LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
problema taieri internet romana drumetie nicuvar muzica_traditionala istorie sibiu Popasul reclame Limba padure humanitas politica CPSF 1918 mediu brasov comment-143 23 Fantasy efremovivanantonovici google curiozitati 1
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 I_vote_lcapPentru ce este bună Legea? - Pagina 2 I_voting_barPentru ce este bună Legea? - Pagina 2 I_vote_rcap 
Emil Condor
Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 I_vote_lcapPentru ce este bună Legea? - Pagina 2 I_voting_barPentru ce este bună Legea? - Pagina 2 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Pentru ce este bună Legea?

In jos 
+4
Roxy
tomi
Emil Condor
TUDOR
8 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
AutorMesaj
TUDOR

Numarul mesajelor : 192
Data de inscriere : 17/09/2008

Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Pentru ce este bună Legea?   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyLun 06 Oct 2008, 03:02

Dragă frate Emil. Martor îmi este Dumnezeu că nu te mint. Simt o bucurie lăuntrică pentru că te-am cunoscut pe Forum, într-un mod nemaiîntîlnit pînă acum, şi o dragoste frăţească cum nu m-i s-o mai întîmplat niciodată pentru cineva pe care nu l-am văzut nicicînd. Te stimez enorm de mult ca să mă contrazic cu tine. Totuş vom discuta aşa după cum este planul Domnului privitor la noi doi. Nimic nu este întîmplător. Nu uita asta!

Citat:[ fac ce zice Duhul atunci când Îl am în mine. Când nu Îl am fac voia mea, sunt departe de Dumnezeu si nu fac voia Lui ci a mea - atunci e în joc liberul arbitru: este timpul deciziei tale de a primi pe Domnul în tine care doar după aceea te va conduce în absolut orice.]

Cînd nu ai Duhul Domnului nu înseamnă că faci ce vrei, ci faci pofta duhului care te însufleţeşte. Fără acest duh, omul este ca şi mort, pentru că nu poate să facă nimic.
Trupul ca să funcţioneze, primeşte comenzi de la duhul care-l însufleţeşte, făcînd faptele acestui duh. Cînd vine Şeful cel mare (Duhul Sfînt), preia EL conducerea trupului. Dar asta nu înseamnă că duhul de bază ar fi concediat. El este atent ca să preia comanda din nou, imediat ce Şeful pleacă pe teren.

Citat:[Totul este decis dinainte. Avem cuvintele astea în Biblie: "alege (ce era acolo? viata sau ce?) si vei trăi". De ce ne spune Cuvântul să alegem? Există un punct în viata omului când trebuie să facă o decizie, după aceea nimic nu-i mai apartine.]

Cînd Domnul spune "Alege Viaţa!" nu-i obligatoriu să te pună în faţa a două alternative unde să-ţi revină ţie sarcina de a face o alegere, pentru că n-ar mai fi EL suveran. EL doar îţi porunceşte ca să alegi Viaţa, măcar că ai cunoscut şi moartea. Liberul arbitru este ca un fel de virus care ştirbeşte destul de mult din suveranitatea lui Dumnezeu. Pînă la conciliul de la Nicea, nu a existat liberul arbitru. Abea de atunci omul s-a văzut la egalitate cu Dumnezeu. Adică apăruse învătătura că omului i s-a dat libertatea de a alege, dîndu-L la oparte pe Dumnezeu. A fost doar o iluzie deşartă.

Citat:[Fiecare om se naşte pentru ceva anume, şi nimeni nu poate să-şi aleagă traseul în viaţă cu de la el putere. Sunt de acord cu asta chiar dacă în aparentă contrazic ce am spus mai sus: suntem născuti pentru ceva, pentru un scop darrr... întâi trebuie să aflăm scopul acela si să aderăm lui.]

Cum afli scopul ca să aderi la el, dacă nici măcar nu eşti născut/zămislit cînd s-a luat hotărîrea/decizia ce urmează să fii/faci în timpul vieţii?

Citat:[ De ce crezi că mai sunt si împotrivitori lui Dumnezeu? Chiar Saul a fost asa, apoi a survenit schimbarea. Crezi că este voia lui Dumnezeu ca omul să fie criminal? Si totusi este pentru că asa a ales el!]

