__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Una... Alta... în politică | |
|
+7abbilbal Anahoret Ciprian dolion Emil Condor Ion ostrovna 11 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mier 12 Noi 2014, 18:46 | |
| Ca indrumator spiritual, preotul trebuie sa se implice in toate actiunile din parohia lui! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mier 12 Noi 2014, 19:57 | |
| No acuma, pe de o parte îmi ziceți mie că preotul nu are voie să facă politică, iar pe de altă parte ziceți Mihaelei că același preot trebuie să se implice în toate acțiunile din parohia lui! Totuși, preotul reprezintă o concepție despre lume și viață, iar politica face parte din acest concept. Politica, folosind o definiție restrânsă la esențe este ceea ce vrem în/ de la viață socială. Mă surprinde însă enorm este că nu vedeți evidentul în toată tărășenia asta:
1. Ponta nu condideaza de mitropolitul Bujacului, ci ca președinte al României. Prin urmare, preotul nu trebuie să miruiască pe nimeni, din moment ce guvernământul țării nu e teocratic. Pentru un agnostic, asta ar trebui să va deranjeze, aș crede eu.
2. Candidatura este pentru președintele țării, nu membru în sinodul bisericii. Prin urmare, calificativele pentru post trebuie să fie diferite, aș crede eu: cine când își repară mașina sau construiește o casă, să zicem, este interesat doar de religia meșterului? EU UNUL, NU. Am alte considerente, în mod evident, în considerare, nicidecum dacă își face cruce de la stânga la dreapta, sau de la dreapta la ștanga, sau deloc. Pentru un agnostic...
3. Preotul trebuie, creștin fiind, să caute pace și toleranță în societate . Mă îndoiesc că el o face prin predica lui, când face pe alții care nu votează pe comunist ca fără caracter. Pentru un agnositc...
4. Ponta are cel puțin simpatie fățișă față de comunism. Un preot creștin nu are cum să aibă simpatie față de unul care crede, de ex., că religia pe care el ca preot o reprezintă e opiul poporului, doar o modalitate a preotului de a exploata "clasa muncitoare". Pentru un agnositc...
5. Preotul introneza pe un om în locul rezervat doar lui Dumnezeu, atribuindu-i rol care este clar atribuit în Scripturi lui Christos . Înțeleg că nu credeți, dar în istorie au mai fost cazuri din acestea, chiar foarte aproape de casă. În oricare din cazuri, rezultatul a fost dezastruos. Pentru un agnositc... _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mier 12 Noi 2014, 20:47 | |
| Dolion e indecis, probabil. Nu e corect sa se bage preotii!! Presedintele nu se alege pe criterii religioase. Nu e obligatoriu ca daca unul din candidati e ortodox asta il califica drept bun pt presedinte. Singurul criteriu pt a candida este aceea de a fi cetatean roman. Eu sunt de acord cu modul in care a punctat de Ciprian. |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Joi 13 Noi 2014, 00:40 | |
| - dolion a scris:
- Ciprian, cam ce-ai vrea sa spuna un preot ortodox, votati un luteran? Normal ca indeamna enoriasii sa voteze un crestin ortodox, ca doar asta propavaduieste!
Păi acolo e problema cea mai mare, Dolion dragă: lui Dumnezeu nu-i place minciuna politicii, El urăste politica minciunii iar cei ce se dau preoti ai lui Dumnezeu ar trebui să arate acest lucru. Preotii să se îngrijească de latura spirituală a enoriasilor, doar atât. Dar stim ce credinciosi sunt ei - e normal ca Biserica Ortodoxă să fie tot mai mult evitată de chiar ortodocsi. Si încă un lucru: românii s-au săturat atât de mult de tot ce face BOR în ultimii ani, că prin interventia lor la alegeri, nu face altceva decât să îndepărteze o parte a electoratului de reprezentantul lor în Guvern, Victor Viorel Ponta. La alegeri în România se merge cu ură si nu putem să-i învinuim pe cei ce o fac! Asa sunt educati de politicieni, de televiziune, de preoti... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Joi 13 Noi 2014, 00:43 | |
| - dolion a scris:
- Preotii nu au voie sa faca politica...
That's the spirit! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Joi 13 Noi 2014, 00:48 | |
| - Ciprian a scris:
- Ce vreau eu? Vreau, ca român, să nu mă simț cetățean de clasă inferioară și fără caracter, dupa spusa popei. Vreau ca român, ca preotul ortodox să nu mă facă să cred că România este o țara cu regim teocratic. Din punct de vedere creștinesc, dacă am voie să am unul, vreau ca preotul să nu predice pe un comunist, din moment ce comunistul este anticrist. Tot ca și creștin, nu vreau ca un preot ortodox să facă din slujbă, fie ea ortodoxă, o miruire a anticristului. Ca și creștin nu vreau ca un om să ia locul lui Christos, singurul care ne poate duce la desăvârșire, care este un alt motiv pentru care Ponta e anticrist, și aia tocmai din predica preacinstitului!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Joi 13 Noi 2014, 06:29 | |
| - dolion a scris:
- ... sa presupunem ca preotul e fan Kiwi (Klaus Iohannis Werner Infractor) si vrea sa indemne enoriasii sa-l voteze; cum ar suna indemnul lui?
Singurul răspuns ce trebuie dat aici vine de la un preot pe nume, Eugen Tănăsescu: Biserica este a lui Hristos, nu a Cezarului!( Deci preotii sunt ai Bisericii care e Hristos, nu ai Presedintelui sau Ministrului.) _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Joi 13 Noi 2014, 07:42 | |
| Am intrat pe un teren minat... nu ma pricep, asadar ma predau! Problema e ca nu ma intereseaza activitatea preotilor, am dat din intamplare peste filmulet si ma gandeam ca este ciudat ca un preot ortodox sa trimita enoriasii sa imbratiseze alta religie decat cea pe care o slujeste. Ar fi ca si cum nevasta m-ar trimite la vecina daca pe ea o "doare capul"!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Joi 13 Noi 2014, 21:52 | |
| - Ciprian a scris:
- ORICINE simpatizează pe Ponta e un simpatizant al comuniștilor și implicit al comunismului. Iar comunismul este, alături de celelalste "isme" nazismul și islamisml, unul dintre flagelele lumii civilizate. Comunistul și "simpaticii" lui sunt veri primari cu nazistul și cu islamistul. Prin urmare, cine simpatizează pe comunist e un complice pervers la profanarea naturii umane!
Şi ce este rău în faptul că sunt un simptizant al comuniştilor? | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Joi 13 Noi 2014, 21:57 | |
| - Ciprian a scris:
- Ba pardon, am răspuns la întrebare, însă nu vă convine răspunsul. Pentru că e adevărat!
Nu înțeleg de ce un pastor luteran trebuie să se comporte ca un preot ortodox doar pentru că ar favoriza pe Ioannis. V-am dat câteva argumente pentru care un preot care se consideră creștin nu are cum să împace comunismul cu creștinismul. Problema care e evidentă dar refuză românii să o vadă e că BOR e o stavilă în calea progresului și de ce nu, bazat pe predica de mai sus, o stavilă în creștinism. Cum ar putea un pastor să arate că luteranul e mai bun ca ortodoxul? Simplu: Cele mai avansate țări în lume sunt protestante, urmate la bună distanță de cele catolice, urmate la rândul lor de o și mai mare distanță de cele ortodoxe! Fără jigniri, fără blasfemii. Atâta timp cât ortodoxia este privită doar prin prisma Moscovei, se ajunge aici. Dar ortodoxia este a grecilor ! | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Joi 13 Noi 2014, 22:03 | |
| - dolion a scris:
- Am intrat pe un teren minat... nu ma pricep, asadar ma predau! Problema e ca nu ma intereseaza activitatea preotilor, am dat din intamplare peste filmulet si ma gandeam ca este ciudat ca un preot ortodox sa trimita enoriasii sa imbratiseze alta religie decat cea pe care o slujeste. Ar fi ca si cum nevasta m-ar trimite la vecina daca pe ea o "doare capul"!
Şi preotul este un om care are propriile lui orientări politice. În urbea mea este un preot care face propagandă pentru noul PNL, respectiv Johannis. Ce este rău în asta? Eu unul nu cred că este om care să nu facă politică. | |
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Joi 13 Noi 2014, 22:33 | |
| - dolion a scris:
- Am intrat pe un teren minat... nu ma pricep, asadar ma predau! Problema e ca nu ma intereseaza activitatea preotilor, am dat din intamplare peste filmulet si ma gandeam ca este ciudat ca un preot ortodox sa trimita enoriasii sa imbratiseze alta religie decat cea pe care o slujeste. Ar fi ca si cum nevasta m-ar trimite la vecina daca pe ea o "doare capul"!
Totusi nu e corect ca preotul sa spuna oamenilor - enoriasilor - cu cine trebuie sa voteze. Adica enoriasii sunt niste robotei? Sau niste prostuti si habar n-au de capul lor? Ei se duc la preot ca sa-l intrebe pe el: "parinte, zi-mi si mie cu cine sa votez ca nu ma duce capul deloc. si nici n-am televizor sau net, nici nu citesc, nici nu ma informez si , culmea, nici n-am interesele mele, trebuie sa votez conform intereselor dumitale. eu n-am serviciu, n-am copii, n-am familie, nu stiu ce e bine pt mine si familia mea, zi-mi matale ce sa votez ca sa stiu." |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Joi 13 Noi 2014, 22:41 | |
| - Mihaela a scris:
- dolion a scris:
Totusi nu e corect ca preotul sa spuna oamenilor - enoriasilor - cu cine trebuie sa voteze. Adica enoriasii sunt niste robotei? Sau niste prostuti si habar n-au de capul lor?
Ei se duc la preot ca sa-l intrebe pe el: "parinte, zi-mi si mie cu cine sa votez ca nu ma duce capul deloc. si nici n-am televizor sau net, nici nu citesc, nici nu ma informez si , culmea, nici n-am interesele mele, trebuie sa votez conform intereselor dumitale. eu n-am serviciu, n-am copii, n-am familie, nu stiu ce e bine pt mine si familia mea, zi-mi matale ce sa votez ca sa stiu." Îţi dau dreptate Mihaela ! Popa nu trebuie să spună cu cine să voteze oamenii. Popa ar trebui să se limiteze doar la a îndemna oamenii să mergă la vot. Numai că unii popi mai aruncă şi pastile nominalizând votul. | |
| | | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Joi 13 Noi 2014, 22:49 | |
| - abbilbal a scris:
- Ciprian a scris:
- ORICINE simpatizează pe Ponta e un simpatizant al comuniștilor și implicit al comunismului. Iar comunismul este, alături de celelalste "isme" nazismul și islamisml, unul dintre flagelele lumii civilizate. Comunistul și "simpaticii" lui sunt veri primari cu nazistul și cu islamistul. Prin urmare, cine simpatizează pe comunist e un complice pervers la profanarea naturii umane!
Şi ce este rău în faptul că sunt un simptizant al comuniştilor? Oamenii fug, se feresc, chiar, de cuvinte, nu de convingeri. Uneori, nestiind bine ce inseamna cuvintele respective.... | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Vin 14 Noi 2014, 00:35 | |
| - dolion a scris:
- Am intrat pe un teren minat... nu ma pricep, asadar ma predau!
Nu e minat deloc, absolut deloc! Nu trebuie să te predai, chiar te rog să nu o faci. Părerile ce vin de la tine sunt din pozitia unui - hai să zic - neutru, si stii bine că din postura ta se vede adesea mai bine decât din pozitia celor implicati trup si suflet. Doar prin dialog putem progresa, nu-i asa? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Vin 14 Noi 2014, 00:51 | |
| - Emil Condor a scris:
- dolion a scris:
- Am intrat pe un teren minat... nu ma pricep, asadar ma predau!
......................................... Doar prin dialog putem progresa, nu-i asa? Aşa este şi-mi place disputa din noaptea asta ! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Vin 14 Noi 2014, 01:13 | |
| Si mie! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Vin 14 Noi 2014, 01:17 | |
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Vin 14 Noi 2014, 01:24 | |
| Am venit de la serviciu si nici n-am mâncat decât niste alune, nuci, seminte... Asta pentru că v-am găsit aici în mijlocul unor discutii interesante, ba chiar captivante si n-am rezistat să stau doar în postura de cititor. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Vin 14 Noi 2014, 01:26 | |
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Vin 14 Noi 2014, 01:27 | |
| E foarte important să mănânci cele amintite si de tine, dacă poti chiar si zilnic. Da, sunt foarte sănătoase. Bineînteles că nu mă rezum doar la acestea - sunt multe, nu tocmai sănătoase dar... sunt bune. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Vin 14 Noi 2014, 01:36 | |
| - Emil Condor a scris:
- Si mie!
Când se discută civilizat este o plăcere să te contrazici. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Vin 14 Noi 2014, 01:43 | |
| Categoric! Vorba lui Anahoret: atmosferă de Cenaclu. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Vin 14 Noi 2014, 01:53 | |
| - Emil Condor a scris:
- E foarte important să mănânci cele amintite si de tine, dacă poti chiar si zilnic.
Da, sunt foarte sănătoase. Bineînteles că nu mă rezum doar la acestea - sunt multe, nu tocmai sănătoase dar... sunt bune. Mai mananc si eu seminte , nuci (doar ca le prajesc), alune (doar ca si alea prajite si sarate ceea ce anuleaza tot ) si caju imi place foarte mult dar si ala trebuie sa fie prajit. Am inteles ca toate astea trebuie sa fie crude, numai caaa .... Si nici eu nu ma rezum doar la astea. Mai scapam din cand in cand si la alimentatia aia buna |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică | |
| |
| | | | Una... Alta... în politică | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |