Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Brazilia 2014 Mier 11 Iun 2014, 08:19
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: Brazilia 2014 Mier 11 Iun 2014, 10:41
Din 12 iunie, Televiziunea Română transmite cea mai importantă competiţie sportivă a planetei: Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014! Spectacolul fotbalistic este în direct şi în exclusivitate la TVR1, TVR2, TVR HD şi online pe TVR+. Din Grupa A fac parte Brazilia, Croaţia, Mexic şi Camerun. Iată programul meciurilor:
12 iunie, ora 23:00, Brazilia - Croaţia, în direct pe TVR1 şi TVR HD, de pe Arena de Sao Paulo din Sao Paulo; 13 iunie, ora 19:00, Mexic - Camerun, în direct pe TVR1 şi TVR HD, de pe Estadio das Dunas din Natal; 17 iunie, ora 22:00, Brazilia - Mexic, în direct pe TVR1 şi TVR HD, de pe Estadio Castelao din Fortaleza; 19 iunie, ora 01:00, Camerun - Croaţia, în direct pe TVR1 şi TVR HD, de pe Arena Amazonia din Manaus; 23 iunie, ora 23:00, Camerun - Brazilia, în direct pe TVR1 şi TVR HD, de pe Estadio Nacional din Brasilia; 23 iunie, ora 23:00, Croaţia - Mexic, în direct pe TVR2, de pe Arena Pernambuco din Recife.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: Brazilia 2014 Mier 11 Iun 2014, 10:42
Din Grupa B fac parte Spania, actuala deţinătoare a titlului, Olanda, Chile şi Australia. Iată programul meciurilor:
13 iunie, ora 23:00, Spania - Olanda, în direct pe TVR1 şi TVR HD, de pe Arena Fonte Nova din Salvador;
14 iunie, ora 01:00, Chile - Australia, în direct pe TVR1 şi TVR HD, de pe Arena Pantanal din Cuiaba;
18 iunie, ora 19:00, Australia - Olanda, în direct pe TVR1 şi TVR HD, de pe Estadio Beira-Rio Porto Alegre;
18 iunie, ora 22:00, Spania - Chile, în direct pe TVR1 şi TVR HD, de pe Maracană - Estádio Jornalista Mário Filho din Rio De Janeiro;
23 iunie, ora 19:00, Australia - Spania, în direct pe TVR2, de pe Arena da Baixada Curitiba;
23 iunie, ora 19:00, Olanda - Chile, în direct pe TVR1 şi TVR HD, de pe Arena de Sao Paulo din Sao Poulo.
dolion
Subiect: Re: Brazilia 2014 Mier 11 Iun 2014, 10:43
Din Grupa C fac parte Columbia, Grecia, Coasta de Fildeş şi Japonia. Iată programul meciurilor:
14 iunie, ora 19.00: Columbia – Grecia, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio Mineirao din Belo Horizonte;
15 iunie, ora 4.00: Coasta de Fildeş – Japonia, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena Pernambuco din Recife;
19 iunie, ora 19.00: Columbia - Coasta de Fildeş, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio Nacional din Brasilia;
20 iunie, ora 1.00: Japonia – Grecia, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio das Dunas din Natal;
24 iunie, ora 23.00: Japonia – Columbia, în direct la TVR 2, de pe Arena Pantanal din Cuiaba;
24 iunie, ora 23.00: Grecia - Coasta de Fildeş, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio Castelao din Fortaleza;
dolion
Subiect: Re: Brazilia 2014 Mier 11 Iun 2014, 10:43
Din Grupa D fac parte Uruguay, Costa Rica, Anglia şi Italia. Iată programul meciurilor:
14 iunie, ora 22.00: Uruguay - Costa Rica, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio Castelao din Fortaleza, comentează Marian Olaianos;
15 iunie, ora 1.00: Anglia - Italia, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena Amazonia din Manaus, comentează Narcis Şelaru;
19 iunie, ora 22.00: Uruguay - Anglia, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena Corinthians din Sao Paulo, comentează Dragoş Bocanaciu;
20 iunie, ora 19.00: Italia - Costa Rica, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena Pernambuco din Recife, comentează Marian Olaianos;
24 iunie, ora 19.00: Italia - Uruguay, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio das Dunas din Natal, comentează Marian Olaianos;
24 iunie, ora 19.00: Costa Rica - Anglia, în direct la TVR 2, de pe Estadio Mineirao din Belo Horizonte, comentează Sorin Hobana;
dolion
Subiect: Re: Brazilia 2014 Mier 11 Iun 2014, 10:44
Din Grupa E fac parte Elveţia, Ecuador, Franţa şi Honduras. Iată programul meciurilor:
15 iunie, ora 19.00: Elveţia - Ecuador, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio Nacional din Brasilia, comentează Narcis Şelaru;
15 iunie, ora 22.00: Franţa - Honduras, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio Beira-Rio din Porto Alegre, comentează Sorin Hobana;
20 iunie, ora 22.00: Elveţia - Franţa, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena Fonte Nova din Salvador, comentează Emil Hossu-Longin;
21 iunie, ora 1.00: Honduras - Ecuador, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena da Baixada din Curitiba, comentează Sorin Hobana;
25 iunie, ora 23.00: Honduras - Elveţia, în direct la TVR 2, de pe Arena Amazonia din Manaus, comentează Narcis Şelaru;
25 iunie, ora 23.00: Ecuador - Franţa, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Maracana din Rio de Janeiro, comentează Emil Hossu-Longin;
dolion
Subiect: Re: Brazilia 2014 Mier 11 Iun 2014, 10:45
Din Grupa F fac parte Argentina, Bosnia-Herţegovina, Nigeria şi Iran. Iată programul meciurilor:
16 iunie, ora 1.00: Argentina - Bosnia-Herţegovina, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Maracana din Rio de Janeiro, comentează Dragoş Bocanaciu;
16 iunie, ora 22.00: Iran - Nigeria, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena da Baixada din Curitiba, comentează Narcis Şelaru;
21 iunie, ora 19.00: Argentina - Iran, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio Mineirao din Belo Horizonte, comentează Bogdan Tomulică şi Florin Mihoc;
22 iunie, ora 1.00: Nigeria - Bosnia-Herţegovina, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena da Pantanal din Cuiaba, comentează Narcis Şelaru;
25 iunie, ora 19.00: Nigeria - Argentina, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio Beira-Rio din Porto Alegre, comentează Narcis Şelaru;
25 iunie, ora 19.00: Bosnia-Herţegovina - Iran, în direct la TVR 2, de pe Arena Fonte Nova din Salvador, comentează Sorin Hobana;
dolion
Subiect: Re: Brazilia 2014 Mier 11 Iun 2014, 10:46
Din Grupa G fac parte Germania, Portugalia, Ghana şi SUA. Iată programul meciurilor:
16 iunie, ora 19.00: Germania - Portugalia, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena Fonte Nova din Salvador, comentează Emil Hossu-Longin;
17 iunie, ora 1.00: Ghana - SUA, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio das Dunas din Natal, comentează Sorin Hobana;
21 iunie, ora 22.00: Germania - Ghana, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio Castelao din Fortaleza, comentează Sorin Hobana;
23 iunie, ora 1.00: SUA - Portugalia, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena Amazonia din Manaus, comentează Sorin Hobana;
26 iunie, ora 19.00: SUA - Germania, în direct la TVR 2, de pe Arena Pernambuco din Recife, comentează Marian Olaianos;
26 iunie, ora 19.00: Portugalia - Ghana, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio Nacional din Brasilia, comentează Bogdan Tomulică şi Florin Mihoc;
dolion
Subiect: Re: Brazilia 2014 Mier 11 Iun 2014, 10:46
Din Grupa H fac parte Belgia, Algeria, Coreea de Sud şi Rusia. Iată programul meciurilor:
17 iunie, ora 19.00: Belgia - Algeria, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio Mineirao din Belo Horizonte, comentează Bogdan Tomulică şi Florin Mihoc;
18 iunie, ora 1.00: Rusia - Coreea de Sud, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena da Pantanal din Cuiaba, comentează Narcis Şelaru;
22 iunie, ora 19.00: Belgia - Rusia, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Maracana din Rio de Janeiro, comentează Emil Hossu-Longin şi Dragoş Bocanaciu;
22 iunie, ora 22.00: Coreea de Sud-Algeria, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Estadio Beira-Rio din Porto Alegre, comentează Narcis Şelaru;
26 iunie, ora 23.00: Coreea de Sud-Belgia, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena Corinthians din Sao Paulo, comentează Dragoş Bocanaciu;
26 iunie, ora 23.00: Algeria - Rusia, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de pe Arena da Baixada din Curitiba, comentează Sorin Hobana;
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Brazilia 2014 Mier 11 Iun 2014, 20:23
Naşpa! Aici nu pot să comentez, fiindcă la fotbal sunt... henţ!
_____________________ Free your mind!
dolion
Subiect: Re: Brazilia 2014 Vin 13 Iun 2014, 08:31
Uvertura braziliană 2014 – Fotbalul adevărat, cine oare ni l-a dat?
Primul Campionat Mondial l-am văzut în 1970. Brazilia lui Pelé m-a făcut să mă îndrăgostesc de fotbal. Pe un ecran alb-negru, vedeam o simfonie de culori. Fermecat, am crezut că doar acela trebuie să fie fotbalul. De atunci, îl aștept la fiecare Mondial. Tot cu suflet de copil, am crezut că la fiecare Mondial va juca și România. Iar cînd ai noștri vor învăța să fie ca brazilienii, vor lua Cupa Lumii. Nu va dura mult. Pînă atunci, voi ține cu Brazilia. Deci sigur că țin iar cu Brazilia. Nu doar sentimental, e și opțiunea rațională. Acum, cînd Mondialul revine, în sfîrșit, pe Maracană, merită să ne reamintim de ce. Iată:
Brazilienii au recreat fotbalul în 1958, cu sistemul 4-2-4. Transformat, ușor, în 4-4-2, practicat și azi de englezi. Apoi, în 1962, cu 4-3-3, practicat și azi de olandezi. A urmat, în 1970, jocul cu schimb de locuri, devenit „Fotbal total“ la Ajax, dar și cu posesie prelungită, prin pase scurte, devenit „tiki-taka“. În 1982, cînd au mîncat bătaie de la Italia în sferturi, au venit cu 4-2-3-1, foarte popular, azi, pe tot globul, deși ei i-au zis 4-2-2-2, pretinzînd că Éder, obligat să suplinească absența accidentatului Careca, era tot vîrf. După ce au lansat toate sistemele esențiale din fotbalului ofensiv modern, în 1994 și-au permis să joace și ca Italia, cu „echipa ruptă“, șapte defensivi, trei ofensivi, rezultînd jalea de finală fără goluri de la Pasadena, prima adjudecată la penaltiuri. De Brazilia, normal. În 2002, cu ocazia celui de-al cincilea titlu mondial, au dat-o, la derută, cu trei stoperi (Edmílson, Lúcio, Roque Júnior, pasionați de dribling în viteză, spre careul advers) și cinci atacanți (Roberto Carlos și Cafu numai fundași laterali nu erau), omagiind astfel, în felul lor, și venerabilul W.M. Cînd Brazilia e asociată doar cu virtuozitatea tehnică, se uită contribuția imensă, absolut unică, pe care brazilienii au avut-o la dezvoltarea fotbalului. Nimeni n-a inventat mai mult. Nimeni n-a dovedit că înțelege orice sistem, fie practicîndu-l, fie arătînd cum poate fi anihilat. De aceea, nimeni nu poate demonstra că pricepe mai bine ce înseamnă fotbalul. În plus, nimeni n-a respectat mai mult spiritul jocului, care este ofensiv. Brazilia, singura echipă prezentă la toate cele douăzeci de Turnee Finale, are și cele mai multe meciuri cîștigate, 67, și cele mai multe goluri înscrise, 210. Plus golgheterul Mondialelor, Ronaldo, 15 goluri, și jucătorul cu cele mai multe meciuri cîștigate, Cafu, 16. Chiar și în ’94, cînd a căzut în mania defensivistă, Brazilia a dat 11 goluri în 7 meciuri. În 2010, Spania a marcat 8 goluri în 7 meciuri, cel mai penibil bilanț al vreunei campioane mondiale. Brazilia a dat cele mai multe goluri și în 1950, cînd a pierdut acasă, pe Maracană, titlul mondial. Îi trebuia doar un egal cu Uruguay, în ultimul meci. Numai că uruguayenii au învins, miraculos, cu 2-1. Rămîne cea mai mare traumă din istoria Braziliei: „Maracanaço“ (în spaniolă, Maracanazo). Deși Brazilia n-a dus deloc lipsă de războaie, răscoale, masacre, molime, dictaturi și alte orori. Nu vorbim, însă, de orice țară. Brazilia se definește pe sine prin fotbal. Eșecul din 1950 a fost perceput drept tragedia supremă. Zile întregi, nu s-a vorbit pe stradă. Liniște de doliu. Poveștile cu spectatori care s-au sinucis sărind din înaltul tribunelor de pe Maracană sînt false. Dar întreaga națiune a resimțit un șoc cumplit, iar trauma s-a transmis din generație în generație. N-au vindecat-o nici primul triumf, cel din Suedia, nici tripla coroană dobîndită în 1970, nici recordul de cinci titluri mondiale stabilit între timp. Rana poate fi închisă într-un singur fel: tot pe Maracană, cîștigînd Cupa Lumii. Brazilienii n-au încetat să viseze la clipa aceea, dar FIFA s-a opus cu obstinație. Acum, în sfîrșit, este posibil. După 64 de ani și la un secol de la primul meci al naționalei braziliene, Luiz Felipe Scolari trebuie să le aducă izbăvirea. Nici mai mult, nici mai puțin. Ceea ce nu-i ușurează cu nimic misiunea lui „Felipăo“. Pus prima dată selecționer în iunie 2001, la spartul tîrgului, cînd Brazilia risca, în premieră, ratarea calificării la un Mondial, Scolari nu doar că a evitat catastrofa, ci a creat, din mers, echipa care avea să cîștige, fluierînd, în 2002. Apoi a fost pus pe liber. După zece ani, în noiembrie 2012, a fost chemat să scoată iar din pălărie o echipa capabilă să ia titlul mondial. A reușit s-o facă în șapte luni, deși totul părea că-i este potrivnic. (va urma)
Alexandru Hâncu
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Brazilia 2014 Dum 15 Iun 2014, 16:29
Anahoret a scris:
Naşpa! Aici nu pot să comentez, fiindcă la fotbal sunt... henţ!
Se pare că în postura aceea sunt arbitrii! Până în prezent, ei sunt „vedetele” acestui turneu final!!!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Brazilia 2014 Dum 15 Iun 2014, 16:41
dolion a scris:
Primul Campionat Mondial l-am văzut în 1970. Brazilia lui Pelé m-a făcut să mă îndrăgostesc de fotbal. Pe un ecran alb-negru, vedeam o simfonie de culori. Fermecat, am crezut că doar acela trebuie să fie fotbalul. De atunci, îl aștept la fiecare Mondial. Tot cu suflet de copil, am crezut că la fiecare Mondial va juca și România. Iar cînd ai noștri vor învăța să fie ca brazilienii, vor lua Cupa Lumii. Nu va dura mult. Pînă atunci, voi ține cu Brazilia. Deci sigur că țin iar cu Brazilia. Nu doar sentimental, e și opțiunea rațională.
Parcă citeam despre mine...
Ce artisti avea Brazilia atunci! Câtiva de care-mi mai amintesc: Felix, Carlos Alberto, Clodoaldo, Jairzinho, Tostao, Gerson, Rivelino, Pele, Paulo Cesar, Edu...
Emil Condor
Subiect: Re: Brazilia 2014 Vin 20 Iun 2014, 01:44
Spania si Anglia mai au câte un amical în grupe apoi vor pleca acasă. Niciuna din cele două eliminări nu vine ca o surpriză pentru mine. Am mai pus lângă cele două si pe Grecia cu Portugalia.
dolion
Clasamentul final al grupei A este următorul: 1. Brazilia – 7 puncte (golaveraj 7-2), 2. Mexic – 7 puncte (golaveraj 4-1), 3. Croaţia – 3 puncte, 4. Camerun – 0 puncte.
GRUPA B
13 iunie: Spania – Olanda 1-5 14 iunie: Chile – Australia 3-1 18 iunie: Australia – Olanda 2-3; Spania – Chile 0-2 23 iunie: Australia – Spania 0-3; Olanda – Chile 3-0
Clasamentul final al grupei B este următorul: 1. Olanda – 9 puncte, 2. Chile – 6 puncte, 3. Spania – 3 puncte, 4. Australia – 0 puncte.
GRUPA C
14 iunie: Columbia – Grecia 3-0 15 iunie: Coasta de Fildeş – Japonia 2-1 19 iunie: Columbia – Coasta de Fildeş 2-1 20 iunie: Japonia – Grecia 0-0 24 iunie: Japonia – Columbia, la Cuiaba, ora 23.00; Grecia – Coasta de Fildeş, la Fortaleza, ora 23.00
GRUPA D
14 iunie: Uruguay – Costa Rica 1-3 15 iunie: Anglia – Italia 1-2 19 iunie: Uruguay – Anglia 2-1 20 iunie: Italia – Costa Rica 0-1 24 iunie: Italia – Uruguay, la Natal, ora 19.00; Costa Rica – Anglia, la Belo Horizonte, ora 19.00
GRUPA E
15 iunie: Elveţia – Ecuador 2-1; Franţa – Honduras 3-0 20 iunie: Elveţia – Franţa 2-5 21 iunie: Honduras – Ecuador 1-2 25 iunie: Honduras – Elveţia, la Manaus, ora 23.00; Ecuador – Franţa, la Rio de Janeiro, ora 23.00
GRUPA F
16 iunie: Argentina – Bosnia-Herţegovina 2-1; Iran – Nigeria 0-0 21 iunie: Argentina – Iran 1-0 22 iunie: Nigeria – Bosnia-Herţegovina 1-0 25 iunie: Nigeria – Argentina, la Porto Alegre, ora 19.00; Bosnia-Herţegovina – Iran, la Salvador, ora 19.00
GRUPA G
16 iunie: Germania – Portugalia 4-0 17 iunie: Ghana – SUA 1-2 21 iunie: Germania – Ghana 2-2 23 iunie: SUA – Portugalia, la Manaus, ora 01.00 26 iunie: SUA – Germania, la Recife, ora 19.00; Portugalia – Ghana, la Brasilia, ora 19.00
GRUPA H
17 iunie: Belgia – Algeria 2-1 18 iunie: Rusia – Coreea de Sud 1-1 22 iunie: Belgia – Rusia 1-0; Coreea de Sud – Algeria, la Porto Alegre, ora 22.00 26 iunie: Coreea de Sud – Belgia, la Sao Paulo, ora 23.00; Algeria – Rusia, la Curitiba, ora 23.00
OPTIMI DE FINALĂ
28 iunie: învingătoarea GRUPEI A – locul 2 din GRUPA B, la Belo Horizonte, ora 19.00 (OPTIME 1)
28 iunie: învingătoarea GRUPEI C – locul 2 din GRUPA D, la Rio de Janeiro, ora 23.00 (OPTIME 2)
29 iunie: învingătoarea GRUPEI B – locul 2 din GRUPA A, la Fortaleza, ora 19.00 (OPTIME 3)
29 iunie: învingătoarea GRUPEI D – locul 2 din GRUPA C, la Recife, ora 23.00 (OPTIME 4)
30 iunie: învingătoarea GRUPEI E – locul 2 din GRUPA F, la Brasilia, ora 19.00 (OPTIME 5)
30 iunie: învingătoarea GRUPEI G – locul 2 din GRUPA H, la Porto Alegre, ora 23.00 (OPTIME 6)
1 iulie: învingătoarea GRUPEI F – locul 2 din GRUPA E, la Sao Paulo, ora 19.00 (OPTIME 7)
1 iulie: învingătoarea GRUPEI H – locul 2 din GRUPA G, la Salvador, ora 23.00 (OPTIME 8)
SFERTURI DE FINALĂ
4 iulie: învingătoare OPTIME 5 – învingătoare OPTIME 6, la Rio de Janeiro, ora 19.00 (SFERT 1)
4 iulie: învingătoare OPTIME 1 – învingătoare OPTIME 2, la Fortaleza, ora 23.00 (SFERT 2)
5 iulie: învingătoare OPTIME 7 – învingătoare OPTIME 8, la Brasilia, ora 19.00 (SFERT 3)
5 iulie: învingătoare OPTIME 3 – învingătoare OPTIME 4, la Salvador, ora 23.00 (SFERT 4)
SEMIFINALE
8 iulie: învingătoare SFERT 1 – învingătoare SFERT 2, la Belo Horizonte, ora 23.00 (SEMIFINALĂ 1)
9 iulie: învingătoare SFERT 3 – învingătoare SFERT 4, la Sao Paulo, ora 23.00 (SEMIFINALĂ 2)
MECIUL PENTRU LOCUL 3
12 iulie: învinsa SEMIFINALĂ 1 – învinsa SEMIFINALĂ 2, la Brasilia, ora 23.00
FINALA
13 iulie: învingătoare SEMIFINALĂ 1 – învingătoare SEMIFINALĂ 2, la Rio de Janeiro, ora 22.00