De ce n-ar fi vrut Dumnezeu? Pe criminali nu tot Dumnezeu îi face? Samson nu era un criminal pentru Filisteni? David nu a uneltit uciderea lui Urie Hetitul? Avraam nu s-a întors învingător de la măcelul împăraţilor dînd zeciueală lui Melhisedek?
Nu Samson a ales să fie criminal, nici Ghedeon, nici Iefta.

Citat: ["Fără credintă este cu neputintă"... A cui credintă? A cui neputintă?]

Credinţa n-o ai cu de la tine putere, nici neputinţa. Pentru ca să fie un om neputincios trebuie un duh de neputinţă. Ca să fie credincios trebuie un duh de credinţă.

TUDOR, vreau să te întreb ceva: de ce încerci să-i spui adevărul lui Dumnezeu, Karimei? Si apoi astepti reactia ei... De ce o mai faci dacă există deja o hotărâre în ce priveste decizia ei viitoare? De ce atâtea lucruri inutile?

Pentru că aşa este scris pentru noi în Carte, indiferent de faptul c-ar părea inutil. Tot scenariul trebuie respectat şi împlinit măcar că ar părea de prisos.
Eu cred că Dumnezeu putea ridica păcatul lumii prin alte metode, nu neapărat să-L dea pe Unicul Său Fiu ca să suporte atîta suferinţă. Dar Domnul era conştient de ce era scris în Carte cu privire la EL. De aceea spunea: "Acum sufletul Meu este tulburat. Şi ce voi zice?... Tată, izbăveşte-Mă de ceasul acesta?... Dar tocmai pentru aceasta am venit pînă la ceasul acesta!" (Ioan 12:27). "trebuie să se împlinească tot ce este scris despre Mine... aşa este scris şi aşa trebuia să pătimească Hristos" (Luca 24:44-46).
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Pentru ce este bună Legea?   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyLun 06 Oct 2008, 03:19

abbilbal a scris:

De aici putem trage concluzia, fără să greşim, că Dumnezeu nu este doar Bun, Drept şi Îndurător, ci şi Aspru, Neiertător şi Răzbunător.

Corecta concluzia,asa este flower
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: ADEVĂRUL lui Dumnezeu   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyLun 06 Oct 2008, 04:11

Fratele meu TUDOR,

Am simtit fiecare cuvânt scris de tine cum mi-a pătruns în adâncurile sufletului. La asta există o singură explicatie, iar tu o stii pentru că Îl stii si pe Domnul inimii mele.
Când am scris mesajul la care te-ai referit, crede-mă că mi-am spus: nu vreau să mă contrazic cu TUDOR căci, de fapt sunt de acord cu aprox 99% din afirmatiile lui. Văd că ai aceeasi pozitie în acest sens - mă bucur tare mult. Domnul fie lăudat!
Bucuria ce o simti în inima ta (Domnul stie că nu mint - si tu stii aceea) este si în inima mea iar ratiunea existentei ei o găsim scrisă în Cer.
Sus In jos
Roxy

Roxy

Numarul mesajelor : 752
Localizare : cetăţenia în Ceruri

MesajSubiect: Re: Pentru ce este bună Legea?   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyLun 06 Oct 2008, 06:40

abbilbal a scris:

De aici putem trage concluzia, fără să greşim, că Dumnezeu nu este doar Bun, Drept şi Îndurător, ci şi Aspru, Neiertător şi Răzbunător.

da, este Razbunator, pentru cei care fac nelegiuirea si El trateaza cu asprime pacatul si este neiertator cu cei care nu se pocaiesc.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Pentru ce este bună Legea?   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyLun 06 Oct 2008, 09:09

"Tată, izbăveşte-Mă de ceasul acesta?..." (citat din Tudor) este una din dovezile biblice că Iisus omul s-a îndoit de puterea sa dumnezeiască.
Sus In jos
Roxy

Roxy

MesajSubiect: Re: Pentru ce este bună Legea?   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyLun 06 Oct 2008, 20:10

abbilbal a scris:
"Tată, izbăveşte-Mă de ceasul acesta?..." (citat din Tudor) este una din dovezile biblice că Iisus omul s-a îndoit de puterea sa dumnezeiască.

Isus era om si de asta se simtea slab, insa Tatal a locuit in El si astfel Isus este Dumnezeul Atotputernic.
Sus In jos
Roxy

Roxy

MesajSubiect: Re: Pentru ce este bună Legea?   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyLun 06 Oct 2008, 20:18

TUDOR a scris:
Dragă frate Emil. Martor îmi este Dumnezeu că nu te mint. Simt o bucurie lăuntrică pentru că te-am cunoscut pe Forum, într-un mod nemaiîntîlnit pînă acum, şi o dragoste frăţească cum nu m-i s-o mai întîmplat niciodată pentru cineva pe care nu l-am văzut nicicînd. Te stimez enorm de mult ca să mă contrazic cu tine. Totuş vom discuta aşa după cum este planul Domnului privitor la noi doi. Nimic nu este întîmplător. Nu uita asta!
ma bucur foarte mult cand citesc asemenea postari care denota dragoste fraterna, asa dupa cum ne-a invatat Domnul Isus. Acesta este semnul de recunoastere a adevaratilor crestini.

Ioan 13:35 Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.”

Amin.
Sus In jos
Bartolomeu

Numarul mesajelor : 111
Data de inscriere : 28/08/2008

MesajSubiect: Re: Pentru ce este bună Legea?   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyJoi 09 Oct 2008, 00:41

TUDOR a scris:

Hai să intrăm în discuţie, ca să vedem care-i rostul Legilor.
Aş vrea să se lămurească felul în care ne ajută Legea, şi de ce a fost ea necesară.
Pentru a fi neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, cîte/care Legi trebuiesc ţinute în mod deosebit?

Legea nu a facut nimic desăvirşit (Evrei 7:19).

Nimeni nu este socotit neprihanit prin faptele Legii (Galateni 2: 16).

Nu s-a dat nici o Lege care sa poata da viata si neprihanirea (Galateni 3:21).

Toti cei ce se bizuiesc pe faptele legii sint sub blestem iar cei blestemati sint nimiciti (Galateni 3:10 Psalm 37:22).

ISUS HRISTOS este SFIRSITUL LEGII pentru ca oricine crede in El sa capete neprihanirea (Romani 10: 4).

Cine vrea sa fie socotit neprihanit prin Lege, se desparte de Hristos si cade de sub Har (Galateni 5:4).

Zapisul cu poruncile care statea impotriva noastra a fost sters (Coloseni 2:14).

Daca neprihanirea se capata prin Lege nu mai era nevoie de Jertfa lui Hristos (Galateni 2:21).

Legea Duhului de viata in Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii (Romani 8:2).

Le-am dat legi care nu erau bune si porunci prin care nu puteau sa traiasca (Ezechiel 20:25).

Tot ce spune legea, spune doar celor ce sint sub lege (Romani 3:19)

Neprihanirea nu vine prin Lege. (Galateni 3:21-24).

Neprihanirea pe care o da Dumnezeu fara Lege (Romani 3:21).

Cine va ridica pira impotriva alesilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este acela care-i socoteste neprihaniti. Cine-i va osindi? ( Romani 8:33).

Sintem izbaviti de Lege (Romani 7:6).

Nu-i nici o osindire pentru cei ce sint in Hristos Isus (Romani 8:1).
Sus In jos
Roxy

Roxy

MesajSubiect: Re: Pentru ce este bună Legea?   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyJoi 09 Oct 2008, 20:48

trebuie sa tinem Legea lui Isus, aceea a libertatii, nu pe cea a lui Moise.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Pentru ce este bună Legea?   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyJoi 09 Oct 2008, 20:53

Legea credintei - ai dreptate Roxy.
Sus In jos
Roxy

Roxy

MesajSubiect: Re: Pentru ce este bună Legea?   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyJoi 09 Oct 2008, 20:56

Emil Condor a scris:
Legea credintei - ai dreptate Roxy.

Legea credintei, a lui Cristos, ne ofera principii in locul legilor. Marele principiu este iubirea.
Sus In jos
TUDOR

Numarul mesajelor : 192

MesajSubiect: Re: Pentru ce este bună Legea?   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 EmptyVin 10 Oct 2008, 11:59

Un nou legamint a marturisit ca cel dintii este vechi si a imbatrinit si-i aproape de pierire (Evrei 8:13 ).

Legea nu a facut nimic desavirsit, astfel ca se pune in loc o nadejde mai buna prin care ne apropiem de Dumnezeu (Evrei 7:19).

Daca Legamintul dintii ar fi fost fara cusur n-ar mai fi fost vorba sa fie inlocuit cu altul (Evrei 8:7).

Daca sunteti calauziti de Duhul nu mai sunteti sub Lege (Galateni 2:18).

Pacatul nu va mai stapini asupra voastra pentru ca nu mai sunteti sub Lege ci sub Har (Romani 6:14).
Daca Legea a venit ca sa se inmulteasca gresala, tot asa a venit si Harul sa stapineasca, dind neprihanirea, ca sa avem viata vesnica prin Isus Hristos Domnul nostru (Romani 5:20-21).

Legea Duhului de viata in Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii (Romani 8:2).

Duhul lui Dumnezeu l-am primit nu prin faptele Legii, ci prin auzirea credintei (Galateni 3:2).

Dumnezeu ne-a pecetluit si ne-a pus in inima arvuna Duhului (2Corinteni 1:22).

Dupa auzirea Cuvintului Adevarului am crezut in El si am fost pecetluit cu Duhul Sfint care fusese fagaduit (Efeseni 1:13).

Neprihanirea nu vine prin Lege. Am fost sub paza Legii si inchisi pentru credinta care trbuia sa fie descoperita, suntem socotiti neprihaniti prin credinta (Galateni 3:21-24).

Neprihanirea dobindita prin credinta (Filipeni 3:9).

Prin Har am fost mintuiti prin credinta. Aceasta nevenind de la noi. Este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni (Efeseni 2:5-8-9).

Sutem socotiti neprihaniti prin credinta (Romani 5:1).

Neprihanirea pe care o da Dumnezeu fara Lege (Romani 3:21).

Darul fara plata venit in urma multor greseli, a adus hotarirea de iertare. Printr-o singura hotarire de iertare, a venit pentru toti oameni o hotarire de neprihanire care da viata (Romani 5:16 si 18).

Nu mai sunt rob pentru ca sunt Fiu si daca sunt Fiu, sunt si Moştenitor prin Dumnezeu (Galateni 3:18).

Mostenirea nu vine din Lege ci din fagaduinta (Galateni 4:18).

Pecetea neprihaniri care se capata prin credinta (Romani 4:11).

Cei ce primesc in toata plinatatea Harul si darul neprihanirii vor domni in viata prin Acel Unul Singur care este Isus Hristos (Romani 5:17).

Eu iti sterg faradelegile pentru Mine si niciodata nu-Mi mai voi aduce aminte de pactele tale. Eu iti sterg faradelegea ca un nor, si pacatele ca o ceata. Intoarcete la Mine ca Eu te-am rascumparat (Isaia 43:22-24).

Voi pune legile Mele in inimile lor si le voi scrie in mintea lor si nu-Mi voi aduce aminte de pacatele lor nici de faradelegile lor (Ieremia 31:33-34).

Izbavit de sub puterea intunericului si stramutat in Imparatia Fiului Dragostei lui Dumnezeu (Coloseni 1:13).

In Domnul Isus Hristos avem SLOBOZENIA si apropierea de Dumnezeu cu incredere (Efeseni 3:12).

Domnul este Duhul si unde este Duhul acolo este si SLOBOZENIA (2Corinteni 3:17).

Sa ne purtam ca niste oameni slobozi, fara sa facem din slobozenie o haina a rautatii (1Petru 2:16).

Dumnezeu are mila de cine vrea si impietreste pe cine vrea. Nu atirna nici de cine vrea, nici de cine alearga ci de Dumnezeu care are mila (Romani 9:16-18)

Frati mincinosi, furisati si strecurati printre noi ca sa pindeasca SLOBOZENIA pe care o avem in Hristos Isus cu gind ca sa ne reduca la robie (Galateni 2:4).

Adevarul ne face slobozi. Daca Fiul lui Domnezeu ne face slobozi atunci cu advarat suntem slobozi (Ioan 8:32 si 36).

Voi face din neprihanire o lege ( Isaia 28:17).

Am fost chemati la slobozenie (Galateni 5:13).

Sintem izbaviti de lege (Romani 7:6).

Hristos ne-a izbavit ca sa fim SLOBOZI (Galateni 4:31).

Legea desavirsita care este LEGEA SLOBOZENIEI (Iacov 1:25 2:12).

Cine va ridica pira impotriva alesilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este acela care-i socoteste neprihaniti. Cine-i va osindi? ( Romani 8:33).

Nu-i nici o osindire pentru cei ce sint in Hristos Isus (Romani 8:1).
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Pentru ce este bună Legea?   Pentru ce este bună Legea? - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Pentru ce este bună Legea?
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
 Subiecte similare
-
» PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ!
»  Hello! Bun venit!
» __Nu sta in poartă, intră!__
» O veste buna
» LA MULTI ANI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum