote_lcapObiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 I_voting_barObiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun

In jos 
+11
Anahoret
Franz Schneider
Karima
bulache
abba
cactus
zaraza26
zuum
abbilbal
Emil Condor
aurora
15 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
AutorMesaj
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyVin 05 Dec 2008, 04:19

aurora a scris:
zaraza26 a scris:
In Moldova cumparam carne de porc si ce mai trebuia si faceam carnati si chişcă.

Ce este "chişcă" ?
Eu sunt moarta dupa "porcării", noroc ca mai sunt inca neamuri la tzara care taie porc si avem si noi cel putin pomana porcului, ca mai mult chair nu mancam. Imi placea mai inainte "şoncul" (jambonul afumat) asa cum il faceau in Banat, cand taiai iarna dăraba mare de carne cu slănina roză imprejur, si cu cate o ceapă rosie puşcată

Porcul are gust acolo, la tara cand il tai si-l aranjezi dupa obicei. Soricul e bun rupt direct de pe porc!!! cheers
Aici la noi nu-l vedem decat fragmentat si are un gust care numa de porc nu e. De soric nici vorba! Aici porcul are numai colesterol asa ca ..poate doar niste sarmale
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyVin 05 Dec 2008, 04:33

aurora a scris:
zaraza26 a scris:
In Moldova cumparam carne de porc si ce mai trebuia si faceam carnati si chişcă.

Ce este "chişcă" ?
Ăla e cuvânt moldovenesc - stiu că nu este sângeretul ci una dintre caltabos (asa se scrie?!) sau tobă.
Cum e Zaraza, sunt pe lângă?

Citat :
Eu sunt moarta dupa "porcării"
Chiar că sunt porcării! Gustoase - stiu dar cele mai mari producătoare de toxine în corpul uman.

Zuum spunea de porcul din America... atunci când mâncam regulat, porc, mergeam la fermă si tăiam unul. Era mai gustos decât cel din magazine.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyVin 05 Dec 2008, 11:44

aurora a scris:
zaraza26 a scris:

Ce este "chişcă" ?

Eu sunt moarta dupa "porcării", noroc ca mai sunt inca neamuri la tzara care taie porc si avem si noi cel putin pomana porcului, ca mai mult chair nu mancam. Imi placea mai inainte "şoncul" (jambonul afumat) asa cum il faceau in Banat, cand taiai iarna dăraba mare de carne cu slănina roză imprejur, si cu cate o ceapă rosie puşcată

Chisca e facuta din intestinul porcului ala mare in diametru(intestinul, nu porcul Wink ). Se face o umplutura din crupe, adica boabe de malai macinat mare, bucatele; din slanina, sare si piper. Se umple chisca, se leaga la capete si se pune la fiert. Dupa ce a fiert se pastreaza asa cateva zile si se mananca prajita olecuta.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyVin 05 Dec 2008, 15:01

Da, acum mi-am amintit de chisca aia, Zaraza.
Am ajuns să uit mâncărurile traditionale?! E adevărat că nu prea le-am avut nicicând cu chishca, toba, caltabosul si mai ales sângeretul - din ăsta nici măcar nu am gustat în viata mea. Nu am fost nici după shorici - ce e aia? Să rozi opinci... Laughing

Răciturile, sarmalele si nelipsita salată boeuf sunt favoritele mele în perioada asta.
Dacă mai punem niste cozonac lângă toate alea, nu-mi mai trebuie nimic.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyVin 05 Dec 2008, 15:19

Emil Condor a scris:
Răciturile, sarmalele si nelipsita salată boeuf sunt favoritele mele în perioada asta.

Si ziceai ca traditiile sunt rele! geek
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyVin 05 Dec 2008, 15:22

Păi vezi despre care traditii ziceam!
Am spus-o de câteva ori că traditiile sunt bune în cultură, artă samd.

Traditiile religioase, alea put.
Nu amesteca salata de beef cu pupatul oaselor!!!
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyVin 05 Dec 2008, 15:46

Emil Condor a scris:
Păi vezi despre care traditii ziceam!
Am spus-o de câteva ori că traditiile sunt bune în cultură, artă samd.

Traditiile religioase, alea put.
Nu amesteca salata de beef cu pupatul oaselor!!!

iar eu iti ceream sa te uiti dincolo de salata si dincolo de pupat....toate "exteriorizarile" au acelasi punct de plecare in psihicul nostru
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyVin 05 Dec 2008, 18:04

În anumite privinte, poate ai dreptate dar pui accent prea mult pe traditiile ce lumea religioasă le mosteneste din minciună!!!

Chiar si cu mâncarea: Adam si Eva de ce fel de traditii s-au folosit?
Au stiut ce să ducă la gură fără un manual al traditiilor!
Nu mâncăm, nu dormim, nu iubim, nu ne închinăm lui Dumnezeu după traditii - dacă o facem este gresit.
Copii nostri nu vin din mama lor datorită traditiilor!
Isus a spus să stăm departe de ele si S-a referit la cele religioase, nu la alea culinare!!!

Deci Zuum, când vorbim de traditii, ne gândim la lucruri omenesti, născute din noi nu din Dumnezeu.
Să nu mai faci gafa asta cu mine când vorbesti despre traditii - să le amesteci pe cele religioase cu celelalte. Că, dacă faci iese un ghiveci de tot plânsul. Mai ales să nu amesteci trăirea spirituală (divină) cu aia fizică, materială. Sunt două domenii total diferite.

Încă odată Zuum: cu mine vorbesti despre orice traditii omenesti dar în momentul când le amesteci cu adevărul dumnezeiesc, ai găsit un rival neiertător în mine. Si nu rivalul tău ci al ideilor respective.

Să fiti iubiti!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyVin 05 Dec 2008, 18:39

Emil Condor a scris:
Da, acum mi-am amintit de chisca aia, Zaraza.
Am ajuns să uit mâncărurile traditionale?! E adevărat că nu prea le-am avut nicicând cu chishca, toba, caltabosul si mai ales sângeretul - din ăsta nici măcar nu am gustat în viata mea. Nu am fost nici după shorici - ce e aia? Să rozi opinci... Laughing

Nici eu n-am mancat sangerete.

Racituri nu fac, pentru ca nu prea mananca ai mei. Socrul nu mananca deloc, iar sotul e asa de pretentios...dar nici nu simte nevoia.

Salata boeuf fac foarte rar, pentru ca cere mult timp si socrul nu mananca, deci fac inafara sarbatorilor sau de revelion.

La cozonac nu ma mai bag, ca sunt stresata si nu-mi iese bine. Mama face un cozonac super-super!! Cozonac iau de la o brutarie si e foarte bun.

Am reusit sa iau niste carne de vita, sa amestec cu carnea tocata, sa nu iasa sarmalele prea grase.

Dar important e sa fie liniste si pace in familie!
Sus In jos
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyVin 05 Dec 2008, 23:55

N-am mancat chisca niciodata, nici nu am vazut.
La noi in pielea de la stomac se face toba, care are bucati de carne mi ales in ea... moama ce buna e, cu mustar iute!

Maine e dezlegare la peste, mergem la manastire si mancam acolo, peste gatit de maicute!

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptySam 06 Dec 2008, 00:10

aurora a scris:
N-am mancat chisca niciodata, nici nu am vazut.

Chişca e un fel de două feluri, adică se prepară din carne grasă tocată în amestec cu orez, seminţe cimbru, seminţe de mărar, piper şi sare. Se face pentru a fi folosită la varza cu sarmale, la fel ca şi sângeretele. Mai sunt câte unii care consumă chişca şi sângeretele ca mezeluri, dar nu prea merg. Unora le place, dar pentru mine sunt pierdere de vreme.

aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptySam 06 Dec 2008, 00:51

sângeretele îmi place, cu ceapă roşie sau cu muştar, dar nu îmi place fiert în sarmale, ci numai aşa, crud, afumat doar.

când eram copil, în Banat bunica strângea sângele când tăia un pui, şi apoi mi-l frigea, împreună cu alte măruntaie... era foarte bun, dulceag. Sau făcea tocană de măruntaie şi sângele închegat îl freca cu mălai şi îngroşa tocăniţa cu el şi se numea această tocăniţă "borândău".

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptySam 06 Dec 2008, 07:30

Emil Condor a scris:
Chiar si cu mâncarea: Adam si Eva de ce fel de traditii s-au folosit?

Tu traiesti precum Adam si Eva? In primul rand ca ei au fost primii oameni ( daca vrei sa ne referim la Biblie) si traditiile au inceput cu ei. Cand Dumnezeu le-a spus ce le-a spus dupa intamplarea cu "fructul" a trasat un "stil" de viata pentru OM si Femeie ,de atunci in colo si-au croit viata dup acel stil.

Citat :
Au stiut ce să ducă la gură fără un manual al traditiilor!Nu mâncăm, nu dormim, nu iubim, nu ne închinăm lui Dumnezeu după traditii - dacă o facem este gresit.Copii nostri nu vin din mama lor datorită traditiilor!Isus a spus să stăm departe de ele si S-a referit la cele religioase, nu la alea culinare!!!

Isus s-a referit specific la niste activitati pagane care implicau cruzime, lacomie si rautate care dezumanizau fiinta umana. In rest tpt ceea ce ai enumerat se face pe baza de traditii indiferent ca accepti sau nu.
Uite,noi in casa mancam 'romaneste' nu americaneste, asa e traditia din noi,. La tine vad ca accepti anumite mancaruri care sunt "traditionale" de Craciun. E chisca la fel de buna in miezul verii cum e de Craciun? Nu cred. De ce nu se face toba sau piftia in iulie sau la Pasti? Crezi ca aceste feluri de mancare nu au insotit sarbatoarea religioasa intr-o anumita ARMONIE ?
Dormim cand ni se face somn sau cand e randuit sa mergem la culcare? Femeile noastre fac copii tot timpul ? Cand sotia ta a nascut nu i-ai dus un buchet cu flori? Traditiile nu exista rupte de viata in totalitate, nu pe bucati, Emile!
Tu nu traiesti pe bucati, traiesti o viata deplina cu toate aspectele ei impletite strans in fiecare clipa a zilei si noptii!

Citat :
Mai ales să nu amesteci trăirea spirituală (divină) cu aia fizică, materială. Sunt două domenii total diferite.

Se poate una fara cealalta ? Nu cred. Gandindu-ma la Isus, am dovada ca e nevoie de o armonie intre cele doua.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptySam 06 Dec 2008, 07:49

zum a scris:
La tine vad ca accepti anumite mancaruri care sunt "traditionale" de Craciun. E chisca la fel de buna in miezul verii cum e de Craciun? Nu cred. De ce nu se face toba sau piftia in iulie sau la Pasti?
Ti-am spus că burta nu are nimic de a face cu spiritul.
Alea nu se fac vara din cauza căldurii - în trecut oamenii nu aveau frigidere si tăiau porcul în timp ce era frig ca să tină mai mult. Astfel s-a ajuns la obicei.
Citat :
Cand sotia ta a nascut nu i-ai dus un buchet cu flori?
Nu. Nu m-au lăsat cei de la maternitatea din Brasov pe motiv că ar fi un posibil focar de infectii pentru noii născuti.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptySam 06 Dec 2008, 17:17

Emil Condor a scris:
Ti-am spus că burta nu are nimic de a face cu spiritul.
Alea nu se fac vara din cauza căldurii - în trecut oamenii nu aveau frigidere si tăiau porcul în timp ce era frig ca să tină mai mult. Astfel s-a ajuns la obicei.

Concluzia ar fi ca toate tarile in care e frig de Craciun, se taie si se concuma porcul ! OK, daca tu esti multumit cu atat de ce sa-ti cer eu mai mult? Daca burta n-are nimic cu spiritul ma intreb de ce a postit Isus 40 de zile departe de oameni si de ce posteau apostolii atunci cand posteau? Pe acolo pe unde esti nu ai observat cum oamenii de diferite etnii mananca anumite feluri de mancare la anumite sarbatori? Nu este traditia un liant social? Nu trebuie sa-mi raspunzi, mai gandeste-te si invata sa citesti si "small print" !

Citat :
Cand sotia ta a nascut nu i-ai dus un buchet cu flori?
Nu. Nu m-au lăsat cei de la maternitatea din Brasov pe motiv că ar fi un posibil focar de infectii pentru noii născuti.[/quote]
Nu te-au lasat si le-ai dus acasa da' ai stiut ca asa se cuvine!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptySam 06 Dec 2008, 22:51

zuum a scris:
Concluzia ar fi ca toate tarile in care e frig de Craciun, se taie si se concuma porcul ! OK, daca tu esti multumit cu atat de ce sa-ti cer eu mai mult?
Nu doar atât, Zuum! Iesi din limitele tale normale, mai priveste lucrurile si în ansamblu!!!
Ca un copil: ce-i dau aia stie si face... Lasă LUMINA Prismei Condor să te lumineze un pic, încruntatule! Laughing

Citat :
daca burta n-are nimic cu spiritul ma intreb de ce a postit Isus 40 de zile
Pentru că omul, în general dă mai multă atentie cărnii si ceea ce simte ea, uitând de educarea spiritului!
A plecat în pustie fără hrană ca să nu ducă grija burtii! Vezi că ai înteles gresit... ceea ce ai înteles!

Citat :
oamenii de diferite etnii mananca anumite feluri de mancare la anumite sarbatori
Nu are nimic de a face cu Spiritul! Traditiile sunt traditii si Dumnezeu e altceva fără nicio legătură cu traditiile!
Dar te stiu de 2 ani - degeaba îti toc astea la cap - prejudecata e mai puternică decât judecata. Un adevăr pe care nimeni nu-l poate contesta.

Citat :
invata sa citesti si "small print" !
Depinde ce e scris în acel "small print" si de cine e scris!!! Acum nu mă refer la tine - ci asa în general.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyDum 07 Dec 2008, 05:44

Emil Condor a scris:
Nu doar atât, Zuum! Iesi din limitele tale normale, mai priveste lucrurile si în ansamblu!!!

Hai ca esti bine! Pai eu sunt ala care nu vede padurea de copaci?
Eu privesc lucrurile "in ansamblu" mai fratioare ! O societate omeneasca nu functioneaza fragmentat. Nici omul nu e numai creier sau numai degete, numai chisca sau numai rugaciuni ! E un tot! Un amalgam de dorinte, fericiri, aspiratii, credinte toate legate de sanatatea lui fizica si ... papica de toate zilele! Chiar tu in experienta ta personala ai ajuns la credinta in momentul cand trupul scartaia si erai cat pe ce sa te prabusesti Suferinta trupeasca ti-a desteptat spiritul, iar spiritul ti-a lecuit trupul! Mens sana in corpore sano!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyDum 07 Dec 2008, 12:00

Citat :
Pai eu sunt ala care nu vede padurea de copaci?

Aveti dreptate amandoi...si aici e marea problema! oh da! Oamenii sunt atat de diversi...
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyDum 07 Dec 2008, 18:27

zaraza26 a scris:
Citat :
Pai eu sunt ala care nu vede padurea de copaci?

Aveti dreptate amandoi...si aici e marea problema! oh da! Oamenii sunt atat de diversi...
Si tu ai dreptate! (Vorba evreului: toti au dreptate!)
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyMar 09 Dec 2008, 08:47

Vrea cineva texte de colinde? Am o carte si inca ceva pe langa...

Din an în an

Din an în an sosesc la geam
Poveşti cu Moş Ajun.
E ger cumplit, e drumul greu
E obicei străbun.

Se-arată mamele la porţi,
Copiii, nu mai spun...
Tu nu uita atunci când poţi,
Române, să fii bun.

E seara de Crăciun în toi
Şi stelele apun.
Tu nu uita şi la nevoi
Române, să fii bun!
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun   Obiceiuri din postul Craciunului si de la Craciun - Pagina 3 EmptyMar 09 Dec 2008, 13:48

zaraza26 a scris:
Vrea cineva texte de colinde? Am o carte si inca ceva pe langa...

Din an în an

Din an în an sosesc la geam
Poveşti cu Moş Ajun.
E ger cumplit, e drumul greu
E obicei străbun.

Se-arată mamele la porţi,
Copiii, nu mai spun...
Tu nu uita atunci când poţi,
Române, să fii bun.

E seara de Crăciun în toi
Şi stelele apun.
Tu nu uita şi la nevoi